- 20 Kasım 2016
- 10.907
- 93.988
- 598
- Konu Sahibi Minikkuala
-
Galiba sizi bilen konusma tarzinizla, kınanası uslubunuzla biliyor. Anlama da sıkıntı var galiba ben dövüp öldürmüyorum. Ayrica ustunuze atlarim demissiniz de bu nasil kaba haddini bilmez bir cümle.Hayvanseverligi gözlerimi yaşartan bi üye daha =) kusura bakmada vurarak eğitmeye çalışırsan bende seni her gördüğümde üstüne atlarim. Üzüldüm şimdi onun sahibi olduğun için. Ha bana sakın şu kadar yıldır hayvanların içindeyim le başlayan cümlelerle gelme=). Çünkü ben buna asla anlayış göstermem. Hayvana bırak gazete kağıdıyla vurmayi el kaldırana bile insan gözüyle bakmam ben.. burda beni az çok biliyorlar,çoğu insanın da hassas noktasıdir hayvanlar. İneklerle de yaşamışsin onların cüsse büyük ona neyle vurdun merak ettim??? O Organize_isler
. Ölen kedim çok uysaldı asla tırnak çıkarmaz , ısırmazdı bana göre dünyanın en sakin kedisi o olabirdi bir gün bebeğim olduğunda abilik yapacağını düşünürdüm hep maalesef böbrek yetmezliğinden kaybettik çok acıydı. Şimdi bir tekirimiz var tam aksine aşırı yaramaz ısırık, tırnak gece uyurken üstümüze atlayıp can acıtacak şekilde ısırma huyu var. Ben gazete kağıdı değilde ( bu yöntemi köpeğimde kullanmıştım) su püskürten şişe kullanıyorm saldıraya geçemeye hazırlandığında hemen şişeyi elime alıyorum ve sert bi şekilde hayır diyorum. Biraz da olsa işe yarıyor. Şimdi daha çok yeni hamileyim ve düşünüyorum acaba bebeğim doğduğunda ona da bu şekilde atlarmı ısırırmı tıramalar Mı? Bende kendi adıma iyi bi hayvansever olduğumu düşünüyorum. Ama yeri geliyor bazı durumlarda sert olabiliyorum ama dediğiniz gibi bu demek değilki tekme tokat hayavana dalıyoruz ağız burun dağıtıyoruz. Hangimiz annemizin elinde terlik görmedik ki. Dayaktan mı öldürdüler bizi. Sizin yerinizde belkiTesekkur ederim. Konunuzu da berbat ettik hep beraber.
Ben bebegimin agzindan burnundan bile tüy topluyorum ustelik bebegi gorunce direk saldiraya geciyor kiskancliktan. Anne olarak korumak zorundayim. Alismasi zaman alacak evet cok yipraniyorum ama gececek insallah..
Tekrar tesekkurler beni dogru anladiginiz icin.
