Bebekle bir basima sıkıştım kaldım

Bak gün gelecek ve iyiki kimse yoktu diyeceksin emin ol . Ben aynen böyle oldum çünkü kendimden biliyorum . Kv annem doğuma geldiler doğumdan sonra sütüm hemen gelmişti . Kv başladı mama ver demeye . Doktora gittik mama lazım mı diye ? Doktor hayır dedi Kv daha eve geldik başladı mama ver demeye . Annem dedi ki bir süre sonra çocuk uyumayacak sende sıkılacaksın eline çayı alıp koltuğa oturup bebek sallayacaksın . Ben annemi dinlemedim ve 40 ı çıkınca uyku düzeni kuracağım diye çabaladım ve oldu da . Ek gıda başladı Kv ye tatile gittik 8.5 aylık bebeğime triliçe yedirmiyor diye eleştirildim yaprak sarması vermedim diye eleştirildim . Kv görümce çocuğu kucaklarına almışlar yerde oturup dedikodumu yapıyorlardı çocuğa yemek vermiyormuşum böyle dediler arkamdan yakaladım yüzleştim de . 9 aylıktı 3 uyku yapıyordu Kv başladı uyutma daha uzun uyusun uyutma demeye . Halbuki öyle bir şey yok . Çocuk ne kadar fazla yorulursa o kadar fazla uykuya direnir . Demem o ki iyiki yanlızım boş çene dinlemiyorum
Allahim ya neler neler ,yaprak sarması mi 😵 etrafta böyle insanlar varsa evet çok doğru yalnızlık iyi.Zatrn birçok şeye kosan anne birde bu anlayışsız insanlarla daha kötü oluyor.Bende o açıdan iyi ki diyorum.cunku benim kv de yaptığını başa kakar insanın.Mesela anneme de anlatamiyrm hemen o da asıl bizim zamanımız çok zordu.Su sıkıntısı vardı falan diye başlıyor.bende susuyorum ve daha da anlatmiyrm

Mrb canım Allah yardımcın olsun bnde taze anneyim aşırı gazlı bi bebeğim var annem yanımda ona rağmen uyku uyumuyrm tüm gece arada rahatlıyorum o yanımda die ama gidicek ve ne yapacağım Bn tek başıma nasıl olcak diyorum. Çnkü sakinleştiremyrz eşimle upraştıpmz halde annem alınca bi şeklde sakinleştiriyo nasıl yapıyorsa. Kendi başıma sakinleştiremediğim için korkuorm. Kendi başına bu zmana kadar gelebldiysen kendini çok güçlü hissetmelisin. Başarablyrm yapablyrm çocuğuma bakablyrm kimseye ihtiyacım yok diyerek motive olablrsn canım kendi başıma üstesinden geldiğim zman mutlu oluyrm. Yalnzlk çok zor ailemden uzakta başka şehrdeym hamileliği yalnz geçirdim. İşin aslı yardımdan ziyade yalnz kalmak bunaltıyor insanı seni anlyrm. Pandemi geçecek en azından ailen aynı şehrdeyse daha sık görüşeblrsn arkdş çevresi vs. Başka şehrdr arkdş da edinemiyorsun herkes önyargılı önceden tanıştığın seni bilen seven insanlarla görüşebliosun rahatça. Eskiden kayınvalide anne desteği olmazmış onlar senden bişeyler beklermş hep bırak yardım etmeyi. Ama komşuluk o kadar iyiymiş ki herkes yemek getrrmş gelir gider ilgilenrmş. Şimdi ne komşu ne anne kayınvalide ne de arkdş kimse olmuyor yanında insanlar yalnızlıktan şikayetçi bu zmnda birde üstüne pandemi oldu şimdi.birlk olmak neden bu kadar zor ki anlamıyrm 2 çift sohbet etmek insana ne kadar iyi gelio halbuki. Telfnla görşrm samimi olduğum arkşlarmla bebeğimi emzirirken bazen ne zman sakinse mesela kafamı dağıtyrm ii gelio. Bi gün çıktım bebeğimle arabasına koydum dolaştım geldm açık hava iyi gelir çocuğunda sakinleşir. Hatta bazen ağla ağlamak rahatlatır bağırmak yerine ağladıktan snra saknleşrsin. Mutlu olmaya bak canım nasıl kendini mutlu hissedeceksen çocuğnla birlkte Allaha emanet ol.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Sizinde bebeğiniz hayırlı olsun güzel günlerde büyütün inşallah.Siz yazmışsınız hatta bende söyleyecektim.Evet bi düşünce yapısı var bende katılıyorum.Kimse bebek oldu diye hayatlarını bırakıp bize koşacak değil.Ama bi kap yemek vermek,bi kahve bi kek yapıp çağırmak (pandemi zaten olmaz ama dışarıda olabilir ),bebekle oynamak ve anneye bi es vermek aslında güzel düşünceler,adımlar olabilir.Biz neden vur diyince olduruyorz.Ya hep ya hiç değil ki bu durum.Bir arkadaşım çok tek kaldi lohusayken,konuştuğumuzda ettiğine kahve götürecekti.Dusunce de şu o bu kahveyi seviyor içsin keyifle o ara bende bebeğe bakarım
Kız bi mola vermiş olur.Ne kadar güzel değil mi ?Tecrübeler de bunun için değil midir?Biz yaşadık başkası daha yumuşak yaşasın destek olalım.Cok mutlu oldum ki burda bayanlar benim sırtımı sivazlayip destek verdi 🥰

