Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
maeves hareketli oyun oynamayı urasda seviyor bazı günler genelde haftasonları akşama kadar iyice yorarsan oturuyor aktivite yapmaya oda işine gelirse. sende iyice yormayı dene. aktiviteleride eğlenceli şekilde yaparsan yavaş yavaş alışır.uras misafirlikte ve dışarda asla yerinde durmaz peşinden koşmacayla geçer. dur çüş anlamaz.
aslında bazen benimde içimden hiç gelmiyor bişiler yaptırmak. bugün mesela hep araba çarpıştırdık:)))bi ara babasının okuduğu dergiye sulanıp futbolcuları gösterip amca diye gösterip fırladı gitti. biz bakakaldık. (ablaöğretmiş sanırım) ben bu adamları biliyorum havasındaydı.eşimde hemen dediki iyice bak oğlum bu adamlara belki büyüünce onlara benzersin ????????? ne alaka ki?????

mayacım maşallah kuzuna ne güzel gösteriyo öle:) oğluşunda çok ama çok tatlı

geçen gün ben salondaydım iremde kendi odasına gitmiş.. eğitici halıda koltuğun üstündeydi.. kitaplarına bakıyodu.. sanırım daldı ve yanlışlıkla halının üstündeki file bastı.. o kadar korktuki anlatamam. ilk önce çığlık attı sonra ayaklarını yere vura vura ağlayıp mutfakta beni arıyo:) sanırım dalgınlığına geldiği için bu kadar korktu...

biz en çok ineği ve otobüsü seviyoruz.. dinek möö, dododo düüüütt diye dolaşıyo evin içinde:) fazla çalışmadık halı üstünde ama senin videonu gördükten sonra bende üstünde durucam bakalım yapabilecekmi...

ayy sibelcim yerim ben onu yaa..
nasılda korkmuşş...
yerimm boncuk gözlerine ben..

MÖayacım maşallah tontişine çok tatlı sevimi bir çocuk.Bırak istediği kadar zıplasın hoplasın..bizim de günlerimiz çok farklı geçiyor bazı günleri hiç durmaz hep zıplar-hoplar,bazen ise çok sağkin günleri yaşıyoruz.Zorlamakla hiç bir şey olmuyor keyfini bekliyorum hep.
Haftaya sanberk 18 alık olcak 18 aylık bebeklerin gelişim tablolara baktım orda 4 küp yustyusta koyabilmesi gerekeni yazıyor ben de bunu test etmek istiyorum kaçgündür.Ama bizimki lego ve küplerden hoşlanmıyor henüz ilgisini çekemiyor.belli mimar olmayacak benim oğlum:)))))))))))
Birkaç gündür uğraşıyorum 1 kez denese de yeter en azından ne kadar koyabilir görek istedim.Bugün aklıma geldi arabalarla oynardık aldım küpleri dizdim ve arabyla çarptım..bizimki pek de sevdi bu oyunu ama ancak bir kez dizdi sonraki seferde hep benden istedi.Ama önemli olan 1 kez de olsa test edebildim.Sonuç 4 tane kolaylıkla dizdi ama 5 eline almadı bile sabırı yetmedi:)))))))) 5 dizebilecek mi bilmiyorum ama yapamaz gibime geliyor,neyse önemli değil o kadar.4 tane bile beni çok mutlu etti.:))))

siz hangi organları öğrettiniz
Dil.dişler,ağız,yanaklar,dudaklar,gözler,kullaklar,eller,göbek,ayaklar ,saç ben bunları öğrettim.
kaş,parmak,omuzlar,dizler bunlar nasıl öğretebilirm
kaş-gözle karıştırabilir,parmaklar-ellerle

o zaman ezberliyorlarmıki kule yaparken büyük küçüğü bilmiyolar ????

mayacım okuduğum "iki yaşındaki çocuğunuz büyürken" kitabından alıntı yaptım.
evet sanırım ezberliyolar.ben şöyle düşündüm eğer bunu bilselerdi parçaları ilk ellerine aldıklarında doğru yaparlardı ama bi süre deneme yanılma yaptıktan sonra doğrusunu buluyolar ve hep o şekilde yapıyolar.

