Sanirim yeni dogum yapan kadinlarin basina uc asagi bes yukari ayni seyler geliyor. Ben dogum yaptigimda aglayan adam annesi sozde yardim icin kocasiyla beraber evimize geldiginde bana karsi aileme karsi dusman kesildi. Herseyim batti onlara. Herseye laf ettiler. Sezeryandan dolayi ilk bir kac gun agrim olmasina bile laf edildi. Simdikiler cok nazli simdikiler nylon gibi laflar isitim kp denen insandan. Diger gelinleride sezeryanla dogum yapmista hic birsey belli etmemiste. Esimde onlara hak vermezmi. Ki bir gun bile yataga vermedim kendimi dikis agrilarima ragmen. Oglumun butun bakimi bendeydi eve gelir gelmez. Ona ragmen cok agir seyler isittim hem esimden hem ailesinden. Olsem unutmam o gunleri. Dogumum kis aylarina denk geldi evde petekleri acmama bile laf soz edildi. Mutfagin petegini acmaya ne gerek varmis yatak odasi yansa yetermis. Bebege her gun farkli kiyafet giydiriyormusum. Hele bak bebegin hic bir eksigi yokmus onlarin zamaninda oylemiymis. Ne gerek varmis bu kadarina. Bebege alinan seylerde rutin ve klasik seyler oyle ekstra birseyde yoktu. Boyle seyleri o kadar utanmadan soyluyorlardiki. Lukse alismisim rahata alismisim. Ailem zengin diye simarikmisim. Kocam bana soz geciremiyormus. Niye lojmana tasinmiyormusuz bos yere o kadar kira oduyormusuz kendileri olsa cadirda bile yssarlarmis. Sacma sapan seylerle huzurumuzu kacirdilar. Kv hanim sozde yardima geldi ama annem evden yemek yapip getirirdi bana sutum olsun diye. Kendisinin ve kocasinin duzenine gore devam ediyordu cunku. Ama esime gore annesi babasi cok buyuk fedakarlik yapiyordu sonucta benim icin gelmisler! Cok buyuk sarsinti gecirdi evliligimiz bosanma derecesine geldik sonrasinda. Bir yil kadar surdu bizde bu huzursuzluklar sonra yavas yavas eskiye donduk. Icimdeki yara hala kapanmadi ama. Lohsayken o kadar goz yasi dokmeme sebep olduklari icin. Sizin esinizde buyuk ihtimalle zamanla toparlanir hatasini anlar ama siz kirginliklarinizi asla unutamazsiniz. Zira ben hala unutmadim. Hakkimida helal etmiyorum.