bebeklerimizin boy ve kiloları yazalım kızlar

Sanirim Hata Payi çok Yüksek Fl Sini 7 Ile çarpip Boyu Hesaplamanin.çünkü Benimki O Zman 49 Cm çikiyor.çok Uzun Değilmi,haftasina Göre..

meraklıcım maşallah bebeğine gelişimi ççoook güzel....

ayerbacım bir hafta önden gidiyorsa seninkinin de boyu kilosu yerindedir maşallah...ben de dün gece çok sancılandım çarşamba şu nst olayını ben de talep edecem dr.umdan dünden beri patlayacak gibi karnım Allah ım sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin ama cidden az kaldı. mayıs ta bitti artık...2- 3 haftaya bizden de doğum haberleri gelir....

Sanirim Hata Payi çok Yüksek Fl Sini 7 Ile çarpip Boyu Hesaplamanin.çünkü Benimki O Zman 49 Cm çikiyor.çok Uzun Değilmi,haftasina Göre..

walla canım olabilir bana eltim sölemişti öle hesaplanıo diye ama ne kadar doğru bilmiyorumm

ayerbacım benim de dr.um boyu söylemiyor bende FL değerini 7 le çarpıp kendime bir göre bir boy hesaplıyorum bazı sitelerde de bunun yaklaşık olarak bebeğin boyunu verdiği yazıyor...demek ki uyluk kemiği ölçüsü bir insanın boyunun yaklaşık 1 / 7 sini oluşturuyor diye düşünüyorum... ama araştırmak lazım ne kadar doğru....

ayrıca bebeğinin boyunun 49 cm olması çok anormal bişi değil olabilir..maşallah ya büyümüş walla

35.HAFTADA ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ:Siz yaklaşık haftada 350-500 gr alırken , bebek artık , kabaca sizin her hafta aldığınız kilonun yarısı kadar kilo almaktadır( 180-250 gr ). Aksi doktorunuz tarafından söylenmedikçe cinsel ilişkide bulunmanızın sakıncası yoktur. Kiloya dikkat ,bu dönemde de kilo artışınız ve iştahınız artmış olabilir.Sizi rahatlamak için duşlar , uzun yürüyüşler iyi gelecektir.Bebeğin hareketlerine dikkat edilmeli ,bebek düzenli olarak hareket ederken hareketlerinin kesilmesi veya azalması mutlak bir problem olduğunu göstermese de doktora danışılmalıdır.[U]Bebeğiniz şimdi 2500 gr üzerinde bir ağırlıktadır ve muhtemelen 50 cm'e yakın bir uzunluktadır[/U]. Bu devrede doğan bebeklerin yüzde 99'u yaşar. Akciğerler sıklıkla tamamen gelişmiştir ve solunum problemleri, 35 haftadan önce doğan bebeklerde veya prematürelerde ölüm nedeni olan problemleri daha kolaylıkla çözümlenir. Pek çok kadın ayrıca bebeğin bacaklar ve pelvisteki sinirlere olan basıncından dolayı pelvik bölgede bir kaşınma hissi veya uyuşukluk fark etmeye başlayacaktır. Ne yazık ki, bu bebek doğana kadar kaybolmayacaktır.Bebeğinizin yağ depolaması devam ediyor. Bu haftada kol ve bacaklarda yağ tutulumu başlıyor. Tüm organ sistemleri gelişim ve olgunlaşmasını tamamladı. Artık son rütuşlar yapılıyor. Artık içinde yüzdüğü suya oranla rahim içinde daha fazla yer kaplamaya başladığından hareketleri de çok kolay olmayacaktır. Bebeğiniz 2590 gram kadardır.Kilo artışı , özellikle yağ depolanması omuzlar hizasında başlayacaktır.8. ayda doğanların 7.ayda doğanlara nazaran yaşamlarının az olduğuna dair halk arasında bir inanç vardır.Bu düşünce 8.aydaki bebeğin hayati fonksiyonlarının dış dünyaya adaptasyon açısından 7 aylık bebeğe nazaran daha da güçlendiği için yanlıştır.

