bebeklerimizin boy ve kiloları yazalım kızlar

berenocum bendede şeker var mesela şekerli hiçbirşey yemiyomusun yani dietinde neler var yazarsan sevinirim

cnm zaten bebek, anne birsey yemese bile beslenirmis
deposundan aşırıyor sıpalar annelerinin :roflol:
kendi sağlığımız için yemek yemeliymişiz
yoksa ileride kemik erimesi,saç dökülmesi,dişlerin kayıbı gibi şeyler bizi buluyormuş

inşallah hiç birimiz yaşamayız tabi böyle şeyler

arkadaşlar ben eylül annesiyim 23. haftamızdayız.dün doktor kontrolümüz vardı.size bişey sormak istiyorum bi internet sitesinde okudum şöyle yazıyordu..

bu sayfalarda verilen boyların "tepeden tırnağa" olduğunu, ancak ultrasonda özellikle 14. haftaya kadar belirlenen " boyun" baş ile popo arasında yeralan mesafe olduğunu, böylece bacak boyunu içermediğini unutmayın . 14. haftadan itibaren ultrasonda boy ölçümü yapmak çoğu durumda gereksizdir ve rutin ölçümü yapılmaz.

benim değerlerim bu şekilde.

AC
C - 194 mm
D - 43 mm
FL/AC - 21.87
FL/BPD -76.56
F.W - 626 GR.

ŞİMDİ BU DURUMDA BEBEĞİMİN BOYU 20 CM YAKINMI OLUYOR. VE BU ÖLÇÜDE BACAK BOYU YOKMU ? KİLOSU MAŞALLAH ÇOK İYİ. DR. BACAKLARININ UZUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ÇOK KARIŞIK ANLATTIM AMA UMARIM ANLAMIŞSINIZDIR :)

Ben de şimdi geldim doktordan.. Çok şükür bebeğim iyiymiş. 30+6'da 1690 gr geldi. Başaşağı da dönmüş. Herşey gayet güzel dedi. Sadece kilo konusunda beni uyardı ve diyetisyene görünmemi istedi. Bu ay 4 kilo almışım ((( iki ay başına 4'er kilo daha alırsan işimiz zor dedi. saat 16:30'da diyetisyenle randevum var. adama gitmeye yüzüm de yok. çünkü gebelikten önce zaten gidiyordum ve güzel kilo vermeye başlamıştım ama hamile kalınca bıraktım. üstelik adam ne iyi işte beraber devam ederiz ve gebelikte de çok kilo almazsın demişti. ama ben varya ben tam sopalık ben devam ettim mi, etmedim tabi...

meralcimm maşallcam canımm kuzunaa........
amannn tek sorun kilon olsun canımm bee bak ne güzell diyetisyenee başlıyosunn şimdidenn. allah yardımcın olsunn...

adasu, rose-17,nilşah ve meral 76 maşallah bebeklerinize hepsininde durumu iyi görünüyor..

adasu cum bebeğin toparlanmış çok güzel 38. haftada bile olsa üzülme sakın zaten normal sezeryan tarihini de genelde bu hafta olarak veriyorlar .hem daha erken alırsın bebeğini kucağına hemde dışarıda daha ii beslersin...a.s.:teytey:a.s.

slm kızlar önce hepimizin bebişlerine maaşallah diyorum..hepsi sağlıklı sıhhatli olur..kimse canını sıkmasın...bende yeni geldim kontrolden benim bebişte 31 haftalık ve 1.600gr olmuş herşeyi gayet güsel ve normal hiçbir sorun yok çok şükür...sadece doktor suyu bu aydan sonra daha fazla iç bebek büyüdükçe yeri daralacak ve suyu azalmasın dedi...

sekreterya FL değeri yani uyluk kemiği ölçüsü X 7 (7 ile carptığında )ile bebeğin boyu hesaplanıyor. ama bu tabiki tahmini bir değer cnm...ben böyle biliyorum...

meralcimm maşallcam canımm kuzunaa........
amannn tek sorun kilon olsun canımm bee bak ne güzell diyetisyenee başlıyosunn şimdidenn. allah yardımcın olsunn...

