Bebekle bir basima sıkıştım kaldım

11 aydır zerre uyku yok, yemek yedirmek işkence, sürekli diş patlatıyoruz, yürüme aşamalarında düşüp bağırıyoruz, evdeki herkes kendisi ile olacak, kimse işe gidemez çünkü yırtınıyor 😀 say say bitmez.

İlk bebek ve daha tecrube yok ama zamanla alışırsınız. Bebek bakmak büyük sorumluluk ister ama, sabır şart. Çok zor biliyorum fakat inanin buyudugunde bugünlerini özlersiniz.

Annem derdi ki 1 sene çocuk anası olacaksın, sonra ev. Eviniz dağılmış vs. Cok ilgilenmeyin yoksa ağır gelir. Sadece çocugun yaşam alanı hijyenik olsun yeter. Yatağınızdan suluk, biberon çıkabilir çok normal 😁

Eve çok takılmayın bebeğinize yönelin, onunla daha çok zaman geçirin, geçirmediğiniz her kaliteli zaman için çok üzülürsünüz ve bebek anlamıyor sanmayın bebeklikten kontrolü elinize alın yoksa 3 yaşlarında sokakta, parkta vs. Kendini yerden yere atan, değişik değişik huyları olan bir çocuğunuz olur.

Bir de lütfen bebeğe bağırmayın. Bu vicdanınızı ciddi derece yorar ve iyice çıkmaza girersiniz.
Gerckten sana hak veriyorum bebekten onceki hayati istemek o sartlari tekrar saglamk zor olabilir biraz salmak gerekiyor bende oyle zorlu bir donem atlattim benimle ayni anda dogum yapan yakinlarim vardi baktim rahatlar biraz ornek aldim oh kafam rahatladk her dakika dusun dusun kafayi siyirir insan

Umursamamak değil benimki ayrı bi konu o
ben önlemimi alıp geziyorum vallahi . Elimdeki fırsatları iyi kullanıyorum sadece hepsi bu.
Islak mendil önlem değil işte temilesen de temilemesen de farketmez ıslak mendille😀 Şnsa kaldı artık, Allahım korusun hepimizi ne diyeyim

Offf çok zor olmuş sizin de.insanin yanında sevdiği birileri olması çok önemli.
Hemde ne zor. Gerçekten psikolojik olarak bitmiş durumdayım. Hiç iyi değilim. Çevremizin olmaması daha kötü. Benim çevrem var arkadaşlar var ama uzaklar hergün hergün gidemiyorum. 2 çocukla hazırlan araba bindir indir çık gel anam ağlıyor. Sosyallikten uzak kalmaktan konuşmayı unutmuşum. İnsanlarla konuşurken dilim sürçüyor sürekli. Az kaldı bitiyor 2 ay sonra dönüyorum ailemin yanına. Bakalım. 4 senedir bu hayat tabi dile kolay. Aa bak bitirdin 2 de çocuk yaptın diyorlar ağızlarına çakasım geliyor. Bide bana sorun ne haldeyim nasıl kafayı yedim. 2side alerjik bebek. Alerji diyetleri beni sağlık ve psikolojik olarak ayrı bitirdi. Kızım kolik hala uyumuyor 12den önce. Ama diyorum ya hepsi geçiyor.

