Bebeklerimiz ve Biz

ver bakalım onunda tarifine,bende kuzenime gidicem cuma günü ;

Oh Ohh Aman maşallah evet epey yoğunmuş trafiğin , allah eksiltmesin.
tabi ki sekerim buyur
yapmaya basladım
gozum cok korkmuştu ama cok basitmiş

iste tarif we fotosu

Malzemeler

1,5 su bardağı, ufalanmış, çikolatalı burçak
6 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1/2 su bardağı krema
225 gr. bitter çikolata
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı kakao

Böğürtlen/vişne

Yapılışı

Elinizle ufaladığınız bisküvilerin üzerine erimiş tereyağını dökerek çatalla karıştırın.
Karışımı, yağladığınız muffin kalıplarına dökün.
Çay bardağının dibiyle karışımı bastırarak kalıpların kenarlarına doğru yayılmasını ve tabanda incelmesini sağladıktan sonra buzdolabında,
sertleşmesi için 2 saat bekletin.

Diğer tarafta, çukur bir kapta, kısık ateşte, kremayı ısıtın ve çikolataları içine ekleyerek erimelerini sağlayın.
Şekerli vanilini de ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat bekleterek soğutun.
Daha sonra, orta hızdaki mikserle sos koyulaşıp rengi hafif açılana kadar karıştırın. Buzdolabında 2 saat dondurun.

Buzdolabından çıkardığınız çikolata sosundan dondurma kaşığı ile alıp kakaoya bulayın ve
bunları muffin kalıplarına hazırladığınız zeminin içine doldurun. İçlerine vişne/böğürtlen koyun.
Üzerlerini böğürtlen/vişne ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın : ).

Not: Ben, çıkarması kolay olsun diye silikon muffin kalıbı kullanıyorum eğer siz metal
olanlardan kullanacaksanız zemini yağladıktan sonra yağlı kağıt ya da folyo ile kaplayın ki
donduktan sonra kalıptan çıkartmak kolay olsun.

ewet ya cok hoşuma gidiyor farklı tarifler denemek
dun kü linke baktinmi
orjinal kekin tarifini yazmıstım hem fotosunda wardı orda,yalnız benimki onunki kadar beyaz olmamıstı , neden acaba? ama tadi tek kelime ile mukeemmel..

sağol cnm.. resimde iştah kabartıyor yani..
yapımı kolaya benziyor ama bekletme süreleri uzun..
kaç kişilik çıkıyorki cnm bu ölçülerden..

ewet cnm baktım. sıkkullanılanlar listesinede ekledim. güzel tarifler var gerçekten..
ben dünde söyledim, bence senin yaptığının görüntüsü daha güzeldi.
linkteki fotoda iki renkli kek gibi duruyor bence...vede orjinal foto değil alıntıymış..öle diğer tarifi veren:))

tadıda mükemmeel diyorsan bence görüntüde süperdi. :))
ellerine sağlık bende deniyecem yakın zamanda..

bu arada sen şekeri fazla kavurduysan, yani baya esmerleştiyse vede kremayada karıştıysa ondan olmuş olabilir rengi..

Jege tarif çok güzel ve önceden yapıldığı için çokda iyi.
ellerine sağlık şimdiden.
diğer kek içinden zeybennep e katılıyorum canım seninki daha güzel görünüyordu. altta jole varmış gibi duruyordu

Zehra Hiç uğramıyor artık farkındamısınız kızlar..???
İyice boşladı burayı valla..Yok yok gelsin kulaklarını çekecem onun..
Önce günde birde olsa atardı bişeyler
Mavicede uğramadı nasılda belli delünün yeri.. :))

Yeliz cim hani biizm şu kitap işi vardıya.
Kitap benim elime hala ulaşmadı..( ve çok sinir oldum)
Şimdi ben yinede moderatörlere yazayım dedim ama aklımada şöle bişi geldi.
Böyle birşeyi sanırım kabul etmezler. çünkü kitap burda yayınlanırsa azda olsa kitabın satışlarını etkileyecek ve bu iş izinsiz yapılırsada korsan işine girecek.
izinli olursa bilemem tabi ama ücretsiz izin vereceklerini sanmam..

ne dersin, ben yinede yazayımmı.

Canım istersen bendekini yollayayım sana siparişi iptal et.
Kitabı yayınlama işine gelincede ben burada gördüm canım sayfa sayfa diyet kitabı yayınlayanları
bir sorun olsaydı onlara izin verilmezdi,sor bakalım sen, ne diyecekler.

Selam sibel.Allah neşeni arttırsın canım

slm kızlar
biz 3 gundur hastanedeydik gizem dederjan içti
3 gun ac susuz kaldıktan sonra entikkobi cekildi temiz cıktı neler cektim bi bilseniz

Deme tatarım ya ((
çok geçmiş olsun canım tüh tüh tüüh (
Allah beterinden korusun bir sorun olmamasına çok sevindim, hangi deterjanı içmiş canım ((

selamun helloooooooo
nabıynız güzel anneler... benim misafirim vardı bugün az önce gittiler o yüzden uğrayamadım
geçmişe henüz bakamadım sizler iyisinizdir umarım
yelizcim saol insanın aranması çok hoş ......

hepinize sevgilerrrrrrr

slm kızlar
biz 3 gundur hastanedeydik gizem dederjan içti
3 gun ac susuz kaldıktan sonra entikkobi cekildi temiz cıktı neler cektim bi bilseniz

ahh canım ya kıyamam allah korusun çok şükür ki kötü birşey olmamış yaaa çok tehlikeli şimdiki zamanlar ben kesinlikle ortalıkta bırakmamaya dikkat ediyorum.... ama işte insanız hepimiz allah saklamış canım ya allah beterinden korusun hepimizin yavrularını... çok geçmiş olsun canım benim :teselli:

yelizcim sen nasılsın bu arada denomuz nasıl kıyamam kuzuma demek sabah kalkmak istemedi... ahh çağatayında bir düzeni bozuldu geceleri geç yatıyor sabahları kalkmak istemiyor uyuyor resmen üzerini giydiriken bugün öğle uykusuna yatmadı misafir varken inşallah gece erken yatar...gamyoncuiremsu

evet canım tam üstüne bastın.. :)
Çok şükür canım bomba gibiyim...
Evet ya sorma çıkar diyor bana montumu göstererek ben kaldırıyorum o devriliyor yatağa
çok zor valla çalışan anne olmak allahım yardımcımız olsun bütün çalışan annelerin
Münün oğlu Ege de halen öyleymiş canım gece 12-1 den aşağıya yatmıyormuş.
Sabahda kalkmıyor haliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…