Bebek ve kedi

Bebek ve kedi aynı evde olabilirmi sizce

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hayvanseverligi gözlerimi yaşartan bi üye daha =) kusura bakmada vurarak eğitmeye çalışırsan bende seni her gördüğümde üstüne atlarim. Üzüldüm şimdi onun sahibi olduğun için. Ha bana sakın şu kadar yıldır hayvanların içindeyim le başlayan cümlelerle gelme=). Çünkü ben buna asla anlayış göstermem. Hayvana bırak gazete kağıdıyla vurmayi el kaldırana bile insan gözüyle bakmam ben.. burda beni az çok biliyorlar,çoğu insanın da hassas noktasıdir hayvanlar. İneklerle de yaşamışsin onların cüsse büyük ona neyle vurdun merak ettim??? O Organize_isler

Galiba sizi bilen konusma tarzinizla, kınanası uslubunuzla biliyor. Anlama da sıkıntı var galiba ben dövüp öldürmüyorum. Ayrica ustunuze atlarim demissiniz de bu nasil kaba haddini bilmez bir cümle.
Tanimadiginiz insanlara karsi harika konusuyorsunuz.
Kisa bir cumle kurayim en bilindiklerinden..
Her söze verilecek cevabim vardir,
Lakin bir söze bakarim söz mu diye bir de soylene bakarim..
Size, sizin yerlerdeki uslubunuzu ciddiye alip cevap vermeye bile degmezdi ama icimdeki saygi iste..
O kadar atlamaya alisiksaniz neyse..

. Ölen kedim çok uysaldı asla tırnak çıkarmaz , ısırmazdı bana göre dünyanın en sakin kedisi o olabirdi bir gün bebeğim olduğunda abilik yapacağını düşünürdüm hep maalesef böbrek yetmezliğinden kaybettik çok acıydı. Şimdi bir tekirimiz var tam aksine aşırı yaramaz ısırık, tırnak gece uyurken üstümüze atlayıp can acıtacak şekilde ısırma huyu var. Ben gazete kağıdı değilde ( bu yöntemi köpeğimde kullanmıştım) su püskürten şişe kullanıyorm saldıraya geçemeye hazırlandığında hemen şişeyi elime alıyorum ve sert bi şekilde hayır diyorum. Biraz da olsa işe yarıyor. Şimdi daha çok yeni hamileyim ve düşünüyorum acaba bebeğim doğduğunda ona da bu şekilde atlarmı ısırırmı tıramalar Mı? Bende kendi adıma iyi bi hayvansever olduğumu düşünüyorum. Ama yeri geliyor bazı durumlarda sert olabiliyorum ama dediğiniz gibi bu demek değilki tekme tokat hayavana dalıyoruz ağız burun dağıtıyoruz. Hangimiz annemizin elinde terlik görmedik ki. Dayaktan mı öldürdüler bizi. Sizin yerinizde belki
Bir başkası olsa başka çarelere başvurur siz yinede sabırlısınız. Bebeğinizle ve kedinizle mutlu günleriniz olur inşallah.

Teskekur ederim.. Gercekten bak tekirlerde var galiba bu huy.. Bizimki de tekir ve ben dogar dogmaz sahipendim sokakta gozleri acilmamisti annesi terketmis galiba. Kopegime de alistirdim hemen beraber yasiyorduk ama buyudukce simardi huysuzlasti bi garip degisik huylara büründü. Sabrediyorum ben cunku yapim geregi de sakin sayilirim kolay kolay cinnet gecirmem. Mutfak tezgahinin ustunde geziyor tencerenin kapagi aciksa yemegin icine giriyor yatiyor ya neler neler anlatsam varya burdaki cogu insan dovmezse veya evden atmazsa bisey bilmiyorum.. hele ki simdi bebekten sonra daha betee oldu. Hatta bebis dogmadan kisirlastirdik falan. Ama kar etmedi. Deli gibi butun gun ordan oraya atliyor.
Gazete ile gostermemin sebebi kucuklugunden beri kopegimizin yaninda o yontemi gordu. Yani kopegimize mesela bazi seyleri gosterirken o hep karsidan izliyordu ozaman bebekti tabi. Veterinerimizde agresifligini duzeltmek adina gordugu yontemi denememizi soyledi. Nitekim bazen ise yariyor. Su püskurtmek yaramadi bide oyun zannediyor onu sisenin onunden cekilmiyor su püsķürtunce hosuna gidiyor..
Ama bebege atlamasina tahammul edemiyorum artiik. Cocuk odada yasiyor resmen kedi yuzunden.. yururken atliyor isiriyor, otururken birden geliyor isiriyor.
Mama ile egitmeye calistik muhtaclik hissetmesi icin yok. Veteriner buyuk kopek kafesi onerdi icine oyuncakli ama yok oda olmadi bende kiyamadim zaten alistigi koca ev varken kafes ne diye. Ama cocugumun da kilina zarar gelsin istemem.

