Çocuk Hastalıkları Bebeklere inek sütü..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bugün aynı şeyi düşündüm beyazbulut, ben de kahvaltısına katmak istiyorum sütü, mamaya da bir süre devam edeceğim, akşamları daha doyurucu oluyor zaten. Bir de muhallebi olarak bebelac kullanıyordum, oğlum sütlü pirinçliyi seviyor. Ama şimdi Hipp'in sütle hazırlanan organik pirinçli muhallebisi var, onu da denemeyi düşünüyorum. Bir de bugün ilk kez yoğurt verdim, baştan sever gibi oldu ama sonlarda çıkarttı, istemedi. Umarım ilk kez yediği içindir...

biz yoğrudunu normal sütle yapıyoruz zaten
mamayla yemedi çünki muhallebide yaptım sütle ama onu sevmedi
hatta sütün içine bebebisküvisi de ezdim yemedi inşallah kahvaltıyı yer
yoğrutl aproblemi yok allaha şükür

Bize de doktorumuz yoğurdu geç verdi, alerijimiz vardı, süte karşı olabilir diye olabildiğince geç yedirin dedi. Ben daha evde hazırlamadım hiç, babymix denedim ilk kez, herhangi bir kabarma da olmadı vücudunda. Bu gittiğimde soracağım doktora, artık ben de evde hazırlayıp rahat rahat vereyim yoğurdu...

merabalar
bebeğim bir hafta sonra yaşına girecek ve ilk 6 ay sadece emzirdim daha sonra püre ve muhallebilerine katmaya başladım inek sütünü 8. aydan beri de gece uyumadan önce biberondan içiyor bi de gece uyanırsa günde en az 500 ml süt içmesi gerekiyor zaten yada mama (mama kullananlar için)

gazete haberi alıntı......

Demirli mama IQ'yu 11 puan düşürüyor

ABD'de 494 çocuk üzerinde 10 yıllık araştırmanın sonucu, tıp dünyasında bugüne kadar bilinenleri alt üst etti..
Demir takviyeli mama alan sağlıklı bebeklerde mental gelişme ve IQ kötü etkileniyor. Dünya Pediatri Birliği gerek olmaksızın demir katkılı mamalar kullanılmaması için uyarıda bulundu. Tıp dünyasında bugüne kadar bilinenleri alt üst eden çalışma Pediatrik Akademik Birliği ve Asya Pediatrik Araştırma Birliği'nin toplantısında yayınlandı. Referans yayın olarak kabul edildi ve bütün dünyadaki çocuk hekimlerine gönderildi.

ARAŞTIRMA BAŞKANI ŞAŞKIN
Araştırma için 494 Şilili çocuk yaklaşık 10 yıl boyunca izlendi. Çocuklar, 10 yaşına geldiklerinde yüksek demirli mamalarla beslenenlerin IQ'larının tam 11 puan daha düşük çıktığı ortaya çıktı. Araştırmanın başkanlığını yapan Michigan Üniversitesi Ann Arbor Üniversitesi'nde Çocuk Hastalıkları Profesörü olan Betsy Lozoff, "Sonuçlar beni de çok şaşırttı. Çünkü ben normalde demir kullanılmasını düşünen biriydim. Bütün ömrüm boyunca bunu destekledim" diye itirafta bulundu. Araştırmaya katılan çocukların 6 aylıktan 10 yaşına kadar hemoglobin seviyeleri düzenli olarak ölçüldü. Hemoglobinin az olması demir eksikliğini gösteriyordu. Demir oranlarında hiçbir eksikliğe rastlanmadı. Bu sırada hareket kabiliyetleri, hafıza, okuma, aritmetik yetenekleri izlemeye alındı. Demirle kuvvetlendirilmiş mama alan çocuklar ile diğer çocuklar karşılaştırmalı olarak kaydedildi.

