İşte bunlar hep eksik bilgilenmeden kaynaklanıyor.O kist yapan parazit topraktan geçiyor.İyi yıkanmamış sebze meyve ve otlardan gecme ihtimali o kadar yüksek ki.Ama bizim çok titiz millletimiz kendi hijyen eksikliğini dillendirmek yerine cok daha az ihtimali olan topraktan kediye gecen ,kedinin tüyünden de ancak temas ,ama öyle böyle temas değil, baya burnundan boyyyle içine çekip ciğerine yapıştırma başarısıyla insana geçebilen parazitten oluşan kisti bahane göstermeyi daha çok seviyor.Cunku kimse ben sebzeyi meyveyi iyi yıkamadim da ondan oldu demiyor.Masumu suçlamak daha kolay.Boyle geçme ihtimali var mı evet ama cok çok çok düşük.herkes tutturmus kedı köpek kisti dıye
bızım bır akraba kedıden ölumune korkar oyle boyle degıl olan eve gırmez sokakta gorse aglamaya baslıyor cıglık cıglıga gorsenız aklını kacırmıs dersınız oyle tepkıler verıyor
hamıleyken cıgerınde kedı kopek kıstı dıye anılan kısten cıktı amelıyat oldu
yanı benım agzımın ustunde uyuyan kedımden bana olmadı da onda oldu .
Evet iste tuvalet egitimi olmadigi icini cok sikinti, ama arkadara anlatamadim galiba. Bebegin tuvalet egitimini basladiginda balkonda tutacak diye saka yaptilar. Anlamadim dogrusu neden bu kadar kirici oluyor bazi insanlar.Evde evcil hayvan bulunması alerjenlere karşı bağışıklık sağlar bebekte deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Kıl tüy parazit olayları için aşıları falan var çözümsüz dert değil. Ancak burda tuvalet eğitiminin olmayışı sıkıntı.
Cok tesekkurler canim beni anladigin icin, cunku gercekten bazilari sakaya basladilarÇiş eğitimi henüz yoksa evet sorun olur.. Halıya çişini yapsa, bebeğiniz de halıda oynasa falan.. Ben anne olsam hayvan tuvalet eğitimini alana kadar o eve gitmezdim..
Yanlış anlamayın da bu kişiden kişiye değişiyor. Evinde iki tane kedisi olan birini tanıyorum. Kadın o kadar temiz biri ki evi mis gibi kokuyor ve ışıldıyor resmen. Aynı şekilde bir tanıdık daha var kedi besleyen. O kadar pis biri ki evinde yemek yemeye iğrenirim.İçeride tutmaları çok normal ama o da artık evin bireyi, normal zamanlarda evleri temiz ise tedirgin olacak bir durum yok, şimdi daha çok dikkat ederler, kaldı ki aşıları yapılmışsa hiç korkacak bir şey yok. Evimde kedim var ama gayet evim tertemiz, tüylerinin temizliğine dikkat ediyorum, düzenli evi süpürüyorum çünkü. Bırakın çocuğunuz da tanışsın köpekle, inanın onun için çok daha güzel olacak.
Tesekkurler canimBebeğim 5 aylık ve evimde 2,5 yaşında bir köpeğim var . Köpeğim sınırlarını biliyor , bebeğim için mesela yere battaniye yayıyorum oraya yatmıyor köşesinde duruyor . Ya da her dışarı çıktığımızda gelince patilerini yıkıyoruz . Köpeğimin , bebeğimizin ellerini yalamasına müsade etmiyoruz ama onun dışında koklayıp ayaklarını yalatıyoruz (ki kendini dışlanmış hissetmesin o da bir can , evlat)
Elbette dikkat edin ama Hayvanın tuvalet eğitimi ve aşıları tamamlanınca çok panik yapmayın , ama o zamana kadar gitmeseniz daha iyi sanki .
Herkes bu kadar bilinçli ve titiz davranıyor mu bilemiyorumBebeğim 5 aylık ve evimde 2,5 yaşında bir köpeğim var . Köpeğim sınırlarını biliyor , bebeğim için mesela yere battaniye yayıyorum oraya yatmıyor köşesinde duruyor . Ya da her dışarı çıktığımızda gelince patilerini yıkıyoruz . Köpeğimin , bebeğimizin ellerini yalamasına müsade etmiyoruz ama onun dışında koklayıp ayaklarını yalatıyoruz (ki kendini dışlanmış hissetmesin o da bir can , evlat)
Elbette dikkat edin ama Hayvanın tuvalet eğitimi ve aşıları tamamlanınca çok panik yapmayın , ama o zamana kadar gitmeseniz daha iyi sanki .
Ben de inanmıyorum şahsen . Çok var hayvan dışardan geliyor o ayaklarla geziyor . Bizde İSTİSNASIZ her seferinde yıkanır poposu ayakları. Ki kendi biliyor direkt küvete zıplıyor . Hayvan bakmak bir tek yemek verip , çişe götürmek değil . Evimde köpek olduğunu bilmeyen kimse farketmez olduğunu. Bazı evler kokudan girilmiyor maalesef ..Herkes bu kadar bilinçli ve titiz davranıyor mu bilemiyorum
Üstte yazdım, evinde iki tane kedisi olan birini tanıyorum. Kadın o kadar temiz biri ki evi mis gibi kokuyor ve ışıldıyor resmen. Aynı şekilde bir tanıdık daha var kedi besleyen. O kadar pis biri ki evinde yemek yemeye iğrenirim.Ben de inanmıyorum şahsen . Çok var hayvan dışardan geliyor o ayaklarla geziyor . Bizde İSTİSNASIZ her seferinde yıkanır poposu ayakları. Ki kendi biliyor direkt küvete zıplıyor . Hayvan bakmak bir tek yemek verip , çişe götürmek değil . Evimde köpek olduğunu bilmeyen kimse farketmez olduğunu. Bazı evler kokudan girilmiyor maalesef ..
O iki kedili kadın kesin benim annemÜstte yazdım, evinde iki tane kedisi olan birini tanıyorum. Kadın o kadar temiz biri ki evi mis gibi kokuyor ve ışıldıyor resmen. Aynı şekilde bir tanıdık daha var kedi besleyen. O kadar pis biri ki evinde yemek yemeye iğrenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?