birde şöyle yazmış kitapta :

iki yaşındaki çocuğunuz sayıları söyleme yeteneğiyle sizi şaşırtabilir.gerçektende bu yaştaki çocukların yirmiye kadar saymaları hiçte az rastlanan birşey değildir ve bu genellikle şarkı söylermiş gibi olur.Ama bu tarz bir yetenek,etkileyici olduğu gibi çocuğunuzun sayılar ve sayılarla ilgili temel kavramları kazandığı anlamına gelmez.Hatta sayarken sıçrayıp,birçok sayıyı atlayabilir yada aynı sayıyı birkaç defa tekrar edebilir.Sayıları ezbere söylemesi ona sayıların doğru söylenişlerini öğrenmesini ve bunları sonrası için hafızasında tutmasını sağlar.

iremciğimi çoook öpüyorum.yavrum kediye köpeğe falan bassa bu kadar korkmazdı am fil sesi gerçekten ürkütücü.

fikriyecim kaş,kirpik,göz,çene,yanak v.s. kucağıma her geldiğinde tekrar ederek öğrendi.
parmaklarıda hep tek tek sayarız öyle öğrendi.
bilmediği omuz ve diz var sadece onlarıda öğretmek hiç aklıma gelmedi açıkcası :))

çok ilginçmiş.. biz de diyoruz ne güzel küçücükken hepsini öğrendiler diye :)

cnm zorla yaptırabilmeye imkan yok .. ben kızıma bir kaç önce sıkılmadan oynadığı tencere tabak fincanlı takımını çıkardım oynasın diye bebeklerini dizdim .. hepsini fırlattı videosu da var hatta .. ama eklemeye ben de hal yok.. fena tuttu grip.. hiç bir yere çıkmaya gelmiyo ne biçim bünyem varsa.. merve olmadan hemen ilaç başladım az burnu akıyo .. inş. ilerlemez..

uras a hakkaten aferin .. dikkatini toplamayı öğrenmiş.. zaten iş orda bitiyo .. zaten öğrenmeye meyilliler .. istemeleri yetiyo.. ama herşeyin de zamanı var..

tekno kuleniz süpermiş.. küplerinizi de çok beğendim .. görmedim ben hiç bu şekil.. aferin doğuşa..

siboş irem cik korkmuş yazık.. merve de ödlek çok yaa.. dibimden ayrılmıyo ((

fikriyecim istese yapar cnm .. merak etme .. eğlenceli hale getir zamanla alışır cnm ..

başka ne vardı hatırlamıyom .. bu hastalık beni tuş etti .. :gitme:

Teşekkürler canım,ben de uyutmadan önce öğretiyorum hep.Denemekle devam edecem.Bak siz de bilmediklerinizn öğrenin aaaaaaaaaakaydirigubbakcemile5

Febicim çok geçmiş olsun canım,ilaçlarını al çabuk iyleş böyle çok zor.Ben de birkaç gün halsizdim bu halde çocuk bakmak çok zor oluyor.Tekrar geçmiş olsun hayatım.

mayacım bu süper fikir için teşekkür ederim.. ilk önce yorup sonra aktivite yapmak aklıma gelmemişti doğrusu.. haklısın ilk önce enerjisini tüketmesi lazım durduğu yerde dursun aktivitelerde.. sonuçları bildiririm umarım bu işe yarar:)

feridecim geçmiş olsun canım... çabucak atlatırsın inşallah..

kızlar şuanda sizce geometrik şekilleri öğretmenin zamanımı? kare üçgen dikdörtgen ve yuvarlakdan oluşan ahşap oyuncağımız var.. bi kaç gündür onun üstünde çalışıyoruz... çabuk sıkılıyo ama mantığını çözdü gibi? daha erkenmi acaba?