Allah size de simdiden sabir versin. Cunku kendi memenizde cocugunuzun ustunde her yerde tuyleri olacak ve inanin iki dakika yalniz birakip wcye gidemiyorum cunku elleri kollari oynadikca atliyor cocuga..
Dikkatli olun lutfen..

Allah bu kedinizin eksikligini gostermesin.. Hayat malesef boyle.. keske daha uzun yaşasalar hasta olmasalar ama malesef.. uzuldum

3 gunluk dunyada 3 gunluk hayvansever insanlar var bir de. Iyisine iyi, kotusune lanetler yagdiran... Ne yapalim abla :)

Eşin deli yatsa da kedilerin refleksleri gelişmiştir o kendini korur benim minnos hala benim ayağımda yada yastığımda yatıyor

Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )

Son düzenleme:
Ben korkmasam hic dusunmeden alirdim. Kizim deli oluyor kedi gorunce. Ne guzel arkadas olurdu ama ben cokkkkk korkuyorum :))
Bnc o fobınız yenmeye çalısın ama..aksı takdırde o korkular yıllar gectıkce ıyıce katılaşıp yerlesıyor kurtulmak nerdeyse ımkansız hale geliyor....

Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır onların sevgılerı dünyalara bedel-emsalsızdır tarıf edılmez yaşanır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )

Bnc o fobınız yenmeye çalısın ama..aksı takdırde o korkular yıllar gectıkce ıyıce katılaşıp yerlesıyor kurtulmak nerdeyse ımkansız hale geliyor....
Sadece kedi degil hic bir hayvana dokunamam. Hizdan korkarim bu yuzden cocukken bisiklet bile binmedim. Araba kullanmayi cok istedim ama caddede karsidan karsiya gecmem bile uzun suruyor. Trafigi katletmemek icin araba sevdamdan vazgectim. lunaparkta binebilecegim tek carpisan araba ve donme dolap
Umutsuz vakkayim anlayacaginiz

buna bende şahit oldum, oturduğum yerde hemen herkesin evinde benim de dahil kedimiz var. arkadaşımın iki erkek çocuğundan biri sizin yazdığınız durumu yaşadı. diğerin çocukta bişey yoktu. neyse doktor tetkikler falan, koltuk altında bezeden şüphelenip götürdüler, kan alındı tüm gün hastanede kalındı, kedi tırmığından denmişti. çok nadir olan birşeymiş. öyle çok özel zor bir tedavi falan uygulanmadı hatırladığım kadarıyla. yalnız çocuklar yavrucağı çok sıkıp bunaltıyorlardı.

Bu 3 kedimden önce kedi ve köpeğe aynı anda baktım biri 5 biri 4 yaşındaydı ve maalesef arka arkaya kaybettik. Hayatımın en kötü zamanlarını yaşadım bi daha hayvan bakamam derken şimdikiler çıktı karşımıza :) ikisini sokaktan aldık bi tanesi veterinerden geldi ama geldiğinde 700 gram filandı şuan maşallah 6 kilo birini kışın ortasında birini ölmek üzereyken yol kenarında bulduk. Kendimle gurur duyduğum aferin be kızım dediğim tek şey onlar. O kadar seviyorum ki onları insanlar kızıyolar ama karnımdakinden farkları yok benim için. Her gün öpüyorum sarılıyorum evin içinde onlarla konuşuyorum :) onların dışında bi çok kediye ve köpeğe gönüllü geçici yuva olduk eşimle. Bi yuva bulana kadar keyif alarak baktık hepsine. Kilimden pire kaptık kaşındık günlerce ama Allah’a şükür hastalık filan hiç bişey geçirmedik. Hatta şu hamilelerde bakılan bi virüs var ya bende negatif. Doktorlar nasıl olur senin çoktan geçirmen lazımdı filan dediler. Hayvanlar güzeller. Bencede bu dünya da iyi ki varlar. İnşallah çocuğum da ilerde benim hayvan sevgimden sıkılıp tam tersim bi insan Olmaz da her gün eve başka bi hayvan getirip bu bizim olsun mu diye gelen bi çocuk olur sizin gibi insanların çok daha fazla olması ve hayvanların değerinin çok daha bilinmesi dileğiyle...

Güzel yorumun güzel dileklerin için çooook teşekkür ederim :)

Acikcasi ben yercih etmezdi.. ne kadar bakimli asilari tam da olsa o kili tuyu yine cocuga zarar verebilir

Bazı kediler çok uysaldır. Öyle bir kediyse mesele yok. Bazıları oyun olsun diye siz uyurken ayaklarınız üzerinde atlar zıplar, parmaklarınızı ısırmaya çalışır. O yüzden bebeğiniz uyurken yattığı odaya almamaya çalışın. Battaniyenin altında kımıldayan ayacıklarını yakalamaya çalışabilir. Benimkiler yapıyorda. Ayakkabıyla yatmayı düşündüğüm bile oldu. kedi almanız hem sizin hem bebeğiniz için çok iyi olur. Ama biraz dikkat etmeniz gerekir. Gözünüzün önünde olsular. Kedinin sevgisi apayrı bir şeydir. Çok iyi düşünmüşsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…