o zaman ezberliyorlarmıki kule yaparken büyük küçüğü bilmiyolar ????
ilk matematik
iki yaşındaki çoğu çocuk 1 ve 2 arasındaki anlam farkını anlarlar.Ancak 3,onlar için yakalaması zor bir anlam taşır.ölçülerdeki tamlıkları anlarlar,büyük ve küçük gibi.Ama büyük,daha büyük ve en büyük gibi sıralamaları anlamazlar.Aynı şekilde,eğer biçimleri aynı değilse,cisimler arasındaki miktar farkınıda anlamazlar.Örneğin iki çocuğa birer tane kurabiye verip,birininkini ikiye bölerseniz,tam kurabiyeli çocuk daha az kurabiyesi olduğunu düşünür.
Çocuğunuzun akıl gelişiminin beslenmesine yardımcı olmak için hergün "özel birşey yapmak"kendinizi baskı altında hissetmenize neden olabilir.Çocuğunuza öğretici oyuncaklar sağlamak yada oyun zamanlarını öğrenme deneyimi haline getirmek gerektiğini düşünebilirsiniz.Rahatlayın,çocuğunuz öğrenmesi gereken herşeyi siz ona uyarıcı ve sevgi dolu bir ortam sağladığınız sürece öğrenecektir.Hatta "öğrenme"ye zorlamaya çalışmak,çocuğunuzun üstünde ters etki yaratabilir.Basitçe çocuğunuzun keşfetme duygusuna destek olmak ve cesaretlendirmek,çocuğunuzun akıl gelişimine herhangi bir şekilci öğretimden daha fazlasını sağlayacaktır.Ayrıca daha rahat yaklaşımın ekstra faydasıda kendi keşiflerinizin yenilenmesidir.
fikriyecim kaş,kirpik,göz,çene,yanak v.s. kucağıma her geldiğinde tekrar ederek öğrendi.
parmaklarıda hep tek tek sayarız öyle öğrendi.
bilmediği omuz ve diz var sadece onlarıda öğretmek hiç aklıma gelmedi açıkcası :))
maeves hareketli oyun oynamayı urasda seviyor bazı günler genelde haftasonları akşama kadar iyice yorarsan oturuyor aktivite yapmaya oda işine gelirse. sende iyice yormayı dene. aktiviteleride eğlenceli şekilde yaparsan yavaş yavaş alışır.uras misafirlikte ve dışarda asla yerinde durmaz peşinden koşmacayla geçer. dur çüş anlamaz.
aslında bazen benimde içimden hiç gelmiyor bişiler yaptırmak. bugün mesela hep araba çarpıştırdık:)))bi ara babasının okuduğu dergiye sulanıp futbolcuları gösterip amca diye gösterip fırladı gitti. biz bakakaldık. (ablaöğretmiş sanırım) ben bu adamları biliyorum havasındaydı.eşimde hemen dediki iyice bak oğlum bu adamlara belki büyüünce onlara benzersin ????????? ne alaka ki?????
Febicim çok geçmiş olsun canım,ilaçlarını al çabuk iyleş böyle çok zor.Ben de birkaç gün halsizdim bu halde çocuk bakmak çok zor oluyor.Tekrar geçmiş olsun hayatım.
feridecim geçmiş olsun canım... çabucak atlatırsın inşallah..
kızlar şuanda sizce geometrik şekilleri öğretmenin zamanımı? kare üçgen dikdörtgen ve yuvarlakdan oluşan ahşap oyuncağımız var.. bi kaç gündür onun üstünde çalışıyoruz... çabuk sıkılıyo ama mantığını çözdü gibi? daha erkenmi acaba?
ay canım ne geç kalması,daah çok zamnımız var.Sen şimdi diyer bebklere bakma.Bak biri bişey yapabiliyorsa diyer bebişlerin yaptıkarını yapmayabilir çok da normal bir durum.evet fikriyecim ben biraz heycanlı davranıyorum bu aralar sanırım.. daha önce dediğim gibi bizim oyunlarımız aktivite ağırlıklı değildi. son zamanlarda üstünde durmaya çalışıyorum... burdaki bebişleri görüncede sanki geç kalmışım hissine kapıldım .. aslında dikkat ettiğim bi nokta var ben heycanlı davranıp öğretmeye çalıştıkça sıkılıyo ama daha önceden benim gösterdiğim şeyin hemen aynısı yapardı.. telaşsız ve sakin olmam lazım sanırım.. teşekkür ederim cevabın için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?