Bebek ve kopek

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

D-E

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
1.041
1.230
133
36
Merhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??

yürüse de eli hep ağzında olacak. Onlara devamlı gitmek zorunda mısınız? Ara ara onlar gelsin, köpeğin başına her drefasında değiştirerek biri dursun. Tüylerden kaçıramazsın çocuğu illa ki bi yerden bulur kapar

Bende oyle dusundum canim, onlar bize gelsinler, ama biz artik gelemeyiz dedigimde kizarlar belki diye dusundum

Simdi köpek sahibi var ve köpek sahibi var. Bazi köpek sahibleri hayvanların bakımlarını da çok güzel yapar. Ortada pislik tüy felan görmezsiniz. Birde hayvan sahipleri vardır ne hayvana düzgün bir şekilde bakarlar ne evin durumuna. Önce bir gözlemleyin sizinkiler hangisinden. Küçük köpek daha eğitimi yoksa bebeginizi zaten uzak tutmanız daha faydali.

Yeğenim köpeğin olduğu evde doğdu şu an 12 yaşında, hiçbir problemi yok, evde kedim var ilerde bebeğim olursa o da kedili evde büyüyecek inşallah yani ne sorun olabilir ki
Canim egiztimi olmadigi icin ben tedirginim, onlar kopegi icerde tutuyorlar, oglum o yerlere dokunup ellerini agzina sokmasini istemiyorum,

Çocukluğum 40-50 kedili ve 3-4 kopekli komşularimizin evinde gecti.Kendim de apartman dairesinde yavru keçi kedi köpek kuş tavşan kaplumbağa baktım ama senelerce bakamadım çünkü ev sahibi istemiyordu.Suanda da 15yildir bizimle olan bir kedim var. Demem o ki korkmayın bir zararı olacağını sanmıyorum aksine diğer çocuklar adına mutlu oldum ne iyi bir babaları var.

Canim egiztimi olmadigi icin ben tedirginim, onlar kopegi icerde tutuyorlar, oglum o yerlere dokunup ellerini agzina sokmasini istemiyorum,
Evlendigimden beri köpeklerim var 14 yıllık evliyim.Onlar sizlere göre köpek olabilir ama bizim gibilere göre evlattır.1 yaşına kadar çiş eğitimi tam olarak oturamaz.Daha çok kucukmus.Gecen dayımlar gelecekti izmir den antalya ya anneme benim evlatlarını bilerek gelsinler onlar için balkona yada odaya kapatamam dedim vazgeçtiler.Kusura bakmayın alınmayında ama siz oğlunuzu dışarıda mı bakıyorsunuz da evin içinde diyorsunuz o can için. Küçük kızım ponçigimle doğdu büyüdü 4 yaşında şu an.4 senede hastalandigi 1 elin parmağını geçmez.Ayrica köpeklerden insanlara geçen hiçbir bulaşıcı hastalık mikrop bulunmamaktadır istediğiniz doktora veterinere sorabilirsiniz ama bizlerden onlara karşı çok kötülük var Benim annemde kayinvalidemde evde hoşlanmıyor fakat kararıma saygı gösterip evime geliyorlar.Sizinki gibi bir cümle duysam kirılırım çünkü onlar benim evladım. Sizde istemiyorsanız gitmek zorunda değilsiniz.

Hayvan kılı benide korkutan bir durum bunların aşıları var kist yapmaması için. Benimde kv evcil hayvanı var ama ben ona bebek olduğunda ben aşısını yaptiririm kedinin haberiniz olsun yoksa gelemem dedim. Çünkü kıl için aşı yaptirmiyorlar ve büyük insan içinde bebek içinde tehlikeli bu durum her ne kadar tatlı yumurcaklar olsa bile önlem almak gerekir. Bende köpek istiyorum ama bu sebeple daha alamadım.

hayvan sahibi olmayanlar hayvan sahiplerini asla anlayamazlar.

