kuzenimde kansızlık çıktığı için doktorlar süt içmesini yasakladılar. süt bebeklerde kansızlığa neden oluyor. ( şunu da belirteyim doktor inek sütünü vermeyin diyince ek mama da önermedi. bu yüzden ticari bir kaygı nedeni ile inek sütünü kestiğini düşünmüyorum)
anne sütü inek sütünden 8 kat daha faydalı bir besindir. bana göre de bebekler inek sütü ile değil , anne sütüne yakın derecede besleyici mamalarla beslenmedir.
peki canım hiç içmeyecekmi kuzenin mama veya inek sütü
bugün zararlıysa yarında zararlı olur
doktordan daha iyi bilecek değilim tabi haddim değil ama
alerjisi yoksa büyüme çağındaki çocuğu sütten yada mamadan mahrum etmek yanlış bence
onun yerine kırmızı et yedirmeli hergün
yada ilacı filan da var.
biz 6. aydan beri kullanıyoruz
kansızlık sorunumuz olmadı
demir damlasıda vermiyorum
hergün kırmızı et (kıyma) tüketiyor
gelişimi nasıl dersen suan11.5 aylık 10.5 aylıkken gitmiştik doktora
boy 76, kilo11.300 du
presentil hesaplamalarında gelişimi hep %90-100 arası çıkıyor
gelişimini çok beğeniyor doktorumuz saolsun sütede hiç yasak demedi
günlük 500ml aşmayacak kadar verebilirsin dedi
yok canım hiç içmez olur mu 1 seneye yakın süt içmedi. süt yerine kuru üzümle yapılan komposto içti kan değerleri artsın diye. şimdi tabiki süt içiyor. süt içmediği dönemde kan değerleri normale dönmüştü.
tatlım yoğrt ve peynir mayalanıp veriliyor ben yaşına kadar babymix ve kendi mayaladığım yoğrttan verdim..süte hayır diyenlerden değilim ama direk sütte vermiyorum bebeğime ama zaten yoğurdunu yiyor sütten yapılıyor peynir yiyecek sütten herşeyi geçtim çok savunduğunuz mamalar bile sütten arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bebeğimize bir nevi süt tozu içiriyoruz
ilk 4 ay bebeğe verilen ÇİĞ inek sütü bağırsak kanamalarına sebeb olur
deren arkadaşımız sütün kendine bile ağır geldiğini söylemiş peki canım hiç mama içtinmi o nasıl gelecek
ya 3 yaşına kadar içilmeyen inek sütü 3 yaşından sonra neden içiliyor çünkü mama firmaları sadece 3 yaşına kadar mama üretiyorlar bu sınır yükselsin görün bakın süt içme sınırıda yükselecek buda gülşen arkadaşımızın dediği rant olayına tekabül ediyor bende mecburen mama veriyorum bebeğime anne sütü + mama ama yavaş yavaş inek sütüne geçmek istiyorum
bide deren arkadaşımız demiş ya annemler beni ve ablamıda sma mamayla beslemişler 1 yaşına kadar inek sütü vermemişler diye o zamanda mama vardı diye ya durumu olmayanlar hala mama almaya durumu olmayan onca insan var 3-5 günde 20 tlyi veremeyen onca insan bebeğini inek sütüyle besliyor
canım bu komposto nasıl hazırlanıyor bana tarif verebilirmisin hangi üzüm il siyah üzüm mü tatlandırıcı olarak şeker mi kullandınız yararlı bişeyse ek olarak bende vermeyi düşünürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?