Bebek sonrası dengeler

Seni cok iyi anliyorum, benzer seyleri hepsi degilsede cogu kadin yasiyor. Doguran biz sendroma giren erkekler oluyor. Ha kimi erkek daha hafif atlatiyor kimisininde icinden yeni bi kisilik cikiyor. Benim mesela ilk bebegimde mukemneldi hersey.. 2. Bebekte kv gelmesiyle vs isler sarpa sardi.. simdi dusununce ne basitce.. ama her yanim agrirken uykusuzken yapilanlari hazmedemedim ben. Kocaminda dusuncesizligi beni benden aldi. Ha dersenki toparlandiniz mi? 3 cocugum var ama evliligim hic onceki gibi olmadi. Ha esimin bazi davranislari tuzu biberi oldu o baska.. simdi sukur 3 cocugum var en kucugum 2 yasinda o asiri uyumama yememe durumlari yok.. tam gesecegimiz eglenecegimiz zamanlar esasen..simdi evliligin tadi cikacaktiki bende o eski duygular yok artik. Bilmiyorum belki ben cok kinciyimdir unutamiyorumdur.. cogu kadin neleri tolere ediyor belki zorunluluktan belki isine oyle geliyodur.. ama ne bileyim ben cok cok mutlu olamadim mesela..

Ha senin durumun daha zor bildigin kavga cikmis.. boyie edepsiz bir herife ihtiyacin yok.. iste gercek yuzunu keske once gosterse bu herifler. O kadar aciki bu durumda olmak, baya haksizlik..

Ücretsiz izne ayrılıp siz bakın bence

Bebeğin nekadarlık bilmiyorum ama küçük olduğu için mahkeme bebeği genelde anneye veriyor bunu bilsin öncelikle ona söyle bunu senin kararına kalmış değil diyin eşinize.. bi korku salın içine bakalım.. gerçi bu işler korkuyla morluyla olacak iş değil.. eğer kararlıysanız eşinize kararlı bi şekilde konuşmanız lazım..

Çocuğu siz doğurdunuz. Doğum sonrası sendroma eşiniz girmiş.
Çocuğunuz üzerinde söz sahibi değilsiniz. Bakıcı istemişsiniz izin vermemiş ve kendi maaşınız var.
Doktorun dediği şeyleri uygulamak istiyorsunuz ona izin vermiyor.
Ailenize laf söylüyor. Anneniz çalışan kadın nasıl gelsin baksın. Ayrıca mecbur mu.

Çocuk kaç aylık. Ne kadar zamandır böyle. Durum gitgide kötüye gidiyor mu.
Sonradan özür falan diliyor mu . Yoksa hep mi sinirli.
Üzgünüm bence o evde eziliyorsunuz. Kv değil asıl sorun eşiniz yapıyor bunu.

Erkeklere göre anneleri mükemmel eş ,mükemmel annedir. Hiç unutmam eşim hastayken ona zencefili bal yapmıştım, zorla yerdi, bir işe yaramıyor derdi. Sonra hazırladığım o karışım çöpe giderdi. Ne zamanki annesi söyledi , oğluma zencefili bal yap da iyileşsin, o zaman eşim hepsini yedi ve bir de karşıma geçmiş" ne kadar da iyi geldi,iyileştim, boğazım açıldı vs." dedi. Şeytan diyor ki o şişeyi geçir kafasına

Eşiniz loğusa depresyonuna girmiş ,daha kötüsü var onu hiç düşünmek bile istemiyorum ,bugüne kadar size verdipi değer sadece evlilik çocuk kapsamında olabilir ailenize karşı içine attığı şeyler olabilir bunları dışarı artık yansıtıyor olabilir ,terapiste gidin ,bu sizin evde çözeceğiniz bi sorun değil ,işinizi bırakmayın ,boşanmanız gerekebilir

Of of okurken bile sinir harbi yaşadım, bunların yüzde 1ini yaşamayı hayal bile edemiyorum.
Sana Allah sabır versin demeyeceğim, zaten hep sabrının yüzünden gelmiş bunlar başına.
Hiç bi kuvvet anneliğimi elimden alması yana dursun, anneliğime laf bile dokunduramaz.
Resmen psikolojik şiddete uğruyorsun, ozguvenini yerle bir ediyorlar ana oğul bir olmuşlar, kendini yetersiz hissetmen icin elinden geleni yapiyorlar.
Eğer boşanmayi düşünmüyorsan işten çık çocuğunun bakımını eline al, kimseye ağzını açtırma. Çocuğun söz konusuysa yumuşak yüzlülüğü bi kenara at artık.
Gerçekten cok üzüldüm.
Yukarda bi arkadas KV terörü demiş, nasil da hak verdim.

