Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Soyledıkklerınızın doğruluğu uslubunuzun sertliği gölgeliyor nacizane

çocuğum yok ama bekarlıktan beri ilgimi çeker çocuk psikolojisi. nasıl yetiştirmeli nasıl davranmalı gözlemlemeye çalışırım. süper dadı vaktiyle çok mükemmel gelirdi bana taki adem güneşe rastlayana kadar. yarın bize alışır, kopamaz, bağımlı olur kaygısı ile süper dadının ne saçmalıklar yaptırdığını farkettim. ve neyseki çocuğum olmadan farkettim bunları. annenin kurallarla asker yetişmediğini, sevgisi ile yavrusunu büyüttüğünü anladım. şimdi bence dinlemeyen birine direk birlikte yatın demek demek saçma gelebilir ama dinleseler o bakış açısından da baksalar çok mantıklı geleceğine inanıyorum.
adem güneşin söylediği şey zaten şöyle yapın böyle yapın diye kurallar koymak değil, yüreğinizi çocuğunuza açın yarın buna alışır korkusunu bir kenara bırakın içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın demek çünkü

Ben kendisini okudum,ve aklıma yatmadı alttan alttan kadınlar çalışmasın çocuk yapsın erken anne olsun diyo adam, ama tatlı tatlı çaktırmadan

Benim hiç yanımda yatirmadim korkarim, kızım on aylık ve geçen hafta odasını ayırdım yan odaya kapıya yakın koydum beşiğini sesi duyuluyor gece. O oradayken biz rahat edemiyorduk çünkü bilinçalti çok önemli. Ama kesinlikle ayırmak için iki yaş çok geç. Yan komşumun kızı iki yaşında hala ayirmamis ve geçen bakıcısı annesine artık odasını ayır birseyler anlıyor anlatıyor demiş. Düşün artık.

Bu adem güneş çocuktan özür dilenmez demiyor muydu? Yani çocuğun tırnağını fazla kesip canını yakınca ay bebeğim özür dilerim canını yaktım denmez diyen?

Benim yanımda huzurlu uyuyamaz yatağıma asla almam buna çok karşıyım.
Ben çalışan biriyim dışaradn milyon mikropla geliyorum gece nefesimiz pis benim mantığımda bunu almıyor onu bu havaya nasıl maruz bırakırım gün içinde yeterince ilgilenmeye çalışıcam ki zaten 2. ayda bırakmak zorundayım bana alışmasın herkes aynı değil

bebek ile birlikte yatıp boğulan çocuklar araştırıldığında annelerin sıklıkla alkol kullanan anneler olduğu tespit edilmiş diyor Adem güneş.ben kendim araştırmadım duyduğum bu. bu konu kulaktan dolma bilgidir hepimizde. bence içeriği araştırılmalı. çünkü ben etrafımda hiç bebeğini emzirirken, bebeği ile yatarken vs boğan kimse duymadım.
mikroplar konusuna gelince de. mikropların zararlı olduğu da yine düşünmeden beynimize yerleştirilmiş bilgiden başka birşey değil. mesela diş macunu reklamlarında bilirsiniz ağzımızın içindeki mikroplara bakın ıyyğğğ ama xxx ile fırçaladıktan sonra mikropta eser yok tekrar bakın diye çekilen reklam filmleri. evet ağzımızın içi mikrop dolu ama bunların zararlı olduğunu kim çıkarmış? aksine olması gereken o bakteri florasının tam da o şekilde orda bulunması. temiz bir yatakta (çarşafları belirli aralıkta değiştirilip, havalandırılan bir yatak) çocuğun hasta olabilme ihtimali yok.
bilimsel olarak anne ile bebeğin aynı yatakta yatmasını engelleyen hiçbirşey yok yani kısaca. yarın buna alışır korkusu asıl neden ama adem güneşe göre herşey zamanında yaşanırsa yarına böyle bir korkunun olmasına gerek yok çünkü yarın çocuk kendisi ayrılmak isteyecek diyor.

