Bebek ve kopek

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Allah'ım yaaaa çıldırıcam

Köpek bir bebek gibi degil. Evet köpekler ilgi istiyorlar cocuk gibi bu bir gerçek ama ,siz evde is yaparken sizi engellemezler. Giderler bir köşede otururlar. Evde yalnız kalabilirler. Tuvaletlerini 12 saate kadar tutabilirler. Hatta daha fazla. Siz yuz vermezseniz israr etmezler,köşede oyuncaklarıyla oynarlar ya da uyurlar. Muhtemelen size bunu söyleyenler kopegi gezdirme islerinde zorlaniyorlardir bebek olduğu için. Kendilerince haklılar da ama sakınnnn alayim deme gibi bir durum yok abartılmış .

Tabikii bunları ben de biliyorum dedim ya benim kdr köpek düşkünü biri olmasn :) ama işte onlar daha önce bakmış insanlar ben hiç bakmadığım için insan ister istemez etkileniyor demek ki zor oluyor ki böyle diyorlar diye düşünüyorum. Bir de ben şuan çalışmadığmdan öğlene kdr falan uyuyan bie insanım muhtemelen benim gezdirmekte falan zorlanacağımı düşünüp de böyle yorumlamış olabilirler ama bir gün çocuklu çocuksuz dahi olsa köpek sahibi olacağım

Köpek bakımlı ise, aşıları tamsa, ev de temiz ise hiç bişeycik olmaz merak etmeyin.

Ben evlenince köpeğimi (ki eşimin hediyesi idi) annemlerle bıraktım. Kızım da gayet köpekle büyüdü.

İngiliz terrieri'ne at muamelesi yapıp üstüne biniyordu o kadar diyeyim ama tekrar ediyorum. Hem evin hem de köpeğin hijyeni şart!

Evet aynısını düşündüm. Mesela suanda bana köpek alayim mi aaa kopeginizin cinsi neee ne kadara aldınız benim cocuklarda istiyor bakimi nasil vs gibi soranlara hayir alma diyorum amaaan diyorum. Sebebi. Gezdirme problemi+eğitim falan iste. Ciddi sorumluluk. Evden çıkıyorsun aklın kalıyor insallah sende birgün bir minik sahibi olursun hazır olduğunda can bunlar valla

gorumcemin 2 kedisi var,bebegim 9 aylikken ayni evde 10 gun kaldik,hiç bisey olmadi zaten aklima hic bisey olurmu endisesi gelmedi.
simdi 2 yasinda gecenlerde yine kaldik..kedilerle oynayip egleniyordu.
yani ne biliyim cokda pimpiriklenmemek lazim diye dusunuyorum.

bende bu konuda kararsiz kalirdim herhalde kopekli bir eve gitmekte.Kisthidatik diye bir hastalık var kedi köpek tüyünden bulaşan eğer bakım ve aşılarını yaptirilmamissa tehlike arz ediyor.instagramda Eylulonline var bebeğiyle köpeği kardeş gibi büyüyor dip dibe.

Onun için aşı var. Bizim köpek 3 ayda bir aşı olurdu.

8 sene yaşadı. 4 senesinde kızım vardı. Sonra yaşlandı, sara hastası oldu ve kaybettik.

Allah izin verirse en geç 2 haftaya kızım dünyaya gelicek .
geldiğinde de evimde 2 tane kardeşi oluxak (2 kedi)

bende 2 kedili evde büyümüşüm.
ve bağışıklığımın bu kadar sağlam olmasını onlara bağlıyorum .

