Bebeklerimiz ve Biz

kızlar bende bizim sağlık ocağına sordum sadece 6 aylıktan küçük bebeklere dedi...
mayısdan sonra doğan bebeklere dedi..
arkadaşım yaptırmış dedimm..
bize yazı falan gelmedi dedi.
bende anlamadım...ama ilgilenecekler

Pnömokok aşısı 2, 4, 6 ve 12. aylarda birer doz olarak uygulanıyor. İki yaş altı çocukların bu süreyi kaçırmaları halinde farklı uygulamalar da yapılıyor. Tüm aşılar özel ve devlet hastanesi farkı olmadan ücretsiz vuruluyor. Dünyada zatürre (pnömoni) yüzünden yılda ortalama 4 milyon çocuk hayatını kaybederken, Türkiye'de yılda yaklaşık 250 çocuk pnömokoka bağlı menenjit geçiriyor. Bunların 50'si yaşamını yitiriyor.

alıntıdır

bu ne demek şimdi allah aşkına anlayan varsa bana anlatısın...ayan beyan açıklanmış işte

Mavicem paylaştığın bilgi için çok teşekkürler ben bal ve tarçını çok kullanırım,

Deniz öksürüğünce ballı limon veya ballı tarçın veririm.

Deniz için kaynattığım ıhlamurun içine çubuk tarçın atarı(m)z.

Yine çubuk tarçını zayıflamakdada kullandım elma limon tarçın tane karabiber maydonoz şeklinde hem tadı çok hoştu hemde gerçekten kilo vermiştim bir haftada 2,5 kilo kadar :)

Aman dikkat bugün songülün açtığı bir konuyu okudum sıcak sütle karıştırılan balın zehirleme etkisi çok yüksekmiş. Ben hep ılık yaparım zaten sütü içebileceği kadar.sizde dikkat edersiniz.

recaa ederim şekerim bu arda leyal aile hekimiyle görüşmüş böyle bir konuda bilgilerinin olmadığını ama araşıracağını ki varsa böyle bir uygulama önce aşının gelmesi gerektiğini ve böyle birşey olursa hemen bilgilendireceğini söyledi ki onun doktoru gerçekten çok iyi ve ilgili bir doktordur bakalım beklemedeyiz şimcik

tamam işte mavicecim benim açtığım konudada bu yer alıyor.
"Tüm aşılar özel ve devlet hastanesi farkı olmadan ücretsiz vuruluyor. " 1 yaş üstünede 2 doz ve 2 ay süreyle vuruluyor diyor.Nesini anlamadın şeker.???

ok canım ben araştırmaya devam ediyorum. Değişik semtlerdeki muhtelif sağlık ocaklarını arıyorum. Henüz var diyen olmadı ama azimliyim...

yelizcim sevil sizin sağlık ocağında vurdurabilirmiki benim bildiğim bağlı olduğu sağlık ocağında yaptırması gerekiyor çünkü gelişimini bağlı olduğu yer takip ediyor bence sorunda boşuna gelmezin
çünkü benim kız kardeşim gebze osmangazide onun oğlunun boyunu ölçümüyorlardı benim eski eve geldiğinde hemen cevzili sağlık ocağının sokağındaydım götürdük biz ölçemeyiz dediler bağlı olduğu yer gelişimini takip ettiği için olmaz dedi bize bizde bağlı olduğu yerde ölçmüyorlar merak ediyoruz dedik bu seferlik ölçelim dediler o yüzden mahalle bile farklı olsa bakmıyorlar yaneee

öncelikle herkese merhaba.. şimdi alıntı yapmayı dünürüm öğretti ya suyunu çıkarayım accuk.. he he he delikafadulden

slm kızlar bende vurdurcamda ateş mızmızlık yapıyormu gıder ayak mızmız olmasında yoksa gıdınce vurdurcam

benim kızda herhangi bir yan etki göstermedi canım. ateş bile yapmadı. çok rahattık

kartalsevil merhaba canım
kadis cimsanada merhaba.. bu arada okudum. çok geçmiş olsun. benim hırsız hikayesi yeni olduğu için unutmamışsınızdır. benim takılarla -tek taşım, setimin kolyesi küpelerive yüzüğü - herifin takımlarını götürmüş bari adamcığın takımlarını bırak.. dingil daha taksidi yeni bittiydi...