Hemde ne zor. Gerçekten psikolojik olarak bitmiş durumdayım. Hiç iyi değilim. Çevremizin olmaması daha kötü. Benim çevrem var arkadaşlar var ama uzaklar hergün hergün gidemiyorum. 2 çocukla hazırlan araba bindir indir çık gel anam ağlıyor. Sosyallikten uzak kalmaktan konuşmayı unutmuşum. İnsanlarla konuşurken dilim sürçüyor sürekli. Az kaldı bitiyor 2 ay sonra dönüyorum ailemin yanına. Bakalım. 4 senedir bu hayat tabi dile kolay. Aa bak bitirdin 2 de çocuk yaptın diyorlar ağızlarına çakasım geliyor. Bide bana sorun ne haldeyim nasıl kafayı yedim. 2side alerjik bebek. Alerji diyetleri beni sağlık ve psikolojik olarak ayrı bitirdi. Kızım kolik hala uyumuyor 12den önce. Ama diyorum ya hepsi geçiyor.
Aa bak bitirdin 2 de çocuk yaptın.. O kadar çok boş boğaz insan var ki. Büyüttün de nasıl büyüttün o önemli değil onlar için. Zaten annenin hiç bir önemi yok. Yıpranmış, yorulmuş hiç önemli değil. Anne cefakardır, anne vefakardır bilinci vae bizde.
Bir de bunun şey versiyonu var; “ Hazır uykusuzken, uykusuzluğa alışmışken ikinciyi de yapsana” . Benim de bunların ağzına kürekle vurasım geliyor. Uykusuzluğa alışmak nasıl bir tabirdir ya🤦‍♀️

Islak mendil önlem değil işte temilesen de temilemesen de farketmez ıslak mendille😀 Şnsa kaldı artık, Allahım korusun hepimizi ne diyeyim
Cidden pimpiriksiniz bunun başka açıklaması olamaz . 1 yildir virüs olmadığımıza göre bence bir daha düşünün. Degil virüs benim çocuk 3 senedir burnu bile akmamıştır. 😂 dezenfektan mi koruyor yani 🤣 piyasa sahteleriyle dolu . Kendinize dikkat edin bu kadar da kasmayın bence mutluluk hastalık getirmez.

Cidden pimpiriksiniz bunun başka açıklaması olamaz . 1 yildir virüs olmadığımıza göre bence bir daha düşünün. Degil virüs benim çocuk 3 senedir burnu bile akmamıştır. 😂 dezenfektan mi koruyor yani 🤣 piyasa sahteleriyle dolu . Kendinize dikkat edin bu kadar da kasmayın bence mutluluk hastalık getirmez.
Maşallah siz şanslıymışsınız, çevremdekiler bunun tam tersi. Dezenfektanın sahte olmadığına eminim, eşim çok araştırıyor, içerdiği alkol oranına bakıyor, yakıyor, test ediyor vs. Neyse herkesin virüsten korunma biçimi farklı.

Kesinlikle doğru ve o da etkileniyor benden,Ramazan sonunda inşallah yapicaz sosyal mesafeye dikkat ederek ama tek kalmaya da ihtiyacım var.Aslinda çok hazırdım,ongoruyordum olabilecekleri ve bi süre de çok iyi idare ettim ama şu zor zamanlarda eşimin iş yoğunluğu ve tek kalisim beni çok yoruyor ve kendimi yapayalnız hissediyorum.
Seni öyle iyi anlıyorum ki ...
Yok tek kalman iyi anneliğe alış falan hepsi zırva geliyor bana ,
Yok öyle birşey , benim oğlum 17 aylık şimdi ve inanılmaz zorlandığım dönemler oldu , eşim şehir dışına çıkar ayda iki hafta kadar , hani akşam biri gelse de bir iki saat başka iş yapsam modundayım, dinlenmeyi geçtim :KK43:
Ev işi yapma diye birşey de olamaz , yemek , ek gıda bulaşık ve illa ki yere dökülenler temizlenmeli , kapı cam silecek halin yok elbet ,
Ve çok çok ihtiyaç duyulan yalnız kalma ihtiyacı ...
O sorumluluk olmadan bir kaç saat yalnız kalman sana öyle iyi gelir ki kendimden biliyorum ..
Hep aynı döngü artık mutsuz bir insan haline geliyorsun , bebeğim için milyonlarca sonsuz kere şükretsem bile arada bir kaç saat boş kalma ihtiyacı zamangeçtikçe insanı esir alıyor ...
Bi süre sonra bebeğim yalnız beş on dakika oyuncaklarla oynamaya başlayacak , bi umut olsun sana , çok extra ek gıda hazırlamana gerek kalmayacak ...
ben bu dönem yardım isteyip de etmeyen ablamı bile sildim o kadar zor günler geçirdim eşim şehir dışında iken ....
gerçekten zor
Yardım alabileceğin birileri varsa mutlaka al gurur yapmadanmısrarlamyardım işte canım
Annen sana gelsin kalsın bebekle aynı odada durur hiç olmazsa , sen diğer tarafa beş on dakika geçersin ...
Allah yardımcımız olsun
Kovid belası hepimizi böyle yaptı
Güzelliklerle büyüt prensesini

