Bebek yapmaya ne zaman karar verdiniz? Hazır olduğunuzu nasıl anladınız?

Turkuazevim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
146
100
33
34
Merhaba güzel hanımlar;

1 buçuk senelik evliyim çok şükür sorunsuz bir evliliğim var ben 25 yaşındayım eşimle aramda 14 yaş var ve mutluyuz seviyoruz birbirimizi.

BiZ tanışıp 1 ay içerisnde evlilik kararı aldık 6 ay nişanlı kaldık 1,5 yıldır evliyim
Evliliğim çok yoğun geçti çok misafir ağırladım akrabalar hem eimin hem benim ailem ev işlerine birden girdim hiç bişey bilmeden çok çok yorucu oldu ama sevgi olunca birtek yorgunluk oldu tatsızlık yaşamadım gerçekten. Allah var.

Şimdi ailem eşimle aramızdaki yaş farkından dolayı bebek istemeye başladı bir süredir bu aralar iyice arttı. Ben evimin evliliğimin düzenini ancak oturtuyorum.

İçinizden geçenleri yazarsanız sevinirim, çok teşekkürler...

Ben eskiden beri 23 te evlenirim iki sene eşimle gezer tozarım 25 te anne olurum diyordum hemen hemen dediğim gibi oldu

Şuan bebek bekliyorum, hala annelige hazır miyim bilmiyorum. Bir insan annelik gibi büyük bir sorumluluğa hazır olabilir mi ondan bile emin değilim. Ama nasıl ki hic birsey bilmeden evlendiginizde tüm zorlukların altından kalktıysanız anne olduğunuzda da zaten hazır olursunuz ya da bebiş size anneliği öğretir diye düşünüyorum

Bu arada biz 2 yildir evliyiz ama benim bir rahatsızlığım olduğu için bebek sahibi olmam zordu bunu biliyorduk o yüzden 3 aylık evliyken korunmayı bıraktım yine de nerdeyse 2 yılda oldu. İnşallah senin ve eşinin bu tarz sağlık problemi yoktur ama bebek dediğin öyle filmlerdeki gibi tek seferde olmuyor

Süpriz oldu 5 Cm lik bir kist ve hap kullanımı sırasında oldu adeti beklerken hormon testi için gebelik testini aldım elime hazırmıydım hayır evliliğim de oturmuş gibiydi 7. Ayima kadar hep bi tereddüt vardı içimde 7. Ayim dan sonra hazır olmuşum.
Mevlam zaten isteseydi hemen ertesi gün kucagimiza alırdık 9 ay 10 gün beklemezdik ama bu 9 aylık süreç öyle mucize dolu ki ilk aylarımda bulantı ve kusmadan hayat bitti sanıyorsun ki ben 7. Ayimda rahat ettim sonra o kuvvetli tekmeler dönmeler aklımı başıma getirdi resmen şimdi iple çekiyorum kucağıma alacağım günü mevlam herkese nasip etsin bu güzel duyguyu

al benden de o kadar.... o hazır olma duygusu tam anlamıyla ne zaman gelir ki acaba? istiyoruz ama evet hazırız diyemedik bir türlü....

evlendikten sonra bolbol gezdik tozduk eğlendik.. hayalimizde olan yerlere gittik..
1.5 yıl sonra da bebek mi olsa üçümüz gezeriz dedik:) bu hayal bize çok tatlı geldi..
sonra hamile kaldım..
şimdi sağlıkla doğarsa inşallah üç kişi olarak devam edeceğiz:)
bu şekilde karar verilir mi bilmiyorum ama ben hiç nasıl bakarım ne ederim diye düşünmedim..
acaba bebek olunca kendime vakit ayırmaz mıyım diye sorgulamadım..
sadece bize küçük bi üye katılsın diyerek karar verdik :)

Çevremde hamile görünce imrenmeye başlamıştım, bebekleri görünce keşke bir tane de bizim olsa filan diyorduk ama %100 ne zaman emin oldun dersen; ilk ay olacağına o kadar emin olup sonra kırmızı kartı görünce meğer ne kadar da istiyormuşum demiştim.

Ben eşimle tanıştım 6 ay sonra düğünümüz vardı. Düğünden 9 ay sonra doğurdum :)
Gezip tozamadık, uyuyamadık, beziydi mamasıydı sütüydü derken bugün 8 aylık oldu. O kadar mutluyuz ki. Evin şekeri balı her şeyi o. Bizi birbirimize daha çok bağladı.
Bu hazır olmakla ilgili bi şey değildi bendeki. Yaşım 30 evlenip doğurmam lazım gibi bit psikoloji yaşadım. Doğru karar vermişim. Hayatın anlamı bir bebek :)
Allahım isteyip de olmayanlara da nasip et. Doğumdan beri bu duayı ediyorum. Her kanım kaynadığında yani her gün:;

Insan ne kadarda hazirim dese hamile kalinca hep acaba? Diyor. Bende öyleydim napicam kendime zamanim olurmu ya hastalanirsa ya uyumazsa Vs vs... sorular sorular. Simdi oglum 1yasinda herseyinde üstesinden geldim ve geliyorum Allahin izniyle. Allah herkese dogru zamanda evlat sahibi olmayi nasip etsin. Cok tatli bir duygu ANNELIK.

