Bebeklerimiz ve Biz

Semihacım İyilik,güzellik hayatım sizler nasılsınız?

Zehram sabah şeriflerin hayrola şekercim. Zeyno daha iyidir inşallah?? öpüyorum onun o güzel yanaklarından.

Nimocum Dr unuza bir sorsanıza canım, benimde hiçbir bilgim yok..!

çok şükür bende iyiyim canım...
arada sizlerede uğrayacağım artık...
çok hoşuma gidiyor paylaşımlarınız,dostluğunuz...
sevgiler...

Suçiçeği (varicella)

Suçiçeği ya da varicella, çocukluk çağının en sık görülen hastalıklarından birisidir ve varicella-zoster virüsü tarafından meydana getirilir. İnsanların çoğu bu enfeksiyonu, çocukken geçirir.

Bütün vücudu kaplayan, kaşıntılı bir deri döküntüsü, suçiçeğinin en kolay tanınan özelliğidir. Suçiçeğine yakalanan çocuklarda ayrıca uyuşukluk bulunabilir ve ateş yükselir.

Suçiçeği; hava yoluyla, öksürük, hapşırma veya konuşma sırasında kişiden kişiye kolayca bulaşabilir. Kabarcıklardaki sıvı da virüsü bulaştırabilmektedir. Virüse temasla hastalığın ortaya çıkması arasında genellikle 2-3 hafta vardır. Hastalık, deri döküntüsünün belirmesinden önceki 1-2 günle, bütün kabarcıkların genellikle 4-5 gün içerisinde kurumasına kadar geçen süre arasında kalan dönemde bulaşır.

Suçiçeği genellikle hafif bir hastalıktır; rahatsızlık verir ancak genelde tehlikeli olmamasına rağmen bazı sorunlara yol açabilir. Örneğin kabarcıklar enfekte olabilir, bazı çocuklarda ensefalit (beynin iltihaplanması) gelişebilir. Suçiçeğine yakalanan, 1 yaşından küçük her 100 000 bebeğin 4'ü; 1-14 yaş grubundaki her 100 000 çocuğun 1'i ölür. Bir kadın doğumdan hemen önce veya sonra suçiçeğine yakalanırsa, bebeği ileri derecede hastalanabilir ve bu gibi bebekler çabucak tedavi edilmezse, her 3 bebekten 1'i ölür.

Suçiçeği ciddi bir hastalık olmamasına rağmen, anne-babanın hasta çocuklarına bakabilmek için işe gidememesi nedeniyle de aile sorunları yaratabilir. Suçiçeğine yakalanan her 500 çocuktan veya her 50 erişkinden yaklaşık 1'inin hastaneye yatırılması gerekir.

Suçiçeği iyileştikten sonra virüs, vücuttaki varlığını devam ettirir ve yıllar sonra, zona (herpes zoster) adı verilen, ağrılı bir hastalığa neden olabilir.

Suçiçeği Aşısı
Suçiçeğinin aşısı, canlı virüs aşısıdır. Dünyanın bazı bölgelerinde, örneğin Japonya'da 20 yıldan daha uzun süredir kullanılmakta olan bu aşı Amerika'da 1995 yılında ruhsat almıştır

12-18 aylık çocuklara tek bir doz suçiçeği aşısının yapılması önerilmektedir. Bu aşı genellikle KKK aşısıyla aynı zamanda uygulanır. Bu aşıyı yaptırmamış olan çocuklar, 13 yaşına girinceye kadar herhangi bir zamanda aşılanabilir. 13 yaşına girdikleri halde aşıyı yaptırmamış olan ergenler ve erişkinler, 4-8 hafta arayla 2 doz aşıya ihtiyaç gösterir.

Suçiçeği aşısı yaptıranların %70-90'ı bu hastalıktan korunur ve aşı, şiddetli suçiçeğini %95'i aşan oranlarda önler. Japonya'da bu aşıyı 20 yıl önce yaptıranlarda sağlanan korunma, günümüzde de devam etmektedir. Amerika'da aşının ruhsat öncesindeki testleri sırasında aşı yaptırmış olanlardaki bağışıklık, günümüzde de devam etmektedir. Aşının, ömür boyu bağışıklık sağlaması beklenir.

Bazen çocuk aşıya cevap verse bile hafif bir suçiçeğinin gelişmesi mümkündür (her 100 çocuktan 1-2 tanesinde).

Suçiçeği aşısı yaptıran çocukların, ailedeki diğer, bağışık olmayan bireylere bu hastalığı bulaştırmasından endişe edilebilir ama bu, çok enderdir ve aşılanan çocukta deri döküntüleri geliştiyse görülebilir. Herhangi bir bağışıklık sorunu olan kişilerin suçiçeği aşısı olduktan sonra deri döküntüsü gelişen çocuklarla, aynen suçiçeğine yakalananlarla olduğu gibi temas etmemesi, güvenlik önlemi olarak düşünülebilir.