11 aylığız aynı şeyleri yaşıyoruz. Bi dönem işe başladım ve kayınvalidem baktı. Ruh sağlığım daha iyiydi. Farklı ortam, sohbet edebileceğim insanlarla biraz zaman geçiriyordum hiç değilse. Şimdi tam kapanmadan dolayı evdeyim ve bu bütün yük ben de. Dışarıyı keşfetti, hep dışarı çıkmak istiiyor artık. Ama çıkaramıyoruz. Babasiyla pide almaya gidebiliyor en fazla. 🤷‍♀️ Çok zor zamanlardan geçiyoruz hepimiz.
Aynı dönemler evet bende ufaktan mahalle arası çıkartıyorum,ekmek vs almak için.Inanilmaz tepkiler veriyor şaşkınlıkla 🙂

Çok zor evet ama sizi de dünyayı da tam olarak anlayamayan bir canlıya bağırmanızı haklı çıkarmıyor.
Şu an zaten her şey korkutucu ve farklı geliyorken bir de en güvendiğiniz insanın sebebini bilmediğiniz bir nedenle sizi bağırıp bıraktığımı hayal edin. Çok korkardınız. O da korkuyor. Sizi kaybedeceğini düşünüyor.
Sakin olun. Yapmak zorunda olduğunuz temizlik, yemek her neyse kalsın. Gerekirse tek bir çorba için ama çocuğunuza bağırmayın.
Telafisi olmayan bir şey bu.
Ruhunu yaralıyorsunuz ama telafisi de yok.
Ah bebeğim asla böyle bisey istemem, haklısınız

Cocugu olan herkes aynı durumda çocuk işi zor , kabullenip rutine bağlanmaktan başka çare yok.
Ben yalan söyleyemicem pandemi de olsa virüste olsa kapanma da olsa sosyalleşme çocuk için de anne için de çok önemli bi durum ülkece obsesiflige doğru sürüklenirken virüs ve pandemi var diye de akıl sağlığımı yitiremem önlemimi alıyorum çocuğu polis ceza yazar riskini de göze alıp sokağa atıyorum kendimi öğlen 1 saat ve akşam 4 ten 7 ye kadar sokaktayız . Ve mahallede aynı şekilde. 1 yildir da bu böyle devam ediyor ne etrafımda virüs olan oldu ne de biz geçirmedik yani . Belki de şanslıydık bilemiyorum . Ama biz sosyal mesafeye hijyene maskeye uyduk bunun altini ciziyorum .
Ama evde çocukla olmuyor olmuyor olamaz . Kayinvalidemle aynı şehirde olsaydım sanırım her gün sabah evden çıkar kayinvalidemden akşam gelirdim kesin. Yani en yakınlarımızla görüşmeyecek kadar kendimi kısıtlamazdım.
Akıl sağlığı ruhen iyi hissetmek bağışıklığı en kuvvetlendiren şey, evde limondan fayda bekleyerek oturmak bizi virüsten korumuyor maalesef. Temizlikle ilgili de şunu eklemek istiyorum bulaşık banyo tuvalet yemek hepsi toplam 2 saat sürüyor canım isterse arada bi süpürüyorum da , bi de sepet ayarlıyorum dağılan şeyleri veya elimde ortalığa bırakacağım şeyi sepete koyuyorum kalktıgımda onu da alıp yerine yerlestiriyorum . Küçükken o uyuduğunda bende uyurdum , misafir geldiğinde sadece temizlik yapıyordum. Benim çocuk dışarda büyüdü büyüyor anlayacağınız.

