Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

kuzum dün biraz rahatsızlandı öksürüp kusuyordu. şükür ateşi falan yoktu ama yine de doktorumuza gittik. muayeneden sonra şeftali ve elma suyu ile ek gıdaya başlayalım dedi. o şaşkınlıkla algılamadım. ancak elma mevsimi değil ki. yani mevsimi olmayan bir meyveyle başlamak sakıncalı olmaz mı?

Mercımek
prınÇ
patates
sogan
bunları guzelce kaynatın blendırdan geÇırın
afıyet olsun kuzucuklarıma

aslında bu Çorba benım mercımek Çorbam blendırdan sonra ben salÇa ve yag katıyorum ıÇıne

canım nasıl elma mevsımı degıl sımdı yaz elmaları var pazarlarda hanı kuçuk kuçuk onun tatlılarını al yedır kısın yedıgımız elmalardan marketlerde var ama çok pahalı kılosu 8 tl bızım elmamız bıtmıs mecburen almak zorunda kaldım 2 elmaya 5 tl para verdım

Yarım seftalı
2 kayısı
Çeyrek muz
bunların cam rendede geÇırıp yada blendırda pure halıne getırın
afıyet bal seker olsun
canım yiğitle aramıza 10 gün kadar var. siz ne zaman ek gıdaya geçtiniz? ilk ne verdin? ne kadar verdin? kafam karışık bu ek gıda konusunda:sinifsinif:

elma sonbaharda olmaz mı? ben mi yalış biliyorum. marketlerdekiler sera değil mi?:kedi:

Kuzum bıde yaz elması var yazın olan kuÇuk kuÇuk onlardan al
bız ılk ne verdık seftalı elma ve muhallebı verdık bırde muz valla benım dr bı sınırlama koymadı ıstedıgı kadar yesın dedı yemek ıstemedıgınde bellı eder zaten ama benden tavsıye 1 meyveyı 3 gun ver Çocuga bı zararı olacak mı alerjı olacak mı dıye baktın olmadı ben gıbı butun meyvelerı karıstır yedır

bugun ogluma kaynamıs yarım patatesı süt ile ezdim yedırdım afıyetle yedı oglusum

deraycım, kendi sütünle mi yedirdin?

kızlar bir diyetisyen şunu demiş aralık annelerinden birine... bebek beslenirken yani ek gıdalarla.. ilk 15 dakikada ne yedirirsen yedir. sonraki dakikalar ya oyuın zamanıdır ya da sonradan verdiklerini çıkarma zamanıdır..
yani 15 dk da doyurmak gerekiyomuş. bebeklerimiz çok meşgul ya veletler...

bir de ben cam rende alamadım daha..
hani plastik püre yapıcı rendeler vardırya ondan kullanıyorum. sonra da tülbent veya kumaştan değil de yine plastik süzgeçten geçiriyorum sularını çıkartmak için. plastik bebek kaşığıyla da yediriyorum. sonuçta metal değmiyo. zaten elma suyuna metal değince hemen karardığını farkettim.

ben tam olarak ek gıdalara geçmedim tattırma aşamasındayım daha yani ögün olmadı henüz ama bugün kendimize yaptığım yoğurt çorbasından verdim yedi kuzum..
tarifler çok işe yarayacak valla iyi olmuş bu topik.

eeeenneee bu topıgı yenı gordum ben
bende bendee görmüstümde ben o ek gida listesi topici sanmistimmmm
su metal konusunda ve cam rende doktorumuza sordukta farketmez ne kullanirsan kullan dedi... rendede birsy yapmiyorum zaten... bicakta kullaniyorum öyle kafama göre!!

Evet doktorumuzun bize verdigi kitaptan menüler....hepsi neredeyse sebze:)

* Yarim Muz, 2 yemek kasigi yogurt, 1 adet seftali, yarim elma rondoda karistirip icine haslanmis irmik ilave edin.
Not: 1 tatli kasigi irmigi yarim cay bardagi suyla haslayin.