[soytarıcım sanada merhaba
jege cim sana merhaba

kız senin ne işin var burda...hoşgeldin yusuf un anası...

biz aynıyız kızlar...kuzumda bi değişiklik yok...
hala düzelemedik..bekliyoruz bakalım...

geçmiş olsun mavilim.sana de merhaba

ali s mother sana da merhaba canım
littlefairy sana da merhaba canım

ya ne güsel coştu topik
maşallah diyelim
dry ım hoşgeldin kuzun nasıl?
iyi benim kuzum teşekür ederim. sen nasılsın kuzun nasıl. biraz erken cevap verdim kusura bakma... sırnaşık şey

ooo sevgili dünürümde burdaymışş. selam bebek.. damadım nasıl eyi mi...

az önce sağlık bakanlığına konuyla ilgili bilgilendirilmek için yaı yazdım bakalım cevap gelicekmi:uhm:

tatlım aynı muhabbeti ben aralık ayında yaşaddım.. bana cevap yazmamışlar. ama ibolya yayazmışlar cevabı.. artık nasıl bir akıcı lisan kullandıysa.. herhalde benim yazım uzun ve onları köşeye sıkıştırıcı geldiki cevap vermediler :roflol::roflol::roflol:

bu arada konuştuğunuz pnömokok muhabbetinin aynısını ben bizzat aralık ayında yaşadım. tabiri caizse çok özür dileyerek söylüyorum. k.çımı yırttım..
önce mayıs doğumlu bebeklere yapıyoruz gününde haber vercez dediler. tabi dediklerinde benim ikinci dozum vurulacaktı ilkini ücretli yaptırmıştım.
aşı gününü haber vermeyince aradım s.ocağını. dedilerki aşılar yetişmediği için haziran ayından itibaren doğanlara geçerli.. kapatıp tel.i hemen il sağlık müd. aradım. önce konuştuğum kişi dedi ki 31 mayıs da doğumlu olsa yapamayız dediler. neyse kapattım. nette hatunlarla konuşurkenbi arkadaşın 2. dozu s.ocağındayaptırdığını okudum.. sonra tekrar aradımb bu defa başka biri çıktı ve 24 mayıstan önceki bebeklere yapamıyoruz dedi. tabi tel. de kavga ettim adamla. siz dalga mı geçiyorsunuz diye süprizzzzz köşeye sıkıştırınca dediki siz ilk dozu ücretli yaptırdığınız için aşı kapsamına katılmamış olabilirsiniz dedi.. sankim ilk dozu ücretli yaptırdık diye hepsini karşılayabileceğimiz anlamına geliyormuş gibi . neyse sonra kalktım dünürümün dediği gibi ankaraya mail attım. hala cevap gelmedi...:dilcikar: geçen ay kendicim hastaydım s.ocağına gitim. dedimbi ebemizinyanına uğriyim gamyoncuiremsu dedi sana iyi bi haberim var 3. ve 4. dozunu karşılayabilir devlet dedi... ulen dedim nasıl iş.. iyi deim iyi haberlerini bekliyorum. neyse dayanamadım dün aradım. gel aşını yapalım dediler ama hala umudum yok.. bunların işleri muallak... :sm_confused:
sağları solları belli olmuyoru. umarım okurken başınız filem dönmemiştir... kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

sonucu sorarsanız daha devletten ücretsiz olarak aşıyı yaptırabilmiş değilim
:içelim::içelim::içelim:laelaelaelaelaedelikafadulden

Kadis cim ben kuzenim için sordum, böyle böyle o karşıda oturuyor oradaki sağlık ocağı bu uygulamanın başlamadığını söylüyor gelseler oda aşı yaptırabilirmi dedim, Evet misafir olarak geldim der ve yaptırır dediler.Sordum özellikle çünkü onun evide uzak boşuna gelmesine istemem.

Drydeniss senide çağırmış sen gitmemişsin burda kızlar kendilerini paraladılar.
Bana dün gelin dediler ben sabaha hemen götürdüm.

slm kızlar bende pnömokok ile ilgili biçok sağlık ocağını aradım.ısrarla 6 aylık bebeklere vuruluyor diyorlar.bikaçtanesine ısrarla başlamış dedim.sağlık bakanlığından elllerine yazı gelmediğini keskinlikle hiçbir sağlık ocağının aşıyı 1 yaş üstü bebeklere yapmadığını söylüyorlar.iyice kafam karıştı.

yazıyı değil sağlık kurumlarının tutumunu anlamıyommmmm:uhm:

belki gerçekten yavaştır ya benimde aklıma o geliyor...
bi hafta daha bekleyelim bakalım benim konuştuğum kadın sonra tekrar arayın bilgi veririz dediler..
çok ilgililer biliyorum çünkü biz taşındıktan sonra hemşire 4 kere eve gelip ruzeyi kontrol etmke istemişti..
bizi bulamyınca komşulara not bırakmışlardı...
inşallah heryerde yürürlülüğe girerde hepimizin kuzusuna şifa olur

ben kuzucuğumu doyurucammmmmm öpüyorum hepiniziii yemekte yapıcammm dünürüm öpütüm seni bebğümmm gelinimideeeee..... çağan çok daha iyi çok şükür canım kendinizeee iyi bakınnn

İkinizide şimdi anladım mavice ve dry deniss :)))
mavilim bende öyle düşünüyorum ve öyle umuyorum.

Güle güle sevgili dünürler. :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…