Soyledıkklerınızın doğruluğu uslubunuzun sertliği gölgeliyor nacizanesiz cocugun annesisiniz,mikrop yuvasi degil.
benim oglum benimle yattigi icin bi kere hasta olmadi,ne alakasi var bununla..
uzuvlarini kullanamayan cocuk nasil tek basina birakilir? ya kusarsa,ya yuzune battaniyesi gelir de nefessiz kalirsa? ya kusupta kusmugu bogazina kacarsa?
neyi kesfedecek cocuk odada? anneye muhtac anneye,4 duvara degil.
anne adayisiniz.,dogunca anlarsiniz oyle kolay odasina terkedilmedigini bebegin.
yok benim icin olacak sey degil,yapamam..
sizin mantiginiz alman dadi mantigi ve gercekten insan yetistirmede yeri yok.
yaniniza almazsaniz odaniza alirsiniz,en olmadi baglanma yatagi kullanilir.
aglarken bi basina uykuya dalmaya calisan,koseye sinmis bi cocuk ne kadar insanin icine siner? dogurup atilmis gibi,olcak sey mi bu?
bebeklerin beyni uykuda gelisir,ne kadar huzurlu uyursa o kadar guzel.
siz cocugun annesisiniz,mikrop yuvasi degil.
uzuvlarini kullanamayan cocuk nasil tek basina birakilir? ya kusarsa,ya yuzune battaniyesi gelir de nefessiz kalirsa? ya kusupta kusmugu bogazina kacarsa?
anne adayisiniz.,dogunca anlarsiniz oyle kolay odasina terkedilmedigini bebegin.
aglarken bi basina uykuya dalmaya calisan,koseye sinmis bi cocuk ne kadar insanin icine siner? dogurup atilmis gibi,olcak sey mi bu?
Soyledıkklerınızın doğruluğu uslubunuzun sertliği gölgeliyor nacizane
çocuğum yok ama bekarlıktan beri ilgimi çeker çocuk psikolojisi. nasıl yetiştirmeli nasıl davranmalı gözlemlemeye çalışırım. süper dadı vaktiyle çok mükemmel gelirdi bana taki adem güneşe rastlayana kadar. yarın bize alışır, kopamaz, bağımlı olur kaygısı ile süper dadının ne saçmalıklar yaptırdığını farkettim. ve neyseki çocuğum olmadan farkettim bunları. annenin kurallarla asker yetişmediğini, sevgisi ile yavrusunu büyüttüğünü anladım. şimdi bence dinlemeyen birine direk birlikte yatın demek demek saçma gelebilir ama dinleseler o bakış açısından da baksalar çok mantıklı geleceğine inanıyorum.
adem güneşin söylediği şey zaten şöyle yapın böyle yapın diye kurallar koymak değil, yüreğinizi çocuğunuza açın yarın buna alışır korkusunu bir kenara bırakın içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın demek çünkü
Benim yanımda huzurlu uyuyamaz yatağıma asla almam buna çok karşıyım.siz cocugun annesisiniz,mikrop yuvasi degil.
bebek ile birlikte yatıp boğulan çocuklar araştırıldığında annelerin sıklıkla alkol kullanan anneler olduğu tespit edilmiş diyor Adem güneş.ben kendim araştırmadım duyduğum bu. bu konu kulaktan dolma bilgidir hepimizde. bence içeriği araştırılmalı. çünkü ben etrafımda hiç bebeğini emzirirken, bebeği ile yatarken vs boğan kimse duymadım.
mikroplar konusuna gelince de. mikropların zararlı olduğu da yine düşünmeden beynimize yerleştirilmiş bilgiden başka birşey değil. mesela diş macunu reklamlarında bilirsiniz ağzımızın içindeki mikroplara bakın ıyyğğğ ama xxx ile fırçaladıktan sonra mikropta eser yok tekrar bakın diye çekilen reklam filmleri. evet ağzımızın içi mikrop dolu ama bunların zararlı olduğunu kim çıkarmış? aksine olması gereken o bakteri florasının tam da o şekilde orda bulunması. temiz bir yatakta (çarşafları belirli aralıkta değiştirilip, havalandırılan bir yatak) çocuğun hasta olabilme ihtimali yok.
bilimsel olarak anne ile bebeğin aynı yatakta yatmasını engelleyen hiçbirşey yok yani kısaca. yarın buna alışır korkusu asıl neden ama adem güneşe göre herşey zamanında yaşanırsa yarına böyle bir korkunun olmasına gerek yok çünkü yarın çocuk kendisi ayrılmak isteyecek diyor.
Canım tereddütsuz anneyle birbuçuk yaşına doğru odasına al derim çünkü çok sık anneye ihtiyacı oluyormerhaba arkadaslar benim bu ara arastirmaktan yoruldugum bi cikmazim var. sizce bebek ilk iki yil anneyle mi uyumali yoksa ayri odada mi kalmali? pedagog adem günes iki yil anneyle kalmali diyor güvenle baglanma icin psikolog özgül piyade ise hemen ayri odada yatiriabilir diyor aitlik duygusu icin simdi ben hangisini yapmaliyim sizce yorumlarinizi bekliyorum
Dedıklerınıze katılıyorum çocuk ölümleri oluyor ..ya da farklı gelısım sorunları ..benım oku çocuğum 9 ay ayrı yattılar ancak sonrasında işe baslamayla aynı yataga terfı ettılerKatılıyorum,sen kötü annesin ben iyiyim der gibi,çok itici, anneyle yatıp boğulan çocuk da çok neticede, bu arada benim hali hazırda doğmuş çocuğum var
Çok sakıncalı 4 yas cocugun cinsel kımlık gelısımınde farklı sıkıntılar olusur erken ogrenme tarzı şeyler bence gerek yok4 yaşına kadar aynı odada yattığın çocuk hadi anne ben güvenli bağlandım benim odamı ayır demez, ayrı odasının olması gerektiğini bilmiyo ki,hep yatak odasında uyumuş
Ben kendisini okudum,ve aklıma yatmadı alttan alttan kadınlar çalışmasın çocuk yapsın erken anne olsun diyo adam, ama tatlı tatlı çaktırmadan
Adem güneş hep böyle, tespit edilmiş bitti, nerde tespit edilmiş, hangi araştırma hangi anket vs bilimsel veri? Emzircem diye boğan da var, kaldı ki uykusu derin olan var uyurgezer olan var var da var ama yok alkol tek sebep, hep belli mesajlar veriyo,belli bir kesimi alttan alttan kötülüyo adam facede falan sayfa açmış fanları,muhabbetleri bir gör
Dedıklerınıze katılıyorum çocuk ölümleri oluyor ..ya da farklı gelısım sorunları ..benım oku çocuğum 9 ay ayrı yattılar ancak sonrasında işe baslamayla aynı yataga terfı ettılerbazen çocuk kendı belırlıyor durumu galiba
Adem güneş hakkında da her uzmanda katılıp katılmadığım noktalar var bazen çok fazla cocukların mutluluğu odaklı davranıyor sanırım çocuklarla bır arada onları anlama dogrultusunda ebeveyn ıhıtyaclarını gözardı etmesıne sebep oluyor
Katılıyorum,sen kötü annesin ben iyiyim der gibi,çok itici, anneyle yatıp boğulan çocuk da çok neticede, bu arada benim hali hazırda doğmuş çocuğum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?