Allah bağışlasın. benim de bebeğim 6 aylık, ne annem ne kv yok yanımda. eşimle birlikte bakıyoruz. eşiniz çalışıyor ancak üzerinizden alabileceği bir yük yok mu?
yoksa da bebeğiniz ve beslenmeniz dışındaki herşeyi akışına bırakın. pandeminin dayattığı hayat zaten çok zor bir de biz herşey dört dörtlük olacak diye kendimizi yormayalım. kızınız 4 aylık olmuş. artık dünyayı fark edecek, her sabah yeni bir beceri ile açacak gözünü ve size onu gösterecek. tadını çıkarın. temizlik, bulaşık çamaşır hayat boyu bitmeyecek ama siz ve bebeğiniz aynı günü bir daha yaşamayacaksıznız. bırakın geç olsun temizlik.
tuzu kuru akıl vermiyorum, tam olarak yaptığım şeyi tavsiye ediyorum size. sevgiler
Herkesin fikri ortak,doğru. Sizde bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah.Hergun aslında ayrı bi serüven şu an baz8 şeyleri işaret ederek gösteriyor ki çok tatlı oluyor.Ah bu pandemi hepimizi mahvetti

Cocugu olan herkes aynı durumda çocuk işi zor , kabullenip rutine bağlanmaktan başka çare yok.
Ben yalan söyleyemicem pandemi de olsa virüste olsa kapanma da olsa sosyalleşme çocuk için de anne için de çok önemli bi durum ülkece obsesiflige doğru sürüklenirken virüs ve pandemi var diye de akıl sağlığımı yitiremem önlemimi alıyorum çocuğu polis ceza yazar riskini de göze alıp sokağa atıyorum kendimi öğlen 1 saat ve akşam 4 ten 7 ye kadar sokaktayız . Ve mahallede aynı şekilde. 1 yildir da bu böyle devam ediyor ne etrafımda virüs olan oldu ne de biz geçirmedik yani . Belki de şanslıydık bilemiyorum . Ama biz sosyal mesafeye hijyene maskeye uyduk bunun altini ciziyorum .
Ama evde çocukla olmuyor olmuyor olamaz . Kayinvalidemle aynı şehirde olsaydım sanırım her gün sabah evden çıkar kayinvalidemden akşam gelirdim kesin. Yani en yakınlarımızla görüşmeyecek kadar kendimi kısıtlamazdım.
Akıl sağlığı ruhen iyi hissetmek bağışıklığı en kuvvetlendiren şey, evde limondan fayda bekleyerek oturmak bizi virüsten korumuyor maalesef.
Gerekli önlemler alarak yapmak doğru evet.ama benim annem pimpirik ve istemiyor 😀 kv de de son gidişinin utancı ve benim mesafeden dolayı bahane pandemi oluyor.Ablamla sizin dediğiniz gibi çok yaptık.Ramazandan önce de kahveyi yanımıza alıp sosyal mesafede çok oturduk.Hastalik gelmesin gerçekten.Gecirenler baya zorlanıyor.Cocuklar bile mutsuz oyum oynarken birbirlerinden kaçıyor.Bi yerden tutarken bi yerden kaçıyor

Gerekli önlemler alarak yapmak doğru evet.ama benim annem pimpirik ve istemiyor 😀 kv de de son gidişinin utancı ve benim mesafeden dolayı bahane pandemi oluyor.Ablamla sizin dediğiniz gibi çok yaptık.Ramazandan önce de kahveyi yanımıza alıp sosyal mesafede çok oturduk.Hastalik gelmesin gerçekten.Gecirenler baya zorlanıyor.Cocuklar bile mutsuz oyum oynarken birbirlerinden kaçıyor.Bi yerden tutarken bi yerden kaçıyor
Aynı mahallede aynı apartmanda insandan bulaşmaması imkansız aynı bakkalı kullanıyoruz bakkalcı virüs olsa hepimiz bittik demektir . E ben hesap ediyorum her şeyden mahrum kalıp eve kapandım ekMek almaya giderken virüs kaptım demek bana koyardi gorusmedigim insanlar da ordan kaptıysa e ne anladım ben bu uzak durmaktan.

