Bebek sorunsalı...

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
İyi geceler hanımlar..
Ben yaklaşık altı yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ama ilk zamanlar çok sorun yaşadık. Onun ailesi ile aynı evdeydik. Benim işim yoktu. Eşimin de kalıcı bir işi yoktu. Çok sık kavga ediyorduk. Bu süreçte eşim sürekli bebek istiyordu. Ama ben şartlar düzelmeden istemedim. Hazır da değildim bakmaya yetiştirmeye vs.

Neyse zaman geçti yakın zamanda işe girdim. Onun işleri de düzeldi. Evi ayırdık. Şimdi ben bebek istemeye başladım. Ama sevineceğini zannettiğim eşim uzak duruyor. Konuyu açmıyor, ben açarsam isteksiz konuşuyor. Benim istediğimden emin değilmiş. Birden ne oldu sana da istiyorsun diyor. Bana bu soru o kadar saçma geliyor ki. Çünkü size de bahsettiğim sebepleri ona anlatıyorum ama ikna olmuyor. Benden bu şekilde şüphe etmesi inanılmaz kalbimi kırıyor.

Abartıyor muyum?

Teşekkür ederim.

Kaynımla eltim bu inat yüzünden evlendikten 10 sene sonra yapmışlar çocuğu ilk seneler eltim istememiş, sonra da kaynım sen misin istemeyen, ben hiç istemiyorum demiş 10 sene geçirmişler böyle. Ben bu yaza kadar olmuyordu da böyle saçma bir bahane buldular sanıyordum ama yok bu yaz sohbet ettik cidden istememişler 10 sene.

Eşinin üstüne gitme , işi inada bindirmeyin bence. Madem yeni evi ayırdınız biraz tadını çıkarın, eşiniz siz istemezken nasıl anlayış göstermişse şimdi sıra sizde. Konuyu bir süre kapatın bence

Önce evliliğiniz ve iş durumlarınız otursun sonra çocuk düşünün.
Bebek kısmeti ile değil masrafı ile geliyor. Maddi durum ve evlilik iyice rayına oturmadan çocuk yapıldığında olan çocuğa oluyor. Karar tabi ki sen ve eşinin.

Teşekkür ederim cevap için. Ben telaşa kapıldım biraz da. Çünkü tepkisi beni çok şaşırttı. Ya jiç istemezse. Yada ben zorladım diye ister de sonra yarım etmezse. Bu zoruma gider..

Belki de eskiden bilinçli olarak veya bilinç altında sorunları görmezden gelmek, üstlerini kapamak için bebek istiyordu. Veya belki sizi kaybedeceğini düşünüyordu, o yüzden çocuğu çare gibi görüyordu. Ama şu an durum değişti ve artık rahatsınız ve bu rahatlığın bozulmasını istemediği için, bir şeyler değişecek ve yine kavga etmeye başlayacaksınız diye korkuttuğundan şu anki durumu aynen korumak istediği için bebek istemiyor.

Ben olsam "Acaba bilinç altında böyle böyle olmuş olabilir mi diye çok kibarca sorardım. Cevabı hayır bile olsa en azından sizin çocuk istediğinizden emin olduğunuz, hatta şimdi o niye istemiyor diye araştırmaya başladığınızı görüp bir daha kolay kolay "sen istemiyorsun" diyemez.

Hala "sen istemiyorsun" deyip kafamı kızdırsaydı da "beni aptal mı sanıyorsun? Bu bahaneye kimse inanmaz. Ya gerçek nedeni iyice düşün, anla ve söyle, veya illa bahane üreteceksin en azından zekama saygı gösterip daha iyi, mantıklı bir bahane bul" derdim.

Bir de bu aralar işten çıkarmalar oluyor. Belki işsiz kalırsa çocukla nasıl olur diye korkuyordur. Aile evinde kalırken geçim kolay. Aile evindeyken işsiz olsa bile ev kirası, faturalar, market harcaması vs için panik olmasına gerek yok. Aile geçindirmenin zorluklarını belki yeni anlamıştır.