Suçiçeği Aşısının Yan Etkileri

Suçiçeği aşısı son derece güvenlidir. Bazı çocuklarda (aşılanan her 5 çocuğun yaklaşık 1'inde) aşı yerinde acı hissedilir ve kızarıklık görülür; yine bazı çocuklarda, aşıdan 1-5 hafta sonra hafif deri döküntüsü (yaklaşık 5 tane leke tarzında) gelişir.

Bütün aşılar veya ilaçlar gibi suçiçeği aşısı da, içerisindekilere karşı allerjisi olan insanlarda ciddi reaksiyonlara teorik olarak yol açabilir. Çocuklarda uygulanan suçiçeği aşısına karşı ciddi reaksiyonlar, çok ender (her 1 milyon dozda yaklaşık 1) görülür.

Önlemler
Doktorun bir çocukta suçiçeği aşısını geciktirmesine veya hiç uygulamamasına yol açabilecek çeşitli nedenler vardır:

· Jelatine veya neomisin adındaki antibiyotiğe karşı şiddetli alerjisi olan çocuklarda Suçiçeği aşısı yapılmamalıdır.

Bir doz suçiçeği aşısı sonrasında şiddetli (yaşamı tehlikeye sokan) allerjik reaksiyon gelişen bir çocukta, daha başka bir doz uygulanmamalıdır.

· Bağışıklık sistemi kanser veya HIV enfeksiyonu ya da steroidler gibi ilaçlar nedeniyle baskı altında olan çocuklar, suçiçeği aşısından önce doktor tarafından değerlendirilmelidir.

· Yakın zaman kan veya kan ürünleri verilmiş olan çocuklarda suçiçeği aşısından önce birkaç ay beklemekte yarar vardır.

· Suçiçeği aşısının ya diğer herhangi bir aşının yapılması planlanan günde orta veya ileri derecede şiddetli herhangi bir hastalığı olan bir çocukta aşı uygulanması, iyileşinceye kadar olasılıkla ertelenmelidir.

Suçiçeği aşısından sonra . . .

Çocuğunuzda herhangi bir ciddi ya da alışılmadık reaksiyon gelişirse, hemen bir doktor çağırın veya çocuğunuzu doktora götürün.

dream nasılsın zeynep nasıl?
çoook uzun zaman oldu denk gelemedik.
özlettin kendini...

saolun güzellerim benimŞeniz

çok çok iyiyiz yaradana şükür

zeynep bugün erkenci maşallah
emiri gönderdim okula
onuda emzirirken uyudu kuzum:icecream:

sizler nasılsınız, kuzuşlarınız nasıllar

Selam kızlar...
İstanbul ağlıyor. Acayip de bir soğuk var. Of ya yarında böyle olursa ben Yelizlerin oraya gidemem. Kuzuya aşı yaptıralım derken hasta etmek de var işin ucunda.... İnşallah yarına kadar düzelir hava...
Elifcim ikinizinde iyi olmasına çok sevindim. Bir kaç güne kalmaz tamamen iyileleşirsiniz ve bu hastalık 2009'un en son hastalığı olur inşallah...
Ekincim hoşgeldin... Oh maşallah sarı papatya iyice dillenmiş ne güzel bu kızlar çok fena oluyor çokkkk Eşinin işleride biran önce yoluna girer inşallah...

sevilcim hoşgeldin cnmm
ne aşısı yaptırıyosun yelizlerin orada
sana kötü bi haberim var
pazar gününe kadar pazarda dahil hava hergün biraz daha soğuyo cnm
netten hava tahminine bakabilirsin

evet kızlar efeye nazar degdı ve ılk atesını dun gece yasadık gece 2.5 tu bı baktım atesı 39.2 hemen acıl bı polıkınlıge göturduk dr atesını ölçtu 38.8 hemen ıgne vurcaz dedı hemsıre hazırlamıoş novalgınmı o ıgne dedım evet dedı sız nasıl dr sunuz ya bı ates olçmeyle o ıgneyı vurmak ıstıyorsunuz hemen bı muayene bıle etmedın atesını duşurmek ıçın nıye ılk önce basko yol denemıyorsun nasıl çocukların hayatıyla oynamayı göze alıyorsunuz dıye öyle bır ısyan ettımkı ben bılmıyordum dedı bebde sızın gıbılerı dr yaparlarsa tabıbılmezsınız baksana görevınız bızımle ılgılenmek ve sız oturmuş sıgara ıçıyorsunuz orda dedım kızdım yuru dedım esıme oda sınırlendı ne dr oldugunu sorduk pretısyen dedı nasıl kendıne guvenıp o ıgneyı vurmak ısteyebılır ya sonra hemen askerı hastaneye gıttık ıyıkı vurdurmamışınız dedı ve bu arada atesıde duştu tahlıller yapıldı tertemız damaklarına yıne baktı dr kopek dışlerının 4 dude kaparmış patlamak ıçın

hoşbuldum bebeğümm.zeyno nasıl canımm
inşallah işlerimiz düzelir canımm
eşimin morali çok bozuk haliyle bende çok üzülüyorum allah yardımcımız olsun hepimişzinn

ekinnazım napıyın şekerüüüm naz dillenmiş maşallah ne tatlı olmuştur zilli.öp onu benim için.
yelizcim sen nasılsın deno nasıl???