Seni öyle iyi anlıyorum ki ...
Yok tek kalman iyi anneliğe alış falan hepsi zırva geliyor bana ,
Yok öyle birşey , benim oğlum 17 aylık şimdi ve inanılmaz zorlandığım dönemler oldu , eşim şehir dışına çıkar ayda iki hafta kadar , hani akşam biri gelse de bir iki saat başka iş yapsam modundayım, dinlenmeyi geçtim :KK43:
Ev işi yapma diye birşey de olamaz , yemek , ek gıda bulaşık ve illa ki yere dökülenler temizlenmeli , kapı cam silecek halin yok elbet ,
Ve çok çok ihtiyaç duyulan yalnız kalma ihtiyacı ...
O sorumluluk olmadan bir kaç saat yalnız kalman sana öyle iyi gelir ki kendimden biliyorum ..
Hep aynı döngü artık mutsuz bir insan haline geliyorsun , bebeğim için milyonlarca sonsuz kere şükretsem bile arada bir kaç saat boş kalma ihtiyacı zamangeçtikçe insanı esir alıyor ...
Bi süre sonra bebeğim yalnız beş on dakika oyuncaklarla oynamaya başlayacak , bi umut olsun sana , çok extra ek gıda hazırlamana gerek kalmayacak ...
ben bu dönem yardım isteyip de etmeyen ablamı bile sildim o kadar zor günler geçirdim eşim şehir dışında iken ....
gerçekten zor
Yardım alabileceğin birileri varsa mutlaka al gurur yapmadanmısrarlamyardım işte canım
Annen sana gelsin kalsın bebekle aynı odada durur hiç olmazsa , sen diğer tarafa beş on dakika geçersin ...
Allah yardımcımız olsun
Kovid belası hepimizi böyle yaptı
Güzelliklerle büyüt prensesini
Amin çok teşekkür ederim,hepimiz yavrularımızı güzelliklerle büyütelim.Yardim etmeyi,iyilik yapmayı o kadar büyütüyoruz ki,aslında biraz bebekle ilgilenmek,yada bi taş yemek paylaşmak zor şeyler değil.Kadinlar birbirlerinin bu anlamda destekçisi olsa hersey daha ılımlı güzel geçer.Bazen en yakınlarımız halimize kör sağır oluyor üzüldüm.Oysaki iyi şeyler daha basit.

Kızım 2 yaşında annem yanimda yok kv yok eşim başka şehirde çalışıyor çocuğuma tek başıma bakıyorum evin bütün sorumluluğu bende aklınıza ne gelirse...Üstelik bir de çalışıyorum.Ben ne yapmaliyim😐
Allah size güç kuvvet versin,yardım etsin.Kolaylastirsin işlerinizi.Gercekten zor

