Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bunlarda bugünki hamııı partimizden. bahsettiğim bultaklarla şekil çıkarıp oklavasıyla ucunda kalan hamurları çıkartıyor.bide bahsettiğim spagetti makinası.bide eşleştirmeli büyük küçük kavramlarını anlatan puzzlelarımız.

Eklentiler

• $IMG_9856.webp
    $IMG_9856.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 55
  • $IMG_9851.webp
    $IMG_9851.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 56
  • $IMG_9842.webp
    $IMG_9842.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 53
  • $IMG_9839.webp
    $IMG_9839.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 47
öncelikle merve de topa attiii diyoo :)))

aman bu uras ne beter bak ne işler görüyo becerikli adam :hulya:

büyük küçüğü kendi mi eşleştiriyo tüm o puzzle dakileri tanıyo ve söyleyebiliyo mu merak ettim walla .. akannehir

ben de senin şu ip geçirilen tak parça delikli bi araba şekli vardı onu kopyaladım .. kartonu delgeçle deldim merve de ince bi kablo verdim gösterdim geçiriyo bir iki ama hemencik sıkıldı :sinifsinif:

öncelikle merve de topa attiii diyoo :)))

aman bu uras ne beter bak ne işler görüyo becerikli adam :hulya:

büyük küçüğü kendi mi eşleştiriyo tüm o puzzle dakileri tanıyo ve söyleyebiliyo mu merak ettim walla .. akannehir

ben de senin şu ip geçirilen tak parça delikli bi araba şekli vardı onu kopyaladım .. kartonu delgeçle deldim merve de ince bi kablo verdim gösterdim geçiriyo bir iki ama hemencik sıkıldı :sinifsinif:

yaşasınnn o zaman mervede bizdenmiş hani topda zor bi kelime değilmiş gibi geliyo ama :)))
hepsini eşleştiriyor bazılarını tanımıyor mantarı ağacı felan biz bir tanesini veriyoruz o diğerini buluyor. bazılarınıda söylüyor araba patpat(helikopter)kappa(kaplumbağa)kedi zaten onları önce dizmiş farkettiyseniz :)))
o ip geçirmece oyuncağıyla bizimkide ilkin ilgilenmemişti hatta şevval alıp gitmişti. sonra şevvallerde şevval oynarken kıskanıp arabalısını alıp geldik.çok severek oynamıyor urasda.

ben yusuf u topla oynatirken atarak, atti diyordum..onddan sonra hadi attini getir deyince top atti olarak kaldi bizde...

simdi yumurtasini yedirdim, yagda, birde tost yiyor bizimki yumusak yerinden...cok seviyor..bizim kahvaltimiz bu..bazen zeytin yer bazen krem peynir..iceck de su..ne meyve suyu ne sut icmiyor daha..

ben de dun legolarini cikartmistim..sakliydilar..ama hic ilgilenmiyor onlarla..onlari mama yapmak icin kullaniyor sadece..susam sokagiundaki *budu * var bizde ona yediriyor, bana yediriyor mamalari..ne ogretirsem orda kaliyor ya..ayni seyden ikinci birsey ogretirsem onu aklina sokmuyor..yani legolari ust uste koymaak isine gelmiyor..

bir de montesseri egitimden , bir kartona dergilerden kestigim bebekler yemek yerken,uyurken , yikanirken, oynarken, ayri ayri kartonlara kesip yapistirmistim..onlari seviyor..*bebek eee ee yapiyo , onu getir deyince, getiriyor* bici bici yapiyo onu getir diyoz getiriyor..*

bir ara resmini koymayi denicem, olmazsa feridecim, sana maille yollarim sen gostersen daha iyi olur sanirim..

ben yusuf u topla oynatirken atarak, atti diyordum..onddan sonra hadi attini getir deyince top atti olarak kaldi bizde...

simdi yumurtasini yedirdim, yagda, birde tost yiyor bizimki yumusak yerinden...cok seviyor..bizim kahvaltimiz bu..bazen zeytin yer bazen krem peynir..iceck de su..ne meyve suyu ne sut icmiyor daha..

ben de dun legolarini cikartmistim..sakliydilar..ama hic ilgilenmiyor onlarla..onlari mama yapmak icin kullaniyor sadece..susam sokagiundaki *budu * var bizde ona yediriyor, bana yediriyor mamalari..ne ogretirsem orda kaliyor ya..ayni seyden ikinci birsey ogretirsem onu aklina sokmuyor..yani legolari ust uste koymaak isine gelmiyor..