İçeride tutmaları çok normal ama o da artık evin bireyi, normal zamanlarda evleri temiz ise tedirgin olacak bir durum yok, şimdi daha çok dikkat ederler, kaldı ki aşıları yapılmışsa hiç korkacak bir şey yok. Evimde kedim var ama gayet evim tertemiz, tüylerinin temizliğine dikkat ediyorum, düzenli evi süpürüyorum çünkü. Bırakın çocuğunuz da tanışsın köpekle, inanın onun için çok daha güzel olacak.

kendımı bıldım bılelı kedım var
33 yasımdayım dogdugumdan berı 5 kedı 1 papagan 10 pirana balıgı 1akrep 2kopek cıvcıvler horoz oldu ıbıklerı cıktı 5 tane yavruyken almıstım kocaman olmuslardı. 2 tavsanım yavruyken almıstım damızlık oldu cıftlıge yolladık baska ne besledım unuttum yanı su hayatda aslan kaplan zurafa falan kalmıstır bakmadıgım oyle dıyeyım

hayvanlar cogu ınsandan daha temız

kopek evde saga sola mı çişiniii yapıyor ? onlarında cocukları var sonucta .

bu arada konu sahıbı sızınde evladınız cıs egıtımıne baslayacak heryere çişini ve hatta kakasını yapacak ustune basacak belkı belkı uykuda yapacak sacına kadar bulasacak ne yapmayı dusunuyorsunuz bu konuda

Köpek 4 aylık olana kadar gitmeyin.
Aşıları tamamlansin. Sonra zaten banyo yapar köpek.
Daha tüy dökmez diye düşünüyorum,biraz mevsimler dönüyor gerçi ama.
Bisey olmaz tüylerinden de benimde köpegim var.
Daha tuvaletini öğrenemez. 1 yasina kadar illa kaçamaklar olur. Gunde 5 kez cikartsinlar,6 aylik olunca agunde 3 kez. Insallah biliyorlardir bunları.
Bir sorun olmaz icinizi ferah tutun

Çocuğunuz illa yerlerde sürünmek zorunda değil sanırım.Siz çocuğunuzu kucağınıza alırsanız yada koltukta oturtursaniz bir sorun olacağını sanmıyorum.İnanin kedi köpekten çok daha pis ortamlara girip çıkıyoruz.En basit örnekle bindiğimiz otubuslerde arabalarda oturduğumuz, tuttuğumuz yerlerden ne tür mikroplari kiyafetimize elimize bulastiriyoruz bir düşünün.Bir taşıma aracıyla geldiğimiz bir yerde ustumuzu degistirmedigimize göre ,düşünün çocuğunuzu hangi mikroplu yerlere koltuklara koyuyorsunuz..Demem o ki kediyle kopekle buyuyen çocuklara bakın hepsi daha az hastalaniyorlar.Cunku bağışıklık sistemleri gelişiyor.Yabancilara bakın hepsinin evinde kedi köpek var.Hicte ayyy kediden cigerinde kist olmuş köpekten kuduz bulaşmış diye duymuyoruz haberlerde vs. (Ev kedisi köpeğini kastediyorum yalnız)Ama bizim ülkemize has kulaktan dolma hikayeler çok dolanıyor bu konularda.

Öğrenene kadar balkonda tutacak sanırım.
ya yazık yere acılan pedler var halbukı kopek gıdıp ona yapsın dıye hoş ben hıc okadar kucuk kopege bakmadım belkı cok kucuk oldugundan tuvalet pedıne yapmayı bılmıyordur daha
yazık ya kıyamam
benım kedılerım alaturkaya yapardı ellerınıde lavaboya cıkar yıkarlardı mısafır tuvaletını kedıme tahsıs etmıstık

edıt: ellerını demısım patılerını
nasıl bızden goruyorsam artık

bır edıt daha burası kaygan zemın ironımı vardı anlamadım espırıyı kacırdım sanırım bebısı ogrenene kadar balkonda tutcak bunu mu demek ıstemıstınız :)

Son düzenleme:
herkes tutturmus kedı köpek kisti dıye
bızım bır akraba kedıden ölumune korkar oyle boyle degıl olan eve gırmez sokakta gorse aglamaya baslıyor cıglık cıglıga gorsenız aklını kacırmıs dersınız oyle tepkıler verıyor

hamıleyken cıgerınde kedı kopek kıstı dıye anılan kısten cıktı amelıyat oldu

yanı benım agzımın ustunde uyuyan kedımden bana olmadı da onda oldu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…