Akıl sağlığı ruhen iyi hissetmek bağışıklığı en kuvvetlendiren şey, evde limondan fayda bekleyerek oturmak bizi virüsten korumuyor maalesef. Temizlikle ilgili de şunu eklemek istiyorum bulaşık banyo tuvalet yemek hepsi toplam 2 saat sürüyor canım isterse arada bi süpürüyorum da , bi de sepet ayarlıyorum dağılan şeyleri veya elimde ortalığa bırakacağım şeyi sepete koyuyorum kalktıgımda onu da alıp yerine yerlestiriyorum . Küçükken o uyuduğunda bende uyurdum , misafir geldiğinde sadece temizlik yapıyordum. Benim çocuk dışarda büyüdü büyüyor anlayacağınız.
Çocuğun sosyalleşmesi şart, özellikle keşfetme döneminde ama ben o kadar rahat olamıyorum. Mesela sitenin parkına çıkardığımda bir yerlere dokunmasını istemiyorum, biliyorum bu çocuk için yanlış bir davranış ama sakin zamanda çıkarsam bile 1 saat öncesinden onca çocuk orada oynamış oluyor. Sitede bir çok kişide covid çıktı. Temas ettiği yerlerden bulaşır diye korkuyorum. Salıncağı dezenfekte ettikten sonra bindiriyorum. Benim için çok zor, virüs öncesi dönem anne olmak daha kolaymış, o dönemleri özlüyorum.

Eklentiler

• 929E1A59-C70C-43D3-B4D3-ECD281582C1F.webp
    929E1A59-C70C-43D3-B4D3-ECD281582C1F.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 18
  • F7CF797E-2AB7-4C63-B29B-2A743501B9B8.webp
    F7CF797E-2AB7-4C63-B29B-2A743501B9B8.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 30
  • 2C6ACD38-9196-48B0-AA95-A75F6314A08D.webp
    2C6ACD38-9196-48B0-AA95-A75F6314A08D.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 20
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Sizinde bebeğiniz hayırlı olsun güzel günlerde büyütün inşallah.Siz yazmışsınız hatta bende söyleyecektim.Evet bi düşünce yapısı var bende katılıyorum.Kimse bebek oldu diye hayatlarını bırakıp bize koşacak değil.Ama bi kap yemek vermek,bi kahve bi kek yapıp çağırmak (pandemi zaten olmaz ama dışarıda olabilir ),bebekle oynamak ve anneye bi es vermek aslında güzel düşünceler,adımlar olabilir.Biz neden vur diyince olduruyorz.Ya hep ya hiç değil ki bu durum.Bir arkadaşım çok tek kaldi lohusayken,konuştuğumuzda ettiğine kahve götürecekti.Dusunce de şu o bu kahveyi seviyor içsin keyifle o ara bende bebeğe bakarım
Kız bi mola vermiş olur.Ne kadar güzel değil mi ?Tecrübeler de bunun için değil midir?Biz yaşadık başkası daha yumuşak yaşasın destek olalım.Cok mutlu oldum ki burda bayanlar benim sırtımı sivazlayip destek verdi 🥰
Ne dmek bi insanı mutlu etmek kadar güzel bişey yok benm için. Ailemin yaşadığı yerde o kadar güzel ki ortam samimi yargılamayan insanlar çat kapı birbirimize gider gelirdik virüs öncesinden bahsedyrm evlendikten snra geldiğim şehirde herkes o kadar soğuk ki eltimle hiç görşmyrduk zaten virüs de bahanesi oldu şimdi aramzda hiçbişey olmamasına rağmen.hamileleğimde bebeğimi kaybediyordum bir sürü sıkıntı çektm bi kere aramadılr geçmş olsun die insanlık ölmüş gitmş kıskançlık herşeyin önüne geçmş. Üstelik eltim annem yaşında neredeyse. Kaynvldemle görşrdm. O da yapıo yaptığını hep karşılık bekleyerek yapıo sürekli. Samimiyet yok yaa canm kıskananlar vs. Ah ah yani ben virüs öncesinde kurslara başlamştm onun dışında aynen pandemi dönemindeki gibi yalnızdım ben çok zorlanmadım pandemi de o yuzden. Yani kimse pandemi şu bu demesin kapıdan yemek verip gitmekle virüs kapmıo kimse evde oturup çay kahve içmiyoruz maskesiz dışarı çıkmıyrz.hafife almıyrm kesnlkle yakınlarımda hayatını kaybedenler oldu virüsten dikkat ediyrz. Ama bazı insanlar işlerine gelince korona var dio Bn ona çok kızıyrm. Kayınvalidem haftaiçi gelmedi hiç yasak var dedi eşim pazar günü evde die kalktı geldi üstelik pazar günü hepten yasaktı. Anlatabiliormuyum canm niyetini belli edio herkes. Kötü düşünmek istemyrm ama öyleler. Ben zaten yalnzdm yalnızda devam ettm eşim yanımda olsun yeter. Eş desteği çok önemli.gerisini boşver Allah var gam yok merhamet etmeyene Allahta merhamet etmez.