CAnım ben kendi fikrimi söyleyim bunu,şunu öğrenme zamanı demeyelim tanışma zamnı desek daha doğru olur gibime geliyor.İlla öğrenmesi gerkemiyor ne zaöm ne öğrencek bunu kendileri belirtecekler.Bebekler içgüdüsel suan ne yapması gerktiğini bilirler.Bizim tek yapmamaz gerekeni onları dikkatki izlemek ve onlara göre hareket etmektir.Fazla zorlamadan yusutune gitmeden yeni şeyleri de göstermeliyiz.Bugun yeni şeyler anlmadı ve hoşlamadıysa belki de onlar için hazır değilmiş...1 hafta sonra tekrar deneyin 2 seferde daha ilginç gelir ve daha çok ilgilenecek.
Her insan farklı ve çocuklar da farklıdır.Farklı şeylerden hoşalnırlar belki de senin bebeğin 3 geni anlıyor ama henüz çok lginç gelmiyor onun için de fazla uğraşmıyor.Onu sevdiği şeyleri biliyorsunn yeni bir şey gösterirken önceki şeylerle bağlamaya çalış daha çok dikkatini çekersin.

evet fikriyecim ben biraz heycanlı davranıyorum bu aralar sanırım.. daha önce dediğim gibi bizim oyunlarımız aktivite ağırlıklı değildi. son zamanlarda üstünde durmaya çalışıyorum... burdaki bebişleri görüncede sanki geç kalmışım hissine kapıldım .. aslında dikkat ettiğim bi nokta var ben heycanlı davranıp öğretmeye çalıştıkça sıkılıyo ama daha önceden benim gösterdiğim şeyin hemen aynısı yapardı.. telaşsız ve sakin olmam lazım sanırım.. teşekkür ederim cevabın için..

ay canım ne geç kalması,daah çok zamnımız var.Sen şimdi diyer bebklere bakma.Bak biri bişey yapabiliyorsa diyer bebişlerin yaptıkarını yapmayabilir çok da normal bir durum.
Ama çok doğuru söylüyorsun fazla heycanlı olunca onlar sıkılıyor,bu sefer oyun değil bir iş olark görüyorlar.Onun için yapmak istemiyorlar.Bişey yaptırmak istiyorsak tek eğlence yoluyla olabiliecek.

ben bayağıdır aktivite yapmıyorum annemlerde yeğenlerle oynadı zaten .. bir kaç gündür de hastayım .. kendi oynuyo oyuncaklarıyla .. ilgilenmek lazım bence ama sıkmadan üzerine gitmeden .. benim kızım da delikli şekillerini ipe dizmiyo nedense beceremedi mesela.. çok kolay ama yapamıyo.. arada gösteriyorum yapamıyınca hemen bırakıyo:.. ne zaman yapacağını öğreneceğini ona bıraktım .. ne zaman öğrenmek isterse o zaman yapar..

şekilleri merve top şeklinde bul tak ını yapıyo .. ama ayşegül ün dediği gibi ezberledi de mi yapıyo yoksa öğrendimi bilmem .. ama bence öğrendi ya .. 10-15 şekil var çevirip doğru yeri buluyo sonuçta.. ama daha emeklerken hediye gelmişti aylardır hep elinin altında .. yapamıyodu ben yardım ediyodum .. aylarca sürdü ama nihayetinde belleğine yerleşti gibi.. ama hala 1 e kadar sayıyo :) siz nasıl öğrettiniz saymayı.. ben parmakla nadiren gösteriyorum o kadar .. üstünde hiç durmadım .. o da öğrenemedi tabii ..

feridecim ben özellikle öğretmedim.. ama trt çocukda sabah programı vardı bi ara onun şarkısını söylüyodum ara sıra öle öle öğrendi sanırım.. şarkı şöle:)

uyan uyan haydi uyan uyan yeni bir gün başlıyor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 10 10

bak bana bak ben ne yapıyosm aynısını yap sende benim gibiii

1 2 3...........

ha bide her şeyi sayarak veriyorum mesela mandalina yicek 1 mandalina 2 mandalina gibi...ama bence bu ezber 18 aylık bebeğin bilinçli sayabileceğini düşünmüyorum..

arkadaşlar bende 2009 temmuz annesiyim sizin bu topiğinizi sürekli takip ediyorum çok güzel paylaşımlarda bulunuyosunuz elinize sağlık
benim mayalıhamura bi sorum olucak
şu oyun halınız varya sesler çıkaran
onun adı ne acaba oyun halısı dediğimde başka halılar çıkıyo
bende kızıma almak isterim çok eğitici bişi gerçekten oğlunda çok güzel öğrenmiş maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…