Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kızlar bu oyuncağı tavsiye ediyorum size.. hem bu şekilde oynanıyo hem parçaları ahşap kara üçgen yuvarlak ve dörtgen renkli de .. güzel yani.. ben bu ortası delik parçaları ipe dizmesini istiyorum mesela bu şekilde de kullanıyorum .. yapamıyo o ayrı.. başka bir sürü şekilde de kullanılır .. çok fonksiyonlu ve ekonomik.. yelken oyuncaktan aldım 20 tl şu an.. ya sanki ben daha ucuza almıştım artmış mı fiyatı ne ?

bide yazacaktım bahsetiğim kitabı aldım.
Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı.
Bi göz attım çoğu aktiviteler 3 yaşından sonra yapılcaktır.2.5 yaşı için çok az var.Daha küçük çocukları için yok.
Bazıları yazıyorum
Masa yüzeyini süpürmek-1 kavanoz içnde kurultulmuş,parşalanmış portakal kabuğu
-1 el fırçası,faraş,etiket
-eğitimci ve çocuk için birer önlük
-malzemelerin tümünün bulunduğu bir sepet

Toz almak

bu aktivitelerin temel amacı Temizlik alışkanlığı kazanmasını sağlar,
-hareket koordinasyonunu ve kontrolünü sağlamasını desteklemek
-yaptığı işe odaklamsını sağlama
-bağımsız iş yapma beceresini desteklmeke
-yazma parmaklarının ve el bileğinin bükülme hareketinin gelişimini desteklmek
-yazma becerilerini desteklmek.

diyer aktiviteler-giyisilerde kullanılan açma -kapama çerçeveleri.bunları nette görmüşsunuzdur
toplam 9 çeşidi var bunlarda biz 3 tanesini yaptık diyerler daha zor ve bu yaşta yapamzlar.
yaptığımız
- Çıtçıt açma kapatma(kendisi kapatamıyor ancak benim yardımıyla)
-fermuar açma-kapatma
-yapışkan fermuar
Diyer yapamadığımız ise düğüme,kemer tokası,ayakkabı bağı,kilitli iğine,fiyong çerçevesi,kopça

kopça ne demek acaba fotoda da anlmadım,anlatabilirseniz sevinirim:))))))))))))))))bilmiyorumkismile

Dıyer aktiviteler çocuğa uygun boyutta sandaliye taşıma ve diyer bir çocukla masa taşıma bu aktiviteler kaba motoro geliştirmektedir.
-bir çizgi yüzerinde yürümek onu 2 gündür yapıyoruz,çizgi için tuvalet kayıdı kulanıyoruz,bugün trenin reysileri kullandık.

maşallah mervoşa iremle birlikte izledik videoyu bitince çok üzüldü:) şimdide açi açi diye bağırıyo:) videoyu aç demek istiyo yani:)

harika bir topik olmuş bayanlar hepsini okuyamadım ama bi göz attım süpersiniz bende olmak isterim aranızda bizimde bunlara benzer oyuncaklarımız var eklerim ii akşamlar dilerim hepinizea.s.

bu süpermiş feride.. biara sipariş vereyim bende:)

slm kızlar
ben sizlerle bir şeyler paylaşmak hatta danışmak istiyorum..
mesela şu puzzle olayı bende aldım sırf aşina olsunlar diye ama arkasında 3 yaş+ yazıyor tabi bunların daha küçükleride vardır ama bebişleri illa becermesi için uğraşmak yanlış değilmi...kıyafetlerini seçmekten bahsedilmişti sanırım, açıkcası ben istemezdim bunu çünkü onlar daha bebek bence bir an önce herşeyi yapmalarını,konuşmalarını,aynı günde birsürü peşpeşe aktivite öğrenmelerini sağlamak yanlış değilmi sanki onları biran önce büyütmeye çalışıyoruz febinin dediği doğru kıyaslamak yanlış ama ne kadarda böyle desek aynı zamanlardaki bebeklerin yaptıklarından sonra istemesekte kıyaslıyoruz
"benim bebegimde yapmalı" diyoruz ama yanlış...bırakalımda daha serbest büyüsünler zaten bebekleri bitince kreştan başlayıp ömür boyu kurallar dersle çocuklar rutine giricek tabiki ilgisiz olmamak lazım oyun oynamaya bayılıyorlar....
bir video var denk gelmişsinizdir çocuk bilgisayarda bir oyun oynuyor yapamayınca bir yandan ağlıyor kızıyor anneside çekiyor annesinede kızıyor gülmeee diye doktorum proğramında dr kadın çocugunda şiddetli bir tramva geçirdiğini söylemişti bu yüzden bebişleri zorlamamak lazım diye düşünüyorum acaba yanlışmıyım kızlar yanlışsam uyarın ne olur:))

ben bebişlerimin mümkün oldıgınca bebek kalmalarını istiyorum onların bebeklerini doya doya yaşamak istiyorum yanlışmıyım kızlar...

mayalıhamur kız bende aydınlı sayılırım sen nerede oturuyorsun?

