Bebek ve kopek

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hem kedim hem kopegim var ikiside benim canim evladim ama gercekten evde kedi oluyo kopek degil. 8 yasinda kopegim 8 senedir benimle temiz bakarsan evin temiz kaliyor hergun supurur silerim ama kopek bana hijyen gelmiyor pek. Yikandiktan sonra bile ten kokusu vs. Bu arada butn doktorlar evcil hayvanlarla buyuyen cocuklarin bagisikliginin yuksek oldgnu soyluyorlar. Asilari varsa bebek icin tuylerinin hicbi sikintisi yok.

İşte bunlar hep eksik bilgilenmeden kaynaklanıyor.O kist yapan parazit topraktan geçiyor.İyi yıkanmamış sebze meyve ve otlardan gecme ihtimali o kadar yüksek ki.Ama bizim çok titiz millletimiz kendi hijyen eksikliğini dillendirmek yerine cok daha az ihtimali olan topraktan kediye gecen ,kedinin tüyünden de ancak temas ,ama öyle böyle temas değil, baya burnundan boyyyle içine çekip ciğerine yapıştırma başarısıyla insana geçebilen parazitten oluşan kisti bahane göstermeyi daha çok seviyor.Cunku kimse ben sebzeyi meyveyi iyi yıkamadim da ondan oldu demiyor.Masumu suçlamak daha kolay.Boyle geçme ihtimali var mı evet ama cok çok çok düşük.

Canım benimde köpeğim var artık 10 yaşında ve onca köpekli bebekli aileler gördüm hic birşey olmaz ayrıyetten birisi daha yazmış yürüyer yer gıcır gıcır değil yinede eline alıcak ağzına cocukların bakteri almaları doğal hasta olmaları düşüp kalkmaları fazla dert etme bence biraz rahat ol hep orda değilsin saten

Reactions: D-E
Evde evcil hayvan bulunması alerjenlere karşı bağışıklık sağlar bebekte deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Kıl tüy parazit olayları için aşıları falan var çözümsüz dert değil. Ancak burda tuvalet eğitiminin olmayışı sıkıntı.

Çiş eğitimi henüz yoksa evet sorun olur.. Halıya çişini yapsa, bebeğiniz de halıda oynasa falan.. Ben anne olsam hayvan tuvalet eğitimini alana kadar o eve gitmezdim..

Evet iste tuvalet egitimi olmadigi icini cok sikinti, ama arkadara anlatamadim galiba. Bebegin tuvalet egitimini basladiginda balkonda tutacak diye saka yaptilar. Anlamadim dogrusu neden bu kadar kirici oluyor bazi insanlar.

Bebeğim 5 aylık ve evimde 2,5 yaşında bir köpeğim var . Köpeğim sınırlarını biliyor , bebeğim için mesela yere battaniye yayıyorum oraya yatmıyor köşesinde duruyor . Ya da her dışarı çıktığımızda gelince patilerini yıkıyoruz . Köpeğimin , bebeğimizin ellerini yalamasına müsade etmiyoruz ama onun dışında koklayıp ayaklarını yalatıyoruz (ki kendini dışlanmış hissetmesin o da bir can , evlat )
Elbette dikkat edin ama Hayvanın tuvalet eğitimi ve aşıları tamamlanınca çok panik yapmayın , ama o zamana kadar gitmeseniz daha iyi sanki .

Eklentiler

• 4BD69BA0-66A4-4313-BE55-531DDE9D29CF.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 100
Yanlış anlamayın da bu kişiden kişiye değişiyor. Evinde iki tane kedisi olan birini tanıyorum. Kadın o kadar temiz biri ki evi mis gibi kokuyor ve ışıldıyor resmen. Aynı şekilde bir tanıdık daha var kedi besleyen. O kadar pis biri ki evinde yemek yemeye iğrenirim.

Reactions: D-E
Tesekkurler canim

Herkes bu kadar bilinçli ve titiz davranıyor mu bilemiyorum

Kizlar beni belki yanlis anladiniz, ama kayinvalidemde bel fitigi var cok temizlik yapamiyor, eltim ise calisiyor, ve kendisi baya daginik biri her isi kayinvalideme birakiyor, onun icin ne kadar temiz tutacaklar bilemiyorum

Herkes bu kadar bilinçli ve titiz davranıyor mu bilemiyorum
Ben de inanmıyorum şahsen . Çok var hayvan dışardan geliyor o ayaklarla geziyor . Bizde İSTİSNASIZ her seferinde yıkanır poposu ayakları. Ki kendi biliyor direkt küvete zıplıyor . Hayvan bakmak bir tek yemek verip , çişe götürmek değil . Evimde köpek olduğunu bilmeyen kimse farketmez olduğunu. Bazı evler kokudan girilmiyor maalesef ..

Üstte yazdım, evinde iki tane kedisi olan birini tanıyorum. Kadın o kadar temiz biri ki evi mis gibi kokuyor ve ışıldıyor resmen. Aynı şekilde bir tanıdık daha var kedi besleyen. O kadar pis biri ki evinde yemek yemeye iğrenirim.

O iki kedili kadın kesin benim annem

Iç dış aşıları yapılan kedi ve köpeklerin tüylerinin hiçbir zararının olmadığı, ve kedi köpek ile büyüyen çocukların bebeklerin, bağışıklık sistemlerinin çok daha güçlü olduğu tespit edilmiş birşey. Ama ben aşısı olmayan bir dünya kendi köpek besledim hatta biriyle beraber uyuyordum cenemin altına girerdi kedi'm. Ne hastalık ne başka birşey etrafimda da görmedim duymadım. Sakınan göze çöp batar demişler. Siz elinizden geldigince titiz davranmaya çalışın ama Çokta kasmayin.

şöyle söyleyeyim size benim kdr köpek seven bir insan yoktur herhalde, çocukluğumdan beri çıldırırım. Şimdi 3 senelik evliyim, bekarken annemler istemedğnden alamamıştım. Artık evlendim hadi alayım derken bu sefer sıra geldi bebek sahibi olmaya, bebek düşünüyoruz. Ve hangi köpek&bebek beraber büyüten insanlara almadan önce sorduysam sakın dediler; madem bebek yapmaya niyetlendin köpek alma zamanı değil dediler çünkü zaten köpek bi bebek gibi, e bide bebek olunca zaten 7/24 onunla ilgilenmek zorundasın. Ben ağlaya ağlaya vazgeçtim bu isteğimden birkaç ay önce... kısacası ikisi bir inanılmaz zor olduğu ve ben titiz biri olarak hijyenik de bulmuyorum sonuçta bebek bilemezki ağzına götürür herşeyi, köpeğin tüyü vs de cabası.

Ama bebeğm olursa biraz daha büyürse en azından 4-5 yaşında olsun o zaman almayı düşünürüm ama çok küçük olursa karşıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…