Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

sebze çorbası
malzemeler
yarım havuş
yarım patates
yarım kabak
1 tane taze fasulye
1 çay kaşığı irmik
yarım çay kaşığı tereyap yada dün evde taze et suyu vardı ondan koydum
hazırlanışı
3 fincan suyu kaynatıyorum daha sonra küçük küçük doğradım sebzeleri kaynamış suya atıyorum su sebzerin üzerini hafif geçmiş oluyo sebzeler pişince suyu ayrı bir kaca alıp 1 çay kaşığı irmiği ataıp 2 dak daha pişiriyorum sebzeleri tel süzgeçden geçirip suyunu ekliyorum en son tereyağını ekleyorumm
afiyet olsun yarasın bebeklerimize
not:arkadaşlar ben ilk gün sadece havuç ve patates yaptım sonra kabak ve fasulye ekledim sizde yavaş yavaş çoğaltın sebzeleriii

Son düzenleme:
yoğurt
100cc sütü şerçe parmağımın dayanabileceği sıcaklığa yani 40 derece ayarladım süt saklama kabıma (ağzı kapaklı) arkadaşım bana kovanoz mamasındada yaptığını söylemişdi mantıklı çünkü ortalama 100cc onlarda içinden biraz süt alıp bir çay bardağında bir tepeleme çay kaşığı yoğurdu karıştırıp sütün içine döktüm ve karıştırdım sonra kapağını kapatıp ona uygun bir havluya sardım ve hiç kıpırdatmadan 4 saat mayaladım sonra doğru buzdolabına koydum çünkü 1 günde buzdolabında beklemesi gerekiyormuş yoğurdumuz hazır arkadaşlar isterseniz yoğurdun içine meyve püresi ekleyip meyveli, yoğurt yapabilirsiniz

muzlu süt
yarım muzu tel süzgeçden geçiriyorum kıvamı koyu olduğu için içine 10-15 cc anne sütü yada devam maması ekleyip hazırlıyorummm

bu ek gıda hususunda 2008 kasım anneleri kendini aşmış kızlar isterseniz sizde bakın derim...ben şimdiden not ediyorum yaptıklarını

yoğurtlu sebze çorbası
malzemeler
125 cc yoğurt
küçük boy patates
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytin yağ
hazırlanışı
yoğurt tencereye konur üzerine biraz su ilave edilir ve patatesler doğranır pirinç yıkanır ve başka yerde su ile haslanır . patatesler piştiğinde tel süzgeçden geçirilir (ben patatesleri rendeleyeceğim daha kolay pişer).
not: bunu bugün deneyeceğim yoğurd yemesi için

esma canım yoğurt kendi mayaladığın yoğurtmu?çorbayı yaparken..
birde muza devam mamasını nasıl yapıyorsun anlamadım ya

esma canım yoğurt kendi mayaladığın yoğurtmu?çorbayı yaparken..
birde muza devam mamasını nasıl yapıyorsun anlamadım ya

ilk olarak evet kendi mayaladığım yoğurtla yapacağımmm
ikincidemuzu tel süzgeçden geçirince kıvamı koyu oluyor yeni ek gıdaya geçtiğimiz için biraz cıvık olmasını istediğim için 10-15 cc kadar anne sütü ekledim dün biraz kıvamını ayarladım anne sütü olmasaydı 1 ölçeklik devam mamasıyla kıvamını ayarlayacakdım

aklımda çok fazla şey var aslında ama yaptıkdan sonra yazmak istiyorummmm

kızlar birde şunu söyleyeyim ben henüz denemedim ama yemeklerinin içine çorbası olur meyvası olur hazırladığınızda cevizi blendrda iyice toz haline getirip katın bildiğimiz üzere ceviz omega 3 kaynağı beyin gelişimi için çok önemli
NOT: yalnız ceviz içini önermiyorum çünkü kurutulması için kimyasal aşamalardan geçiyormuş kabuklu cevizi alın siz kırın içiniz rahat etsinn

Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.

Hazırlanışı:
ınek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

bebek.comdan alıntıdır.

Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

bebek.comdan alıntıdır.

Muhallebi: 4-6. aydan itibaren başlanır. Genellikle akşam öğünlerinde yatmadan önce verilir.

Mama ile Muhallebi Hazırlanışı: ınek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması* ilave edilip, iyice karıştırılır.

bebek.comdan alıntıdır.

yoğurt konusunda doktorum süt mayalandıkdan sonra alerjik özelliğini kaybediyor yoğurdunu inek sütüyle yapabilirsiniz dedii

kızlar ben sebze çorbasının içine 1 tane sarımsak yarımda soğan koydum doğramadan ikiside çok faydalı hem çorbayada değişik tat verdi bir yan etkiside olmadı ama domates koymuşdum o totişinde alerji yaptı koymuyoruz bi daha

kızlar bnen oglusa hazır kavanoz meyve ve sebze pürelerınden verıyom aranızda hazır veren yokmu

deryacım ben verdim sebze püresini yemedi meyve püresini maşallah yuttu.
şimdi evde yapmaya başladım.sebze çorbalarını gayet güzel içiyor.maşallahmeyve pürelerinide yiyor.
organik olanlardan seçtikten sonra bir mahsuru yok verebilirsin demişti benim doktorum.

bende meyve püre tarifi vereyim bari:
2 kayısı
2 erik
5-6 tane yeşil üzüm
tel süzgeçten geçirilerek püre haline getirilir ve afiyetle yedirilir:)

Yarım seftalı
2 kayısı
Çeyrek muz
bunların cam rendede geÇırıp yada blendırda pure halıne getırın
afıyet bal seker olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…