Bebeklerimiz ve Biz

tüm güzellere merhabaaaaa

hay allah geçmiş olsun kadişçim allah beerinden korusun rabbim bir daha yaşatmasın

bundan 7/8 sene evvel biim semtimize hırsılar dadanmıştı neredeyse hergece bir eve giriyorlar polis çağırıyoru bizim elimiz kolumuz bağlı sabaha kadar burada nöbet tutamayızki si yakalyın demeye getirdiler resmen tam 2 ay sabahlara kadar tedirgin ezanlar okunana kadar yatamazdım ehhh böyle bir stresin sonucu ne olur ilk o zaman tanıştım ürtikerle resmen paranoyak olmuştum gece yaz tabi perde kıpırdar biri var acaba ki pencerelere korunaklı olduğu halde yatağa yatarım başlarım kurmaya gündüz gelip dolaba felan girmişlermidir biz yatınca çıkarlarmı nereden gireceklerse her tarafı demir parmaklık yaptık o yıl balkon kapısının üstüne bile demir parmaklıklı kapı yaptık düşünün yani... gecenin üçünde bir komşumuzun balkonunda kayın pederim görüyor kovalıyor balkonu taşa tuttular tüm komşular o gece hırsız kovalamaya çıktılar düşünün her gece bir komşumuz sırayla ezan vaktine kadar balkonlarda nöbet tutuyordu... yelizcim sizede çok geçmiş olsun zaman geçince komik geliyor ama insan ayrıntılı düşününce neler olabileceğini allah korumuş yani rabbim fırsat vermesin bu vicdansızlara... çok geçmiş olsun kadişim tekrar:teselli:

elifim geçmiş olsun bidenem inşallah düzelecek ruziş çağan da öyleydi önceden çok seyrek hastalanır ama zor atlatırdı... inşallah en kısa zamanda düzelecek canım:teselli:

sağol aynurcum teşkkürler evet insan gidene üzülmüyorda okadar dağıtmaları pisletmeleri çekilmez geliyor insana işte tabiki can sağlığı olsun diyoruz yapcak birşey yok elimizden ne gelirki bizde olay yeri inceleme falan çağırdık ama 3 -4 saate zor geldiler yüzeysel ilgileniyorlar işte

yelizcim nerde vurdundun aşıyı canımm sağlık ocağındamı yoksa özel hastanedemi

slm kızlar pnomokok muhabbetini duyunca söylemek istedim, 8. aydan sonra doğan bebekler için pnömokok artık ücretsiz, ama rotavirüs hala ücretli, 3 aylık olana kadar da yapılması gerekiyor, ağızdan alınıyor, ben en son 130 ytlye yaptırmıştım ama sanırım 168 ytl olmuş, ikinci dozu mart 15 de yapcak doktoruumuz, bebişlerinizle hayırlı uzun ömürler geçirmeniz dileğiyle, Şeniz

elifim kıyamam bidenem sizeee inşallah tez vakitte düeleceksiniz kuzunda sende inşallah canım... rabbim tüm hastalara şifa versin :Saruboceq:

yelizcim şifa olsun canım aşınız ben hala arştıramadım o konuyu..
sağlık ocağının nosu evde ama aklıma bile gelmiyor inan...
mavicem çok teşekkür ederim canım.
geçecek biliyorum ama ne zaman işte..
sayfa açık ama yazmaya gücüm yok inanın...

İbolya ilk başta altı ay altı bebeler için vuruluyordu ücretsiz ama dün yayınlanan kararla 6 aydan büyük
bebeler içinde vurulucağı duyuruldu. Benim kızım 21 ayına yaklaştı. Bugün ilk dozunu sağlık ocağında
vurdurduk. 2. dozunuda iyi ay sonra vurduracağız.

dediğin gibi Rotavirüsü ve suçiçeği aşıları halen özel.

selamlar geçmiş olsun öncelikle aşı vurulmuşsunuz.. bu aşı ne aşısı yeliz ben kızıma vurdurucam ama aşının adı değişik geldi bana. prevenar vurdurucam zatüre aşısı yani pnömokok aşısı sağlık ocağında vurmuyorlardı. özelde vuracaklar bana bilgi verirsen sevinirim :)

bugün pnönokok aşısının 1. dozunu vurdurduk.2. doz için 2 ay sonraya gelin dediler.
Bilgilerinize kızlar.

Selam canımmmm
Şifa olsun denoma...
Bizde iremin uzun ısrarlarına dayanamayıp attık kendimizi kokağa
Çıkmışkende sağlık ocağına uğradık onlara 1 yaş üstü bebekler için gelen bir bilgi yokmuş.
Şimdi senin yazını okuyunca yakındaki bir başka sağlık ocağını aradım oranında bilgisi yok. Ordan başka bir yerin tel. aldım oradan daha net bir bilgi alabilirsiniz dediler. Bakalım araştırmacı gazeteci olarak konunun üzerine gidiyorum. Seninkini örnek gösterdim şaşırdılar. Başka bir bilgi alırsam hepinizi haberdar ederim kızlar.....

Ceysum cum teşekkür ederiz. Pnömokok aşısı ( zatüre menejit orta kulak iltahabı sünizit).
Devlet artık sağlık ocaklarında ve sağlık kurumlarında ücretsiz olarak ay ve yaş sınırı olmadan bütün
çocuk ve bebeklere yaptırıyor. En yakın sağlık ocağıyla sende bir görüş istersen.

Sibelcim hiç bir şey yapmıyor, sadece vurulan yerde biraz yanma yapıyormuş,rahatlıkla vurdurabilirisin.!

Sevilcim amin canım. Dediğim gibi bence blöf yapıyorlar öncelikleri kendi yakınlarına tanıyorlar.
Bir kaçgün sonra evet derler kesin. Ben daha bu sabah vurdurdum. Eğer olmasa neden vursunlar değilmi?

Kesinlikle canımcım...
Bizim devlet anlayışımız böyle işliyor işte...
İlk sorduğumda kestirip attı. Daha sonra seni örnek verince bir duraksadı ve başka bir tel. numarası verdi oradan bir sorun diye.
Bırakmıyacam peşini ama yakınlardaki tüm sağlık ocaklarını arıyacağım olmadı sağlık bakanlığına kadar arıyacağım.

şimdi verilen numarayı aradım. Böyle bir uygulama yok o sağlık ocağındaki arkadaşlar uygulamayı yanlış anlamışlardır diyorlar. Çıldırmamak içten değil şimdi sağlık bakanlığını arıyacağım. Yelizcim sizin aşı olduğunuz sağlık ocağının ismi nedir? Tabi senin için söylemende bir sakıncası yoksa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…