bir de montesseri egitimden , bir kartona dergilerden kestigim bebekler yemek yerken,uyurken , yikanirken, oynarken, ayri ayri kartonlara kesip yapistirmistim..onlari seviyor..*bebek eee ee yapiyo , onu getir deyince, getiriyor* bici bici yapiyo onu getir diyoz getiriyor..*

bir ara resmini koymayi denicem, olmazsa feridecim, sana maille yollarim sen gostersen daha iyi olur sanirim..

merve de resimlere kitaplara çok düşkün akşama kadar onlarla oyalanıyo.. merve de yeni şeylere çok hevesli değil ama zamanla değişmeler oluyor.. bir ara da oyuncak mutfak takımıyla çok oynardı şimdi hiç bakmıyo..

at cnm resimleri bana ben hallederim yerimseniben

yolladim, fotolari canim...
bizimki de kitaplari daha cok seviyor..onlarin ne olduklarini soylemekten surekli, agzim yoruluyor..ama tik yok bir kac seyi soyluyor..

urasda bugün evden çıkarken peşimden ağladı. biz işe gidiyoruz akşama geliriz çalışmam gerek vs vs anlatmaya çalıştım ama mızıklaması sürdü.elimden tutup içeri çekmeye çalıştı. artık mecbur bizde kandırmaca yoluna gittik büyükanneyle hadi hoppaya gidin deyip yatak odasını gösterdim o zaman koşa koşa gitti.
çalışan anneler için derginin verdiği bir kitap var. ordaki konuyla ilgili bilgileri paylaşmak istedim aklımda kaldığı kadarıyla.benim gibi çalışan annelere belki yardımcı olur.

anne asla evden çocuğuna görünmeden ayrılmamalı diyor en başta.eğer bebek uyurken anne çıkmış bebek uyandığında anneyi bulamazsa ayrılık anksiyetesi yaşarmış buda bebkte depresyona neden olurmuş.mecbur uyurken bırakmak zorundaysanız diyor gece uyutmadan önce vedanızı yapmalısınız.anne evden çıkmadan bebeğe tekkrar eve geleceğini anlatıp ikna etmeliymiş.ikinci harekette evde kokusunu bırakmakmış.gecelik yastık kılıfı vs vsbirde ayrılırken her seferinde ritmik bir hareket belirlemeli eve geldiğindede aynı hareketi tekrarlamalıymış mesela saçını okşama sarılma öpme vs şeklinde.
çocuk biraz daha büyüdüğündede evden ayrılırken bebekle anne aralarında bir sır obje seçmeli evden ayrılırken bebeğe onu vermeli eve gelir gelmez o objeyi istemeli onu ikisinin bildiği bir yere kaldırıp sabah aynı hareketi tekrarlamalıymış. mesela top bebek vs gibi.

birde kitapda aile büyükleri çocuğun terbiyesini bozmaz şeklinde bir yazı var. onuda paylaşmak istiyorum.biraz karışık bir durum ama umarım anlatabilirim.
aile büyüklerinin bebeği sahiplenmesi annein beğiyle olan ilişkisine olumsuz yansımaz. çünkü bebek her farklı kişinin davranışını ayrı ayrı sınıflandırır.anne böyle davranır babaanne böyle davranır şeklinde kaydeder.
eğer bir davranışı anne onaylamıyor babaanne onaylıyorsa bebek annenin yanında onu tekrarlamaz ama babaannede tekrarlar.
bu durumda anne davranışı istemediğinin tepkisini şiddetli koyar babaanne de az ödüllendirirse bebek davranışı tekraralama.z
yada bebek anneden beklentilerini karşılayamıyor yani anneyi taciz etmeyi istiyorsa babaannenin ödülü az olsa bile davranışı tekrarlar.
yani anneyle bebek arası ilet,işim kötü giderse bebekte annesinin istemediği davranışları yaparak anneyi taciz eder.buna rövanş alma davranışı denirmiş
burda önemli olan annenin tutarlılığı, asla kendi davranışını onaylamayanı hedef almasının yanlışlığı
yani belli davranış sonrası annenin ayrı başkalarının farklı davranması bebeğin yetişmesini olumsuz etkilemezmiş...?????

sagol mayacim, yazdiklarin cok iyi geldi..kafamin bir kosesinde bu dusunceler vardi..bebegime kendi terbiyemi verebilirmiyim, diger buyukler bunu onun kafasindan siler mi..gibisinden,,,babanesi de olsa benim icin yanlis olan birseyi cocugumun ogrenmesini istemiyorum..acaba yanlis bir davranisi gordugunde ona nasil dogrusunu anlatabilirim..sanirim bu da anladiklarindan , kendi davranisimiz hakkinda sadece tutumlu olmaliyiz demek istiyor..dogru anlamismiyim canim..
ben burda oyle kitaplar okuyamiyorum , turkce olmadi icin..turkiyeden de alma firsatim olmadi gecen gittigimde..
inanin yazdiklariniz alintilar bana cok iyi geleiyor..tesekkur ederim..

