- 28 Mayıs 2020
- 294
- 458
- 103
- Konu Sahibi Kedigiller20
-
Teşekkür ederim. Nevresim fikri harika orda elim ayağım karışmamış olur.koli
her şeye koli
kıyafetler de dahil koli
büyük boy kolilere çöp torbasının içine kıyafetleri koyabilirsiniz
hem kirlenmeyecekleri garanti olur hem üstüne yazabilirsiniz hem de istiflemesi kolaydır
örneğin yatak odası nevresim
yatak odası şifonyer
yatak odası havlu
çocuk odası nevresim
çocuk odası kıyafet gibi gibi
bebeğin eşyalarını en son kaldırırsınız
sonuçta bir bavul bırakın en son doldurun onun bavulunu
ben bir evden diğer eve taşınırken akşam yatmak için gerekenleri yani o akşam için kullanılacak nevresimi yastık vs vs bir yere ayırmıştım
eski evdeki kirlileri topladım bir poşete tıktım o sabah, ayırdıklarımı da gittiğim yerde serdim yattık
geri kalan kolilerin de acelesi yok, bebek küçük zaten yavaş yavaş açarsınız
örneğin kazak kolisi kışa kadar dursa da olur yahut kitap kolisi bir kaç ay sonra açılsa da
çok fazla germeyin kendinizi, fazla da yormayın, eşiniz de yardımcı olmalı tabii
kolay gelsin
Süper ben henüz hiç kendim toplaması evi birde bebek olunca stres olmuştum. Ama dikkat edeceğim çok teşekkür ederimBir de hazırladığınız koliler eğer kırılacak eşya içeriyorsa içlerinde boşluk olmasın. Bardakları sardınız kolilediniz kolide boşluklar mı var mutfak havlusu filan tıkıştırın. Kırılmayı önler 2 senede 3 kez taşınınca tecrübeler böyle
Nerden buldunuz benim hep bu konu da duyduğum sonuçlar olumsuzIyi bir evden eve tasima sirketi bulun, onlar her seyi paketliyor zaten. Siz sadece kiyafetlerinizi toplayin, tabak canak onlar hallediyor. Son tasinmamda boyle yaptim ve sadece 1 tane kasem kırılmışti. Her seyi sapasaglam paketleyip tasidilar.
Bizde tam tersini yapıyoruz. Çok teşekkürler inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın ve yeni yerde çok mutlu olunBizde doğudan batıya tayine gidiyoruz. Kıyafet, yastık, yorgan gibi şeyleri vakumlu hurçlara koyacağım ben. Mutfak eşyası, kitap, ıvır zıvır vs de kolilere. Kolaylık diliyorum, yeni yerinizde mutluluklar.
Bunlar hiç aklıma gelmeyen ama beni çok rahatlatacak şeyler çok teşekkür ederimÖnce salondan başlarsanız büyük kolaylık olur. Halısını falan kaldırın, mobilyaları bir kenara düzenli şekilde çekin. Size büyük bir boşluk çıkar. O boşluğa da kullanmadığınız süs eşyaları, tabaklar, tenceler ne varsa kolileyip koyun. Ben eski kıyafetlerimizi porselen, çam eşyaların üstüne sarıp yerleştirdim hep. Gazete yerine cam, porselen tabakları sarmak için streç film kullanırsanız çok pratik olur. Sonra kullanmadığınız yorgan, yastık, battaniye gibi şeyleri hurca yerleştirirsiniz. Kisliklari yerleştirirsiniz. Bebeğin kıyafetlerini, bezini, sabunu, lifini falan bir valize koyun bence. Yeri belli olur aramak zorunda kalmazsınız. Yavaş yavaş halıları, killeri toplarsınız. Bir de gidince hemen giymek için bir valize sizin ve eşinizin kıyafetlerini, dış fırçası, terlik hazırlarsınız. Son olarak en önemlisi sabun, birkaç el bezi, hemen kullanacağınız çaydanlık, tabak, bardak, çatal kasik, çay, şeker vs. özel bir koli hazırlayın. Hepsi tek bir yerde olsun ki gider gitmez koli karıştırmak zorunda kalmayin. Son olarak her kolinin üstüne gideceği oda, içindeki esylaari mutlaka yazın. Şimdiden kolay gelsin :)
Umarım böyle bir yer bulabilirim. Herşeyi çok kolaylaştırır.Iyi bir evden eve sirket bulun bence.
Bebegim sizinkinden daha kucukken tasindim. Dolaptaki yemege kadar kutusuyla strecleyip yeni evde birebir ayni sekilde dizmislerdi.
