bebeklerimizin boy ve kiloları yazalım kızlar

arzucum her bebek ayni deil tabi .. ayy kiz sen ne alingan oldun hee isimiz var seninle :roflol::roflol:

napıyım canım yaa herşey iyi giderken kilosu ve suyu az oldugunu ögrenince hic iyi olmadı benim icin morelim cok bozuldu napıyım sürekli yedigime dikkat ediyorum kuzum alsın diye ama bakıyorum ki 1 haftada ben almışım 1 kilo onada canım sıkıldı offf bakliyat yedim dünde ıspanak yaptım sürekli yararlı olabilicek şeyler yemeye gayret ediyorumsenağlama

hadi hayırlısı be gelincik.Allah kurtarsın.sezeryan olunca gün veriyorlar,biliyorsunki o gün bebişin kucağında olacak.bizim doğum ne zman olacak kimbilir.sağlıkla sıhatle gelsin yavrularımız.bebişinede maşallah canım.benim doktor sorduğum halde ne boyunu ne kilosunu söylemiyor niyeyse....çok merak ediyorum benim oğlumun kilosu boyu nasıl acaba...

adasucum üzülme her bebek aynı olmaz o son aylar nasıl alıcak bak görceksin hem almasa bile sağlıklı olsun önemli olan o doğduktan sonra alır tombiş bebek daha sağlıklı olur die bir kural yok ki sen bebeğine ii bak o doğumdan sonra nasıl alır bak görürsünn hiç sıkma canını
bende 28 inde giricem ultrasona inş bu sefer yanlışlık olmaz çok korkuyorum wallahi artık ultrasayona girmeye hayırlı hbrlerle gelirim inşallah sizlere ...

kedinde anlarsin kilo alip almadigini canim ..benimkinin tekmeleri cok sertlesti ..yerinden hoplatiyor insani bazen .. disardan bakincada belli oluyor.. eger öyleyse sendede bilki bebisin büyüdüüü

33.HAFTADA ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ :Gebelikte artan relaxin hormonu uyluk eklemlerinizi gevşettiğinden yürüyüşünüz zorlaşır.Eller belde ve belinizi öne doğru iterek yürümeye başlamış olabilirsiniz.Sırt ağrılarından kaçınmak isterseniz doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeli ve dosdoğru durmak için çaba göstermelisiniz!Özellikle geceleri rahat bir pozisyonda dinlenmelisiniz.El ve ayaklarınızda şişme varsa mutlaka tansiyonunuz daha yakın takip edilmelidir. Bebeğinizin dışarıda yaşama şansı giderek artmaktadır.Akciğerlerden (alveollerden) salgılanan surfaktan denilen bir madde artmaya başlamıştır.Bu maddelerin artışı ile bebeğin dış ortamda solunum sıkıntısı olmadan yaşama kabiliyeti artacaktır.Bebek şimdi yaklaşık 2040 gr. ağırlığındadır ve 47cm uzunluğundadır. Nefes alma pratiği yaparak amniotik sıvıyı inhale ederek akciğerlerini çalıştırmaktadır. Şimdi haftada 500 gr almaktasınız ve bunun kabaca yarısı doğumda bebeğe gider. Ayrıca bebek bundan sonraki yedi hafta boyunca doğum ağırlığının yarısından fazlasını alarak, rahmin dışındaki yaşam için şişmanlar. Bu yağ depolanmalarından dolayı cilt kalınlaşır ve pembeleşir.Erkek fetuslarda testisler yumurtalık kesesi içine girmiştir.Cilt rengi kırmızıdan pembeye döner.:1closedeyes1closedeyes:

kedinde anlarsin kilo alip almadigini canim ..benimkinin tekmeleri cok sertlesti ..yerinden hoplatiyor insani bazen .. disardan bakincada belli oluyor.. eger öyleyse sendede bilki bebisin büyüdüüü

işin tuhafıda o zaten hareketlerini hissetsem aa ne kadar sertleşmiş büyümüş diycem ama kızım nerdeyse 2 haftadır tık yok eskisi gibi güclü degil günde 10 hareket sayıyorum ama az bazen tamamen unutuyorum karnımda hic hareket olmayınca cok zaman hareket etmiyor iyice sıkıştımı anlamıyorum ki senağlama

saoll canımm allah hepimizi er ya da geç bebeklerimize kavuştursunn sağlıklarıyla inşallah..
evet yaa anlamıyorumm niye söylemiyolarsaa sonuçta merak ediyosunn.. ama kötü bişey olsa hemen söylerr o yüzden merak etme canımmŞeniz

kızlar ben size yazayım sizde almışmıdır almamışmıdır karar verin yerimseniben

ögrendigim günden itibaren sütümü hic aksatmadım hatta kahvaltılarda hergün cay yerine süt iciyorum birde yatarken sütümü iciyorum suyu artır demişti hergün 1 litreyi kesin geiyor ictigim su
yemek cok fazla yapmıyordum ama yaptım bu hafta hep bakliyat iyi diye duydum nohut yemegi yaptım o bitti dün ıspanak aldım ıspanak yemegi yaptım yogurtumu yedim yemeklerin yanında

bide danoneler varya kızlar cocuklar icin kücük kutuda olanlardan hergün öglen aralarda onlarda bir yada iki paket yedim erigimi kirazımı cilegimi cok sık meyve yemesemde yiyorum muz yiyorum arasıra aklıma gelirse ayran yapıp iciyorum meyvesuyu tüketiyorum her akşam dondurmada tüketmiyo degilim hani :icecream:

