Bebeklerimiz ve Biz

ekinnazım demek papatyanın ayakları tombiş ısırırım o ayaklarını ben onun. ee ne yapacaksın şimdi bakem...

ezgide güle güle giysin ayakkabılarını.
olmuyor canım artık kapalı türü ayakkabı bakıcam
ezgininde ufakken öyleydi yavrum hiç açık ayakkabı giyemedi

allah yardımcınız olsun canım gün doğmadan neler doğar
bulunur bi çare inşallahhh

demek gezeceksiniz zeynep hanım gez bakalım naz hanım bayram yapsın.
canım ben o dediğin yere gitmedim hiç.orasımıdır bilmiyorum ama geçen sene annemler gitmişti o tarafa çok güzel olduğunu söylemişlerdi.

umarım hepimiz için hayırlı çözümler bulunur ben kuzudan ayrılmak istemiyorum ama bi yandan da diyorum çocuk gitsin denizden oksijenden faydalansın istanbulun sıcağından iyidir ama bi yandan da katlanması zor bir durum

maalesefff çalışan anneyede, çalışan annenin çocuğunada, kayınvalidesinede annesine zor zorrrrrrrrrrrrrrr.
gönül isterdiki çocuklarımıza biz bakalım. eğiitmleri disiplinleri bir elden olsun. yavrularımız, annelerinin sevgisini doya doya alsın. kendine güvenli, sevgi dolu, huzurlu çocukalr olsun. şartlarrr, şartlar. bizi zorlayan, bazen syan ettiren şartlar.

herkes kendine göre haklı bu düzende, kızsakta , içimiz parçalansada, herkes kendine göre haklı. en çok yıpranan ordan oraya sürüklenen bazen 2 bazen 3-4 evde yaşayan çocuklar.

sabah gözlerim doldu sabaın altısı gözleri mağmur mamur bakıyor, belki annesinin koynuna girse biraz daha uyuyacak. ama apar topar giydiirp sabahın 6 sında babasının elini tutup doğru 2, evine babaanneye yollanan bir bebe. akşam olunca kapı çalınanca özlemle beklediği anne baba sonra gene apar topar yolalra düşüp uyukluya uyuklaya yürünen yol.sonra yoruluncada babanın yada annenin omuznda düşen bir baş. yavrumun kaderi böylymiş, inaşallah bunları hatırlayıpda benden bir gün nefret etmez. genede bir o kadar sevgi dolu genede güzelliklerle dolu bir ruh. hepsi birer melek. ağlıcam şimdi yaaaa

nimet naptın ya ağlattın beni bilgisayar başında.
sabah ben giyinmeye başlayınca nasıl huzursuzlanıyor bir görseniz ben nereye o oraya peşimden.hersabah aynı .
akşamlarıda çalan her kapıya anne diye koşuyormuş ben olmayıncada başlıyormuş huzursuzluğa.

çok haklısın nimet ağlattın canım ya sabah sabah.
bu günlerin hepsi geçecek sizlerde onlar için uğraşıyorsunuz kendini suçlama bu konuda.

hadi ev borcu ödüyorum hadi bişey sahibi oluyorum desem , hadi ilerde çocuğum rahatedecek banak hesabında birikmişi olacak diyebilsemm içim elki bu kadar yanmıcak. ne için çalışıyoruz yavrularımızdan ayrı kalıyoruz ne için. geçinebilmek için iki kuruşu denkleştirebilmek için. yavrumuz hastalandığında rahatça doktora götürmek için belkide, belkide özendiği istediği bişeyi alabilmek için.

ben çok iyi hatırlıyorum. anneme bağıra bağıra ben oyuncak istemiyorum,çikolata istemiyorum ben annemi istiyorum diyee..

kandırılmıyorlar 3-5 giysi bir oyucak bir çikolatayla, çok fırtınalar kopuyor içlerinde. şimdiden işleniyor içlerine terkedilmiş duygusu. peki bunu kim düzelticek kim düzelticekkk. sadece içimizdeki umut sadece.

çok isyankar gördüm kendimi çoookkkk

Bir arkadaşım var, sürekli konuştuğum görüştüğüm. çalışan bir anne. hiç tasvip etmiyorum bu aralar hemde hiç. çocuk anneanne yada babannede. baba arakadaşlarıyla taksimde maksimde içmede eğlencede, anne desen yine arkadaşlarıyal gezmede eğlencede. haftanın nerdeyse 3-4 günü böyle. sonra benim çocuğum nedne beni istemiyor neden beni itiyor . kızıyorum gitmek istemiyorum diyor eve. söyleyemiyorum a be güselim çcocuğun seni gördüğümü var. tamam insanlar arkadaşlarıyal buluşmalı görüşmeli ama çocuğum benim 3-5 arkadaşımdan daha mı değerli. gecenin 3-4ünde eve gidince çok mu eğlenceli oluyor. bu mu modernizim, bu mu özgür yaşama. sana ne elin adamalrının dertlerinden bu yaşaına kadar hiç mi görmedin taksimi, çamlıcayı bilmemnereyi,tamam anne baba arada çıkmalı dolaşmalı , hava almalı ama koca bi yerde çocuk bi yerde.bu mudur yani. ben anlayamıyorum bazen anlayamıyorum. ya ben çok geri kafalıyım. ya çok örümcek beyinliyim. yada ailem beni çok yanlış yetiştirmiş. akşam olunca anne baba evde olur. birlikte yemek yenir ourulur sohbet edilir. çocukla ilgilenilir.