GELıŞıMSEL SORUNLAR...
10 yaşına geldiklerinde az demirle beslenen çocukların gelişimleri her alanda daha iyi sonuçlar verirken yüksek demirle beslenenlerin IQ alanlarında daha düşük skorlar elde edildi. Üstelik araştırma kanlarında hiç demir ihtiyacı olmadan yüksek demirli mamalarla beslenen çocuklarda IQ sonuçlarının daha da kötü olduğunu kanıtladı. Çalışma, 12 miligram/litre demirle kuvvetlendirilmiş mamalarla beslenen çocuklarda gelişimsel sorunların ortaya çıkabileceğini iddia ediyor. 6.7 miligram/litrenin altında demir içeren mamalar düşük demir formüllü olarak kabul ediliyor. Demirle kuvvetlendirilmemiş mamaların içinde ise 1.5 miligram/litrenin altında demir bulunuyor. Yüksek demir katkılı mamalar başta ABD olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

çok çelişkili bir konu ama ben kadir tuğcuya çok güveniyorum yinede inek sütü veremeyeceğimi düşünüyorum ama muhallebisini ve kahvaltısını inek sütüyle hazırlayabilirim zaten yoğurt peynir neyden oluyor inek sütünden mama inek sütünden kadir beyde bize zaten bebeğinizi sadece inek sütüyle besleyin demiyo günde 500ml süt 1 köfte kadar et ve sebze meyvesini alsın diyor geriye kalanı ekstra yalnız süt içirirsek bebeğimize kansızlık yapıyo yinede çok kararsızım bide şunu düşünüyorum mamaya katılan inek sütü ne şartlarda mamaya giriyor nasıl bir formül uygulanıyorki özelliğini kybetmiyor düşünmek istersek heryerden bir sorun bulup çıkarırırz arkadaşlar ha bu arada bebeğim doymazsa bende mama takviyesi yapıyorum bebeğime inanın içim rahat değil süt versemde rahat olmayacak keşke sütüm bol olsada hiç birşey yemeden sadece beni emse bebeğim tabi bide çalışıyorum sütüm azalmasın diye kendimi yiyip bitiriyorum

ooofff herşey karışık!!!neye güvenicez arkadaşlar vede kime?herkes başka bişey söylüyor..kadir bey gerçekten çok bilgili ama diğer doktorların dediklerini hiçe mi sayıcaz?şahsi fikrim zararlı olmyacağından yana çünkü eskiler hep sütle prinç unuyla büyümüşler maşallah çok sağlıklılar..ama şimdiki bebeklere bakıyorum hakkaten hemen hasta oluyorlar yaa..haksızmıyım?sütü kafama taksam o zaman mamayı hepden takmam lazım çünkü nasıl yapılıyo görmüyoruzki?e onu tak bunu takk ne yicek bu bebeler?

alıntııı....

PASTÖRİZE SÜT VE BEBEKLER
Araştırmalar, pastörize edilmiş veya uzun ömürlü sütlerin bebekler için zararlı olmadığını gösteriyor

BEBEKLERE 6. AYDAN SONRA SAĞLIKLI (PASTÖRİZE / UZUN ÖMÜRLÜ) SÜT VERİLEBİLİR

Yaşamın her döneminde sağlık için vazgeçilmez bir besin kaynağı olan süt, çocukların sağlıklı gelişiminde önemli rol oynuyor. İlk 6 ay bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. İki yıla kadar inek sütünün verilmemesine dair varolan yanlış inanış ise, bebeklerde başta protein ve kalsiyum olmak üzere çeşitli besin öğelerinde eksikliklere yol açıyor.

Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütünün verilebileceğini söylüyor.
14 Haziran 2005, İstanbul;

Yeni doğan bebeklerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için en ideal besin anne sütüdür. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, sağlıklı bir gelişim için önem taşıyor. Herhangi bir nedenle anne sütü verilemediğinde / yeterli olmadığında ise 6. aydan sonra inek sütü (pastörize veya uzun ömürlü) bebeklere verilebilecek en zengin besin değerine sahip gıda maddeleri arasında yer alıyor. Protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öğeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğu sadece sütte bir arada bulunuyor.

İnek sütünün bebeklerde ve çocuklarda demir eksikliğine yol açtığı iddiaları, gelişim çağında olan çocukların yetersiz beslenmelerine neden olabiliyor. Oysa ki bu iddia; çocuğun günlük diyetinde sütten başka herhangi bir besin yer almadığında geçerlidir (yumurta, et, sebze-meyve vb.). Sütün demir eksikliği ve anemiyle ilişkisi hakkında gerçekleştirilen çok sayıda araştırmalardan çıkan sonuçlar; gelişme çağındaki çocukların süt gibi zengin bir gıda maddesinden mahrum bırakılmaması gerektiğini ortaya koyuyor.