harika bir topik olmuş bayanlar hepsini okuyamadım ama bi göz attım süpersiniz bende olmak isterim aranızda bizimde bunlara benzer oyuncaklarımız var eklerim ii akşamlar dilerim hepinizea.s.

sen şu bitter ini ekle önce .. amaniinnn ne tatlı yaa avatardaki kızın dimi ... maaşallah diyim.. kaç aylık cnm .. hoşgeldin bu arada opuyorumnanaktan

siboş kendi yaşıtlarını görünce nasıl mutlu oluyolar dimi.. keşke yakın olsak hergün bir araya gelsek cnm ..

fikriye yazıyı okuyorum şimdi..

fikriyecim memnunsun o zaman kitaptan.. paylaştığın şeylere bakarsam ben beğendim açıkcası..
kopçayıda şöyle tarif edim kısa yoldan.. südyenimizin arkasında bulunan ve kapatmaya yarayan küçük cisim:)

teşekkür ederim evet kızım 8 aylık bitter çikolatam benim :asigim:

Kşıklam 1(bir kaptan diyeri) bu aktivite daha sonra 1 kaptan 2 tane daha küçük kaplara aktırlıcak bu aktivite 3 yaş için. ama bebişler kaptaki yemişleri yemiyorlarsa yaparlar:)))))))))kitaptaki etkinlikte mercimek kullanılmış ama ilk baştan daha iri taneli bakliyatlarla başlanabilir.
-diyet etkinlik yine mercimekle gerekenler 2 tane küçük sürahiler(süt sürahiler olabilir),ekinlik 1 sürahiden diyer sürahine mercimek aktırmak.
daha sonra bu etkinliği su ile yapılcaktır.
-huni yardımıyla sıvı dökmek.(bir şişeden diyer şişeye)

Febicim;oyuncaklar çok güzelmiş gerçekten:)Acaba oynuyabilirmi Ege ye alsam?Şuan hiç bir oyuncakla oynamıyor nerde tencere tava gereksiz şeyler onlar elinde:)Cep telefonu,kaşık,bardak,kitap:))

ay canım süper anlatın çok iyi anladım:))))))))))))) hm buna öyle mi denirmiş öğrenmem iyi oldu:roflol:kaydirigubbakcemile3

Ayyy gerçekten Bitter çikolataymış bu yaaa 41 kere maşallah nazarlardan korusun Rabbim:)Çok tatlıymış bantını yerim ben onun

bende en kısa zamanda video eklicem kızlar:) oyunlarımızı anlatmıyorum çünki öyle değişik oyunlarımız yok.. bildiğiniz şeyler yanii.. ama bir şeyler paylaşmazsam feridoşun gazabına uğrıcam:)) mecbur hissettim kendimi:)

aynur cum ben daha yeni başladım aktivitelere .. kızım 1.5 yaşında.. yani artık oyun çocuğu ... bunu o istiyo ben zorlamıyorum ki.. daha küçükken ben de sıradan oyunlarla vakit geçirdim hep.. ama artık oyalanmak istiyor.. çünkü dışarda hava çok soğuk kar kıyamet .. ve evde tüm gün ve yanlız.. zorlamıyorum ki.. daha yeni aldım ben kuleyi bile yeni yapıyor düşün .. isterse yapıyo .. istemediklerini üstelemiyorum kaldırıyorum hemen .. oyun hamuru gibi..

bi de şu açıdan bakarsak 3 yaş ortalama olarak yapabilecek olan puzzle ı 1.5 da öğrendiyse bu kötü bişey değil .. 3 yaşına kadar nerdeyse beyin hücreleri tamamlanıyo.. öğrenme kapasitesini daha da artırmış oluyoruz böylece .. ve biraz üstüne düşünce hemen öğreniyolar .. inanın bunları merve 1 hafta önce yapamıyodu .. her gün gösterince konuşunca anlamaz sandım ama anlamış meğer ..

fikriye güzelmiş cnm .. basit oyunları paylaş bizimle de .. mesela toz alma fikri iyi.. tuvalet kağıdı da iyi.. yapıcam onları..

kopça iki metal bir birine geçiyo cnm .. tel gibi .. südyenin arkasında bulunur genelde :kedi:

zaman zaman bende sen gibi düşünüyorum
ama zorlamayla yapılmamalı tabi ama bunlar bir oyun egitici bir oyun hem ebeveynle oynandıgı zaman daha
keyifli vakit geçiriyorlar diye düşünüyorum hem zeka geliştirici oyunlar hemde evcilik gibi masum oyunlar hepsinide oynamalı ama tabi illa ki bunu ögreneceksin diyede sıkılmamalı cocuk
yaşına uygun egitici oyunlar neyse o ögretilmeli 0-3 yaş arası bebeklerin en hızlı beyin gelişiminin oldugu dönemlermiş beyin hücresinn ne kadarını kullana bilirse 3 yaşına kadar o kadarı kalırmış bir yerde okumuştum anlatabilmişimdir umarım

Ayyy gerçekten Bitter çikolataymış bu yaaa 41 kere maşallah nazarlardan korusun Rabbim:)Çok tatlıymış bantını yerim ben onun
teşekkür ederizkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…