oh burda açtım içime beeee. söyleyemiyorum söyleyemiyorum daraldım darlalalr geliyor.

nazı götürmüycem canım babası bakacak 2 çocukla ilgilenmek zor olur dedi eşim
naz çok fena yerinde durmaz ezgiyle ilgilenemem
ekincim maşşallah onun o tombik ayaklarına ısısrıım ben onları yaa
semiha bizim kızda park delisi ya .
ısır teyzesi ısır senin yerine ben ısırayım hattaa
Zeynepcim çırtlı sandeletlere baktınmı? istediğin gibi ayar yapabiliryorsun onlara.!!
onlardan bakrım canım ama bulamadım 30 no dan yukarı vardı
bulamassam ablama söyliycem istanbuldan alıp yollasın çırtlılardan
hatta ezginin ufakken vardı bak aklıma geldi şimdi yepis yeni duruyordu bi bakayım oblara bulabilirsem birine vemediysem tabi
hatırlattığın iyi oldu canımm

offff nimoo ya zatii sıkıntılıyım iyice üzüldüm şimdi yaa
yavrum kıyamam ben ona yaaa gözümün önüne geldi çok içim acıdı yaaaaaa
kızım yazma bidaha öle şeyler napıcan herşey onlar içinn offff

ben de tam tersi durumdayım zaten gündüz bırakıyorum diye suçluluk duygusundan mıdır nedir akşam hiçbiryere çıkmıyorum.adam haliyle arada da olsa gezip tozmak istiyor gitmiyorum onunla.bu da olmuyor.kendimi düzeltmem lazım.
ama senin anlattığın anne profiliğ de çok ters bana

naptın nimo yaa.......
içim bi kötü oldu ağlamamam lazım...
yavrum her sabah üstümü giyinirken ağlıyor...
kendi üstünü giyidrirken de..anlıyor gideceğimi..
pazar sabahları da beni gidecek sanıyor..alıyorum koynuma oyanuyoruz beraber gitmediğim anlayınca o kadar mutlu oluyor ki..
pazartesi sabahı da gitmeyecek sanıyor ama kahrolası geçim derdii

(bu mesaj arkadaşında bir önceki msj için yazıldı, onu zehra söyledikten sonra okudum)
Böyle düşünerek kendine çok büyük haksızlık ve eziyet ediyorsun Nimetcim.
Her anne çocuğunun büyüdüğüne şahit olmak ister, o yeni şeyler öğrenirken ilk anne görmek ister
Ama O veya bu sebepden dolayı çalışıyoruz, bir kere bunu benimsemek lazım.ben mümkün olduğu kadar kaliteli vakit geçirmeye çalışyorum kuzumla o uyuyana kadar ondan başka hiçbirşeyle ilgilenmiyorum. Ona sorumluluklarımızın olduğunu anlatıyorum her defasında. Onlar çok küçük yaşta ayakta kalmayı öğreniyorlar. Özgüvenleri artıyor.Anne babaya bağımlı yaşamıyorlar.
ısyan etme lütfen Beterin beteri var, Aç değiller açıkta değiller, Güvendiğimiz kişiler tarafından en iyi şekilde bakılıyorlar.

Son düzenleme:
sevgili NıMET o arkadaşının yaşanıtısı modernızım deil sadizm..bence söyle aynen o arkadaşınada..içinde sevgi olan biri bu şekilde yavrusunu ihmal edemezki..dogurmakla ana olunmıcağını dogurunca anladım....yazıklar olsun dıyorum...kımılerı sırfzevk için,sosyal ortam ıhtıyacından işe gidiyo..daha bakımlı olmaya,onla bunla bence flört etmeye bahane oluyo iş...öylesinede ciddi gıcığım....bu ruhsuzluk,bu kalpsızlık gitgide artıyo..değerlerini yitirmiş bi toplmumolma yolundayız..evlılıkler sarsıntıda....allah cümlemıze iyilik ve vicdan versin.

Son düzenleme:
valla yeliz süpersin.kararmış içimi ferahlattın...
bende akşamları o uyanıkken hiç bir iş yapmıyorum tv ye bakmıyorum..kuzumla kaliteli vakit geçiriyorum...benimde içimi bu rahatlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…