bu süreçlerde herkes bu tarz olaylar yaşıyor üstüne bir de bebek stresi olunca bu kadar yıpranmak çok doğal sadece hepsinin geçici olduğunu bunların hayatın sadece bir dönemi olduğunu ve daha güzel günler geleceğini bilmek lazım

Kızım 2 yaşında annem yanimda yok kv yok eşim başka şehirde çalışıyor çocuğuma tek başıma bakıyorum evin bütün sorumluluğu bende aklınıza ne gelirse...Üstelik bir de çalışıyorum.Ben ne yapmaliyim😐

Bir süreliğine yardım edecek birileri olamaz mı ayarlasanız en azından kısa süreli de olsa destek için çok güzel olurdu

Çocuğun sosyalleşmesi şart, özellikle keşfetme döneminde ama ben o kadar rahat olamıyorum. Mesela sitenin parkına çıkardığımda bir yerlere dokunmasını istemiyorum, biliyorum bu çocuk için yanlış bir davranış ama sakin zamanda çıkarsam bile 1 saat öncesinden onca çocuk orada oynamış oluyor. Sitede bir çok kişide covid çıktı. Temas ettiği yerlerden bulaşır diye korkuyorum. Salıncağı dezenfekte ettikten sonra bindiriyorum. Benim için çok zor, virüs öncesi dönem anne olmak daha kolaymış, o dönemleri özlüyorum.
Parkta salıncak, kaydırak, tahterevalli var parka giriyorum , yanıma aldığım bezle veya ıslak mendille parkı bi güzel temizliyorum .
Hadi oğlum şimdi hazır diyorum park kalabalık dahi olsa bunu yapıyorum. Bu ayıp değil günah değil millet memnun bile oluyor.

Parkta salıncak, kaydırak, tahterevalli var parka giriyorum , yanıma aldığım bezle veya ıslak mendille parkı bi güzel temizliyorum .
Hadi oğlum şimdi hazır diyorum park kalabalık dahi olsa bunu yapıyorum. Bu ayıp değil günah değil millet memnun bile oluyor.
Islak mendilin virüse bir etkisi yok ki, pandemi olmasa hiç silmem, toz olsun hiç önemli değil ama işte bu virüs dönemi dezenfektan sıkmadan kullandıramıyorum, hatta yetmiyor parkın tenha olması lazım. Yani ben dezenfektan sıktıktan sonra başka bir çocuk gelip kullanırsa bir anlamı kalmaz, orayı dezenfektan sıkmadan tekrar kullanamam. Valla bıktım pandemiden🤦‍♀️

Islak mendilin virüse bir etkisi yok ki, pandemi olmasa hiç silmem, toz olsun hiç önemli değil ama işte bu virüs dönemi dezenfektan sıkmadan kullandıramıyorum, hatta yetmiyor parkın tenha olması lazım. Yani ben dezenfektan sıktıktan sonra başka bir çocuk gelip kullanırsa bir anlamı kalmaz, orayı dezenfektan sıkmadan tekrar kullanamam. Valla bıktım pandemiden🤦‍♀️
Pimpiriklisiniz 😂
Evde oturmanizdan başka yapacak bir şey yok sizin için.

Öyleyim galiba🙈 Ama etrafımda umursamayan bir çok kişi covid oldu, inşallah biz uzak kalabiliriz bu virüsten.
Umursamamak değil benimki ayrı bi konu o
ben önlemimi alıp geziyorum vallahi . Elimdeki fırsatları iyi kullanıyorum sadece hepsi bu.

Back
X