"1 ya da 2 yaşına kadar inek sütü verilmemeli söyleminden vazgeçilmeli
"Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan 6. aydan sonra bebeğe inek sütü verilmesi konusunda şunları söylüyor "
İnek sütünün doğrudan sindirim sistemi kanaması sonucu anemi yaptığı konusunda kesin bulgular yoktur. Bebeklerde, besinlerdeki demirin emiliminin azalmasında çeşitli faktörler etkili olabiliyor. Protein ve C vitaminin yetersiz, kalsiyumun fazla miktarda alınması, bebeğin doğumdan önce süte karşı taşıdığı hassasiyet, bu faktörler arasında yer alıyor. Doğru zamanda doğru ek besinlere başlanmış, anne sütü almayan / alamayan bebeklere dengeli beslenme sağlamada; inek sütü, bebeğin sağlıklı gelişimini tamamlar. Bu nedenle, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütü verilebilir. Anne sütünün yokluğunda inek sütünün verilmemesi bebeklerde protein ve kalsiyum eksikliğine neden olabiliyor. Prof. Dr. Perihan Arslan; yapılan uluslararası araştırmalarda süt içerek alınan protein ve vitaminlerin çocuklarda boy uzaması ve gelişime olumlu etki yaptığının kanıtlandığını belirtti. Arslan, sütün çocuk gelişimine ve yetişkinlerin sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmalarına olumlu etki ettiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Perihan ARSLAN'ın 'İnek Sütü Çocuklara Ne Zaman Verilmelidir' isimli makalesi Klinik Çocuk Forumu Dergisi'nin Kasım - Aralık 2004 'Pediatrik Beslenme Özel Sayısı'nda yayınlanmıştır.

arkadaşlar yıllardır çözüme ulaşmamış konuyu biz ulaştıramayız burada
benm ablam bile bundan kaç yıl önce SMA mama ile büyümüş 1 yaşımızdan sonra inek sütüne geçmiş annem..
babam dr. bilinçli bi insan ben fikirlerine güveniyorum
bende kızıma ilk 6 ay sadece anne sütü sonrasında aptamile geçtim
şuan kızım 18 aylık ben süt hala kullanmıyorum
bana bile ağır gelen sütü kızıma dayayamam
aptamil ve bebelac junier kullanıyorum..
süt yetişkin çocuk yaşlı herkes tüketiyo
fakat bu mamalar bebeklere özel hazırlanıyo arkadaşlar
zararlı bi madde olsa içinde yılllardır
ama yıllardır buna DUR denmezmiydi sizce??
ben 2 yaşına kadar inek sütü vermeyi düşünmüyorum dediğim gibi çok yağlı ağır geliyo bana bile yrm bardak zor içerim..
yaptığım doğrudur demiyorum ben içime sinen ve görüşüme doğru olanı yapıyorum
her anne bebeğine faydalı olanı kendi süzgecinden geçirip uygulamalıdır..
birde pirinç unu fln bunlar kof kilo yapan besinler eskiden yokluktan birazda cahillikten verildiyomuş fikrimce inek stü pirinç unu fln ben çocuğumu besleyemem piirinç unuyla
onun yerine 5 yeşil yapraklı sebzeden çorba yapıp içiririm..
bu arada kızım 18 aylık ben kızıma hiç kan ilacı kullanmadım kırmızı etini sebze çorbasını düzenli içer
inek sütü içmediği içinde kansızlık gibi problemi olmadı
4 gün önce içim rahat etmedi kan sayımı için kan tahlili yaptrdım
SONUÇ:kızım kızılaya gidip kan verebilirmiş
dr. koca insanda olan değerler var kızında maşallah dedi..
bu arada inek sütü alerjili o kadar çok tanıdığım varki şaşırırsınız ..
bence en azından 1 yaşından önce vermeyin
inek sütü alerjisi günümüzde bu kadar yaygınken hemde..