Adem güneş hep böyle, tespit edilmiş bitti, nerde tespit edilmiş, hangi araştırma hangi anket vs bilimsel veri? Emzircem diye boğan da var, kaldı ki uykusu derin olan var uyurgezer olan var var da var ama yok alkol tek sebep, hep belli mesajlar veriyo,belli bir kesimi alttan alttan kötülüyo adam facede falan sayfa açmış fanları,muhabbetleri bir gör

4 yaşına kadar aynı odada yattığın çocuk hadi anne ben güvenli bağlandım benim odamı ayır demez, ayrı odasının olması gerektiğini bilmiyo ki,hep yatak odasında uyumuş

Canım tereddütsuz anneyle birbuçuk yaşına doğru odasına al derim çünkü çok sık anneye ihtiyacı oluyor

Katılıyorum,sen kötü annesin ben iyiyim der gibi,çok itici, anneyle yatıp boğulan çocuk da çok neticede, bu arada benim hali hazırda doğmuş çocuğum var
Dedıklerınıze katılıyorum çocuk ölümleri oluyor ..ya da farklı gelısım sorunları ..benım oku çocuğum 9 ay ayrı yattılar ancak sonrasında işe baslamayla aynı yataga terfı ettıler bazen çocuk kendı belırlıyor durumu galiba
Adem güneş hakkında da her uzmanda katılıp katılmadığım noktalar var bazen çok fazla cocukların mutluluğu odaklı davranıyor sanırım çocuklarla bır arada onları anlama dogrultusunda ebeveyn ıhıtyaclarını gözardı etmesıne sebep oluyor

4 yaşına kadar aynı odada yattığın çocuk hadi anne ben güvenli bağlandım benim odamı ayır demez, ayrı odasının olması gerektiğini bilmiyo ki,hep yatak odasında uyumuş
Çok sakıncalı 4 yas cocugun cinsel kımlık gelısımınde farklı sıkıntılar olusur erken ogrenme tarzı şeyler bence gerek yok

Ben kendisini okudum,ve aklıma yatmadı alttan alttan kadınlar çalışmasın çocuk yapsın erken anne olsun diyo adam, ama tatlı tatlı çaktırmadan

oo sen kayınvalidenizle birlikte oturun dediğini duymamışsın :)

ben severim Adem Güneş'i, şahsen bir çok önerisi hayatımı kolaylaştırdı.
Özellikle kişinin yavaşlaması ve hayatı dinleyerek yaşaması üzerine verdiği öğütler, sadece çocuğumla iletişimime değil, kişisel gelişimime de katkısı oldu.

ancak bazı önerilerinin pek hayatımıza uygun olmadığı konusunda ben de hemfikirim.

ama zararlı olduğunu da düşünmüyorum.
nasıl diyeyim, uzmanları okuyoruz ediyoruz ama kendi hayatımıza uygularken muhakkak filtrelememiz gerekiyor.

ve bir yöntemi seçtikten sonra muhtemelen zararlarını planlayarak çözüm üretmek gerekiyor.

diyelim ben çocuğumu kendi yatağımda yatırmaya karar verdim, bunun kötü yanı ne, anneye çok bağımlı ve kişisel alan kavramını anlamayan bir çocuk olabilir, o zaman o yönlerini geliştirecek aktiviteler yaparım gün içinde.

diyelim ben çocuğun odasını ayırdım doğar doğmaz, bunun kötü yanı da çocuğun yalnız kalması, anne bağlanmasının eksik olması,bunun için de çocuğumu gün içinde daha çok sever okşarım.

gibi gibi, çocuk yetiştirmede her seçimin artı ve eksi yönleri var gibi, bunları bilip mümkün olan en az zararla bebeklerimizi yetiştirmeye çalışacağız.