sağol canım yaa... ben de önemsemiyordum ama şimdiden nefes almakta zorlanıyorum. biraz daha alırsam iyice sıcaklarda naparım bilmiyorum... hem normal doğum istediğim için onu da riske atıyorum ((

sağol canım yaa... ben de önemsemiyordum ama şimdiden nefes almakta zorlanıyorum. biraz daha alırsam iyice sıcaklarda naparım bilmiyorum... hem normal doğum istediğim için onu da riske atıyorum ((

bendede şimdiden nefes alamıyorumm ama sıcaklardan olsa gerekk..
bu sıcaklar beni bunalttıı. şimdiden böyleyse sonra ne olur bilmem. denizemi gitsek ne yapsak... gerçi zararı varmıdır kii denize girmeninn meral sen iyi bilirsin arkadaşımm.

canım doktora sormuştum ben.. keşke gidebilsen demişti. çok yararlıymış. özellikle çok şiştiğim için tavsiye etmişti. havalar böyle giderse bi haftasonu karadenize doğru yönelmek lazım galiba... havuz da olabilir dedi ama havuzun hijyeninden emin olmak lazım.

Kızlar mikrop kaparsınız yaa durduk durduk sonuna geldik denizler artık o kadar temiz değil havuzları zaten gecin bikere riske atmaya degmez bence hele ben antalyada yasıyorum sıcagın bagrında ben ne yapayım :)

Kızlar mikrop kaparsınız yaa durduk durduk sonuna geldik denizler artık o kadar temiz değil havuzları zaten gecin bikere riske atmaya degmez bence hele ben antalyada yasıyorum sıcagın bagrında ben ne yapayım :)

ayy canımm yaa antalyadaydım ben geçen sene evet yaa orası daha beter kavurucuu bi sıcak var. ama denizi pırıl pırıl tertemizdi ben bayıldım denizine senin yerinde olsam hiç durmam valla..

kızlar ya meteoroloji den kontrol ettim bu hafta manisa izmirden de antalyadan da sıcaksenağlama bende hiç sevmem ve alışık değilim sıcağa ööle napcam bilmem benneyaptımki

aayyy maaşallah yaaa... aramızda 3 gün var sadece ama benim kızım 30+3 de 1350 gr:çok üzgünüm: ooofff yaa 1,5 kg olmuştur diyodum ama hayal kırıklığına uğradım .. ama internette yazılana göre bebek genetik özelliklerne göre ihtiyacı kadar besleniyormuş ne kadar yersem yiyeyim o minyon bir bebekse yine öyle olacak yani.. sonuçta annesi de babası da minyon kızım da ufak tefek olcak gibi .. doğuma kadar 3 kg olsa bari..neyse bayağı üzüldüm doktor 1350 diyince ama şimdi düşünüyorum da sağlıklı olsunlar da napalım.. cimcimem benim :asigim:

Febi hiç üzülme... o kendine yeteceği kadar alıyordur zaten... benim yiğenim 2700 doğmuştu sonra birden öyle güzel serpildi ki.. üstelik doktor maşallah iri bir bebek olacak demişti :)))) yani doktorların söylediği tahmini. yanılma payları da yok değil. hem zayıf bebekler daha çabuk toparlıyor kendilerini. diğer arkadaşların sonuçlarına bakınca benimki de zayıf gibi geldi bana ama kilolu olmasındansa zayıf olması daha iyi sanırım. hele de normal doğum istiyorsak...

valla antalyada olsaydım akşamları kendimi denize atardım hep... mikrop kapmak o kadar kolay değil denizden. ıslak kalmadığın sürece sorun olacağını sanmam...

fazla kaptirmayin kendinizi kizlar..doktorlar gercekten coook yanilabilio..
esim ben ultrasondayken doktorun bilgisayarina bakmis 500 gr fazla ve 500 az olabilir yaziyomus..
düsünün yani..
biz de ay 200 almis ay 300 almis die seviniyoruz.. hic belli olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…