sizinkide bir düşünce elbette..
dikkat ettinizmi günümüz çocukları ne kadar iştahsız,ne kadar yeme problemi yaşıyor?
eskilikse eskilik..
ben eskiyim ve süt veriyorum..
şu ana kadar şükür bir sonuç doğurmadı..
:lepi:

ben iştahsız bebeğin doğumdan kendini belli ettiği düşüncesindeyim
sonradan olan birşey değil
ablamın bebeğide junier içiyo bnm kıızımda
ablam 26 gün sadece anne sütü verebildi ben 6 ay sadece anne sütü
sonuç bnm kızım iştahsız 26 günden sonra mama alan bebek bnm anne sütü alan bebeğimden daha iştahlı şuanda
ablamın kızı bin maşallah benm kızımdan 2 ay küçük ama iştahına nazar değmesin
ama doğduğunda annesinin sütünü yeterli bulmayarak başladı iştahı ve bugüne kadar böyle geldi
yani mama alan bebek iştahsız olur
süt alan iştahlı olur bence bu sonuç tamamen yanlış..
ben kızımı doğduğu günden 6 aya kadar hep zorla emzirdim hep zorla
ter içinde kalıyodum emsin diye eke geçer geçmezde memeyi bıraktı eki zor kabuulendi fln
ama dediğim gibi sonradan olan bişe deildi bnm bebeğim anne sütünü bile zor aldı 6 ay sağdım zorladım aç bıraktım ama 6 ay emzirdim..
hatta sizin bir başka konusunuzada yazmıştım bnm kızımda iştahsız böyle gelen böyle gidiyo die ..

deremm canım bebeğinin kan değerelerinin güzel çıkmasının sebebi
mama içtiği için değil canım kırmızı eti düzenli tükettiği için
kansızlığa sebep olan süt değil kırmızı et tüketmemektir.
hem sonra bizde süte pirinç ununu dök çocuğa ver demiyoruz ki
bebek 1 öğün kırmızı et içeren sebzeli çorbasını
bir öğün meyvesini mutlaka alıcak gün içinde geri kalanlar ise süt ve süt ürünleri ağırlıklı olmalı
haaa anne sütü bu açığı kapatabiliyorsa en güzeli anne sütüne devam
karşılayamıyorsa inek sütüde kullanılabilir diyoruz.
inek sütü alerjisi olan bebek ise tabiki inek sütü kullanmamalı zaten onların mamalarıda ayrı oluyor
çünkü mamadada kaynak olarak inek sütü kullanılıyor.

cnm ben eti özellikle söyledim zaten düğzenli yio die yani kanının ii çıkma sebebini mama içiyo die görmedim.. et ve yeşil yapraklılar..
ama tabiki mamalarda demir takviyeside var..
inek sütü bağırsaklarda gizli kanama ve kansızlığa sebep oluyo bunu bildiğim için ben içim rahat bi şekilde veremem.. üstelik bana bile ağır geliyo yağ oranları çok yüksek..
eskilerden konuşulmuş bütün yorumları okumadımda.. okuduklarımda 'işte eskiden inek sütü verilirmiş pirinç unuyla büyümüşüz fln gibi yazılar okudumda eskilerin beslenişi günümüzün kanseri gibi görüyorum ben o kadar çok arttıki Allah uzak tutsun herkesten..
biz küçükken babamın hastaları ineği sağıp hoşluk olsun die babama süt getirirlerdi sürekli annem onu kaynatıp bize içirirdi ve inanın aldığımız ne günlük şişe sütler ne kutu sütlerin o tatla alakası yok..
birçok ama birçok işlemden geçiyo inek sütleride ..
mamadaki inek sütüde saf inek sütü deil bildiğim zararlı maddeler içinden ayrılıyo mamada

benim bebeğim de inek sütü içiyor her yemeğinde mutlaka kıymasını koyarım kıyma tavuk balık bunlar vazgeçilmezlerimiz tabiki sebze meyve ve yumurta süt içiyor ve kansızlık gibi bir problemimiz yok kan ilacı da kullanmıyoruz..
sütün içindeki zararlı maddeler ne acaba merak ettim de ?

kaç işlemden geçtiğine bakacak olursak
inek sütü 1 işlemden geçiyorsa mama bin işlemden geçiyor canım ya
ineksütünü alıp içine vitamin vb katıp toz haline getirene kadar ooo ne hücresi kalıyo ne bişey
inek sütünün yağsız olanlarıda var ayrıca
yine söylüyorum isteyen mama versin ama inek sütü verenede öcü gibi bakılmasın
daha önce yazmıştım yine yazıyım
inek sütü ilk bir ayda kaynatmadan çiğ olarak verilirse bağırsak kanaması yapabiliyor
o da her durumda değil
kansızlık ise kırmızı et tüketmemeye bağlı

ek bir bilgi daha verelim hemen........aptamilin reklamları içeriğinin yalan ve yanlış olduğunun kanıtı ile ıngiltere de yasaklanmıştır......isteyenlere konuyla ilgili link verilebilir.......ben kızıma inek sütünü denedim ama almadı......onun yollarını araştırmaya başladım......

