- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
Bebeğim 5 aylık ve evimde 2,5 yaşında bir köpeğim var . Köpeğim sınırlarını biliyor , bebeğim için mesela yere battaniye yayıyorum oraya yatmıyor köşesinde duruyor . Ya da her dışarı çıktığımızda gelince patilerini yıkıyoruz . Köpeğimin , bebeğimizin ellerini yalamasına müsade etmiyoruz ama onun dışında koklayıp ayaklarını yalatıyoruz (ki kendini dışlanmış hissetmesin o da bir can , evlat)
Elbette dikkat edin ama Hayvanın tuvalet eğitimi ve aşıları tamamlanınca çok panik yapmayın , ama o zamana kadar gitmeseniz daha iyi sanki .
şöyle söyleyeyim size benim kdr köpek seven bir insan yoktur herhalde, çocukluğumdan beri çıldırırım. Şimdi 3 senelik evliyim, bekarken annemler istemedğnden alamamıştım. Artık evlendim hadi alayım derken bu sefer sıra geldi bebek sahibi olmaya, bebek düşünüyoruz. Ve hangi köpek&bebek beraber büyüten insanlara almadan önce sorduysam sakın dediler; madem bebek yapmaya niyetlendin köpek alma zamanı değil dediler çünkü zaten köpek bi bebek gibi, e bide bebek olunca zaten 7/24 onunla ilgilenmek zorundasın. Ben ağlaya ağlaya vazgeçtim bu isteğimden birkaç ay önce... kısacası ikisi bir inanılmaz zor olduğu ve ben titiz biri olarak hijyenik de bulmuyorum sonuçta bebek bilemezki ağzına götürür herşeyi, köpeğin tüyü vs de cabası.
Tabikii bunları ben de biliyorum dedim ya benim kdr köpek düşkünü biri olmasn :) ama işte onlar daha önce bakmış insanlar ben hiç bakmadığım için insan ister istemez etkileniyor demek ki zor oluyor ki böyle diyorlar diye düşünüyorum. Bir de ben şuan çalışmadığmdan öğlene kdr falan uyuyan bie insanım muhtemelen benim gezdirmekte falan zorlanacağımı düşünüp de böyle yorumlamış olabilirler ama bir gün çocuklu çocuksuz dahi olsa köpek sahibi olacağımKöpek bir bebek gibi degil. Evet köpekler ilgi istiyorlar cocuk gibi bu bir gerçek ama ,siz evde is yaparken sizi engellemezler. Giderler bir köşede otururlar. Evde yalnız kalabilirler. Tuvaletlerini 12 saate kadar tutabilirler. Hatta daha fazla. Siz yuz vermezseniz israr etmezler,köşede oyuncaklarıyla oynarlar ya da uyurlar. Muhtemelen size bunu söyleyenler kopegi gezdirme islerinde zorlaniyorlardir bebek olduğu için. Kendilerince haklılar da ama sakınnnn alayim deme gibi bir durum yok abartılmış .
Evet aynısını düşündüm. Mesela suanda bana köpek alayim mi aaa kopeginizin cinsi neee ne kadara aldınız benim cocuklarda istiyor bakimi nasil vs gibi soranlara hayir alma diyorum amaaan diyorum. Sebebi. Gezdirme problemi+eğitim falan iste. Ciddi sorumluluk. Evden çıkıyorsun aklın kalıyorTabikii bunları ben de biliyorum dedim ya benim kdr köpek düşkünü biri olmasn :) ama işte onlar daha önce bakmış insanlar ben hiç bakmadığım için insan ister istemez etkileniyor demek ki zor oluyor ki böyle diyorlar diye düşünüyorum. Bir de ben şuan çalışmadığmdan öğlene kdr falan uyuyan bie insanım muhtemelen benim gezdirmekte falan zorlanacağımı düşünüp de böyle yorumlamış olabilirler ama bir gün çocuklu çocuksuz dahi olsa köpek sahibi olacağım ☺
Onun için aşı var. Bizim köpek 3 ayda bir aşı olurdu.bende bu konuda kararsiz kalirdim herhalde kopekli bir eve gitmekte.Kisthidatik diye bir hastalık var kedi köpek tüyünden bulaşan eğer bakım ve aşılarını yaptirilmamissa tehlike arz ediyor.instagramda Eylulonline var bebeğiyle köpeği kardeş gibi büyüyor dip dibe.
