Bebeklere aşı yaptırılmalımı

Siz tip doktoru musunuz peki ben kimseye asi ol olma demedim sadece ben asilara guvenmiyorum cocuklsrim asisiz dedim siz gelip bana laf atiyorsunuz cevap verince ben mi yargi dagitmis oluyorum komik

Ben yorum yapmıyorum savunduğum ya da reddettiğim bir şey yok dolayısıyla tıp doktoru olmama gerekte yok. Siz şans eseri gerçekleşen şanslı tecrübenizi paylaşıyorsunuz ben bunu doğru bulmuyorum. Aşı konusunu burda soranda cevap verende kusura bakılmasın ama cahildir. Tıpkı dediğim gibi başına silah mı dayadım dememişsiniz de ben kimseye al ya da olma demedim deneyim paylaştım demişsiniz. Vebali büyük hanımefendi.

Neyin vebali hanimefendi benim arkafasimin bebegi verem asisi olduktan sonra verem oldu. Canli asi oldugu icin azda olsa boyle ihtimal olabilir demis doktorlar yillardir cocugu icin mucadele ugrasiyor simdi kendisine de gecti bide onunla ugrasiyor. Baska bi tanidigim birinin cocugu 18 ay asisindan sonra yuksek ates havale sonucu engelli oldu yqzik degil mi bunlara da bunlar8n vebalini kime sorulacak doktorlar olabilir diyorlar oyle bir zamanda yasiyoruz ki bize dogru diye ogretilenler yanlis, yanlis olanlarin dogru olabilecegi zamandayuz ki ben turkiyenin afrikadaki okullara dagittigi kitaplarindan bazilarini okudum orda da asilarin zararlarindan bahsetmisler olmamanin daha iyi olacagi yaziyordu. Allah asili asisiz butun evlatlarimizi korusun

Dört yaşında oğlumun da yaptırdım, Üç buçuk aylık kızımın da yaptırdım (özel aşılar da dahil), yaptıracağım.

Allah askina kac makale okudun?
Bizler cocuklarimizi asilattigimiz icin sizin cocuklariniz da eskisi kadar kolay bu hastaliklara yakalanmiyorlar. Toplum bagisikligi diye birsey var ve bu asi ile saglaniyor.
Sacma sapan yerlerden facebooktan birseyler okuyup okuyup geliyorsunuz. Kendi cocugunuz yetmiyor bir de milletin cocuguna salca oluyorsunuz.
Konu sahibi hanimefendi, siz lutfen asilarinizi yaptirin. Gercekten Turkiyede artik kim var kim yok hangi ulkeden gelmis asili mi asisiz mi belli degil bir suru insan var. Cok ciddi problemlerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
Ben butun asilarini yaptirdim. Hepsini hem de ektra olarak menengikok c de yaptirdim.
3 gun falan halsizlik yapiyor, ates yapiyor. Asi olduktan bir kac saat sonra parasetamol verin, bebeginiz rahat etsin.
Bir de rota zaten damla olarak oluyor. Rota olduktan sonra siz ve esiniz de dikkat ettin kakasindan size bulasabilir. 3 gun falan eldivenle degistirin ortaligi dezenfekte edin.

Son düzenleme:
Ay kafayi yicem ya bir de o kadar emin yaziyorlarki aklimi kaciricam. Kendi cocugunun gunahina girmissin baskalarina niye engel olmaya calisirsin anlamis degilim

Gercekten cok komiksiniz yan etki dediğiniz şeyler bunlar mi tam organik bagi bulundu mu kanitlandi mi ? Yok cocugun belki soguk havale genetiginde var soguk havale nedir biliyor musunuz mesela ?
. Bagisiklik konusunda ozellikle daha fena yorumlariniz benim kizim her asisini oldu 3.5 yasinda hasta oldugunu hatirlamam bir kez bile antibiyotik icmedi yuksek atesi dahi 1-2 kez . Isvicrede yasiyirum antibiyotik burada cok nadiren verilir ve cocuklar yaz kis incecik giyer ve asi politikasi oldukca yuksek seviyede uygulanir ama ben cevremde corapsiz montsuz kis ortasinda gezmelerine ragmen hasta olanlar hic gormedim
ee ne olacak simdi sizin o muhtesem
Ongorunuz