hoşbuldum bebeğümm nasılsınn berra nasıll canım
maviceden hasta olduğu haberini almıştım şimdi nasıl oldu
umarım iyidirr

sibel çok geçmiş olsun
iyiki vurdurmamışsın novalgini
demek ki dişler baya bi zorladı efeyi, köpek dişleri zeynebin de zor çıkmıştı

kızlar geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir

işlerim vardı sabahtan beri evle uğraşıyorum yeni bitirdim yoruldum bayağı kanan aşağı çağırıyor misafirleri var offf hiç inmak istemiyorum ama gidice elimi mahkum
sonra görüşmek üzere umarum herkes iyidir hoççakalınnnn-tatlicadiarzu-

Sevilcim,İnşallah düzelir havalarda gelirsiniz hem aşı olayını hallederiz hemde otururuz :)) tam süper
olur :))). Sabah belli olur sanırım değilmi.? Bana telefonla bildirisin çünkü sabah 11 gibi dr la randevum
var. şirkette veya evde olamıcam. Kader bizi biryerde buluşturacak ama du bakalım bu iki oldu :))))

Sibelcim çok çok iyi yapmışsın canım bilinçli annelerdensin. Tebrikler, efeyede çok çok geçmiş olsun
İnşallah bundan sonra çıkmaz ateşi.

Mavicecim sen nassın kaymaklı ekmek kadayıfım :))) hergün hergün temizlikli yapılır şekercim yaa.
azıcıkda kendüne vakit ayır. :)) ( kıskandında onda söylüyom)

napıyiniz
bizde 5 milyar kredi çektik borçalrı kapatmakiçin hadi hayırlısı bakalım
bugün içim bi sıkılıyor bi sıkılıyor
keyfim neşemhiç yok
öpüyorum hepinizi

Nimetim Allah ödeme kolaylığı versin canım,
Hayırdır canım dua oku içinde bol bol hayırolsun inşallah.
Nilimiz nasıl onu anlat neşen yerine gelir. :) yeni öğrendiği şeyler yokmu??

Slm kzılatr nasılsınız hiç uğrayamadın yeni taşındığımızdan dolayı telefonlar santrale bağlandı netimiz kesikti o yüzden şimdi bağladık aklım hep sizdeydi ama öözledim vallahi hepinizi.

oooo ekinin nazım gelmiş nasılsın şeker özlettin kendiniz naz hanım dillenmiş maşallah cimcime bunlar yaaa bizimkide bıdı bıd konuşuyor vallahi.

drydenizcim teşekkürler geçmiş olsun dileklerin için.

dünürüm geçmiş olsun canım acil şifalar efeye.

elifcim iyi olmanıza sevindim. bu arada gözün aydın kardeşin için canım son ayrılığınız olsun.

zehracım sevilcim semihacım ayşegülcüm yelizcim sizlerede merhaba kuzuları öpüyorum .

bu arada bende bugün sağlık ocağını aradım . 2008 mayıs sonrası doğumlar için uygulanıyormuş öle sölediler bize öle bir gelmedi diyorlar.

iyi akşamalr kızlar....
yaa ancak teşrif edebildimm..
halbuki mesaimiz 7,30 da aşladı bugün..
Albina nın 2 gündür düzeni bozuldu..
dün erken kalktı. öğleni beklemeden tekrar uyudu... bir daha akşam 8,30 da yattı gece uykusuna..
bu sabah 7,30 da kalktı.. 10,30 da tekrar uyudu..13,00 gibi kalktı bir dahada uymadı bıdık....
neyse bu akşam vaktinde uyutmaya çalışacam bakalım dayanabilecekmi o saate kadar..

yelizcim bugün bizim sağlık ocağını aradım.. banada aynı şeyi söyledilerr
mayıs 2008 den sonra doğanlara ücretsizmiş..
niye böyle dedim.. o tarihten önce doğanlar bu ülkenin vatandaşı değilmi dedim..
bize böyle bildiri geldi..dediler..
seni örnek verdim. belki tanıdığıdır dediler. vs..
eğer öyle bişi olursa biz size haber veririz dediler...

bakalım haber gelecekmi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…