normal ekmek hic yemem ben hamilelikten öncede yemezdim kepekli yada tam tahılı ekmeklerden tüketiyorum oda fazla degil şimdilik aklıma gelenler bunlar hee bide hergün balık yagı kapsülümü iciyorum eee şimdi ne diyosunuz yorumlarınızı alayım:1ninca::uhm:

aa bide bir avuc fındık ceviz tüketiyorum kızlar onuda atlamıyım

Son düzenleme:
canım bu beslenmaya bebişin kilo almaması bence mümkün değil.muhakkak alıyordur.hareketlerinin azlığı artık doğal.yeri iyice daraldı kızının.hem uyuyor olduğu ve uyanık olduğu saatler değişmiş olabilir.belki daha çok sen gece uyuyorken tepiniyor yavrucak ama hissetmiyor olabilirsin.bence boştan yere endişeleniyorsun.balık yağı kapsulü bende kullanıyorum.sen aldığın kiloların hepsini kendine aldığını zannetme ufaklık muhakkak vitaminleri kapıyordur.katkılı meyve suyu ve dondurmayı pek tavsiye etmiyorum ben hep uzak duruyorum onlardan.meyve,taze sıkılmış meyve suyu,sebze,fındık,ceviz....hiç hareket etmezse endişelen.o zman bir sorun var demektir.ama sayıyormuşsunda.e napsın kuzucuk küçücük yerde o kadar hareket edebiliyordur....

adasucuumm canımmm beslenmen gayet yerindee canımm.. bunlarla beni beslesen ben bile kilo alırımm... bebek hareketlerii günde 10 tane say gerisini merak etmee sen artık 33 haftalıksın canımm bebeğini yeri minnacık kalmıştırr.. bunları düşünüpte hem kendini hemde bebeğini strese sokma canımm benimm..
her şeyy yoluna giricekk sen stres yaptığınla kalıcaksınn...

sagol canım stres yapmamaya calışıyorum cünkü hareketleri sayıyorum hani hic hissetmesem ozaman durmazdım yerimde zaten bide ben hic böyle beslenmezdim şu bir haftadır böyle beslendim buda 2 haftamız bu hafatada böyle sürer zaten haftayada carşamba muanemiz var bakalım ne diycek belki daha önceden böyle beslensem kızım daha iyi kilo alırdı diyorum benneyaptımki

Kızlar bebeğe kilo aldıran en iyi üç şey süt,portakal ve muzmuş. Ben ilk hamile kaldığım aylarda günde 5 kilo portakal veya suyunu içiyordum. Ve hergün mutlaka bir tane muz.. Muzu bazen 2,3 tane yediğimde oluyor.Muzda muz bu arada kocaman kocaman muzlar. Sütü ise hergün en az yarım litre.. Süt ürünlerini tüketiyorum.Onlar ayrı.Diğer yediklerimi daha önce yazmıştım. Bebeğim 28. haftada 1900 grdı. Sizde portakal,muz,süt ve süt ürünlerini iyi tüketin... Umarım yardımım olur..

sakınn kendini suçluu hissetmeee bakimm. zaten ilk aylarr çok fazla senden kiloo almıyoo bundan sonraa alıcakk senin zamanlaman harikaa 30-34 haftalar en çok kilo aldığıı zamanlarrmışş canımm... kız adasu bende inan senin kadar merakk ediyoruumm dilemin kilosununuu...Şeniz

gelincik masallah bebisine nazar degmesin ne guzel buyusun bakalim tontik

bende 27 mayisda sorcam doktoruma kac olmus diye kadin ultrasona girdim dedi dosyaya koycam hepsini doktora sorarsiniz tamam dedim nedem baska
hayirlisi ile su 11 gun gecse

canım kendini suçlama zaten bebek yediklerinden almıyor ki benim doktorum
yeme diyordu bana yeme insanlar yiyerek çok iyi beslenerek sağlıklı çocuklar doğurmuyorlar derdi hep ve benim doktorum izmitin en iyi hekimlerinden. canım üzme kendini bunun için.. sonuçta vitaminlerini alıyorsun düzenli olarak en önemlisi bu.. a.s.

adasucum üzülme canım yaa :teselli: yediklerine dikkat ediyosun bebişinde inşallah kılosunu alıyodur.canım fındığın yanında cevizinide ye oda çok yararlı ve kılo artıyormuş
yediğin meyvelerin zamanı değil hormonludur onlar ben tavsiye etmiyorum şahsen.ama muzun kılo aldırdığını biliyorum doğumu da kolaylaştırdığını duydum.bu kadar endişelenme canım ya sen hep üzgün olursan bebişin hareketleri azalır.neşelen şöyle bir sirkelen bebişin nasıl hareketlencek:asigim:.

ewet kızlar ceviz hem beyin gelişimi içinde çok faydalıymış ben hergün yiyorum 1 avuç bide ben bu ara acayip erik yiyorum yaa onda vitamin varmıki günde 1 kilo erik yiyorumdur elimde deil çok canım istioo inş vitamin vardırda bebişime yarıodurr:)))

zinacım bende çok erik yiyorum tuzluyomusun pekii erikleri :roflol: vitamin varmıdır blmiyorum ama inşallah hormon yoktur :bbo:
cevizi bende çok tüketiyorum.hergün 1 avuç cevizle 1 avuç fındık üstüne 2 bardak süt jeyyar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…