Teskekur ederim.. Gercekten bak tekirlerde var galiba bu huy.. Bizimki de tekir ve ben dogar dogmaz sahipendim sokakta gozleri acilmamisti annesi terketmis galiba. Kopegime de alistirdim hemen beraber yasiyorduk ama buyudukce simardi huysuzlasti bi garip degisik huylara büründü. Sabrediyorum ben cunku yapim geregi de sakin sayilirim kolay kolay cinnet gecirmem. Mutfak tezgahinin ustunde geziyor tencerenin kapagi aciksa yemegin icine giriyor yatiyor ya neler neler anlatsam varya burdaki cogu insan dovmezse veya evden atmazsa bisey bilmiyorum.. hele ki simdi bebekten sonra daha betee oldu. Hatta bebis dogmadan kisirlastirdik falan. Ama kar etmedi. Deli gibi butun gun ordan oraya atliyor.. Ölen kedim çok uysaldı asla tırnak çıkarmaz , ısırmazdı bana göre dünyanın en sakin kedisi o olabirdi bir gün bebeğim olduğunda abilik yapacağını düşünürdüm hep maalesef böbrek yetmezliğinden kaybettik çok acıydı. Şimdi bir tekirimiz var tam aksine aşırı yaramaz ısırık, tırnak gece uyurken üstümüze atlayıp can acıtacak şekilde ısırma huyu var. Ben gazete kağıdı değilde ( bu yöntemi köpeğimde kullanmıştım) su püskürten şişe kullanıyorm saldıraya geçemeye hazırlandığında hemen şişeyi elime alıyorum ve sert bi şekilde hayır diyorum. Biraz da olsa işe yarıyor. Şimdi daha çok yeni hamileyim ve düşünüyorum acaba bebeğim doğduğunda ona da bu şekilde atlarmı ısırırmı tıramalar Mı? Bende kendi adıma iyi bi hayvansever olduğumu düşünüyorum. Ama yeri geliyor bazı durumlarda sert olabiliyorum ama dediğiniz gibi bu demek değilki tekme tokat hayavana dalıyoruz ağız burun dağıtıyoruz. Hangimiz annemizin elinde terlik görmedik ki. Dayaktan mı öldürdüler bizi. Sizin yerinizde belki
Bir başkası olsa başka çarelere başvurur siz yinede sabırlısınız. Bebeğinizle ve kedinizle mutlu günleriniz olur inşallah.
. Ölen kedim çok uysaldı asla tırnak çıkarmaz , ısırmazdı bana göre dünyanın en sakin kedisi o olabirdi bir gün bebeğim olduğunda abilik yapacağını düşünürdüm hep maalesef böbrek yetmezliğinden kaybettik çok acıydı. Şimdi bir tekirimiz var tam aksine aşırı yaramaz ısırık, tırnak gece uyurken üstümüze atlayıp can acıtacak şekilde ısırma huyu var. Ben gazete kağıdı değilde ( bu yöntemi köpeğimde kullanmıştım) su püskürten şişe kullanıyorm saldıraya geçemeye hazırlandığında hemen şişeyi elime alıyorum ve sert bi şekilde hayır diyorum. Biraz da olsa işe yarıyor. Şimdi daha çok yeni hamileyim ve düşünüyorum acaba bebeğim doğduğunda ona da bu şekilde atlarmı ısırırmı tıramalar Mı? Bende kendi adıma iyi bi hayvansever olduğumu düşünüyorum. Ama yeri geliyor bazı durumlarda sert olabiliyorum ama dediğiniz gibi bu demek değilki tekme tokat hayavana dalıyoruz ağız burun dağıtıyoruz. Hangimiz annemizin elinde terlik görmedik ki. Dayaktan mı öldürdüler bizi. Sizin yerinizde belki
Bir başkası olsa başka çarelere başvurur siz yinede sabırlısınız. Bebeğinizle ve kedinizle mutlu günleriniz olur inşallah.
Hanımlar sakin lütfen, valla böyle tatlı bir konu da gerilmeye strese girmeye gerek yok, evciller stres alır stres yapmaz :))))
Sevin, okşayın, sahiplenin, 3 günlük ömürlerinde sevgi görsünler kuzular, güzel şeylerden bahsedin, bu konuda da banlamak zorunda kalırsam üzülürüm şahsen.
