Bebeklerimiz ve Biz

kızlar size 2 sorum varrr

1:) 2 yaş aşısı hepatit A mıydı eczaneden alıp sağlık ocağında vurdurabilirmiyim

2:) benim kuzu üstünü hi. örtmüyor ne yapıcam yaaa örtünce hemen yaaaa diye bağırmaya başlıyor
bende gece ağlatmamak için mecbur kapayamıyorum derin uykuya geçince anca oda uyanbilirsem uykudan örtebiliyorum bundan çok rahatsız oluyorum kışın ne yapıcam yaaa hasta olucak

Allah razı olsun canım...
Kuzun nasıl hala huysuzmu???

Ay allah yardımcın olsun canım. Çok erken kalkıyor şöyle 8-9 gibi kalksa hiç fena olmaz diymi ama???
Bu Naz beni çok güldürüyor demek ablasına atıyor suçu benim zillide kaçırınca anne çiz dedim duymadın yaaaaaaaa diyor.

Oh ne güzel kuzuya girdiniz mutfağa demek... Biz kız anneleri çok şanslıyız. Daha şimdiden yardımlara başladılar. İremde benimle giriyor mutfağa sen yemek yap bende yıkıyım anne diyor.

O uyku düzeni için bende çok uğraşıyorum ne yaparsam yapayım saat 11 den önce yatıramıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum gözünden uyku akmasına rağmen anne içeri babaya gidelim diye yıkıyor ortalığı...
İnşallah sen daha çabuk sokarsın düzene...

Valla kadişcim benim kuzuda aynı hiç örtmez üstünü ama şimdilik havalar çok soğuk olmadığı için, içim
rahat altına uzun kolu badi ve tayt üstünede pijama giydiriyorum. Kışında tulum giydireceğim geçen sene çok rahat etmiştim. ıremde sorun çıkartmamıştı inşallah bu sene problem çıkartmaz.

evet canım akşamları iyice soğuk oluyor..
kaynanamlarda merkezi sistem ama camları çok kötü buz gibi oluyor onların evi..
arka cephe birde güneşi öğleden sonra alıyor
ev sahibi yaptıracak inşallah pimapen de bende rahatlayacağım...

he bu aşı konusu benimde aklımda sadece hepatit A biliyorum ama başka bişey daha vardı sanki..
35 liraymış sanırım eczaneden kendimiz alıoyrmuşuz..
iki doz sanırım

ben ruzeyi tulumla yatıyorum valla..
ama içine sadece atlet-likot yada çıtçıtlı badi ile..
ne terleme ne üşüme..
içim çok rahat ediyor..
yoksa hiç örtmüyor ruzede üstünü..
kışında pijamnın üstüne tulum ohh sıcacık...

girdik valla...
zaten ben nerdeysem ruze orda...
babasıyla ceviz bile kırdı kuzum..
ama kırılmış cevizleri zor aldım elinden...

kız anneleri gerçekten çok şanslıyız değil mi...

uyku düzeni edalar geldiğinden beri bozuk...
arkadaş çok olunca..
düzelecek inşallah ya..
bu hafta zaten saatler geri alınıyormuş..
artık mecburen erken yatacaklar...
günler kısalıyor

Bende gece üst açmalardan şikayetciyim fırr dönüyor yatapın içinde , uyku tulumu hiç kullanmadım tedirginliğim var alıpda kullanamazsam diye, birde şu çiş mevzusu kaçırdığı zaman kuruması epey zaman alır yıkadıkdan sonra..Bakalım ne olacak.. Hee birde çorap rahatsızlığı, hiç istemiyor giyinmek kısa olduğu içinde hoop hemen çıkartıyor, sürekli konuşuyorum ama yok tokada taktırmıyor saçına, akşam bir gidiyorum saçlar gözlerin önünde ayak çorapsız ,k.walide ne yaptıysam giydiremedim güzellikle söyledim şart koştum yok dior. Aradım yine giyinmemiş kavga varmış evde, istedim telefona akşam ben gelene kadar çoraplarını çıkarma sana süpriz getircem dedim tamam dedi bakalım. Başına buyurukluk en üst saffada.

Ay o çorap giymeme sorunu bizde de var. Birde üstüne soyunup geziyor. Gözümün önünden kayboldumu kesin bir köşede soyunmaya başlamış oluyor. Kilotlu çorap da giyiniyorum kışın ne yapacağız acayip merak içindeyim böyle giderse hastalıkdan zor kurtuluruz.