36.HAFTADA BEBEK GELİŞİMİ:Bu haftadan sonra doktorunuz sizi her hafta görmek ve sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendirmek isteyebilir. Bu haftalarda kilo artışınız (hem bebeğin hem de sizin) çok hızlı olabilir.Kalsiyum almaya devam etmelisiniz.Uterusunuz orjinal hacminin 1000 katı kadar genişlemiştir ve hiç yeriniz kalmamış gibi hissedebilirsiniz, uterus muhtemelen kaburgalarınızın altındadır. Muhtemelen 12 ile 15 kg. arasında bir ağırlık almışsınızdır ve kilo alışınız zirveye çıkmıştır. Şimdiden doğum zamanınıza kadar çok az kilo alırsınız veya hiç almazsınız. Rahim o derece konforlu hale gelmiştir ki çoğu kadın bebeğin artık çok fazla hareket etmediğini fark eder.Bebeğiniz 2800 gram kadardır.Yağ artık yanaklarda depolanmaya başlar, deri altında yağ dokusunun depolanmasından dolayı vücut daha dolgundur ve yüz cildindeki buruşukluklar kaybolur. Bebek yavaş yavaş doğum kanalına girer baş sivrileşir ve deforme olur .Baştaki bu şekil değişikliği doğum sırasında daha da artar ama doğumdan 1-2 gün içinde normale döner.Bebek şimdi yaklaşık 2750 gr. ağırlığında ve 50 cm uzunluğundadır

Son düzenleme:
ay sevindim ya o zaman.anormallik açısından değilde ne biliyim 49 cm çok uzun gelmişti bana.maşallah benim oğluma...

bu arada u2remcim canım geçmiş olsun.sanırım doktora gittiğinde sen söylemeden o zaten nst ye bağlayacaktır seni.çünkü bu dönemlerde yapılmaya başlanıyo ve her gittiğimizde tekrarlanır artık.yani dün doktor bana 10 gün sonra tekrar gel yine usg ve nst yapacaz dedi.gerçekten çok az kaldı artık.bide netten okudum biraz önce bebeklerin sadece %5i 40.haftada doğuyormuş.40. haftadan 2hafta öncesi ve 2 hafta sonrasında oluyormuş genelde doğumlar.2hafta önce olursa 25 haziran oluyor benimki.çoğumuz sanırım haziran annesi olacaz kızlar.geç olursada çatlarım heralde beklemekten.taa 21 temmuz olur ozaman.hepimiz hayırlısıyla bi doğursaydık kızlar...

ay benımkını ole detaylı vermıyo kızlar 3 kıloya yakın dedı bebek için ama ben ınanmıyom kızlar 3 kılo olduguna yanılma payı nedır sızce daha 1 ay var yahu ben nasıl tasıcam

aman hafsacim ..söylese ne sanki .. atiolar :)))
tahmin olarak söylüyo zaten.. iki bucuk falandir seninki ..
benimkinede gecen ay 4 kilo dogar dedi .. bebis 34 haftalik 2300 küsür ..

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım benimde kızım olacak 25 temmuzda kısmetse ben 28+2 günlükken doktora gittiğimde kilosunun 1.550 gr olduğunu söyledi 31+6 gittiğimde kilosunun 1.950 olduğunu söledi boyunu hiç sölemedi bu normal mi sanki bu zaman diliminde bana az kilo almış gibi geldi

en zayif da benim sipa olcak desenize bakalim
benim en son randevum 1 temmuz da ben deli olurum o gune kadar beeeeeeeeeeeeeee
ben sancim var diye hastaneye giderim vallaha nts ye baglasinlar olmuyor bole ama ha

a a a o nie kiz .. daha bir ay var .. iki haftada bir gitmen lazim senin ..

senin randevuna kadar ben 2 defa daha gitmis olcam düsün..

randevu vermeselerde git git sen en az iki defa

yok yaa gercekten cok sen git 2 haftada bir ben şimdi 6 haziranda gidicem yine 2 hafta sonra cagırıcam ondan sonrada haftada 1 yapıcaz dedi doktor..

ben bu gıttıgımde nst yede gırdım hersey yolunda dedı 1hafta sonra tekrar nst var kızlar sonra muayane artı nst dedı dr hayırlısı bakalım

CANIM ÖNCELİKLE HOŞGELDİN ARAMIZA KİLOSU GAYET İYİ TAKMA KAFANA BENİM OĞLUŞTAN KİLOLU EN AZINDAN ŞAKA Bİ YANA KİLOSU İYİ HER BEBEK BİR OLMAZ TEKRAR HOŞGELDNa.s.

Kizlar Nst Gerek Duyulduğunda Mi Isteniyo Ben Hi çektirmedim Doktorda Bişey Demedi.haa Birde Alttan çati Muayenesi Yapildimi

CANIM KIZ BEBEKLER ERKEKLERDEN BİRAZ DAHA GERİDEN GELİRLER ( Kilo olarak )
BENCE GELİŞİMİ HAFTASIYLA UYUMLU.
ZATEN ARTIK BOY SÖYLEMİYORLAR...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…