BEBEKLE KPSS ÇALIŞMAK !!!

Şartlar aynı değil ama moral olsun diye yazayım

Oğlum Bebek değildi anaokuluna gidiyordu ama benim yaşım 36 idi en son 18 yıl önce matematik görmüştüm ben çalışıyordum bir de

KPSS B den 2016 da 88 aldım

Çalışırsan yaparsın

Ama biraz fedakarlık gerekir

Sonuçta Bebek'ten kısamayacağımıza göre eve misafir gelmesinden mükellef Sofralardan bal dök yala ev işi yapmaktan Kısmalısın
Helal olsun valla süpersiniz

Bende calismak.istiyorm bebegim 4 bucuk aylik suan ucretsiz izindeyim haziran sonu bitiyor.isimden memnun degilm ama kredimz var.alanim lise mat.nasil calisacaksan banada akil lutfen

Ben Kpss ye hazırlanırken kızım 2 yaşındaydı ben atanamadım malesef puanım 74 tü:(.Fakat program şöyleydi: öğle uykusunda ortalama 1 saat çalışırdım.Gece 9 gibi kızımı uyutup 2-3 saat çalışırdım.Bazı günler kitap açamıyordum ama.Ben ekonomi mezunuyum ve sınava son anda girmeye karar verdim ,yani ortalama bir 3 ay ders çalıştım.Aslında sadece matematik çalıştım.Size başarılar diliyorum,günde 3 saat çalışsanız yeter gibi.

Merhaba arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var özellikle bunu başarmış atanmış arkadaşlardan rica ediyorum bana açıklasın .

Öğretmen adayıyım onumdeki tek engel kpss. En az 87 puan almam lazım. Sonrası atama, yeni hayat , iyi bir gelecek , hayallarinin gerçeğe dönüşmesi...

Bir defa sınava girdim sonu hüsran. Evliyim bebeğim şu an 9 aylık. En son sınava hamilelik ve doğum sürecinden dolayi giremedim yani bu 3. Yilim sayılır hazirlanmam için. Yaşım 28 oldu. Ben bu yıl ki sınava çok iyi hazırlanmak ve kazanmak istiyorum.

Gerçekten ev işi, yemek, emen bir bebek , eşimin beklentilerini hadi yok sayalım :) bunlar varken çalışılıp kazanılır mi evde tek başına ?

Ben yaptım yorumları bekliyorum . Ya da şöyle yaparsan olur yorumları.
Ben de senin gibiyim diyenler de olsun birlik olalım istiyorum.
Motivasyonuza ne kadar yardımcı olur bilemem ama yakın bir tanıdığım hem çalışıyor hem kpss hazırlanıyor hem de çocuğu vardı. Çocuğu işten dolayı annesine bırakıyordu. İş çıkışı bir kütüphaneye gidip ders çalışıyordu akşam da eve gidip çocuğunu alı 1 saat vakit geçirip uyuyordu. Böylelikle KPSS hazırlandı. 88 puan aldı ama henüz atama bekliyor sanırım. Her ile gitmek istemiyor filan. Tabi ondan sonrası sizin ile ilgili ama 88 puan aldı yani bu koşullar içerisinde. Ayrıca çocuğu olmayan insanlar da ne kadar verimli çalışıyor bilinmez. Meşguliyet zaman yönetimini öğretir bana kalırsa. O nedenle planlı programlı bir şekilde çalışırsanız istediğiniz puanları alacağınızı düşünüyorum. Çocuğu olmayanların 24 saat oturup verimli çalıştıklarını düşünmeyin. Bu kişiye kalmış bir durum. Umarım istediğiniz gibi olur. Sevgiler