Vallahi ben tulumu geçen kış giydirdim eğer küçüğk gelmezse bu kışda giydircem ama şuan erken giydirsem terler diye giyderemiyorum olmasa birkat alttan inde tayt falan takayım

çorap konusunda bizde aynıyız kesinlikle giymiyor giysede 10 dk sonra bakıyorum çıplak dolanıyor o yüzden gündüz kalın olan kilotlu çoraplardan değilde inceleri var onları giydiriyorum yoksa çıkarır giydirmez

aşı konusunda bişey demediniz yaaa

Sewil & Elif

Ben sekizbuçuk dokuz sularında başlıyorum homurdanmaya uyku saati yaklaşıyor, "hayır uyumıcaaaaam" diye başlıyor söylenmeye, duymuyormuş gibi yapıyorum.Bişey yiyorsa yada bişey izliyorsa bunu bitir sonra doğru yatağa diyorum, en geç dokuz buçuk gibi tv yi gizli gizli kapıyorum " neden kapadın anneeee açarmısın..!" diyo, -annecim ben kapamadım uyku saati geldiği için otomatik kapanıyor tv diyorum. " hadi gidelim odama" diyor babacığına iyi geceler öpücüğü verirken "sende uyu baba tamammı" diye tembihliyor, bütün ışıkları kapatıyorum gece lambası hariç, yatağın yolunu tutuyoruz.Çoğu kez babamın yanına gidicem , senin yatağına gidelim ,kucağına al beni,yanına gelicem diye bir sürü şey söylüyor ama taviz vermemeye çalışıyorum. Şimdilerde zehralarda gördüğünüz beyaz köpeğe alıştırmaya çalışıyorum, onunla yatsın diye oda yatakda ama ben olmadan olmuyor henüz, yatağın korkuluğundan saçımı okşuyor,minik denizi söyletiyor. Geçenki 10 dk bir kalkma mevzuları seyreldi ama tamamen yok olmadııı. Düzelecek inşallah öyle umut ediyorum.

az önce haberi geldi..
maaşıma %32 zam gelmiş..eşime de 35 yapmışlar
sonunda hakkımızı verdiler..
kızımı bıraktığıma değecek artık..

hihoyyytdelikafadulden:teytey::teytey:

az önce haberi geldi..
maaşıma %32 zam gelmiş..eşime de 35 yapmışlar
sonunda hakkımızı verdiler..
kızımı bıraktığıma değecek artık..

hihoyyytdelikafadulden:teytey::teytey:

Hadi Gözün Aydın Canım
insanın emeğinin karşılığını alması ne güzel dimi böle olunca performansıda yükseliyor daha verimli oluyor işyerine

bereketli olsun canım iyi günlerde iy yerlerde harcaman dileği ile çok sevindim :1hug:

Kadis ben net olmamakla beraber 2 yaş aşısını devlette yaptırdım diye hatırlıyorum, senin için aşı takvimine baktım netten, yakın sağlık ocağını arayıp sorabilirsin emin olmak için hangi aşıların yapılması lazım,karşılıyormu diye..

-Hepatit-B: Doğumda (ılk 72 saat içinde), 1 ve 6. ayların sonunda birer doz.

-BCG (Verem): 2. ayın sonunda.

-DaBT-ıPA-Hib (Difteri, aselüler boğmaca, tetanos, inaktif polio, hemofilus influenza tip b-Beşli aşı): 2, 4 ve 6. ayların sonunda birer doz, 18-24 aylar arasında pekiştirme dozu.

-KPA: (Konguge Pnömokok Aşısı): 2, 4 ve 6. ayların sonunda birer doz, 12. ayda pekiştirme dozu.

-KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak): 12. ayda bir doz, ilköğretim 1. sınıfta pekiştirme dozu.

-OPA (Oral Polio Aşısı): 6. ayın sonunda, 18-24 aylıkken ve ilköğretim 1. sınıfta.

-Td (Erişkin tipi difteri-tetanoz aşısı): ılköğretim 1 ve 8. sınıflarında pekiştirme dozları.

selam kzılarrrr

elifcim çok sevindim allah bereketini versin inşallah

benim cadıda saat 9 gibi yatıyor..... melesef beni istemiyor yanında babası nı istiyor

tabi denom dilli olunca konuşması da zevkli...
bizde genelde gündüz kaynanamın uyutmasına bağlı..
belli bi saati yok..
bazne 2 kere uyutoyr günde..
o zaman yatmak bilmiyor..
yada misafir falan varsa çok geç yatıyor..
uykusu gelince anne süt ver nennen diyor..
gidiyoruz uyuyor genelde..
ama nerden baksan 22,00-23,00 ü buluyor..
kociş bu duruma sinir oluyor

saol cnm benim...
he valla çok çalışma hevesim var şimdi..
ama içimden bi ses boşver diyor :)
zam farkı benim bu ay istediğimi alacağım..
altın yüzüklere bakıyorum o daha zevkli

tam tahmin ettiğin gibi canım süpeeeer çok sewindim allah bereket versin :)

çok saol bitanem darısı başınıza...
allahıma şükürler olsun ya...
bende çok sevindim valla yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…