Son düzenleme:
resimleri görünce yusuf u özlediğimi hissettim şaka maka sonunda dünür olurmuşuz :P kaydirigubbakcemile3

kızlar ben çıkıyorum sonra maya nın yazdıklarıyla ilgili yazıcam komşu bekliyor :) mucux.

urasa ve yusufa bayıldım ikisinede kocaman maaşallah öncelikle:nazar:

uras çok faal bi çocuk her oyuncağının hakkını veriyor yüz ifadesinden bile belli ne kadar konsantre olduğugamyoncuiremsu

yusuf ne kadar büyümüş fatma boyu uzamış saçları uzamış bende çok özlemişim yaa:çok üzgünüm:.zaten geçen pek sevemedikki afacanı durduğu yerde durmadı belki bu sene biraz daha sakin olur bol bol severiz.Şeniz
pusetin içinde kardan adam gibi olmuş çoook sevimli kuzum benim.opuyorumnanaktan biz daha karla tanışamadık:1no2:

mayacım bilgiler için çok teşekkür ederim canım bende endişe ediyodum huy değiştirecek diye demek onlar gidince eski düzenimize kolayca dönebilicez.

ayrıca bende sürekli hazır oyuncak almak yerine evde duruyla beraber bişeyler yapmak istiyorum.fatmacım senin yaptıklarında çok güzel ellerine sağlık bende görmüştüm montessori eğitiminde.
feride kuu sende yaptığın oyuncağın resmini eklesene merak ettim tam anlayamadım.

sagol aysegul cum,bende sizlerin fotolarini gorunce daha da bir anliyorum ozledigimi..

uras gercekten cok ciddi oyun oynuyor masallah..pur dikkat...

yusuf da o nerde..anlatirim ama duvara sanki..
laelaelaelaelae

biz karla tanistik, bu sene cok sevdi kari, kendinden gecti hep oynarken..camdan kar yagdi mi da taniyor , hemen bana gosteriyor...

o muzlu pozumuz bu sabah,taze yani.. babamizi yolladiktan sonra illa muz istedi, tek yedigi meyve o..gozleri siskin halde...kendi sandalyesine rahatlikla oturuyor kucuk bey...

benim yaptigim kartonlu resimleri cok seviyor..size de tavsiye ederim...

geometrik sekilli gecirmeli oyuncagini da seviyor, ama daha kendi bulup yapamiyor ,ben gosteriyorum...

tavsanli kartonlarimiz hediye bize, yapilabilir ama kolaylikla.tavsiye ederim..yusuf daha yapamiyor yanliz...ilerde insalllah..

butun gun arabasinlan evde dort doner..en cok sevdigi oyuncagi...gamyoncuiremsu

ikea dan aldigimiz, yurummesini ilk ogrendigi zamanlar, sopali yurutmeli oyuncak diyim, bunu da seviyor..

birde agua magic var, kalemine su dolduruyorsun ve bezin uzerine yaziyorsun..kenarlarindaki sekilleri, sayilari ogrenebiliyon..daha yusuf un ilgisini cekmiyor, kalemi agzina sokuyor..18 yukarisi icin...ilerde umitliyim, oynuyacagindan..su kuruyor kendiliginden ve yazilarda silinmis oluyor..zararsiz...nette olabilir sanirim..

ve supurgeyle fonleme pozumuz, bayiliyom bu fotoya, paylasmak isteddim..bayanssulusmile

feride cim tesekkur ederim canim, zahmet oldu sana..Şeniz dunurde oluruz insallah, kismet opuyorumnanaktan

