Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Ben sanırım 1 ya da 1.5 yaşında ayıracağım aynı yatakta yatmıyoruz yatak odasında beşiği
Üzerine yorgan battaniye geldiğinde kendisi alabilecek
Kustuğunda falan ayağa kalkıp kendini kurtarabilecek zamana geldiğinde odası ayrılabilir bence
1 yaşında bunları yaparsa 2 yaşına kadar beklemem ne kadar aklı ererse o kadar zor ayrılır

Sanırım oda mümkün yaşını geçince ama değer kokusunda uyumak için bütün bel ağrılarına Allah bütün annelerin yardımcısı olsun

Valla bi yere kadar değiyor haftalarca uykunu alamadan gezdiğinde hasta oluyorsun bu seferde başka yerden aksıyo çocuk bakımı

Aksine benim yanimda uyurken saat basi kalkan kizim , odasini ayrinca uyanmadi uyudu hep , hem kalksa bile bir iki adim odasina gidersin hem bebek icinde daha iyi oluyor alisiyolar suan kizim 9 aylik arada yanima getiriyorum asla uyumuyor sadece odasinda uyuyor alisti cünkü..
Doktorumuzda zaten böyle olmasinin en iyisi oldugunu söyledi.

Ayni odada 7 ay yattik ama hic yanima almadim bn korkuyorum cok yorgun oluyosun cunku cevremde de tanik oldum bebegin uzerine abanip nefes alamadigi icin bebegini kaybedeni kucuk besikte yatiyodu ona sigmayinca odasina koydum simdi yataginda misil misil uyuyo bence pek kendine alistirma sonra tek yatmak istemiyolar

ayni yatakda olmadigi surece 1 -1.5 yasina kadar odanizda kalabilir
yer sorunu varsa daha afzlada olur
onemli olan ayni yatakdada olmamak

adem hocayı çok severim.Anadolu pedagojisi çocuk için en ideal sistem bence... adem hocanın fikirleri doğrultusunda buyuttum kızımı hiç pişman değilim. kreşe başladığımızda bana hiç problem yapmadı ne zaman bi yere bıraksam hiç arkamdan ağlamadı.kısaca beni güvenli bağlanma noktasında çok şükür hiç üzmedi...

3 yaşına kadar aynı odada uyuduk oğlumla. Biz yatağımızda, o beşiğinde. Ama özellikle bebekliğinde muhakkak beşiğine koydum hep emzirdikten sonra. Çünkü uyurken yanımızda nefesi kesilir diye korkuyordum. Beşikler yatak arasında mesafe vardı 1-2 adım. Yani muhakkak kalkıp almam gerekiyordu. Hiç yattığım yerden emzirmedim. Oturdum, uyuyunuz beşiğine koydum.

3 yaşında odasına geçti, biraz gitti geldi, ben yattım yanında. Alıştı.

Ben yatak konusunda psikologları değil, kendi iç sesimi dinledim diyebilirim.

Aynı yatakta değil, aynı odada yatması gerektiğini söylüyorumsöylüyorum

Ablam yegenımı 1 yaşına basmadan odasından ayırdı :))

Ama şöylede bır olay var kayınvalidem 1e giden oglunun daha odasını ayıramadı :)

Bende 1 yaşına basmadan ayrı odada uyutma taraftarıyım

Ben iki çocuğumuda 5 yıl koynumda uyuttum. Eşimi yatak odasından attım ve evlat kokusuyla uyudum. Maşallah ikiside canavar gibi ayrıca öyle bana aşırı bağlılıkları falan yok, özgüvenleri tavanda.
İyi ki yapmışım, iyiki ikisiylede 5 yıl koyun koyuna yatmışım.
Bu tür konularda uzmanların her dediğine inanmamak taraftarıyım. Baksanıza iki uzman bile ayrı ayrı şeyler söylüyorlar.
İçinizden geldiği gibi yaşayın.

Kocayla ayrı yatınca soğursun lafı da kv lerin uydurması bence oğluşları üşümesin diye adamdan haftanın beş günü ayrıyız bi şey olduğu yok çok şükür

35 haftalık hamıleyım. Evımde yatak odamda adım atacak yer yok kucuk malesef ve bu nedenle ılk 6 ay kucuk besıkte yanımızda yatsın planım suya dustu. Bebegın odası zaten yatak odasının yanında hemen, onun odasına kendım ıcın bı kanepe koydum, en z 6 ay orda yatarım dıye dusunuyorum, bazen kendı odamda yatarsam da telsız kullanıcam zaten

Güvenli bağlanma kitabı sayfa 40

Eki Görüntüle 1748181
Aynı yatakta yatın dediğini bilmiyordum, üstelik kitabı da okudum ama herhalde biz o aşamayı geçtiğimiz için dikkat etmedim. Teşekkürler bilgi için.

Ben kendi yorumumu yapmıştım ama adem güneş in dediğini yapmışım bilmeden. Şöyle söyleyeyim ilk bebekliğinde çok küçük olduğu için yanımda yatırmadım asla. Çünkü benim uykum derindir. Hep beşiğinde yatırdım. Sanırım 7-8 aydan sonra, aradaki tahtayı çıkardım, 2,5 yatak gibi oldu. 3 yaşına kadar da öyle kullandık.

3 aylıkken odasını ayırdım ama çıt çıkarsa sağdan sola dönse duyar uyanırım. odasını ayırınca bizim odamıza girip çıkarken yaptığımız gürültüyü duymadığından çocuk rahat uyumaya başladı. yoksa sabah eşim işe giderken her seferinde uyanıyordu alarm sesine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…