E sor kaynına onunda cocukları kucuk sanırım abı cocuklara tuyu zarar vermesın, antiparazıt asısı yaptır en azından kılı tuyu zarar vermez cocuklara de hem onun cocukları korunmus olur hem sızın hemde kopekcık. Benımde hollanda lop tavsanım var bıtane evın ıcınde bı o yana bır bu yana zıplıuor. Bebde hayvanları mıncıklamayı severım hamıleyım tavsan kucagımdan inmiyor alıstı ıyıce uyurken gelır karnıma uyur. Tuylerıde ucusuyordur ılla ama antıparazıt ve iç parazıt asısı yaptırmısız oyle bı sıkntı olmaz. Hayvanlarla buyuyen cocuklar daba merhametlı daha akıllı daha duygusal olur. Cocukların kısısel gelısımı ıcın evde evcıl bı hayvan olmalı brnce. Yabancıları gormuyormusubz evde bebek var onun yannda 10 tanede kopek var cocugun suratını falan yalıyor. Ama gayet buyuyup bilim insanı vs oluyolar cok zekı oluyolar. Onun fısında kopehe cok cıg et vermesinler. Hayvanların dılınde ıyılestırıcı bır salgı var. Mesela yaranızı yalatın ıyılesır hemen kendı kendılerınıde yalayatak tedavı ederler. Ama cıg et bocek vs yedıklerınde nasıl oluyor bılmıyorum ıc parazıt olusabılır oda cocuga zarar verebılır. Kaynınız hayvanı kopek mamasıyla falan beslesın kafasıns gore kanlı canlı etler fakan vermesın. Yanı kendı cocukları ıcınde faydalı olur

Bende oyle dusundum canim, onlar bize gelsinler, ama biz artik gelemeyiz dedigimde kizarlar belki diye dusundum
Ablam da kedi var diye cocugunu getirmiyor bize.
Madem rahatsizsiniz gitmeyin olsun bitsin.
Kendi fikrim cocuk dedigin hayvan sevgisiyle killa tuyle mikropla büyümeli. Cocugu ne kadar sakinirsan vucudu o kadar narin olur. Kedi kopek sahibi tonla insan var. İçlerinden gercekten insan olanlar da cocugu dogunca hayvani atmiyorlar bir kosede. Birlikte buyuyor cocuk kedi kopek... sandığınız kadar sagliksiz birsey degil yani.
Ama yine de sizin cocugunuz sizin karariniz. Ablamın da bize gelmemesi -gelirse de kediyi bir odaya tıktirıp cocugun oldugu odayi supurmesi falan bana cok sacma geliyor. Asla oyle bir anne olmak istemem. Ama kendi cocugu kendi karari. Ben de ailem de saygi duyuyoruz

Kizlar beni belki yanlis anladiniz, ama kayinvalidemde bel fitigi var cok temizlik yapamiyor, eltim ise calisiyor, ve kendisi baya daginik biri her isi kayinvalideme birakiyor, onun icin ne kadar temiz tutacaklar bilemiyorum
e pislerse bunu en bastan konuyu acarken soyleyın ozaman bızler herkesı temız zannederek yazıyoruz
cocuklu aılelerın pis oldugunu dusunmek ıstemıyorum kayınvalıdenızın bel fıtıgı var ama o evde yasayan bırsuru ınsan var kalabalık ev hıjyen saglanmazsa kopek olmasa da herkes hasta olur

kopek olup olmamasından ote temız olmayan eve ben gıdemem, oylesını ben kendım davet edıyorum acıkcası

İnşallah , sokakta orda burda nerde görsem içim gidiyor çünkü ne kdr sorumluluk da olsa sahipleneceğim çok seviyorum hepsi ayrı ayrı çok güzeller. Sadece benim için şuan doğru zaman değil o kadar

Umarım kayınbiraderiniz o miniği sahiplenirken ömürlük evi olmak üzere sahiplenmiştir, 2 gün sonra verecek yer ararlarsa çok üzücü.

Evde hijyen kurallarına dikkat ediliyorsa tedirgin olmayın, bebeğiniz açısından endişe ediyorsanız köpeğin aşıları tamamlanana kadar ziyaretlerinize ara verirsiniz, iç-dış parazit bakımı yapılıp aşıları da tamamlanınca bebeğinizin sağlığını riske atacak hiçbir şey yaşanmaz, kedi-köpek tüyü kist yapmaz, kist yapan o tüylere yerleşen parazittir, ki evde bakılan evcillerin iç-dış parazit bakımları düzenli yapıldığından korkmanıza gerek yok, kaldı ki çevremdeki insanlara da diyorum, evde bakılan evciller bizden daha az tehlikeli zira 3 ayda bir parazit bakımı, her yıl düzenli yapılan aşıları var.

Bebeklerimiz/Çocuklarımız yerdeki evcil tüylerini yutacak ve hasta olacak diye korkuyoruz lakin aynı risk insan saçı için de geçerli, evde saç yutma, halının tüylerini yolup yutma gibi riskleri de var, ki insan saçı midede yumak haline gelip cerrahi operasyonla alınacak duruma gelebiliyor.