Biz de doğumdan sonra benzer şeyleri yaşadık ve eşim benim aileme de öyle malesef. Kv çok sinsi benim. Öyle böyle değil. Ayda yılda bir geldi, lohusalığımı zehir etti gitti. Ama bakıcı tuttum ben, eşime dedim tavrım net, asla anneler gelmeyecek. Kusura bakmasın kimse annemi getireyim hem yorulsun, hem el sağlıklığı görmesin. Kv de gel bak desem koşarak gelir, evime yerleşir yine sinsiliğini yapar. Olabildiğince mesafe koydum, telefonla görüşmek yok, binde bir ziyarete giderim ve merhaba dışında minimum muhabbet. Ailemi, annemi kırarak kendileri beni kaybetti. Herşey geçiyor, delip geçiyor malesef.

Keşke ben de en başta bakıcı deseydim çok pişmanım

26 yıllık evli bir büyüğünüz olarak tavsiyem:
Devlet memuru iseniz ücretsiz izne ayrılıp bebeğime kendim bakacağım deyin.
Özel sektörde çalışıyorsanız istifa edin.
Bakın eşiniz nasıl tutuşuyor o zaman.
Hem para kazanıp aile bütçesine katkıda bulunacaksınız hem de siz ve aileniz paşazadenin stres topu olacaksınız öyle mi?

Eşiniz,siz üç günlük lohusayken annenizi kovduğunda,bebeğinizi de alıp gitmeliydiniz.
Geç kalmış sayılmazsınız,
bu psikolojik teröre -dur- deyin.
Yukarda bir arkadaş rest çekme tavsiyelerini
bir kenara bırak demiş ve aşktan bahsetmiş.
Hiiçç katılmıyorum.
Bir kere aşk denilen olgu psikolojik şiddete katlanma gerekçesi olamaz.
Ayrıca aşk geçici bir duygu olup evliliği ayakta tutan sevgi ve saygıdır.
Eşe ve ailesine saygılı olmak da evliliğin gerek ve şartlarındandır.

Eşiniz,sizi yıldırıp pasifize etmeye çalışıyor.
Mesleğim gereği çok gördüm böyle adamları.
Restine,rest çekmezseniz ancak dert çekersiniz.

yeni anneyim bende...
bir ara şöyle bir 10 15 gun eşimde tuhaf bi haller oldu.
bebeğe benden iyi baktığını iddia ediyordu ve surekli emirler yağdırıyordu. dediğim hiç bir şeyi dinlemiyordu. inanılmaz sinirleniyordum tabiki...
( oysaki liseden çocuk gelişimi mezunuyum ve çocuklarla çalışan bir öğretmenim ayrıca deli gibi çocuk gelişim kitapları okurum hem egitimsel hem tibbi....iddia ediyorum yeni uzmanlığını almış bir çocuk doktorunu cebimden çıkarırım.)
Ben ne yaptim?
cinnet geçirdim.
şimdi çocuk hakkında son karari veren mercii ben oldum.
tek seferlik bir cinnet çözer işi.

Bune ya ben suan hamileyim bebeğimle ilgili biri benden önce benim karar vermem gereken herhangi bi konuda fikir beyan edince bile sinirleniyorum

Ay evet bana da simdiden bebegi kucaginiza alistirmayin diyolar ona bile sinirleniyorum. Cunku hemen esim de basliyo ay evet alistirmayalim diye. Inat degil mi yaka ignem yapacagim diyorum.