Bu işler kısmet.. bu sefer ikiniz de istersiniz Rabbim nasip etmez...bilemezsiniz.

Aslında bence neden çocuk istediğini bile bilmiyordu. Geleneksel olarak istiyordu işte. Şimdi ise aklı başın geldi. Ama bu seferde beni aldı bir telaş. Y yaşım geçerse, ya ilerde eşim beni suçlarsa, ya yeğenlerini kendi çocuğu gibi görürse de hiç istemezse diye... İçi.e öküz oturuyor resmen.

Bence sizde bahsetmeyin bakicak sizden ses yok kendi konuyu acicak bana kalirsa biraz inat etmis istemiyor degil sizin istemediginiz zamanalarin acisini cikartiyor kendince

Bence sizde bahsetmeyin bakicak sizden ses yok kendi konuyu acicak bana kalirsa biraz inat etmis istemiyor degil sizin istemediginiz zamanalarin acisini cikartiyor kendince

Öyledir değil mi?
Aslında bir de şu var. Bende bebek delisi durumuna düşüyorum ve gururum inciniyor. Peşimden kosan adam yalvartır hale geldi. Çok acı bir durum. Dediğiniz gibi konuyu kapatmaya karar verdim artık.

İşten eve geldiği zaman güzel bir yemek hazırlayın kırmızı saten gecelik giyin etrafa güller saçın mumlar koyun ve gözlerinizi kısarak gözlerine bakın şöyle diyin 'bebek istiyorum '
Şaka tabi

Bizim gibi olmuşsunuz 4 yıl ben istemedim 3 yıl o istemedi sonra hep kaybettik 9. Yılda kızım doğdu ama bende sağlığımı kaybettim kızıma bakamıyorum isteyince olmuyor ki senin çizdiğin senin yolun olmuyor zor valla

Bende isteyince olmazsa diye korkar oldum. Yaşım küçük değil. 35 e girdim. Eşimin nazını çekecek yaşı geçiyorum. İstediği halde beni bu duruma düşünüyorsa çok ayıp ediyor...

Bende isteyince olmazsa diye korkar oldum. Yaşım küçük değil. 35 e girdim. Eşimin nazını çekecek yaşı geçiyorum. İstediği halde beni bu duruma düşünüyorsa çok ayıp ediyor...
Ben üç kez kaybettim benimle inatlaşan sevgili eşim de benim kadar ağlamıştır son gebelikte kan sulandırıcı iğne kullandım her gün Ve kızım doğdu hamilelik öncesi bir Doğum sonrası iki kez bel fıtığından ameliyat oldum şu anda kızıma bakamıyorum gündüz annem gece eşim bakıyor çünkü hala ameliyatlık durumdayım ben 31 yaşında Doğum yaptım. Kızım 10 aylık

belki çocuk hevesi geçmiştir şimdi de. bi süre keyif çatayım diyordur.

biraz üstelemeyi bırakın bakalım çocuklu ailelerle görüşün, bebekleri gördükçe geri ister.

Ayrıca bebek o kadar güzel bir şey ki keşke ilk yıl yapsaydık dedim kızımda biraz huzursuz gazlı bir bebekti eşim tutamıyordu kendimi zorladım bakmak için tam altı ay gece gündüz baktım hiç ağlatmadım ağlayınca tıkanıyordu Ve ameliyatlık hale geldim acılarıma rağmen baktım kızıma iki aylık ameliyatlıyım sıkıntım var hala Ve bir sonraki ameliyat platin idare etmeye çalışıyorum kucaklayamıyorum ama hep yanındayım altını alıp mamasını yediriyorum oynuyorum sadece kucaklayamıyorum kaldıramıyorum yürüteç ebindirmek için bile kaldıramıyorum çok zor durumdayım psikolojik olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…