ben de konu sahibi gibi tek doğruyu arıyordum. daha 10 günlükken d vitamini konusunda ne yapacağıma karar veremeyerek kaldım öylece. bir takım uzmanlar muhakkak alınması gerektiğini, bir takım uzmanlar da d vitamini kutulama yöntemi sebebiyle kanserojen olduğunu savunuyorlar. bir sürü bilimsel makaleye atıf yaparak. ben ne kadar araştırsam da bunun içinden çıkamam ki. o zaman gözümü karartıp kendime yakın bulduğum bir uzmanın dediğini yaptım, diğer uzmanın dediği negatif şeyleri de elimden geldiğinde bertaraf etmeye çalıştım.

yapabileceğim budur, fazlası mümkün değildir.

face kullanmıyorum, ama insanların kendi görüşlerine göre yoğurup fikirlere yeni şekiller vermesi, fikrin özünün yanlış olduğunu düşündürtmez bana.
ben adem güneşle online satışı olan bir kitapçının çok satanlar listesinde çocuk psikolojisi bölümünde hangi kitaplar olduğuna bakarken karşılaştım. birinci sabiha paktuna keskin idi. kadının fikirlerini merak edip birkaç yazısına baktım ve şok geçirdim resmen! bir doktorun üstelik bir kadın doktorun böyle çağdışı fikirlerinin olmasına ayrı şok oldum bu kadının kitaplarının birinciliği götürmesine ayrı şok oldum.
sonra adem güneşi araştırdım çocuk yetiştirme konusundaki fikirleri bana araştırdıklarımın içinde en mantıklı geleni oldu.
tekrar ediyorum çocuğum yok ama kedimin bile miyavlayış şeklinden kakası mı geldi, acıktı mı , canı mı sıkıldı bunu anlıyorsam çocuğun sinyallerinin çok daha güçlü olacağını ve kendisinin ne istediğini anlatabileceğini inanıyorum.

yani adem güneşte esas sevdiğim şey siz kendinizi rahat bırakın korkularınızdan kurtulun çocuk sizi yönlendirecek fikri, onun dışında şunu şöyle yapın bunu da böyle yapın gibi tavsiyeler zaten uzun sürede uygulanabilir gelmiyor bana

Sen karar verdin diyelim
Bebek buna uyacak mı o önemli bence
Bizim sıpa önceden koyduğun yerde kalıyodu nasılsa, kendi odasında yatıyordu
Şimdi pire gibi tutabilene aşk olsun bizim odada yatıyor, oldu da salonda ayaklarımda salladım uyuttum ilk pozisyon değişirken bi bakıyor oda başka ve kimsecikler yok avaz avaz ağlıyor sonra o da yetmiyor hop emekleye emekleye yatak odanın yolunu buluyor
Kediler olur ya nereye bırakırsan bırak aynı yere geri gelir o misal işte

Tracy hogg da çok okudum ama onu da her konuda desteklemiyorum, yatır kaldır bize uymadı misal, oyun yaptı oğlum, biz de bir dönem birlikte uyuduk, uyku denirdi tabi, kendimi kasa kasa semsert uyanıyodum

Katılıyorum,sen kötü annesin ben iyiyim der gibi,çok itici, anneyle yatıp boğulan çocuk da çok neticede, bu arada benim hali hazırda doğmuş çocuğum var

oyle bisey kastetmedim.
cocugunuzla yatin da demedim ki hareket edemeyen cocukla yatilmaz,ezilmesi olasi.
kimseye de iyi anne kotu anne demedim kaldi ki cok ama cok eksik bi anneyim.
sadece su kati mantiga kiziyorum ben,kendimi tutamiyorum o kadar.
var bi sehir efsanesi avrupa`da cocuklar boyle buyuyor,anneleri ayiriyor hemen akimi bize de bulasti ama alakasi yok.
senelerdir yurtdisindayim,etrafimdaki butun yabanci arkadaslarim bebekleriyle yatiyor yani en azindan ayni odada.
esim yabanci,4 sene annesiyle ayni odada yatmis.
biz suyunu cikariyoruz bu cocuk odasi isinin.
var bi furya ayirin alismasin bize.
zaten ilkokula geldiginde cocugun sosyal cevresi olacak,simdiden kendimden neden uzaklastirayim dusuncesindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…