Merhaba, ben yaklaşık 10 ay önce anne oldum.29 yaşındayım gayet planlı bir gebelikti.Cok şükür Rabbıme de bize sağlıklı bir kız bebek nasip etti.Rabbim dilegen herkese sağlıklı,mutlu ve hayırlı bi evlat nasip etsin.Pandemiden dolayı maalesef hiç kimseden destek alamadım.Annemin yaşı ve kronik hastalığı yüzünden aynı şehirde ama sadece telefonla görüşüyoruz.Kayinvalidem ise saçma sapan mevzularda dolayı (en son bebegim 40 günlükler geldi ) bir daha da gelmedi.Bunun için konu açmıştım ve çok solun o dönem yorumlarınız çok iyi gelmişti.Sonrasinda eşimin ailesi tarafından yapılan bazı şeylerden dolayı da panik atak bile geçirdim.Pandemi izni derken eşim bebek 4 aylıkken ise başladı.Yaklasik 6 aydır evin temizliği,bebeğimin yemek uyku vs herseyi bende.Hic kimseye gidemiyorum,kimsede bana gelmiyor.Tabi ki şu şartlarda olması gereken bu.Gittigim tek yer parklar ve çok sıkıldım.Cok bunaldım.Evde aynı yerde günlerce günlerce aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak beni çok kötü noktaya getirdi .uyku uyumak dinlenmek sakın ve bir başıma kalmayı çok özledim.Bazen geliyor nefes alamıyor gibiyim.Esim çok yoğun calisiyor ve destek oluyor ama bana yetmiyor
Artık bebegime bağırmaya başladım ve bu beni mahvediyor.sakinlesmek.icin onu yere birakip oda değiştiriyorum ama sakinlesemiyorum çok ağlıyor arkamdan. Sıkıştım,nefes alamıyorum.
Online psikolojik destek alın lütfen pandemi de bu tür travmalar çok arttı , Bebeğinize de çok zarar veriyorsunuz bu şekilde

Amin çok teşekkür ederim,hepimiz yavrularımızı güzelliklerle büyütelim.Yardim etmeyi,iyilik yapmayı o kadar büyütüyoruz ki,aslında biraz bebekle ilgilenmek,yada bi taş yemek paylaşmak zor şeyler değil.Kadinlar birbirlerinin bu anlamda destekçisi olsa hersey daha ılımlı güzel geçer.Bazen en yakınlarımız halimize kör sağır oluyor üzüldüm.Oysaki iyi şeyler daha basit.
Aynen , şimdi de ben onu anlamadığım İçin triplere girmiş üstelik , zor durumda olan yardım talep eden ve reddedilen ben , trip atmaya çalışan o,
Neyse şuan biraz daha rahatım , bebeğim kendi kendine oynayabiliyor bi süre de olsa , gecemıykuları daha düzenli
Seninki de geçecek 🌺

Annem ara sıra yardım eder ama çoğunlukla yalnızım. Annemler yılın 6-7 ayı zaten bahçedeler. Anneme yoruluyorum dediğimde bu ona çok garip hatt sinir bozucu geliyor. Ben de çocuk büyüttüm, bizim zamanımızda elektrik su yoktu, hazır bez yoktu daha zordu diyor. Çocuk bu tabi kolay büyümez diyor ama azıcık yorgunluktan şikayetçi olsam tuhaf karşılıyor. Bilmem kimin iki çocuğu var o da yalnız büyütüyor diyor. Demem o ki annem benim için çok değerlidir hatta hep arkadaş gibi olmuşuzdur, ben de onun için çok değerliyim biliyoyum ama bu konuda böyle düşünüyor.

Aa bak bitirdin 2 de çocuk yaptın.. O kadar çok boş boğaz insan var ki. Büyüttün de nasıl büyüttün o önemli değil onlar için. Zaten annenin hiç bir önemi yok. Yıpranmış, yorulmuş hiç önemli değil. Anne cefakardır, anne vefakardır bilinci vae bizde.
Bir de bunun şey versiyonu var; “ Hazır uykusuzken, uykusuzluğa alışmışken ikinciyi de yapsana” . Benim de bunların ağzına kürekle vurasım geliyor. Uykusuzluğa alışmak nasıl bir tabirdir ya🤦‍♀️

Bende çok sinir oluyorum o lafa. Allahın izniyle bebeklerimiz büyüdüğünde bugünleri özleriz ama orası da ayrı gerçek 😍
Oğlumun 1 sene önceki haline bile bakınca içim gidiyor dönmek istiyorum o günlere. Rabbim hepsine sağlık versin inşallah

Benimki 26 aylık 22 aylıkken emzirmeyi bıraktım ama emzirmeyi bırakana kadar gece saat başı uyaniyordu. Ve beni emdiği için süt de içmiyordu.biraktirdiktan sonra gece uykularimiz düzeldi ve süt içmeye başladı. Bir çok şey yoluna girdi. Şimdiki aklım olsa 18 aylıkken biraktirirdim resmen bana işkence ediyormuş.

Back
X