Bagisiklik kiyasla olculmez, olculemez, bin turlu varyasyonu var mesela genetik yatkinlik, ailenin ve cocugun hastalik oykusu ve en onemliside evet bilmediginiz birsey soyleyim bagisiklik tepkisi kan testiyle test edilebiliyor (bizzat kendime yaptirdim)

Dolayisiyla cocugumun bagisikligi kuvvetli asililara kiyasla, diyemezsiniz, cunku hastaliklarla sinanmadiniz.

Bahsettiginiz 2 doktorun, hakemli dergide yayinlanmis makaleleri var ise okumak isterim ki ilk mesajimda da bunu istemiştim zaten, ogretmen olduğunuzu soylediginiz icin tek seferde anlayıp direkt makalelerin dergide yayinlandigi linki atarsiniz diye ummustum, hatta yalanlanmadigi ve onaylandigi karsi tez makalelerinide bekliyorum ama olmadigini bildigim icin bu beklentim sadece bir umut.

Ay kafayi yicem ya bir de o kadar emin yaziyorlarki aklimi kaciricam. Kendi cocugunun gunahina girmissin baskalarina niye engel olmaya calisirsin anlamis degilim
Benim anlamadigim nokta, nasil bu kadar rahatca yuzlerce ve hatta yuzbinlerce cocugun vebaline girebildikleri.
Ne makalesi okuyacaklar ya, sosyal medyada ki "bak asi yaptıranlara ne oluyor gelin doğal zart zurt yapalım" diyen tipleri dinliyorlar.
Simdi sari kafada bunlari destekleyen bazi aciklamalar yapti ki iyice cosacaklar, gerci adamin iddia ettigi bazi seylerin bilimsel kanitlari varmis, bende onu arastiriyordum su siralarda (par**ün gebelik doneminde kullanildiginda otizme sebep oldugunu soyledi duymussunuzdur)

Prof Dr Ahmet Rasim Kucukustanin, google scholarda kaydi yok. Makalesini gecin, katilim yapmis oldugu her hangi bir bilimsel yayini yok.
Ikinci doktor Dr. Alisan Yildiran, bu adamin google scholarda idare edebilecek bir h indexi mevcut ama bu da kendi yaptigi calismadan degil. Bir tane nature makalesi var ama 50 milyon tane yazarin oldugu. Kendi yazdigi zirvalar hic bir etkilesim almamis. Sifir. Nature makalesi de Asi ile ilgili degil. Bir adet makalesi asi ile ilgili ki bu adama ait degil yine baskasinin calismasi sadece adi geciyor, o da bir adet asinin vucuttaki T-hucrelerine etkisi uzerine anladigim kadariyla.
Heaa bu arada ayni adam o kotu bu kotu diyip bebeklere hacemat oneriyormus.

Alisan beyi bu hanimefendiden duydum ama Ahmet Rasim beye cok denk geliyorum instada falan. Bende arastirip makale vb herhangi bir elle tutulur bilimsel veriye rastlamamistim ama hani olur ya hanımefendi belki denk gelmistir diye bana da yollasin okuyayim istedim, bilmek iyidir.

Önümüze sundukları "bak amariga da aşılar otizm yapıyor diyor" tezi aynı "amariga"nın sünnetin de otizm yaptığını açıklamasıyla daha da güçlenmiştir eminim Haydi bakalım aşı karşıtı oğlan anneleri :)

meraklısına kaynak: New Autism Dispute: Is Circumcision a Factor?

Jsjsjjsjsj aha bana böyle kaynakla gelin, hemen gidemde sunnet islemlerimizi durduram(!)