ınek Sütü Yerine Devam Maması

Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonuna kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin zamanından önce inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını önermektedir. Avrupa ülkelerinde 2-3 yaşına kadar inek sütü kullanılmamaktadır.

ınek sütü ile Devam Mamaları Arasındaki Farklar

Demir kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4.aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak %4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın %83'ü karşılanır.

ınek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

Bebeğin bağışıklık sistemini destekleyen, aşılarına cevabı arttıran prebiyotik liflerden yoksundur.

Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

ıyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak "'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

ınek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam Biberon Mamalarına bebeğin ihtiyacı olan oranlarda C vitamini ilavesi yapılmıştır.

ınek Sütünün Sakıncaları

ınek sütünün yüksek protein ve mineral içeriği, bebeğin henüz olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir.

ınek sütü kullanımı, barsak içi kanamalara yol açacaktır. Bu da bebeğin kansız kalmasına (anemi) neden olur.

ınek sütündeki demir, anne sütündekinden farklıdır. Bu iyi emilen bir demir değildir. Bunun sonucunda, demir eksikliği anemisi (kansızlık) ve gelişme geriliği olur.

ınek sütündeki iyot ve çinko miktarları çok az olduğu için, bebeğin zihinsel gelişmesi olumsuz etkilenir.

ınek sütünde D vitamini çok azdır. Bu da raşitizm (kemiklerin düzgün gelişememesi) denilen hastalığa neden olur.

ınek sütü, bebeğin vitamin ihtiyacını karşılayamaz. Bu da büyümede yavaşlamaya neden olur.

Esansiyel yağ asitleri açısından çok fakir olduğu için beyin ve göz gelişimi geri kalır.

ınek sütü alan bebekler, daha fazla mineral almalarından dolayı, "susuz kalma" diye tabir edilen dehidratasyona yatkın olmaktadır.

En önemli sakıncalardan biri de, inek sütü ile beslenen bebeklerde allerji riskinin çok daha fazla olmasıdır.

zararlarını soran ark için kopyaladım yazıları
daha ararsan kaç yazı bulurum binlerce..
tamam bunu söyleyen dr. ii bi dr. olabilir ama her insan yanılabilir bu dr.da bu konuda yanılıyo olabilir
yada dünya sağlık örgütü yanılıyo olabilir..
dünya sağlık örgütü ve bir çooook dr. inek sütüne 2 yaşına kadar hayır diyo ve bana mantıklı geliyo
dediğim gibi her anne kendi fikir süzgeçinden geçirip öyle bakmalı bebeğine
ben asla kimseye öcü gibi bakmadım küçümsemedim yadırgamadım
fikirlerimiz söyledim sizlerinde fikirlerini okuyup saygı duydum

bu yazının aynısını mama firmalarının sitesinde okumuştum.
teşekkür ederim yinede
yakın zamana kadar yumurtayıda kötülüyorlardı birden aklandı nedense

mama firmalarının sitesinde okudun demek yazının yalan yanlış olduğu demek değil..
arkadaşlar önyargıları yok etmek atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur
kimsenin fikri değişmeyeceği için yine söylüyorum ben ablam kardeşim 1 yaşımıza kadar inek sütü almamışız o zmn 1 yaş deniliyormuş
şimdi 2-hatta 3 deniyor gelişmiş ülkelerde bende 2 yaşına kadar vermeyeceğim
içime sinen budur çünkü
herkes içine sineni uygulasın
yıllardır tartışılan konu hala çözüm bulamamışsa ben sağlık örgütünü dinlemekten yanayım..

düşün ki dünya sağlık örgütü yumurtada yanılmış bu dr.un bu konuda yanılma olasılığı kaçtır sizce?
ki başka konuda yanıldıklarını bilmiyorum yanlışım var ise düzeltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…