Ablam da kedi var diye cocugunu getirmiyor bize.Bende oyle dusundum canim, onlar bize gelsinler, ama biz artik gelemeyiz dedigimde kizarlar belki diye dusundum
e pislerse bunu en bastan konuyu acarken soyleyın ozaman bızler herkesı temız zannederek yazıyoruzKizlar beni belki yanlis anladiniz, ama kayinvalidemde bel fitigi var cok temizlik yapamiyor, eltim ise calisiyor, ve kendisi baya daginik biri her isi kayinvalideme birakiyor, onun icin ne kadar temiz tutacaklar bilemiyorum
İnşallah , sokakta orda burda nerde görsem içim gidiyor çünkü ne kdr sorumluluk da olsa sahipleneceğim çok seviyorum hepsi ayrı ayrı çok güzeller. Sadece benim için şuan doğru zaman değil o kadarEvet aynısını düşündüm. Mesela suanda bana köpek alayim mi aaa kopeginizin cinsi neee ne kadara aldınız benim cocuklarda istiyor bakimi nasil vs gibi soranlara hayir alma diyorum amaaan diyorum. Sebebi. Gezdirme problemi+eğitim falan iste. Ciddi sorumluluk. Evden çıkıyorsun aklın kalıyorinsallah sende birgün bir minik sahibi olursun hazır olduğunda can bunlar valla
Umarım kayınbiraderiniz o miniği sahiplenirken ömürlük evi olmak üzere sahiplenmiştir, 2 gün sonra verecek yer ararlarsa çok üzücü.Merhaba kizlar,
1 yasinda bir oglum var, esimle ve oglumla yasiyoruz.
Esimin annesi ve babasi, esimin kardesi ile yasiyorlar, kardesinin iki cocugu var. Gecen hafta cocuklar cok istediler diye, eve kopek aldilar. Dairede yasiyorlar. Kayinpederim ve kayinvalidem hic ama hic istemediler ama kaynim cocuklarini dinleyip kopegi aldi.
Biz her pazar onlara gidiyoruz. Benim problemim, oglum hala yurumuyor ve yerlerde surukleniyor, ustelik disleri ciktigi icin elleri surekli agzinda. Simdi kopek oldugu icin nasil gidicez kizlar, ne yapmam gerekiyor. Oglum surekli ellerini agzinda tutuyor, kopek tuylerini yutmasindan korkuyorum. Ustelik kopek 2 aylik ve afedersiniz cis egitimi yok. Lutfen kizlar yardim edin ne yapmam gerekiyor??
Bu yine ev köpeği, dışarı da sokak hayvanlarının tüylerine ve dışkılarına temas edebilir. Hatta tüyleri havada uçuşuyor.Canim egiztimi olmadigi icin ben tedirginim, onlar kopegi icerde tutuyorlar, oglum o yerlere dokunup ellerini agzina sokmasini istemiyorum,
Ya evet bagisikligi guclendirdigini biliyorum ama şimdi soyleyince aklıma geldi. Bende kedi köpek ile büyüdüm, grip soguk algınlığı falan kolay kolay gecirmem. En son 9 sene önce grip olmuştum. Acaba mi dedim şimdiAllah izin verirse en geç 2 haftaya kızım dünyaya gelicek .
geldiğinde de evimde 2 tane kardeşi oluxak (2 kedi)
bende 2 kedili evde büyümüşüm.
ve bağışıklığımın bu kadar sağlam olmasını onlara bağlıyorum .
Konu sahibesi henüz huyunu suyunu bilmediği bir evcilden, üstelik ev sahiplerinin de pek hijyen kurallarına uymadığı da göz önüne alınırsa tedirgin olmakta haklı ama ablanız bilemedimAblam da kedi var diye cocugunu getirmiyor bize.
Madem rahatsizsiniz gitmeyin olsun bitsin.
Kendi fikrim cocuk dedigin hayvan sevgisiyle killa tuyle mikropla büyümeli. Cocugu ne kadar sakinirsan vucudu o kadar narin olur. Kedi kopek sahibi tonla insan var. İçlerinden gercekten insan olanlar da cocugu dogunca hayvani atmiyorlar bir kosede. Birlikte buyuyor cocuk kedi kopek... sandığınız kadar sagliksiz birsey degil yani.
Ama yine de sizin cocugunuz sizin karariniz. Ablamın da bize gelmemesi -gelirse de kediyi bir odaya tıktirıp cocugun oldugu odayi supurmesi falan bana cok sacma geliyor. Asla oyle bir anne olmak istemem. Ama kendi cocugu kendi karari. Ben de ailem de saygi duyuyoruz
Simdi köpek sahibi var ve köpek sahibi var. Bazi köpek sahibleri hayvanların bakımlarını da çok güzel yapar. Ortada pislik tüy felan görmezsiniz. Birde hayvan sahipleri vardır ne hayvana düzgün bir şekilde bakarlar ne evin durumuna. Önce bir gözlemleyin sizinkiler hangisinden. Küçük köpek daha eğitimi yoksa bebeginizi zaten uzak tutmanız daha faydali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?