Eskiden psikolojik sorunları olana da cin çarptı deyip geçiyorlardı tanı olmaması bu hastalıkların olmadığı anlamına gelmiyor eskiden tanı yoktu sadece. Az okuyun salgınları hiç mi ailende bebek kaybı yok? Bi köpek ısırsa kuduz aşısı da olma. Su çiçeğini de ben zona bile oldum yani adı su çiçeği diye çiçek hastalığı mı sanıyorsun yoksa? İkisi bambaşka şeyler. Aşı Osmanlıda antik çinde bile uygulanırmış. Yok aidin Salih yok ebesinin gözü böyle insanların laflarına kanmayın ya ben hpv aşısı bile oldum valla çocuğum olsun yaptırırım korkmuyorum

ben sizlerin bilerek böyle yaptığını düşünüyorum. tüm yorumlarınızı okudum. Doktorlara da ilmi Allah verdi hanımefendi. evlerinizde son teknoloji ürünleri kullanırsınız ama aşının hayat kurtardığına inanmazsınız. hatta şu an dünyanın öbür ucundaki insanlarla yazışma fırsatınızda size veren ilim bilim sahibi insanlar. ozmaan çocuklarınıza bir şey olduğunda kan bağışını organ naklini de kabul etmeyin sonuç doğal ilerlesin. hani inanmıyorsunuz ya bilimin hayat kurtardığına. Allah aşkına çocuklarınıza aşı da yaptırmayın hasta olunca ilaçta içirmeyin ama lütfen bir öğretmen olarakta buralardan fikir paylaşmayın insanların kafasını karıştırmayın.

Salliyor ya kaynak: my ass

Ya bu aşı muhabbeti o kadar sıkıcı ki aynı şeyleri yaşadım zamanında. Yok aşı zararlı şöyle böyle. Yurt dışında yaşayan arkadaşlarım var burda aşı ile ilgili bir karşıtlık yok hepimiz gidip zamanında yaptırıyoruz dedi. Ama Türkiye’de annelerin aklına bir sürü bu sorular kaygılar geliyor. Rota aşısı olmayan bebeklerin çok ağır geçirdiğini görüyoruz menenjit zaten felaket bişiy Allahım korusun bizler zamanında bütün aşıları olmuşuz. Aşı hayat kurtarır. Lütfen endişe etmeyin ve doktorlara güvenin bu doktorlar kendi çocuklarına da aşı vurduruyor .

Benim buyuk kizim rota asisi olmadi, 3 aylikken ozel bi durumu vardi doktor asiyi tolere edemeyebilir vurmayalim dedi.

2 yasinda rota oldu, ölümden döndü.

Diyeceklerim bu kadar.

Bütün aşıları yaptırdım, devlet programında olmayan rota gibi aşıları da özelde gidip yaptırdım, yaptırıyorum. Bu aşı karşıtlığını da asla anlamıyorum. İnsanlar hangi araştırmaları yaptılar, hangi bilimsel makaleleri araştırdılar, kitapları okudular da aşının otizme falan sebep olduğunu düşündüler gerçekten bilmiyorum. Bir kitap okumaktan aciz, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, konuştuğu dili bile kuralıyla yazmayı bilmeyen herbkolog insanlarımız böylesine ciddi tıbbi bilgi birikimi gerektiren önemli bir konuda söz ve fikir sahibi oluyorlar, gerçekten şaşırıyorum.

Aşı karşıtları yüzünden yıllardır bulaşı önlenmiş hastalıklar tekrardan türedi. Aşı karşıtları yüzünden olan bizim çocuklarımıza da oluyor.

Son olarak aşı bağışıklığı düşürüyor falan gibi hiçbir bilimsel veriye dayanmayan yorumları okudukça sinirlenmemek elde değil.

Lütfen çocuklarınızı aşılatın. Çocukluk dönemi aşıları hayat kurtarır. Grip aşısı değil çocukluk dönemi aşıları.

Alerji, otizm vb hastaliklarin kaynaginin aşi olduguna dair mantikli tek bir makalenin bana linkini yollar misiniz? Ama oyle facebook'tan falan istemiyorum, en asagi researchgate'te yayinlanmis, hakemli dergiden onay almis makale istiyorum.
Yollarsa bana da gönder bacım sana zahmet. Okuyalım bakalım, biz de öğreniriz belki bir şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…