- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Selam canım bebek ve kpss olunca atladım direktcanim selam :)
ben de sana bu sayfayi soyleyecektim. benden once yazmissin:)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam canım bebek ve kpss olunca atladım direktcanim selam :)
ben de sana bu sayfayi soyleyecektim. benden once yazmissin:)
Iki gündür nerden nasıl başlasam diye düşünüyorum güzel bir plan yapmam lazım
Selam canım bebek ve kpss olunca atladım direkt![]()
ben oturup ezber yapmadım. Konuları hızlıca bitirip-mesela tarihi iki günde- test çözdüm bol bol. Sonra yanlışlarımdan tekrar konuya baktım.matematik videoları izledim. Önemli yerleri not aldım bir defterr onu okudum. Bir de geçmiş yıllardaki soruları çözdüm. Ama bulduğum bütün sınavları.="bursa_83, post: 54217232, member: 707726"]calisma detaylarini paylasir misin canim?
tebrikler:)
Tesekkur ederim.ben vatandaslik son iki ay kala calismaya basladim cunku hep ezber isteyen seylerdi son zamanlarda calismak daha iyi.pegemin kim korkar anayasadan diye bi kitabi var not seklinde ondan calistim cunku gereksiz bilgiler yoktu(anayasadan 1 yanlisim vardi sinavda).tarihe ilk gunden cok onem verdim en zorlandigim dersti ve en cok calistigim dersti.once genel bi sekilde bitirdim konulari pegemden.sonrada benim hocam notlarina calistim tabiki buldugum her kaynaktan soru cozmeye calistim.ihtiyac pegem ve yargi soru bankalarindan cozdum.ben ocakta baslamistim calismaya tarihi 3 defa bitirdim diyebilirim.notlar kitabini ezberlemistim artik o derece.sinavda 4 yanlis yapmistim.tabi herseyden onemlisi kendime inandim bu cok onemli cok zor bi surecti ama gecti gitti.ders calisma yonteminizi yazar misiniz?
yani altini cizerek mi,ezberleyerek mi,nasil?
ozellille tarih ve vatandaslik?
tebrik ederim bu arada:)
Birr sene gitmeliydiniz. Şimdi çok daha zor. Aslınsa İstanbul da doğu görevi diye geçiyor. Belki onu da açarlar.="sess_s, post: 54218357, member: 639549"]Bir şey sormak istiyorum, KPSS çalışan arkadaşlar, şu anda atamalar ne durumda acaba? Ben, en son şehir dışı puanım tutuyor diye, eşim göndermediği için tercih yapmadım. 4 sene önce ve bıraktım işin ucunu. Ama içimde hep bir ukte tabi ki. İngilizce öğretmenliği.
Eşim en son izin vermemekten çok, ilk senemdi, hazırlanmadan girmiştim ve şehir dışı tutmuştu. O da gitmek yerine bir sene daha hazırlan, istanbul olsun demişti ama başka mevzular yüzünden diğer sene giremedim.
Şimdi de gittiğin yerde 6 sene kalma durumu yüzünden düşünemiyorum ve istanbul açılmıyor, tayinler hep Doğuya diyorlar. Bekar arkadaşlarım bile düşünmüyorlar çok. 30 yaşındayız, neredeyse 40 yaşında dönüyoruz diyerek.
Siz nasıl ayarlıyorsunuz durumu, bulunduğunuz şehirlere atama oluyor mu, ya da eşleriniz tayin mi oluyor?
Kesinlikle gitmeliydim. En büyük hatamdı diyebilirim. 5 yaşında oğlumla ikimiz tek gideceğimiz için, eşim 27 yaşında, genç bir kadın ve çocuğu Doğuya tek gönderemem diye ısrar etmiş, boşanmaya kadar gider filan diye de abartmıştı.Birr sene gitmeliydiniz. Şimdi çok daha zor. Aslınsa İstanbul da doğu görevi diye geçiyor. Belki onu da açarlar.
Başka uygulama yok şu an ilk atananlara ama atanıp gidenlee eş durumu için uğraşıyor. Doğuda öğretmen tutmak zor oluyor onlar da böyle bi uygulama yapmış haksız da sayılmazlar. Baksanıza imza atıp gidenler bile bir sene sonra bize de hak verin diyor. Onlar da haklı.="sess_s, post: 54218945, member: 639549"]Kesinlikle gitmeliydim. En büyük hatamdı diyebilirim. 5 yaşında oğlumla ikimiz tek gideceğimiz için, eşim 27 yaşında, genç bir kadın ve çocuğu Doğuya tek gönderemem diye ısrar etmiş, boşanmaya kadar gider filan diye de abartmıştı.