Esim cok istiyordu. Bana da anlik bir heves geldi. Baktim maddi manevi musaitiz, kimler kimler anne oluyor ben niye olamayayim?

Esimde de baktim iyi baba olacak tip var. Neyi bekliyorum ki dedim. Bir de isteyince olmazsa korkusu olustu.

Ilk ay olmayinca bayagi heder ettim kendimi. O zaman anladim ki cok istiyormusum.

Ikinci ay oldu sukurler olsun.

Sanki vakti saatini ayarlayan bir güç tarafından uygun zaman gelince aklına düşüyor.
1 buçuk senelik evliyken olsun istedim. Kaldı ki ilaç ayarlaması yapmam gerektiği için 6 ay nöroloji doktorum bekletti. Ardından hamile kaldım 6 haftalıkken gelişimi durdu kürtaj oldum. Bir 5 ay da o yüzden bekledim.
Şimdi tekrar hamileyim. Rabbim inşallah mutlu son nasip etsin.

İlk plan kısmındaysa çok kafam karışıktı. İstemekle korkmak arasındaydım. Nasıl bakacağız, çalışırsam kim bakacak, nasıl bir bebek olacak sakin mi huysuz mu vs. vs. Eşimle konuşup duruyordum kafamdaki endişeleri silmiyordu çünkü.

İlk testte negatifi görünce çok istediğimi farkettim. Şimdiyse bütün endişelerim yerini ben hazırımın yerine bıraktı.

Ailen bebek istedi diye yapmak zorunda değilsin. Eşin ve sen istiyor musunuz? İstemiyor veya hazır değilseniz yapmayın. Aileni de dahil etme bence.. Sizin cinsel hayatınızı, birleşmenizi, bebek yapmanızı yorumlamak veya bilmek, bu konuda tercihinizi yönlendirmek doğru bir davranış değil.

Ben de çok korkuyordum çocuğum olmazsa diye ilk geceden oldu. Eşimle olmazsa evlatlık alırız planları bile yaptık:)

Anne olmayı istemek kadınların doğasında var.Hangi kız çocuğu oyuncak bebeğiyle oynarken, annesiymiş gibi bebeğiyle konuşmadı,onunla oynamadı.Ruhen her kadın istiyordur bence.Sadece hayat şartlarından,eşine olan güvencesinden emin değildir.Yoksa regl gördüğünde ya olmazsa korkusu taşımaz.Çok muhteşem bir duygudur annelik.İnşallah her isteyen bu duyguyu tadar.Evlenince korunmadım,severek evlenmiştik zaten.2.ayında hamile kaldım.

Oldum olası "büyüyünce ne olacaksın" sorusuna verdiğim cevaptı, anne olmak. 33 yaşında evlendim. Buna rağmen biraz bekleyelim diye düşünürken eşim evlendikten 1 ay sonra "bebeğimiz olsun" dedi. Doğum kontrol hapı kullandığım için zaten hemen olmaz diye düşünürken hapı bıraktığım gibi hamile kaldım. Evet bebek istiyorduk ama bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştik. Hayatta ki en güzel şey...Annelik anlatılmaz bence. Eşinizin de yaşı 39 bence bence ortak bir karar alıp bebek sahibi olabilirsiniz. Mutlu ve sorunsuz bir evlilikse neden olmasın. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Ben 1 sene düşünmemistim butun arkadaslarim evlendi brnden once benden sonra esimde yasim geciyor geciyor diyordu bende ozendim cok istedim bir melegim olsun dedim ve oldu 1 yasinda suan benek dedim mi icim pirpir ediyordu cok mutluydum beklerken bile simdi mutlulugum hergun artiyor onunla yeniden dogup hergun bişeyler ogreniyorum Allah isteyen herkese versin insallah

Benim bucuruk emirvaki yapti geldi
Dunyaya gelmek icin 4yildir bekliyorum el insaf
hic niyetin yok ama ben geliyorum
sıkıysa kov beni dedi

Ben istemiyor değilim ama konu açılınca Allahın gücüne gitmesin ilk hissettiğim bir korku ve endişe birde ben doğumdan çok korkuyorum hastaneye hiç yatmadım uğramadım bile desem yeridir.

Birde eşim uzun yıllar bekar yaşadı benimle tanıştı kısa bir sürede evlendi eve gelip kanepesine uzanmak saati gelince uyumak onun için çok önemli bir misafir geldiğinde düzeni karışıyor diye huzursuz oluyor sinirlendiğini hissediyorum içten içe. Evliliğimiz çok yolunda kavga bile etmeyiz çok çok nadirdir. Ben çalışmıyorum uyku sorunu bir şekilde çözülür ama bebek sahibi olduğumda hem bebeği hem eşimi hemde bana yardıma gelicek ailemi hergün gelip gidecek eşimin ailesini idare etmey uğraşırsam bunlar bizi yıpratır mı korkum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…