Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bizde bu günlerde daha çok eşleştirmek yaptık,kartlarımız yok ama kitaplar,evdeki eşiyalardan faydalandık.Bir nesne gösterip eşini arıyorduk.En sonunda ben çamışır asarken çoraplarla alıştırma yaptık..hiç hatta yapmaması bana çok moral oldu.Çok mutlu oldum.

bakın o bahsettiğim silindirik bu sitede varmış,fiyat da uyugun sayılır daha pahalı zanediyordum.
MONTESSORİ KAVRAM VE ALGILAMA OYUNLARI | okul öncesi eğitim oyuncakları

varmış burda işte özel sipariş vermeye gerek yok alalım burdan kızlar...

irem çabucak sıkılıyo aktivitelerden... yapıyo ama yarım kalıyo bazen.. sanırım ben hareketli oyunlara fazla alıştırdım.. bi kaç gün sıkıcı bi anne olmayı planlıyorum:) yapıcak bişey kalmayınca daha hevesli olur umarım:))

URL=http://img3.imageshack.us/i/53172354.jpg/]
[/URL]

bugün misafirlerimizi bir günlüğüne yolcu ettikten sonra kızımla aktiviteye başladık :) bloglardan gördüğüm pamuk aktarmacayı yapmak istedim.daha önceden şeker maşasıda almıştım bu iş için.makyaj temizleme pamuğu olmadığı için normal pamukları bölerek kullandık ama tavsiye etmem dağıldılar yada birbirine yapıştılar zor oldu yani.resimlerdende görüldüğü gibi kah maşayla aldı kah eliyle aktardı tüm boşlukları doldurdu sonundada kendini alkışlamayı ihmal etmedi.video eklemek isterdim ama cepten çektiğim için sorun oluyor aktarmak.

Fikriyecim paylaşımlar için teşekkürler.
maeves bende o sitedeki blokları gördüm ama yapılanın sapı felan varya çok daha güzel geldi olmadı bende ordan sipariş vercem.
genciza aferim duruya. ben makyaj pamuklarıyla yaptırmaya çalışmıştık. ama şeker maşasını kullanamıyor henüz uras. buz maşasıyla daha kolay oldu. iki eliyle tutabiliyor .sıklıdı gerçi oda eliyle koydu yerlerine.
uras haftasonu beni çok özlemiş iyiydi hiperaktifliği biraz gitti en azından koltuğa çıkmadı.cumartesi şevvalle oynadılar. köye gittik. traktör bindi inek köpek vs sevdi . çok mutluydu belki o yüzden rahatlamıştı. belkide babaanneye şımardı.
dün gece sabahladık yalnız.sabaha kadar ağladık. bende ağladım. babamız yoktu. kötü bir geceydi.
sabah bakıcıyı görür görmez bana koştu ama sağolsun abla oyuncak getirmiş onun sayesinde beni unuttu hemen.

duruya aferin maşayı sıkabiliyo mu .. ben denemedim merveyle bu oyunu ama mandal sıktırmaya çalışıyorm olmuyo .. henüz erken belki.. parmakları güçlenir kavraması gelişir bol bol oynasın sosis :))

ayşegül ne tatlı oturmuş öle maşallah yaaa..fıstık gelinim b enim:)))
maşallah pamukları içindeki pamuk prensess:)))
aktivitede süperr.yeni nesil zehir gibi geliyor...

duruya aferin maşayı sıkabiliyo mu .. ben denemedim merveyle bu oyunu ama mandal sıktırmaya çalışıyorm olmuyo .. henüz erken belki.. parmakları güçlenir kavraması gelişir bol bol oynasın sosis :))

Canımbizimki de aynı gösteriyorum,yardım ediyorum ama sıkamıyor en iyisi biraz beklemek.Şİmdilik parmak kaslarını güçlendirmek için bişeyler yaptırmak.
fikirn varmı,ben banyo oyuncaklarını sıkmasını söylüyorum.

evet canım sitedeki sapı yok ama onlar biraz farklı,onları daha sonra kullanılır,ilk baştan sapılı olanlar kullanılır.