Evcillerin tüyleriyle ilgili veteriner hekim yazısını okumanızı tavsiye ederim:

Ben oğlum doğana kadar, 5 köpek, 1 kedi, 3 kuş, hamster, balık besledim.
Hamileyken de köpegim ve kedim yanımdaydı, yavruları annem almıştı.
Ama doğumdan sonra cildirdilar resmen, köpeğim eve çiş kaka yapmaya, oğlumun beşiğine yatmaya ve kedimiz de tirmalamaya çalışınca anneme verdik.

Ayrıca oğlumun kakasindan tüyler çıkması da beni iğreti etmişti.
Bence gitmeyin, köpek eğitimini tamamlamış olsa hiç sorun değil.
Sorun olan köpek olması değil, etrafa çiş kaka yapıyor olması bence.
Büyüyünce gidip seversiniz güzelce.
Büyüyene kadar onlar gelsin en iyisi.

Canim egiztimi olmadigi icin ben tedirginim, onlar kopegi icerde tutuyorlar, oglum o yerlere dokunup ellerini agzina sokmasini istemiyorum,
Bu yine ev köpeği, dışarı da sokak hayvanlarının tüylerine ve dışkılarına temas edebilir. Hatta tüyleri havada uçuşuyor.

Fazla evham yapmayın. Herşeyden korumak mümkün değil. Hayvanlarla teması bağışıklığını destekler diye biliyorum.

Evde kedimiz var ve 4 yaşında oğlum var. Ben evlenmeden önce de vardı kızım. Çocuk çok sıkıştırınca tırmalıyor sadece. Hatta bugün oğlumu bir sokak kedisi sağlam tırmaladı. Ben gayet rahatım.

Ya evet bagisikligi guclendirdigini biliyorum ama şimdi soyleyince aklıma geldi. Bende kedi köpek ile büyüdüm, grip soguk algınlığı falan kolay kolay gecirmem. En son 9 sene önce grip olmuştum. Acaba mi dedim şimdi

Konu sahibesi henüz huyunu suyunu bilmediği bir evcilden, üstelik ev sahiplerinin de pek hijyen kurallarına uymadığı da göz önüne alınırsa tedirgin olmakta haklı ama ablanız bilemedim ben asla köpeğimi bir odaya kapatmam ağlar, korkudan çılgına döner, ürkek bir yapısı var çünkü, gelen misafirlerimden korkanlar olursa çok çok tasmasını takıyor yanıma oturtuyorum, o da ısırması saldırması yok ama doğası gereği meraklı olduğundan geleni koklama ve tanışmak için topunu getirip misafirin onunla oynamasını isteme huyu var:)))

Küçük bebekleri olanlar için bir şey diyemem lakin biraz deterjan reklamı gibi olacak ama kirlenmek güzeldir, çocuklar doğayla iç içe büyümeli, şimdilerde maalesef evlerin içinde toza toprağa dokunmadan büyütülüyor çocuklar, dalında kızarmış erikleri görüp anne bak kiraz diyen çocuk gördüm, çocuklar artık ağaçları bile tanımıyor.

Çocukluğumuzda çamurdan oyuncaklar yapardık, ki toprak bu içinde her türlü dışkı da olur, solucan da olur, sümüklüböcekler de cirit atar, hiç hasta olduğumu bilmem, kediler köpeklerle uyudum tüyleri kaçmadı beni hasta etmediler, önemli olan çocuğunuza suya sabuna dokunmayı öğretmektir, her gün eve toz toprak içinde giderdim, üstüm başım çamur, dizler düşmekten yara olmuş, üstümüzü başımızı doğruca kirliye atıp banyo yapardık biterdi:)

bu yoruma cok üzüldüm ben köpegimi haftada bir tariyorum, evi hergün sil süpür ver her yer hala kil. asiri kil döküyor dolablarin üstünden bile kil cikiyor.

konu sahibi doktor bana hamileliginde köpegin varsa bebek ana karninda ona karsi bagisiklik olusturuyor demisti ama köpek sonradan gelirse brz skintili.

Reactions: D-E
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…