Bu konuyu açarken ne kadar da istekliydim .
Sonra çalışmaya başladım video konu anlatımı soru çözümü.
Bir hafta sonra çalıştığım o kadar tekrar ettiğim yerleri unuttugumu gördüm. Çok moralim bozuldu. Sadece ders olsa günlük yaşamdaki her şeyi unutmaya başladım . Eşim bir şey yap diyordu içeri gidiyordum
Ne yapacaktım eşim bugün kaçta gelecekti bebeğin altını saat kaçta değiştirdim gibi unutkanliklarim olmaya başladı en son kac yasimda da olduğumu unutunca biri sormuştu soyleyememistim inanılmaz moralim bozuldu . Malesef kitapları kaldırdım ağladım çok inanmıştım yapacaktım niye böyle oldu anlamıyorum unutkan bir insan kpss yi kazanabilir mi gerçekten çok güzel hayallerim vardı olmadı. Özel bir hastaneye gidip tüm tetkikleri yaptırmak istiyorum. Bir de işin garip tarafı ders çalışmayı bırakınca unutlanliklarim da kalmadı psikolojik mi trajedik mi bu durum bilemedim . Sadece zaman geçip gitti ona üzülüyorum :KK43:

Merhaba,

Ne kadar güzel şeyler yazmış arkadaşlar :)

Benim de bir bebeğim var, şimdi 17 aylık. 2016 kpss için dersaneye giderken sürpriz bir şekilde hamile kaldım son 4 ay kursa gidemedim yani toplamda 2.5 ay gittim ama sınava girdim 6 aylık hamileyken, gk gy'den 76 aldım. 2017 Eylül'de kpss'ye evde hazırlanma kararı aldım ve büyük bir hevesle başladım ama sonu hüsran oldu; hem eşim hem ailemden destek göremedim, hatta normalde destek olurken bu kararımla birlikte köstek olmaya gitti bu durum. Bebeğimin neredeyse bütün sorumluluğu bende olunca da kaldıramadım hem fiziken hem de zihinsel olarak. Bir işi yarım yapmaktansa yapmam daha iyi deyip bıraktım. Her şeyi kaldırdım oooh :)

Halbuki hala hevesim var, evde olmayı bir avantaja dönüştürebileceğimize de inanıyorum aslında ama programlı ve iradeli olmak lazım sanki.

Bir de kimse bize destek olmak zorunda olmadığı gibi, her isteğimizi çocuk olmadan ya da evlenmeden yapmak zorunda da değiliz bence. Şimdi bu kararı vermiş de olabiliriz sonuçta, ne yapabilsek kar. Nur_4646 Nur_4646 Mesela ben hevesle topikteki son mesaja kadar okudum, ne kadar güzel motive olmuşsun aslında. Bence psikosomatik bir durum olmuş seninki, umarım şimdi iyisindir. Bana biraz performans anksiyetesi gibi geldi, benzer şeyleri ben de yaşadım çünkü bırakıp her şeyi kaldırınca zihnim açıldı resmen ama halen ders çalışmıyorum çünkü şartlarım aynı şekilde devam ediyor.

Bir de ben madem kpss olmadı o zaman doktora yapmak istiyorum deyip elimde yüksek puanlar olsun diye sınavlara başvuruyor sabahında kaygıdan sınavlara giremiyordum kendimi zorlayıp girersem de yarısında çıkıyordum. Sonra onu da bıraktım hiç çalışmadım ve tesadüfen son başvuru gününe denk geldiğim bir sınava -alışkanlıktan mıdır nedir bence tamamen kısmet- girdim, öncesinde 1 soru bile çözmeden, istediğim puanın çok üstünde bir puan aldım inanamadım :nazar::dua: rahat olmak çok önemli. Biraz çevre baskısı da oluyor sanırım, sanki kimseye bahsetmemek lazım bu süreçlerden.

Demem o ki bence çalışmaktan bir şey kaybedilmeyeceğine göre kendinizi hırpalamak yerine ben zahmet edeyim rahmet Allahtan diyip başlayabilirsiniz. En azından çözümlü denemeler çözebilirsiniz. Ya da kalan zamanda zorlandığınız iki dersi belirleyip ona yoğunlaşıp gerisini bırakabilir ve kendinizi bir deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun, eğer bırakırsanız da aklınızdan tamamen çıkarın onu uğurlayın derim ben. Sevgiler.

Öneri tavsiye istiyorum.

Öğretmen hanım öneri ve tavsiye aynı anlamda zaten anlatım bozukluğu yaptın bile :) şaka bir yana istersen olur sadece çok daha yorulacaksın. Çalışırsan başarırsın ;)

Back
X