Bebeklerimiz ve Biz

müüü çok soğuk değil ama yinede yanında ince bir hırka bulundur sbah kapalıydı az önce yağmur yağdı şimdi günlük güneşlik
jege kolay gelsin canım
grafiti hoşgeşgeldin bencede bir kan sayımı falan yaptırın
mevcan en azından yaptığı hatayı anlamış canım

Dr. Cido, demir eksikliğinin belirtilerine değinerek, Demir Eksikliğibulunan bebeğin, huzursuz, iştahsız, çok uyuklayan, bazen de uykusuzluk çeken bir bebek durumunda olduğunu söyledi. Demir eksikliği söz konusu olduğunda çocuğun çoğu zaman büyümesinin ve gelişmesinde duraklamalar gözlendiğini ifade eden Dr. Şükrü Cido, "Hemoglobini çok düşerse cilt rengi de solar. Bu solukluk en çok göz kapaklarının içine, ağız mukozasına, avuç içlerine ve tırnak yataklarına bakılarak anlaşılabilir. Demir eksikliği olan çocuk garip şeylere karşı bir iştah duyar. Toprak yeme, kum yeme, buz yeme gibi durumlar görülür. Demir eksikliğinin ayrıca ciddi zeka geriliğine ve davranış bozukluğuna yol açtığına dair giderek çoğalan bilgiler mevcuttur. Demir eksikliğine erken tanı konup tedavi edilmesi durumunda bu bozuklukların büyük bir kısmı düzelmektedir" diye konuştu.
Toprak yeme aliskanligi (geophagia) ülkemizde özellikle Orta Anadolu’ nun kirsal kesimlerinde yasayan çocuklar ve hamile kadinlarda oldukça yaygindir ve saglik sorunu olacak düzeydedir. Geophagia, gelismenin çok hizli oldugu çocukluk yaslarinda demir ve çinko eksikligine neden olmaktadir. Bu iki önemli esansiyel elementin eksikligi ise organizmada çesitli organlarin fonksiyonunu hatta anatomik yapisini degistirmektedir.

Bu bozukluklar bazi çocuklarda toprak yeme devam etmese de kalici olmakta, demir ve çinkonun emilimini de olumsuz yönde etkilemekte ve semptomlar gittikçe agirlasmaktadir. Hastalarin siddetli anemili olanlarinda ve uzun süre toprak yeme aliskanligi gösteren hastalarda belirlenebilir büyüme eksikligi, büyümede gecikme, eger ergenlik çaginda iseler hipogonadizm, hepatosplenomegaly ve parakeratosiz gözlenmektedir.

Arastirmalar bu durumda demir eksikligi yaninda çinko eksikliginin de bulundugunu ve tablonun önemli bir kismindan bunun sorumlu oldugunu ortaya koymustur. Demir tedavisinden sonra mutlaka 6-12 ay süreyle çinko tedavisi de uygulanmalidir.

Toprak yeme aliskanliginda kismi çinko eksikligi kadinlarda erkeklerdeki orana yakindir ve daha büyük siklikta görülmektedir.

1.3. ve sonuncu resimlere bayıldım...hele ağzında emzir dayı gibi elinin kaldırmışya çok hoş..:)
amam ben tukumu böyle görmemiştim benim görüdüğüm kollar ve baş açıkda diğerlerler bütün
şekilde idi...
saol cnm..öpüyorum

canım anladım yani oradada hava değişmeye başlamış ben en iyisi bir hırka yelek alayım yanıma.sağol canımcım.
serapcım hoşgeldin bebeğin nasıl sen nasılsın neden bize uğramıyorsun bakayımyerimseniben