Belki inanmazsın ama benimki de aynen bu şekilde oldu.
Daha önce hiç annesini umursamayan herif annesi doğuma geldiği için kızımıza annesinin adını verdi
Ki bizde anne babanın adını çocuğa verme adeti yoktur.
Çocuk ona gökten zembille gelmiş de bana da bebek bakicisi muamelesi yaptı.
Çocuk olduktan sonra nasılsa gidemez kafası mı yasıyorlar ne?
Büyük çapta bir cinnet geçirdim en son.
Zamanla yaptığı esekligin farkına vardı ama olan olmuş oldu zaten

Sanirim yeni dogum yapan kadinlarin basina uc asagi bes yukari ayni seyler geliyor. Ben dogum yaptigimda aglayan adam annesi sozde yardim icin kocasiyla beraber evimize geldiginde bana karsi aileme karsi dusman kesildi. Herseyim batti onlara. Herseye laf ettiler. Sezeryandan dolayi ilk bir kac gun agrim olmasina bile laf edildi. Simdikiler cok nazli simdikiler nylon gibi laflar isitim kp denen insandan. Diger gelinleride sezeryanla dogum yapmista hic birsey belli etmemiste. Esimde onlara hak vermezmi. Ki bir gun bile yataga vermedim kendimi dikis agrilarima ragmen. Oglumun butun bakimi bendeydi eve gelir gelmez. Ona ragmen cok agir seyler isittim hem esimden hem ailesinden. Olsem unutmam o gunleri. Dogumum kis aylarina denk geldi evde petekleri acmama bile laf soz edildi. Mutfagin petegini acmaya ne gerek varmis yatak odasi yansa yetermis. Bebege her gun farkli kiyafet giydiriyormusum. Hele bak bebegin hic bir eksigi yokmus onlarin zamaninda oylemiymis. Ne gerek varmis bu kadarina. Bebege alinan seylerde rutin ve klasik seyler oyle ekstra birseyde yoktu. Boyle seyleri o kadar utanmadan soyluyorlardiki. Lukse alismisim rahata alismisim. Ailem zengin diye simarikmisim. Kocam bana soz geciremiyormus. Niye lojmana tasinmiyormusuz bos yere o kadar kira oduyormusuz kendileri olsa cadirda bile yssarlarmis. Sacma sapan seylerle huzurumuzu kacirdilar. Kv hanim sozde yardima geldi ama annem evden yemek yapip getirirdi bana sutum olsun diye. Kendisinin ve kocasinin duzenine gore devam ediyordu cunku. Ama esime gore annesi babasi cok buyuk fedakarlik yapiyordu sonucta benim icin gelmisler! Cok buyuk sarsinti gecirdi evliligimiz bosanma derecesine geldik sonrasinda. Bir yil kadar surdu bizde bu huzursuzluklar sonra yavas yavas eskiye donduk. Icimdeki yara hala kapanmadi ama. Lohsayken o kadar goz yasi dokmeme sebep olduklari icin. Sizin esinizde buyuk ihtimalle zamanla toparlanir hatasini anlar ama siz kirginliklarinizi asla unutamazsiniz. Zira ben hala unutmadim. Hakkimida helal etmiyorum.

Ay evet bana da simdiden bebegi kucaginiza alistirmayin diyolar ona bile sinirleniyorum. Cunku hemen esim de basliyo ay evet alistirmayalim diye. Inat degil mi yaka ignem yapacagim diyorum.
şu bebeği kucağına alıştırma lafindan nefret ediyorum....
nereme alıştırayım?
ağlayınca bırakayım ağladın mi?
ayrıca bebek bu elbette koynumda büyüyecek.
yeminle eski insanlar çok taş kafa.
o kucağa alıştırmadıklari bebekler ortada iste.

Eskilere hicbisey anlatamazsin gercekten. Bir de inat oluyorlar.
Ben degil bebegimi,(bebegim yok) kopegimi bile kucağa alıştırdım. Minicik zaten dik kulakli kopekcik.:) Babam indir sunu yüz verme falan diyor. Cok huyu degismismis. Onuda kardesim diyor. Cocuk olsa beni hasta ederler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…