Ben de bir sayfa KPSS çalışmadan 73 aldım, 1 sene çalışsam, istanbul a atanır, zorluk yaşamam diye düşünmüştüm. Yine şehir dışı yazacak, eşime de 1 sene senin hatrın için kaldım, çalıştım, şimdi de benim için sen 1 sene idare edeceksin diyecektim. Velhasıl hata yani, hem de eşime bu hakkı tanıdığım için benim hatam.
Şu anda 1 sene mevzusu olsa, arkama bile bakmam ve eşim de bir anne olarak, formasyon alırken ve çalışırken ne kadar emek verdiğimi ve olmadığında ne kadar mutsuz olduğumu 4 senedir gördüğü için, sesini dahi edemez ama evet, çok zorlaştı artık.
Benim merak ettiğim mesela konu sahibi gibi bebekli anneler sınava çalışırken, şehir dışı atama işlerini nasıl düşünüyor? Aile olarak mı şehir dışına gitmeyi düşünüyorlar? 6 sene atandığın yerde kalma zorunluluğu ve hep Doğu atamaları var diye biliyorum, yanlış
En son mesela bir arkadaşımın nişanlısı edirne ye atandı. Eşi orada olduğu için evliliklerinin ilk 5 senesini Edirne de yaşayıp, sonra İstanbul'a dmüönmeyi düşünüyorlar. Daha farklımbir uygulama var mı?
Tabi ki, ben dezavantajını yaşasam da, daha sağlıklı bir eğitim için, doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum ben de. Ben dahil çok kişi, daha düşük puanlarla doğuda 1 sene çalışıp sonra hemen Batı'ya dönüyordu. Bu da doğudaki okullarda büyük bir mağduriyet oluşturuyordu.Başka uygulama yok şu an ilk atananlara ama atanıp gidenlee eş durumu için uğraşıyor. Doğuda öğretmen tutmak zor oluyor onlar da böyle bi uygulama yapmış haksız da sayılmazlar. Baksanıza imza atıp gidenler bile bir sene sonra bize de hak verin diyor. Onlar da haklı.
Canım ben atandıktan sonra eşim de gelecek yanima. Özel sektörde eşim her yerde iş bulma imkanı var. Doğu da olsa atanmak istiyorum keşke puanları daha çok dusurseler.Kesinlikle gitmeliydim. En büyük hatamdı diyebilirim. 5 yaşında oğlumla ikimiz tek gideceğimiz için, eşim 27 yaşında, genç bir kadın ve çocuğu Doğuya tek gönderemem diye ısrar etmiş, boşanmaya kadar gider filan diye de abartmıştı.
Ben de bir sayfa KPSS çalışmadan 73 aldım, 1 sene çalışsam, istanbul a atanır, zorluk yaşamam diye düşünmüştüm. Yine şehir dışı yazacak, eşime de 1 sene senin hatrın için kaldım, çalıştım, şimdi de benim için sen 1 sene idare edeceksin diyecektim. Velhasıl hata yani, hem de eşime bu hakkı tanıdığım için benim hatam.
Şu anda 1 sene mevzusu olsa, arkama bile bakmam ve eşim de bir anne olarak, formasyon alırken ve çalışırken ne kadar emek verdiğimi ve olmadığında ne kadar mutsuz olduğumu 4 senedir gördüğü için, sesini dahi edemez ama evet, çok zorlaştı artık.
Benim merak ettiğim mesela konu sahibi gibi bebekli anneler sınava çalışırken, şehir dışı atama işlerini nasıl düşünüyor? Aile olarak mı şehir dışına gitmeyi düşünüyorlar? 6 sene atandığın yerde kalma zorunluluğu ve hep Doğu atamaları var diye biliyorum, yanlış
En son mesela bir arkadaşımın nişanlısı edirne ye atandı. Eşi orada olduğu için evliliklerinin ilk 5 senesini Edirne de yaşayıp, sonra İstanbul'a dmüönmeyi düşünüyorlar. Daha farklımbir uygulama var mı?
İnşallah canım, hayırlısıyla atanırsın. Evet, zor ama eşinin seninle gelmesi çok güzel. Şehir değiştirmekten korkmamak lazım. Sonuçta geçici bir süre.Canım ben atandıktan sonra eşim de gelecek yanima. Özel sektörde eşim her yerde iş bulma imkanı var. Doğu da olsa atanmak istiyorum keşke puanları daha çok dusurseler.