çok teşekkürler canım arkadaşım hepimizin yuvasından böyle sorunlar uzak olsun ,ilgin alakan için tekrar sağola.s.a.s.
tatlım hoşgeldin a.s.bencede arkadaşların dediği gibi demir eksikliği anlattıkların öyle gösteriyor hemen doktora götür derim bebişin midesi mahvolur ALLAH korusun ,bir anlık dalğınlıktan yararlanır bebekler bunada biz annelerin dikkat etmesi gerek yavrum kakayı dahi denemiş ay ne kötü olmuştur midesi ALLAHIM esirgesin

cok sewindim afiyet olsun şekerim
bende alsam şu tarifi merak ettim doğrusu a.s
berfinsena herşeyin eskisine dönmesine sevindim.allah bi daha sende dahil kimsyee yaşatmasın.
amin canım amin çok sağol:1hug:

Son düzenleme:
kızlar nasılsınz kaynatmısınız hemen hızınıza yetisilmiyo valla
kızlar saten gömlek almak istiyorum ve kumas pantolon kapride olabilir tavsiye edeceğiniz markalar varmı

Mücüm nerden buldun bu yazıyı...
Dr.Şükrü Cido denizin Dr u da merak ettim...

canım sağol valla tam kabadayı benimki artıkıngamyoncuiremsu tulum çok kullaışlı valla ben içine incecik bir pijama ile giydiriyorum çok rahat oluyor.
canım googıldan buldumsırnaşık şey

şutarafagitti
dru kocaelide canım gümüşhanedeyiz şimdi burda özel dr ne gezer.devlet hasatanesine götürcem yarın bakayım ne diyecekler.o bez macerasını görmeniz lazımdı.azını öperken aklımıza o geliyor hemenlaelaelaelaelae

merhaba hoşbulduk.ewet herkes aynı düşüncede demir eksikliği konusunda yarın ilk işim hemen dra götürmek olacak.hergün bi haltı cıkıyor bilmem ne yapıcaz.:ecrin_bebek:bulduğu herseyi azına hupppp..hadi o bezi yese ya işine gelmedi tabi kusumun.demek ki ayırt edebilme yeteneği gelişmiş.şaşkınım benim ya

Son düzenleme:
nan dana neresi günlük güneşlik
şakır şakır yağmur yağıyor burda.
az sonra orayada gelir çabık git gel çarşıya.

bu arada istiyom ben bayılırım salatalık turşusuna.
gızz delü şimdi geldim çarşıdan valla terledim
ama akşama doğru yağa bilürmüşş
tamam bebeğüm adresini yolla hemen göndereyiz sana
saol canım benim
alişimizde cicilerini güle güle iyi günlerde giysin

kusura bakmayın oruc başıma vurdu .sorunuma yardımcı olan herkese teşekkürler...

Son düzenleme:
kızlar yaaaaaaaaaaaaaaaaa saat geliyor error vermeye başladı saifeeeeeeeeeeeeeeesırnaşık şey
yorumlar için çok tesekkür ederim hepinizeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeŞenizŞeniz

danam aldınmı kornişonlarııııııııııııııılülülülülülü kibar olalım demi hıyar demeyecem herhalllllllllllllllkaydirigubbakcemile3
kaç bidon yapacan danamsırnaşık şey damadına yokmu peki bişey olmasın oğlana bak senden piliruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmsositososito:tomato:

alişimin anası lan oğlan sünnet olmadı eltimin tişörtü o giydiği danamın benim sanıyorda anasının en ufak bişeyini vermez kimseyekaydirigubbakcemile2
terliklerimi dahi bilir kimseye giydirmezsırnaşık şey
saat geldi hepinize eyi aşamlar diliyourm öpüyorum iyi iftarlarrrrrrrrrrr:sm_cool:

selamın hellooooooooo garularrrr
laptopumu aldım anacımmm adslimide bağlatayım yanınınzdayım anammmm kaçışınız yok bendennnnnnnnnnnnnnnn

iyi akşamlar mücüm sanada hayırlı iftarlar..
birgün bu kk yüzünden servis şöföründen azar işitcen ama hangi gün..:)

nimocum hoşgeldin şekerim hayırlı oldun yeni pc senide artık akşamdan takip ederiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…