Kol cantamla bebegimin cantasini aldim ciktim, aksam gittim hazir eve girdim.
Fiyat olarak da normal tasinmadan pek farkli degildi.
Ne güzel anlatmışsınız taşınasım geldi :)Kıyafetlerinizi eleyin 2 yıldan beri giyinmediğiniz herşeyi elden çıkarın. Taşınırken kolaylık sağlar. Kolilerin, hurçların, valilerin içine yerleştirin. Bebeğin kıyafetlerini en sona bırakın ki çok sık değişmek zorunda olduğu için eliniz ayağınıza karışmasın.
En az kullandığınız eşyalardan başlayın paketlemelere mesela çeyizlikleriniz, bu süreçte gelmeyeceği için misafir yemek takımlarınız, yorganlarınız nevresimleriniz vs...
Bir de hurç ve vakumlu poşet bu tarz şeyler için çok ideal oluyor.
Eşiniz, komşunuz yardım ederse her akşam birer odayı az eşyalı ise 2 odayı toplayacak şekilde 1 haftaya kalmaz bitirirsiniz. Düzenli toplarsanız yerleştirmesi de o denli kolay olur.
Ben mersinde yasiyorum.Nerden buldunuz benim hep bu konu da duyduğum sonuçlar olumsuz
Çok geçmiş olsun. İnşallah arkadaşınız gibi şanslı olurum bu konuda.Ne güzel anlatmışsınız taşınasım geldi :)
Kitapları tek büyük koli yerine küçük koliler koyarsanız taşırken kolaylık olur. Çok ağır oluyorlar çünkü.
Eğer imkanınız varsa da iyi bir nakliye şirketi bulun. Ben şirketle geldim ama kırılacakları kendim toplayıp tv yi de özel aracıma almıştım. Evim 6. kattı ve tuttukları asansör dandik adamlar da iş bilmez okunca 1 posta eşyam 5. katta asansörden kayıp düştü. Allaha çok şükür aşağıda kimse yoktu da cana gelmedi. Epey bi maddi zarar oldu. Bizden sigorta ücreti de aldılar ama sigorta sadece yolda geçerli dediler epey sıkıntı çektik. Ama başka bir arkadaşımın bulduğu şirket her şeyi kendisi yaptı ve sadece 1 tane tabağı kırılmıştı.
Ben Denizli baya uzağız ozaman ne yazık kiBen mersinde yasiyorum.
Ben Denizli baya uzağız ozaman ne yazık ki
Bence gazete kullanma. Gazete mutfak eşyalarına mürekkep bulastiriyor. Hepsini yıkaman gerekir. Tabakların arası beyaz kağıt yada pıt pıt poşetler varya onlardan koy sonra topluca mesela on tabak üst üste koydun arada kağıt yada pıt pıt poset. Dışını da pıt pıt poşetle sar. Koli bandıyla bantla . Giysilerini koli yada valize koy. Her koliye hangi odaya ait olduğunu yaz. Birde eve gidince en acil ne laizmsa acil kolisi hazırla ilk onu açarsın.Şuana kadar burda açtığım tüm konularda çok yardımınızı gördüm. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var ve tayin sebebiyle taşınmak zorundayım.
Özellikle eşyaları paketleme konusunda fikrinize ihtiyacım var. Kırılacakları gazeteleyip kolileyeceğim ama kıyafetim çok onları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bebeğin eşyalarını ne zaman paketlemeliyim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Çünkü bir ay içinde orda yerleşmiş olmalıyım. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
bazı nakliyeler herseyi kendi topluyor, kiyafetleri de siz derlersinizŞuana kadar burda açtığım tüm konularda çok yardımınızı gördüm. O yüzden yardımınıza ihtiyacım var hanımlar. 3 aylık bir bebeğim var ve tayin sebebiyle taşınmak zorundayım.
Özellikle eşyaları paketleme konusunda fikrinize ihtiyacım var. Kırılacakları gazeteleyip kolileyeceğim ama kıyafetim çok onları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum. Bebeğin eşyalarını ne zaman paketlemeliyim. Deneyimlerinize çok ihtiyacım var. Çünkü bir ay içinde orda yerleşmiş olmalıyım. Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ederim.
Kolilerin üzerine mutlaka yazı yazınÇok teşekkür ederim. Siz böyle düzenli anlatınca çok pratik geldi. İnşallah öyle düzenli halledebilirim. Orda da işimi kolaylaştırır.
Kesinlikle araştıracağım çok umudumu kaybetmiştim o konu daInternetten arastirin, mutlaka memnun kalan insanlar yorum yapmıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?