Sebze karisimi:
20 g Havuc
20 g Patates
20 g Zuchini ( bi tür sakiz kabagi)
20 g Brocoli
1 cay kasigi zeytin yagi

hepski kücük kücük kesilecek, suda haslanacak ardindan icine yagi ilave edip püre haline getiirilecek...

Not: isterseniz icine buna alistiktan sonra Pirinc ekleyebilirsiniz (1 tatli kasigi)

Patates - Karnibahar yada Patates -Ispanak
50 gr Patates
50 gr Karnibahar yada Ispanak
80 ml Su
Zeytin yagi

Hepsi kesilip suda haslanacak yag eklenip püre haline getirilecek.
Not: Ispanagi cok kez yikayiniz.

Tavuk-Havuc
100g Havuc
25 g Tavuk gögsü
70ml Su
zeytin yagi

Hepsi kücük kesilip haslanacak , icine yag konup püre haline getirilecek.
Not: Tavuk gögsü sinirsiz ve yagsiz.

Havuc ve Misir
Hepsi haslanip püre haline getirilecek ve icine yag eklenelicek. Eger havuclar organikse iyice yikayin ve soymadan haslayin ... Misiri kavanozdanda kullanabilirsiniz, eger kavanozdan kullanacaksaniz ozaman havuclar birazdaha yumusadiktan sonra eklenicek misirlar.

Tahilli meyve mama
20 gr Irmik
90 ml suyla haslanacak
icine 100g meyvepüresi (Elma,Muz,Seftali,Kayisi,Üzüm,Armut vs.) eklenicek ve en son bir cay kasigi zeytin yagi eklenecek:)

KIZLAR COGUNLUGU BELKIDE BILDIGINIZ SEYLER AMA HANI KARISTIRABILIRSINIZ .... Örnek vereyim diye :) Ben havuc ilk verdim simdi havuc patates yarin havuc patates kabak vermeyi düsünüyorum ... Burdaki doktorlar en fazla dört sebzeden olmali fazla sey karistirma diyor alerjji oldugunda anlayabileyim diye.. Baska gün birini cikar onun yerine baska bir sebze ekle diyor:)

Vegetarisch Sebze-Patates-Tahilli mama
100g Sebze (Havuc,Ispanak,Karnibahar,Brokoli vs)
50gr Patatesle suda haslanacak. 10 gr yulaf eklenecek ve 30 gr. Portakal suyu ve 20gr Su eklenip püre haline getirilecek en sonunda icine bir tatli kasigi zeytin yagi eklenecek : )

eeee bunlar hep gr la 10 gr 20 grnasıl bilicem tartım yokki yaaaaa kaşıkla olsa ne iyi olurdu veya göz kararı koysak ne olur ki

Almanyada - yurt disinda yasayan anneler ve bebeler - eger doktorunuz bir liste vermediyse benim doktorun verdigi liste:)

| Yas | 5.Ay | 5.Ay sonu | 6.Ay | 7.-9. Ay |1 0.-12. Ay |
Sabah | | MeMe|MeMe| Meme| MeMe| 5|
Ögleden önce | | MeMe| MeMe| MeMe | MeMe| 6|
Öglen | |1 | 2| 2 | 2|7|
Ikindi | |MeMe|MeMe| MeMe| 4| 4|
Aksam | |MeMe|MeMe| 3| 3| 8|

1. Sebze+MeMe

2. Sebze/Patates/Et (6x Et, 1 kere etsiz,Meyve püresi tatli olarak)

3. Tam yagli süt - tahili MaMa (Muhallebi)

4. Sütsüz Tahilli Meyve Mama

5. Meme+Ekmek+Meyve

6. Meyve+Tahilli mama yada ekmek

7. Sebze,Patates,Pilav,Makarna,Meyve,Et

8. Ekmek+Meme+Meyve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…