feride maşa mandala göre daha yumuşak ahşap mandal almıştım duru sıkamadı sert geldi sanırım ama bunu sıkabiliyor top pamuklardan alıcam onlarla daha rahat olur böyle çok zor oluyor

merhabalar yeni aktiviteler tokmu arkadaşlar.Bizim bugün eşleştirme kartlarımız geldi netten sipariş vermiştim.Hemen açtık ve yapmaya başladık.Oğlumun bildiği nesnelerden seçtim ve eşleştirme yaptık.Uyuku vakti gelmişti onun için zorlmak istemedim tek 3 tanesini seçtim ve onlarla yaptık başırlıydı.Uyansın bakalım daha fazla kartları kullanınca ne kadar başarılı olcak.
Hafta sonu halımız gelmişti ve kara şeklinde geometrik şekilleri yerleştirmek kutusu hediye etti sanberke,buna benzeğen var evde ama daha önceden anllatiğim gibi falza ilgisini çekmiyordu..bu ise çok hoşuna gitti ve gün içinde birkaç kez onunla oynar.

güle güle oynasın sanberk yeni oyuncaklarıyla.
bizdede yeni aktivite yok. eskilerle idare ediyoruz.Urası tutmak mümkün değil. bugün iki video çektim eşleştirme ve oyun halımızı.meğer cebimin kamerası varmış.(hiç alakasızım bu teknik işlerle) bu sefer ara kablo uymadı.kablosunu alır almaz eklerim.
yeni kitaplarım geldi.onlarda ilginç oyunlar olursa paylaşırım.

mayacım laptopun varsa hafıza kartındanda atabilirsin pc ye..

iremle bende bişeyler yapmaya çalışıyorum biraz yapıyo başta ama sıkılıyo hemen kalkıyo yada gösterdiğim şeyleri yapmıyo... biz hep hareketli oyunlar oynuyoduk çünki iremle. evde tek olduğumuz için sıkılmasın diye... hatamı yaptım acaba.. şimdi yönlendiremiyorum bi türlü.. bi öneriniz varmı bu konuyla ilgili?

duruşa bak yaa çokşeker maşalah ayşegülcümmm..
bizde yumurta kartonuna geçen gün fındık koymuştukk tek tekkk:)))

mayacım videoları bekliyorum cnm .. ha gayret olacka olacak :roflol: opuyorumnanaktan

siboş merve ahşap yap bozunun aylardır yüzüne bakmıyodu .. arada gösteriyodum .. sonra bir baktım heveslenmiş yapmaya çalışıyo .. yavaş yavaş öğretmeye çalıştım gösterdim .. konuştum anlamasa da .. ama anlıyolar yaa.. hemen olmuyo yani.. sonra bir gün bir bakıyosun çipleri yüklenmiş .. söylediklerin boşa gitmemeiiş .. :)

eren e de eferiim .. ama tontik eminim yarısını da ağzına atıyodur fındıkların kaydirigubbakcemile3

hadi videolar bekliyoruz:))))))))))

Canım bebekler farklı dönem yaşıyorlar bazı günlerde daha çok hareketli oyunları tercih ederler.Ama ne gösterdiysek onu yaparlar sen vazgeçme 1 dk için olsa da başka aktiviteleri de göster ik baştan tan anlamadıkları için sıkılıyorlar ama zamnla mantığı anlayınca zevk alıyprlar ve kendi kendilerden oyun oynamaya başlıyorlar.

[/URL]
[/URL]
[/URL]

eveeet bugünde kızımla yalnız kalınca uzun zaman önce aldığım parmak boyasını yapalım dedim.boyama yapıcaz deyince ilk önce kalem istedi benim parmaklarımla boyadığımı görünce çok şaşırdı aval aval baktı önce :) sonra kendide batırdı parmağını ama çok garipsedi bu durumu kıh kıh deyip ellerini silmemi istedi.sanırım daha önce ellerine bişey bulaştığı zaman sürekli sildiğimiz yada yıkadığımız için şaşırdı çocuk.hani bi reklam varya kirlenmek güzeldir diye bunu bugün bikez daha anladım :)) çok fazla temiz olmalarını şartlamamak lazım döke saça kirlene kirlene öğrenecekler.
vesselam biraz boyadıktan sonra açıldı hoşuna gitti bu iş yaklaşık bi saat kadar vakit geçirdik sonra boyaları kutularına yerleştirdi ve bugünlük boyama işimiz bitmiş oldu.

yerim onun sosis elerini ben..
valla benimki olduğu eyrde kalmazz duvar koltuk ne avrsa boyar gibi geliyorr dur bakalaım alırım belki..kendime bir güveneyim:)))))))))))

Al teknocum dene kesinlikle hem sizde abla abide var hep beraber oturur yaparsınız kalkmaz Doğu'da daha zevkli olur hem.a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…