Eşin deli yatsa da kedilerin refleksleri gelişmiştir o kendini korur benim minnos hala benim ayağımda yada yastığımda yatıyorHanımlar bizim ogluş geceleri çok miyavliyor odasına koyuyorum yok durmuyor Odamıza aldım yine durmadi bu sefer yatağa çıkıp bizimle yatmak istiyor ama eşim çok deli yatar güvenip alamam yatağa ne yapıcaz sabaha kadar uyutmadi hep miyav miyav bi yeri mi agriyor diye düşünmeye başladım artık
Eşin deli yatsa da kedilerin refleksleri gelişmiştir o kendini korur benim minnos hala benim ayağımda yada yastığımda yatıyor
Korkma ayrı odada yatmak istemez kapıların kapanmasına tahammül edemiyorlarAy bilmiyorum ya korkuyorum o yüzden
Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )Hanımlar Merhabalar Nasılsıniz iyisinizdir InşaAllah konuma geleyim
Benim 6 aylık kızım var ve kedi sahiplenmek karar verdik esimle birlikte ve evimizin minik yeni üyesini bulduk 3 aylik oda sahibi veteriner ve biz sahiplendik yarın sabah alicaz inşaallah asilari tam kedicigin sorum şu bebekle birlikte evinde kedi besleyenler var mı zorlukları nedir nelere dikkat etmem gerekir çocuk doktorumuz sağlık sorunu olmaz dedi ve veterinerden her hangi bir mikrop bulaşması söz konusu değil dedi genel olarak fikirlerinizi merak ettim
Bnc o fobınız yenmeye çalısın ama..aksı takdırde o korkular yıllar gectıkce ıyıce katılaşıp yerlesıyor kurtulmak nerdeyse ımkansız hale geliyor....Ben korkmasam hic dusunmeden alirdim. Kizim deli oluyor kedi gorunce. Ne guzel arkadas olurdu ama ben cokkkkk korkuyorum :))
Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır onların sevgılerı dünyalara bedel-emsalsızdır tarıf edılmez yaşanır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )Hamileyim 3 tane kedimiz var. Doktorum hiç bi şekilde korkmamam gerektiğini hayvan olan eve gelen bebeklerin çok daha iyi olduğunu söyledi. Ki bunun tersini de söylemiş olsa farketmezdi. Kimi doktor hayvan sever iken ve böyle doğru bilgiler verebilirken(ki araştırmalar da hayvanla büyüyen çocuğun çok daha sağlıklı büyüdüğünü söylüyor.) tam tersi bence o kedileri sokağa at diyen hayvan sevmedikleri için bi taraflarından element uyduran doktorlar da var.(gittiğim başka bi doktor aynen bunu dedi ciddiye almadım bile) Kendinize güveniyorsanız alın besleyin. Bi hayvana yuva açmak dünyada ki en güzel şeylerden. Bizimkilerin 3üde yardıma muhtaçken geldi ve benim kendimle övündüğüm tek şey onlar. O kadar seviyorum ki. Ama eğer bakamicaksanız yada sıkılıp atacaksanız nolur almayın. Hemen alışıyorlar çünkü ve gerçekten üzülüyorlar. Aşıları tamsa ve dışarı çıkıp girmeyecekse eve hiç bişey Olmaz sağlık açısından merak etmeyin.
Sadece kedi degil hic bir hayvana dokunamam. Hizdan korkarim bu yuzden cocukken bisiklet bile binmedim. Araba kullanmayi cok istedim ama caddede karsidan karsiya gecmem bile uzun suruyor. Trafigi katletmemek icin araba sevdamdan vazgectim. lunaparkta binebilecegim tek carpisan araba ve donme dolapBnc o fobınız yenmeye çalısın ama..aksı takdırde o korkular yıllar gectıkce ıyıce katılaşıp yerlesıyor kurtulmak nerdeyse ımkansız hale geliyor....
