Bebeklerimiz ve Biz

saol tatlım iyiyiz biz,
kar da durdu seyredemiyoruz,kuzu bayaga camda seyretti,cok hosuna gitti , kara bakarak kahwaltısını etti...

mavicem iiyyiz balım sen nassın...?
Çokom hoşgeldin sizler nasılsınız canım..??

Mev.can ben tam olarak ne zaman başladım hatırlayamadım şuan ama deniz beni hiç zorlamadı şükür..
Diyorum ya keçiboynuzu çok seviyor içinden balını hüp hüp çekiyor onu bile yiyor nasıl sert tir. bilirsin..
Mavice sanada diyim keçiboynuzu alıp kaynat suyunu içir canım çok iyi geliyor oda astım-bronşit-kansızlık..vs iyi geliyor

be arada yine bulamac wermekle birlike(ozellikle oglen biryere cıkacaksam we icine kayısı ,kan uzumu,badem fındık fıstıkta koyabildigim icin) ayrı ayrı beraberde ediyoruz kahwaltiyi , ama kizim da benim gibi extra bisi arıyor muhakkak,sahanda yada haslama yumurta,menemen,tost ws. onlara bayılıyor,ama peyniri yedirmekte gucluk geciyorum ayrı yerken, araya sıkıştırıp weriyorum...
sende ne kadar erken baslarsan o kadar iyi, 2 lokmada olsa 3 lokma da ayri wer,taneli yeme hastalıgı oılmasın aman allah korusun,
bir arkadasımın 6 yasına gircek oglu hala herseyi blendırdan geciriyo,1 tane köfte yememiştir kendi kendine.. allah korusun diyorum tekrar...

mavicem bizde bulamaç gibi yiyoruz halen..dedim acep sorun bizdemi.. pütürlü gıdalara gelince canı isterse yiyor canı istemezse diliyle ittiryor..en kısa zamanda eskiye dönse bi kuzum..
dün bi topicte okudum bi annede benimle aynı sorunu yaşıyormuş..nedendir diye internette araştırma yaparken başka bi annenin yazısı dikkatini çekmiş..
siz hiç ilkokuluna gidip halen katı yiyemeyen bi çocuk gördünüzmü ..panik yapmayın zamanı gelince herşeyi olması gerektiği gibi yer...tarzı bi şeydi..okuyunca rahatladım biraz..

hımm anladım tenzile..

Saol canım sanada...:)
Yok almadım çok şükür ama sirkeye devam arada içiyorum almıyım diye özellikle bu gibi zamanlarda:))
sen aldınmı? veya verdinmi?? sirkeye başlıcaktın ya ??

jegecim berfem çok iştahlı bi çocuktu herşeyi rahat yiyordu..dişlerde yeterince var..son zamanlarda yiyemediği için yada yemek istemediği için herşeyi çıkartır oldu..ondan panik yaptım biraz..akşama köfte yapıcam karnınıda biraz akşam aç bırakıcam bakalım o zaman yiyecekmi...

dedim ya 3 kilo aldim ben bu ara
sirkeye baslamadim cnm
hee onu soracaktim
ac karna - sabah aksam- nasil icecez bu mereti....

yelizcim nasılsın canım....
denom nasıl nerdesin işlerin mi yoğundu...
tenzilecim bizim evimiz sıcak fakat kaynanamların evi soğuk oluyor...
aynı sitede oturuyoruz ama onların evinde pimapen falan yok bide akşam güneşini alıyor..çok soğuk oluyor..mecbur kalın giydiriyorum..ama bizim evde böyle değil...
zehracım niye hepiniz salonda yatıyorsunuz?
bizim eski ev çok soğuktu geçen sene bizde hep salonda yattık.hergün yatak yorgan taşıyorduk..
dün bi nevresim takımı almıştım eve..
tavsiye etmeli mi etmemeli mi bilmem..kırmızı ve siyah..varın gerisini siz düşünün...
canan napıyon bacım..senin su faturası da benimki gibymiş...allahım güç versinde ödensin ne diyim..ama yazdan para ayırmak lazım aslında d.gaz faturalaları yokken biriktirmek ne iyi olur...

gecici bir durumdur muhakak oyleyse...
uzme kendini ama denemeye dewam et....

mavilim aynı seninde dediğin gibi bizim sularda kartlı eşim 20 liralık alıyor 2 ay yetiyor.bizim doğalgazda kartlı valla yalan söylemeyim toplu pek ağlamıyoruz..parça parça alıyoruz faturaları atmıyorum hesaplıyoruz.dediğim gibi ortlama 250 lirayı buluyor..
yazdan gaz almak mantıklı ama o zamanda ona göre ihtiyaç oluyor
şu kış bi bitseydi valla...

evim 3+1 ..odanın biri ve banyom kapalı..buna rağmen pek sıcak sayılmaz..
günde nerdeyse 10 merteküp gaz tüketiyoruz..1,08 gazın metreküpü ankarada siz düşünün gerisini..hergün 10 lira çatır çatır yakıyoruz..

çokom geçmiş olsun şifa olsun inşallah aşısı...
akşam olsada kuzularımıza kavuşsak değil mi?

mevcancım canım bizde bulamaçtayız ruzeye balık et tavuk yedirmek imkansız köfte falan çok zor yani..çorbanın içinde bile seçiyor..
sabahları da aynı...çok zorlanıyorum bende makarnada yemiyor..
sizler nasıl veriyorsunuz...

mavicem broşkayı teyzem bizim orda bii aktardan öğrenmişti..ben bi kaç yere sordum ama yoktu...
belki heryerde olmayabilir..ama çok faydalı canım..ruzişe de alacağız...
çok faydasını görürsün canım eğer bulamazsan haber ver...ben fiyetını öğrenir sana yollarım bidenem..yeterki kuzucuklar iyi olsun

kış yenü geldi maalesefffffffff hiç sevmiyorum kışı yansamda pişsemde izmirin neminde yapış yapış gezsemde yazı çooookkkk seviyorumm çokkkhihoyyythihoyyythihoyyyt

mavilim bu aralar berfe makarna hariç herşeyi çıkartıyor..makarnayı eline veriyorum öyle yiyor..ben verirsem ağzına oda çıkıyor..

Onu biliyorum..onun dışında artış oldumu diye sordum...
Şöyle ; çok fazlası olanlar için sabah öğlen akşam yemeklerden önce...1 ay sonucunda işe yaramazsa yemeklerden sonra.
az fazlası olanlar için sabah akşam hatta yatmadan öncede olabilir yine işe yaramazsa yemekten sonrada olabilir..ölçüsü bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı bu şekilde içemiyorsan şurup misali içebilirsin..Şöylede yapılabilir,hangi öğünde çok kaçıyorsa ondan sonrada uyugulanabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…