Bebek...

Daha evliliğiniz bile oturmamış. Kavga gürültü yanısıra aileye gitme fikirleri... Artı borç gırtlakta. Bu ortamda en son olması gereken şey bir bebek. Bebek bakmak gül bahçesi değil, herkes dünyaya masrafıyla geliyor. Ve her bebek huzurlu bir ev yaşantısını hak eder.

''Bebek rızkıyla gelir''. Tamam gelir ama siz bu lafı çok yanlış anlıyorsunuz. Bebeğin gelirken mucize yaratmasını beklemeyin.Olmayan durumunuzu olduracak, var olan sorunlarınızı çözecek hali yok.

Siz asgari şartları hazırlayacaksınz bebek için, gerekli ortamı oluşturacaksınız sonra hayırlısıyla, rızkıyla gelsin diyebilirsiniz. Aksi halde zor olan durumunuz daha da zorlaşmış olur.

Bir yanınız çocuk yap diğer yanınız terk et ana evine dön diyor, fazla uç duygular değil mi?
Çocuk yapın yada yapmayın bişey diyemem ama eşinizin borcu var diye sırf bu sebeple onu terk etmeyi düşünmek bana doğru gelmedi. Eşiniz bu borcu kumar oynayarak alkol alarak vb kötü alışkanlıkları nedeniyle yapmış olsa haklısınız derdim ama iş kurmaya çalışmış o da tutmamış ne yazıkki batmış, bu nedenle eşinizi terk etmek yerine beraber çalışıp bu borçları daha kısa vadede ödeme planı yapsanız daha sağlıklı olabilir sanki.

ailemin durumu iyi bana ellerinden geleni yaparlar ama çocuğu onlara doğurmuyorum bizim bakabiliyor olmamız lazım

aah ah düşüncelerim bu yöndede ağır basıyor işte tabiki kolay değilbizim durumumuzda hele hiç değil!

gerçekten seviyorum zaten kaçyıldır onunla beraber çekiyoruz sıkıntıyı

Siz calisiyor musunuz?
hayır çalışmıyorum..ama iş bakıyorum bi süredir yaşımdan dolayı ve tecrübesizliğimden hemen bulamıyorum.

haklısınız bu düşünceler isteğimi bastırıyor

Bekleyin tabiki, çocuk öyle kolay büyümüyor.
Çok masraflı bir iş .
Size komik bir rakam kalırken bu bebeğin ihtiyaçları nasıl giderilecek ?
ailemin dediğide bu işte

allah kimseye yaşatmasın bu kadar severken böyle iki uç düşünmek inanın çok zor ama durumumuz bunları düşünmeyi gerektiriyor maalesef..iş bakıyorum belli yaştan snra tecrübesizde olunca biraz zor oluyor ama elbet bulucam uygun bi iş

Bebeklerin rızklarıyla geldiklerine inanıyorum ancak bu konuda bir çabanız varsa.. ben ikinci bebeğimde hamileliğimin 8. ayında iş teklifi alıp çalışmaya başlamıştım mesela.. millet o aylarda işten çıkıp yatarken ben çalışıyordum.. hatta doğumdan sonra eve gelip maillerimi cevplandırmıştım :) benim için bu bebeğimin şansıydı.. belki siz de bir işe girerseniz, o zaman çok daha iyi olur.. şöyle söyleyeyim kedimin aylık gideri 300 lira civarında.. değil ki bebek.. bezi, maması, aşısı, doktoru, ilacı dersek ciddi bir birikime ihtiyacınız var.. bir de siz ilk kez anne olacaksınız, her şeye özeneceksiniz, en azından istediğiniz kıyafeti, emziği, bakım kremlerini almak için bile 1 maaş fazlasına ihtiyaç var..

İnşallah dilediğiniz gibi bir iş bulursunuz, biraz durumunuzu toparlayıp tez vakitte bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Maddi durum tabiyki önemli ama yaş faktörünü de dikkate alın zamanı ona göre ayarlayın bence.

Bebeğim 7 aylık...Hamilelikte doğum hariç harcadığımız para 30 bini buldu.Başka bişey demiyorum.

çok haklısınız ne diyebilirim bilemedim

Maddi sikinti cekiyorsunuz ve zaten cok bunalmissiniz. Cocuk cok masrafli olur, onu hakettigi sekilde bakabilecek misiniz, beziydi, asisiydi, yatagiydi, pusetiydi. Inanilmaz masraf oluyor. Ustelik hepsi zaruri. Acil bir doktora goturmeniz gerekse ozele goturmek zorunda kalsaniz, nasil odeyeceksiniz?
Kendi borcunuzun ustune bir de cocuk masrafi gelse o cocuga da sabriniz kalmazsa, sinirinizi ondan cikarirsaniz ne olacak?
Bence su anda yapmayin cocuk. Ise girin, birikim yapin, baktiniz esinizin isleri de yoluna giriyor, o zaman dusunun cocugu.

Hiç işe gireyim eşime destek olayım demediniz mi?
Çalışsanız hem eşinize destek olur hem bebeğinizin rızkını çıkarırsınız.

borcun üzerine borç olucak ruh sağlığım zaten hassas artık ne yaparım düşünmek bile istemiyorum..ama ne acıdırki düşünmek zorundayım yaşım ilerliyor

çalışıyor musunuz? evin bütün yükü eşinizde anladığım kadarıyla. destek olmayıp bir de evi terketmeyi düşünüyorsunuz ama acaba anne mi olsam diyorsunuz. eşinize üzüldüm biraz.

Merhaba dediğiniz gibi bir evliliğim vardı benim de ama tersten Yani maddi çok iyi idik , çok iyi kalite ve lüks düğünüm de oldu eşim de dediğin gibi idi. Sonra anne olmak istedim. Oldum da şükürler olsun. Lakin eşim iş kurmak istedi birden farklı sektörden, Kardeşi ile başladılar kardeşinin ticaret hayatı hepimizi mahvetti tabiki. Üstelik gelirlerimiz olmasına rağmen eve ekmek alamaz olduk. Derken çocuk kucağımda ne diye olmayan şeye israr ediyorsun diye çok kavgam oldu , çok kez terkettim şiddet hakaret vs derken. Neyse sonuç terapi, aile büyüğünün ikimizle de gerçeklerle yüzleştirmesi silkelemesi işe yaradı. Diyeceğim o ki iyi şartlarda doğurup sonradan da kötü olanı var maddi durumun o zaman çocuğu geri yerine koyamayacağımıza göre, abartılı kötü durumda değilseniz eviniz varsa mesela el ayak tutuyorsa anne olun tabi ama önce ilişkiniZi düzeltin yoksa siz düzelseniz de çocuğu düzeltmek ve onun vicdan azabı çok daha zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…