yorumları okuyamadım
yakın zamanda arkadaşım, tüm aşıları yapılmış, veterinerin herhangi bir mikrop bulaşması mümkün değil dediği bir kediyi aldı. kedinin minnacık bir tırmığından arkadaşımın kızı hasta oldu. tüm lenfleri şişti. doktorlar bu sene ikinci defa bu vakayı görüyoruz demişler. ama hastalık neydi, mikrop hangisiydi hatırlamıyorum
Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı ve bereketıdır degerlı arkadaşım...: )
Bu 3 kedimden önce kedi ve köpeğe aynı anda baktım biri 5 biri 4 yaşındaydı ve maalesef arka arkaya kaybettik. Hayatımın en kötü zamanlarını yaşadım bi daha hayvan bakamam derken şimdikiler çıktı karşımıza :) ikisini sokaktan aldık bi tanesi veterinerden geldi ama geldiğinde 700 gram filandı şuan maşallah 6 kiloBen kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır onların sevgılerı dünyalara bedel-emsalsızdır tarıf edılmez yaşanır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )
Giydiğiniz tişört kazak vs bişeyinizi gece yanına koymayı denediniz mi ?Ay inşaallah ya ne yapacağımı şaşırdım
Ben kus tavsan akvaryum kopek kekdı bır cok hayvan besledım bugüne kdr...aralarında en kolayı kedı...kesınlıkle cok doğru karar vermıssınız....hem mecbur kalırsanız 5 gun kdr bıle evde tek basına kalabılen cok temız ve akıllı canlılar....asıları olduğunda (hatta dısarı cıkmıyorsa sırf ıc-dıs parazıtı yaptırsanız bıle yeterlı aslında...) dışarı cıkmasında bıle sorun olmaz bana kalırsa...ayrıca bebısınızın de kedıyle buyumesı cok cok faydalı...1 kere kedı ıle bırlıkte büyüyen çocuklarda allerjı ve allerjık astım aslaa olmuyor...haa unutmadan bıldıgım kdrıyla mırıldandıklarında yaydıkları frekanslarla kanserı onledıklerı de yıne aynı sekılde bılımsel bulgularla kanıtlanmış gerceklıkler...cunku kedı vücudun bağışıklık sıstemını guclendırıyor....kaldı kı 1 canlının sorumluluğunu alma, empatı, arkadaşlık kurabılme v.b. duyguların gelısebılmesı adına da verılebılecek en doğru kararlardan bırı bnc hayvan beslemek....sızlerı bu kararınızdan oturu tebrık ederım asla kararınızdan pısmanlık duymayın ve arkasında durun...hayvan evın nesesı uguru ve bereketıdır ve de bnc ölmeden once yaşanması gereken en güzel-kalıcı dıugulardandır degerlı arkadaşım...: )
Giydiğiniz tişört kazak vs bişeyinizi gece yanına koymayı denediniz mi ?
Acikcasi ben yercih etmezdi.. ne kadar bakimli asilari tam da olsa o kili tuyu yine cocuga zarar verebilirHanımlar Merhabalar Nasılsıniz iyisinizdir InşaAllah konuma geleyim
Benim 6 aylık kızım var ve kedi sahiplenmek karar verdik esimle birlikte ve evimizin minik yeni üyesini bulduk 3 aylik oda sahibi veteriner ve biz sahiplendik yarın sabah alicaz inşaallah asilari tam kedicigin sorum şu bebekle birlikte evinde kedi besleyenler var mı zorlukları nedir nelere dikkat etmem gerekir çocuk doktorumuz sağlık sorunu olmaz dedi ve veterinerden her hangi bir mikrop bulaşması söz konusu değil dedi genel olarak fikirlerinizi merak ettim
Bazı kediler çok uysaldır. Öyle bir kediyse mesele yok. Bazıları oyun olsun diye siz uyurken ayaklarınız üzerinde atlar zıplar, parmaklarınızı ısırmaya çalışır. O yüzden bebeğiniz uyurken yattığı odaya almamaya çalışın. Battaniyenin altında kımıldayan ayacıklarını yakalamaya çalışabilir. Benimkiler yapıyorda. Ayakkabıyla yatmayı düşündüğüm bile oldu. kedi almanız hem sizin hem bebeğiniz için çok iyi olur. Ama biraz dikkat etmeniz gerekir. Gözünüzün önünde olsular. Kedinin sevgisi apayrı bir şeydir. Çok iyi düşünmüşsünüz.Hanımlar Merhabalar Nasılsıniz iyisinizdir InşaAllah konuma geleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?