bebeklerimizin boy ve kiloları yazalım kızlar

Kaç kilo olmanız gerekiyor?

American Dietetic Association ( Amerikan Dietisyenler Birliği ) tavsiyesine göre,

Anne Adayı Ortalama alınması
gereken kilo Maksimum alınması
gereken kilo
Düşük ağırlıklı 12 kg 18 kg
İdeal ağırlıklı 9 kg 15 kg
Kilolu 7 kg 11 kg
İkiz bebek 16 kg 20 kg

Anne adayı hamileliğin 39 - 40 hafta sürdüğünü düşünerek kontrollü olmak gerektiğinin bilincinde olmalıdır.

Hamileliğin
İlk kısmında ayda en fazla 1-1,5 KG
2. kısımda ayda 1 kilo
3. kısımda ayda 2 kg
alabilirsiniz.
Bebeğin kilo alımı en çok 3. bölümde olduğu için sizde kilo alımını bu son aylara bırakmalısınız. Son aylarda bebek neredeyse haftada 250 gr alabiliyor. Kilo artışını son aylara bırakmak aynı zamanda 39 haftayı tamamlamayı da kolaylaştırıyor. Çok kilo alan anneler bazen daha erken doğum yapmak istiyor.
Nelere dikkat etmek gerekiyor?

Hamilelik süresince iyi beslenmeniz gerekiyor ama iyi beslenmek demek çok yemek değildir. Günlük sadece 300 kilo kalori bebeğiniz için gereken enerjiyi sağlayacaktır. Hamile olmayan sağlıklı bir kadının günlük 1600- 2200 kilo kalori aldığı düşünülürse ekstra 300 k kal yeterlidir. Bu enerjiyi ekstradan alınacak 1 bardak süt, ekmek veya 1 porsiyon meyva ile sağlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken; öğün atlamadan 3 ana ve 3 ara öğün yemeniz gerektiğidir.

Hamileliğin başlarında, sabah hastalığı dediğimiz mide bulantılarınız olursa, en iyi yöntem kahvaltıdan önce grisini - leblebi gibi kuru yiyecekler yemeniz, yemekle beraber sıvı tüketmemeniz gereklidir.yemeklerden 30 dakika sonra sıvı alabilirsiniz.

Kafeini yüksek içecekleri azaltmanız gerekiyor, fazla kafein tüketimi düşüklere, düşük doğum ağırlıklı doğumlara neden olmaktadır. Sadece kahve değil, kafein, kolalı içecekler, çukulata ve çaydada bulunur.
Bitki çaylarıda kontrol edilerek içilmelidir. Günde 5-6 fincan aynı bitki çayının içilmesi durumunda bu ilaç etkisi yapar, aynı cins bitkiçayı içmek istiyorsanız günde 2 fincanla kısıtlayınız.
Hamilelik sırasında ve emzirme döneminde alkol alınmaması gerekiyor. Alkol fazla alındığında çocuklarda öğrenme güçlüğüne rastlanmakta, eğer bir organizasyonda bulunacaksanız alkol alımınızı 1-2 kadeh şarapla sınırlandırmalısınız.
Hamilelik sırasında ve emzirme döneminde pastörize olmayan süt, yoğurt, peynir tüketmeyin. Çiğ et ve et ürünleri( füme balık, et, sushi, salam, sosis, pastırma, sucuk ) tüketilmemelidir. Etlerin ve yumurtanın mutlaka çok iyi pişirilmesi gerekmektedir.
Hamilelik ve emzirme döneminde protein alımını % 15 oranında arttırmak gerekmektedir. İyi protein kaynakları et, süt, yumurta, peynir ve kuru baklagillerdir. Vejetaryen anne adayları soyalı ürünleri tüketerek protein ihtiyacını karşılayabilirler ama bazı durumlarda toz formunda protein kullanılması da gerekli olabilir.
Hamileliğin son dönemlerinde ödem oluşursa tuzu kısıtlamak gerekir. Ama tuz kısıtlanırsa soda ve sodalı içecekleri de kısıtlamak gerekir.
Gıda takviyesi olarak artık hamilelik öncesinde Folik asit kullanımı önerilmekte, folik asitdin düşükleri önlediği ve bebeğin sinir sistemi gelişiminde etkili olduğu görüşü oldukça benimsenmiş durumdadır. Demir ve kalsiyum preparatları mutlaka doktor tarafından tahliller sonucunda başlanmalıdır. Multi vitamin kullanılıyorsa emzirme döneminde de vitamine devam etmek anneleri daha iyi hissettirmektedir.
Diabetli olan anne adaylarının B grubu vitamine ihtiyaçları artabilir.
Sağlıklı bir hamilelikten sonra, unutmamanız gereken bebeğiniz doğduktan sonra da onu iyi beslemeniz gerekmektedir. En iyi besin anne sütüdür. Günlük sıvı miktarınızı
( 2-3 litre ) alarak ayarlayınız. Katkı maddelerinden uzak durunuz.
Hamilelik süresince haftada 1 kez aynı saatte, aynı kıyafetle tartılıp kilonuzu kontrol ediniz. Hızlı kilo artışı olduğunda doktorunuz sizi uyaracaktır ve diyet uzmanına yönlendirecektir.