kreftcim çok şeker yusuf. bayıldım fotoğraflarınıza.arabanızda çok güzel bizimde benzeri var ama uras daha binemiyor süremiyor:(( biz bindirirsek arkadan itersek beş dk anca sıkılıyo hemen.keşke urasda binip peşimden dolansa. bu tür oyuncaklar bacak kaslarının gelişimi için çok öenmliymiş.annem eşimin uras yaşında üç tekerlekli bisiklet kullanabildiğini iddia ediyor ona göre uras çok geç kalmış. birda sanırım düz taban olacak uras gerçi 2 yaşda belli olurmuş ama ayak kavsi yok. belki ondan binemiyordur.
benim dediğim 20 tl olan puzzlalar sizin tavşanlıların benzerlerindendi. çok beğendim sizinkileri. yapmaya çalışacağım ama vakit bulabilirmiyim haftasonu bilemiyorum. montessori duygu kartlarınızda çok güzel ben bir türlü yapamadım onlardan.güle güle kullanın.
agua magic boyalarınıda çok merak ettim bir araştırayım netten.
malesef buralara hiç kar yağmaz uras ne zaman karla tanışacak bilmiyorum.kar fotoğraflarınızda çok güzel.

kızlar birde bişey sorcam.böcüklerinizi parka götürdüğünüzde kendileri kaykayların merdivenlerinden çıkıp tek başlarına kayabiliyorlarmı? ben mi çok pimpirikliyim ? uras çok telaşlı merdivenler küçük olunca ikişer ikişer çıkmaya çalışyo birde merdiven basamaklarının arkası boşluk ayağı ordan kayıverir diye elinden tutmasam bile peşinden çıkıyorum.
geçenlerde urasdan daha küçük gibi görünen daha zor yürüyordu bir kızın merdivenleri çıkıp büyük boy kapalı kaykaydan tekbaşına kaydığını gördüm annesi hiç ilgilenmiyordu bile.????

mayacım çocukları altından da olsa kafese koymak onlara hapisane hayatı yaşatmak eminim bazı kötü davranışları görmesinden öğrenmesinden çok daha zararlıdır.. ben de okuduğum kitaplarda özellikle yaşıtlarıyla oynamasını bir araya gelmesini çok destekliyo uzmanlar.. anane babane bile olsa farklı insanlarla diyaloğa girmesi onu geliştirir nereye kadar uzak tutabiliriz ki illa ki büyüyünce dışarıyla alış verişi olucak .. ilerde zorlanmaması sağlıklı olması için ortamlara girmeli bence de cnm ..

benim de dikkatimi uras ın oynarkenki ciddiyeti çekti.. ne güzel.. merve de pek kendini vermiyo..

yaptığım oyuncağın resmi yok :) çekim eklerim ayşegül.. ama gülmek yok :P kaydirigubbakcemile3

yusuf un oyuncaklarına gelince .. öncelikle montesori karonunuz süper ben de yapim cnm .. şu boya ve oyun hamurunu da almayı düşünüyorum .. oyun çocuklar için çok önemli dolayısıyla oyuncaklar da öyle.. sizde gördüklerimden kopya çekiyorum saolun kızlar:) mervenin de ev bisikleti var merve de çok kullanıyo ..

kızlar birde bişey sorcam.böcüklerinizi parka götürdüğünüzde kendileri kaykayların merdivenlerinden çıkıp tek başlarına kayabiliyorlarmı? ben mi çok pimpirikliyim ? uras çok telaşlı merdivenler küçük olunca ikişer ikişer çıkmaya çalışyo birde merdiven basamaklarının arkası boşluk ayağı ordan kayıverir diye elinden tutmasam bile peşinden çıkıyorum.
geçenlerde urasdan daha küçük gibi görünen daha zor yürüyordu bir kızın merdivenleri çıkıp büyük boy kapalı kaykaydan tekbaşına kaydığını gördüm annesi hiç ilgilenmiyordu bile.????

parka gitmiyoruz ki.. uzun zaman oldu gitmeyeli cnm .. aydın biraz daha sıcaktır belki ama ist. bayağı soğuk ..

p1060102l.jpg

p1060101.jpg

Son düzenleme:
şu bücürüklere bakın hepsi çok tatlı.

kızlar benim kızım bebeklerini çok seviyor onlarla oynamayı, onun dışında hep yazı yazıyor masanın bir başına ben bir başına o oturuyor ben sınav kağıdı okuyorum o da kağıt çiziyor. çıkmaya çalışıyor otuuuu otuuu diye bağırıyor bizimle oturuyor cadı. Dün ün.ye götürdüm orada da ders anlattık :)

anneannemiz melise ütü masası almış bugün ütüsü falan da var bebeklerimizin kıyafetlrini ütüledik astık :) ev işlerini çok bilir.

mutfağı çok kurcalıyor tek canımı sıkan şey bu.

Son düzenleme:
Back
X