Süt verme döneminde kilonuzu kontrol edin, şeker ve şekerli gıdadan anne sütü yapımını arttırmaz. Sütü ne kadar çok verirseniz o kadar çok sütünüz olur. Emziren annenin bu döneminde fiziksel aktivitelerden kaçınması gerekmektedir.

Beslenme ve diyet uzmanı
Aydan ATASOY

alinti

bi sonraki kontrolümüz 4 haziran koskoca 3 hafta var 31. haftada 2100 gr demişti doktor ama bana pek inandırıcı gelmedi az dese inanmıyorum çok dese yanlış hesaplıyor diyorum bu güvensizlikle ancak bebeğimi gözlerimle görünce inancam kilosunu boyunu:)))
bakalım 35. haftada ne kadar olcak kızcem?

evet corumluu yaa niyee söylemiyyooo:mymeka:
kız ben çatlarım meraktann

bende yarin sabahin köründe gidicem kontrole.. sabahin körü dediysem gercekten sabah 7 bucukta gidicem :roflol:
herüfüm gececi calisiyor o da gelmek istedi.. ögleden sonraya randevu alamadim.. 6 bucukta gelio eve sabahin köründe o yatmadan gidicez..
haberleri veririm .. 31+ 5 oluyoruz yarin..
enem gerci takvimler cikti ama ne olur ne olmaz yarina kadar silinirler belli mi olur :roflol:
hepnizi itinayla mincikliorummmmm mucxxxxxxxxŞeniz

vallahı canım bebeğinize maşallah sanırım okuduklarıma evdekı kıtaplarıma gore bebeğiniz birazcık buyuk..normallere gore 24,haftada570-600 gr oluyorlarmış boylarıda 33 cm.AMA sizinki birazcık fazlaymış:))
28,haftada iseboyu 38cm ağırlığı 900-1000 gr.
30.haftadaboy:40 ağırlık 1300 gr..

benımde kızım oyleydı ve banada şeker testı yaptılar ırı bebeklerde bu test yapılıyor oyle sanıyoum kı sızede yapılacak..hadi oğluşunuza maşallah.

Ufff Aynen Bende çok Merak Ediyorum En Son 24 Haftalikken Gitmiştim 750 Gr Di şimdi Kaç Olmasi Lazim Acaba Bizde Haftaya Gidicez çok özledim Oğluşumu Ne Kadar Değişti Kim Bilir

sağol canım bakalım görücez haftaya oğluşumu inşallah sağlıklıdır :uhm:

Biz dün gördük oğluşumuzu. Doktor bak babası oğlunun takımlarına dedi gösterdi bize balıkını. Bize bakıyordu. Parmağı ağzında cuklatıyordu. Doktor Ege beyin keyfi yerinde herşeyi normal dedi. Allah nazarlardan saklasın bebişlerimizi.....

doktordan geliyorum kizlar..Pa$amizz kocamaaaaaaan olmu$$.. 43 cm ve 2200 gram
böyle devam ederse 3,5 4kg gibi dogarmis ..
büyük bir bebek oldugunu söyledi.. allah dogumda kolaylik versin .. dombili dombili hepsi :roflol:

büyük bir bebek oldugunu söyledi.. allah dogumda kolaylik versin .. dombili dombili hepsi :roflol:

Gözün aydın canım, Allah sağ sağlim bebişlerimiz kucağımıza almayı nasip etsin. Bebeklerin maşallahı var.

maşallah kız ne ile besledın canım paşanı kız

sankı temmuz çocukları bıraz iri zannedersem:roflol:

hehehe tosuncuklar gelicekk..
bugün doktor 3d ultrasonda gösteriyoda yanaklari nasil $i$ko anlatamam :roflol:
daha ii yha isiririzzz onlariiiiii :teytey:

maşallah hilmiyecim temmuz çocukları gerçekten hepsi tosun olucak maşallahı var bebişlerimizin bende haftaya gididcemm bakalım ne kadar olmuş canım EGEMMM çok özledim onu görmeyi...

maşallah canım efe yee tosuncuk olucakk..
annesine mi çekti ne yaptı :roflol::roflol::roflol:

bi benim kız zayıf olucak herhalde mankenmi olmaya niyetlendi nedir:dilcikar:

canım 31 haftalıkken gittigimde 1400 1600 arası dedi doktor sütü peyniri yumurtayı yogurt artırmam gerektigini söyledi bide balık yagı verdi kızımın suyuda azmış sürekli su ic yat dedi bana :1no2:

canım 31 haftalıkken gittigimde 1400 1600 arası dedi doktor sütü peyniri yumurtayı yogurt artırmam gerektigini söyledi bide balık yagı verdi kızımın suyuda azmış sürekli su ic yat dedi bana :1no2:

Benim de 32 .haftada 1670 gr. geldi bebeğim bana da süt urunleri ve badem ceviz balık dedi ceviz tamam da ben de sutu balıgı azaltmıstım 1 haftadır 2 bardak sut haftada 2 de balıga basladım bakalım 26 sında kontrol var ne gelecek fazla almamıssa artık kesin bana cekmistir diycem ne yapalım ben de çiroz gibiydim zaten hep..Uzuleyim falan deme sakın hem zayıf cocuk iidir saglıklı olsun da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…