- Konu Sahibi el-muallim
-
nilcim, anneliğimiz burada da çıtırlığımız pek kalmadı, ocakta 37 olcam galiba:) benim de erken yaşta evlenen arkadaşlarımın üniversite öğrencisi veya asker çocukları var... artık yaş hesabı yapamıyorum... gönül yaşım 18'in altında da, bu kadar büyüdüğüme inanamıyorum zaten....
e2 hakkında da bir mucize olduysa, tekrar olmaması için sebep yok.. hormonlarımız bize şaka yapıyor bazen, ama Allahın mucizelerini hep beraber yaşadık, mesela benim hormonlarım genç kızlığımdan bu yana doğal yolla bebeğin olmaz diyordu, ama şükür tedaviye cevap verdiler en azından... inşallah gönlüne göre olur ve tekrar hamile kalırsın en kısa sürede...
sende UMUT PAŞA'yı öp benim için... kızlar çok iyiler, akşamları öpmeye doyamıyorum onları, 2 gün önce severken minenin elini fazla sıkmışım, acıo, acıo demeye başladı... zaten dişlerimi sıkmaktan dişlerim yerinden çıkacak bir gün... Allahıma bin şükür onları bize verdiği için.....
nilcim, benim adet sorunum çok eski... ben ilaçsız adet olamıyorum genç kızlığımdan bu yana... bu nedenle doğum sonrası 6 ay kadar ilaç içmedim, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olmuştu doğumda... tedavi görüğüm içim adet sorununu 2. plana ittik... 6 ayın sonunda kan ve smear testimi yaptırdım ve doktorun kontrolünde klasik ilacıma başladım... cyclo progınova... onunla adet görüyorum...
merhabalar
prensim huysuz azilar geliyor hasta oldu kucaktan inmiyor yemiyor surekli memede yatiyor pek firsatim olmuyor herkes iyii
batu yuruyor sevindim yurumesi kucakta gezdirmekten daha rahat 1 aya ilerletir iyice rahatlarsin annesi
nil basla canim nasip olursa olur hormonlara takilma
senay senin kizlar nasil? kres isi ne oldu arastirdin mi ?37 yasindamisin ic gostermiyorsun fistik gibisin
kardes konusu acilmis ben ne yapacagim bilmiyorum
sizler fikir verin
dondurulmuslarim fresh lerim var yani 2 tane 3 senesi kaldi
kuzumun kardesi olsun isterim bizlerin varliginda pek ihtiyac duymayabilir ama ilerisi icin birbirlerine destek iyi olur
korunmayi biraksam belki kendiliginden de olur ama iste
rahimeki sorun yine erken doguma sebep olabilir 2 ci bu kadar sansli olmayabilir belli aya gelip karnimda kaybetmekte var
bunu da gectim bi sekilde saglikli oldu diyelim halen uykumuz yok ilk 4 ay hic uyumadim yeni yeni 1 saat ara ara uyuyorum kucagima aldigimda minicikti annem kayinvalidem kimse gelmedi hic desteksiz buyuttum babamiz aksam 8 gelir yemek ye topla 9 kuzuyla az vakit gecirir yatar
ben kuzunun uykusu gelesiye bi basima ayaktayim sonra yine sabaha kadar sonra yine tum gun yoruluyorum 2 ci olursa 2 cocuguma esit ozveriyle bakabilirmiyim yetisebilirmiyim
emek emek okul bitirdim yarinimin garantisi yok kendime bir is kurayim da istiyorum 2ci olursa hayal olur
v s vs vs cikamiyorum icinden simdilik dusunmemeye calisiyorum
uyandi yine yazarim opuldunuz
maşallah kızlarına. gelişimleri çok iyi desenemaşallah batu'ya... ilk yürüme halleri çok tatlı oluyor... batu da deneme sürüşünde şimdi..kış geçip bahar geldiğinde tut tutabilirsen... asıl o zaman çok zor, herşeyi kendi yapmak isteyecek... koltukların üzerinden atlayıp zıplayacak, kısacası düz duvara tırmanacak...
bizimkiler parkta küçük kaydıraklarda kendileri kayıyor artık... çığlık çığlığa.... çok hoşlanıyorlar, merdivenleri çıkıp kendileri kaymaya... biz ise etraflarında dönüp duruyoruz, aman düşmesinler diye.... evde salıncakları var, oturup sallanmak kesmiyor küçük hanımları, ayakta sallanıyorlar, ve öyle uçuyorlarki.. durduruyoruz, hızlarını kesmeye çalışıyoruz, yaygara başlıyor..
sen ancak kızları kreşe yolladığında 3 yaş sonrası biraz nefes alabileceksin. az kaldı. biraz daha sabır.senay gercekten oncekı vıdeo ve rsımlerı ızlemek hayret verıcı oluyo hele benımkıler eve geldıklerınde ancak ıkı kılo ıdıler öle kucuklerdıkı yaaa cok sukur bu halımıze ..senınkıler ıyıce hareketlendı demek benımkılerde salıncak sevıyo ama eve alamamkı uc tane bı tane alsam kavgaları bıtmez ....ayrılık zor dımı olsun canım rabbım baska ayrılık vermesın ıns ...bayramda bıttı ızlar omur denılen sey ne garıp dımı su gıbı akıp gecıyoo....denız oo batu demek basladı artık haylazlıga ..ıkı aya kalmaz kosacak bak tut bakalım tutabılırsen ....dedıgın fıkır guzel bır oyun grubu gerek cocuklara ben seneye ıns yuva tarzı bı yere verıcem haftanın ıkı veya uc gunu daha ıyı olur ...bayramda ne yaptınız ben evdeydım gunler kıdsaa sız gelın dedım herkese tam oğluen uyku saatlerı sonra uyan gıyımn hava kararıyo ....dısarı cıktık park gecdık o kadar eve gırmıyolar bu seferde ama hava cook guzeldı yaaaaaaaaaaaaa....sanırım soguklar gelıcek gezelım acık dahaaaa..ıyı geceler kızlar uyudu bende yatayımm ....
batu da kapı çalınca gülerek koşuyor. o zaman kalabalık bir aile özlemi çekiyorum. hani tek çocuk olsa da yakında anneanneler babaanneler teyzeler yeğenler olsaydı keşke.Selam citir anneler
Bayramda gecti ins iyi gecmistir burasi felaket soguk hava coook ruzgarli disariya cikmanin imkani yok butun yaz pasayla gezmistik bu kis ne yapacaz bakalim isimiz zor.
Enerjimiz cook fazla umut kosup bitiyor hareketli bir bebek misafiri pek seviyor kendinden buyuk ablalarla oynamaya bayiliyor sormayin simdiden capkin yafff öpücükler yagdiriyor.
Kapinin zili calinca bir görmeniz lazim oyunlarini mevlana gibi dönuyor sevincten ilgiyi alakayi seviyor (KERATA)kerata dedimde aklima geldi bu kelimeyi hic sevmezdim ama onu ilk gordugum anda doktorum semra kahraman kerata iste burda demisti bana cook sevimli geldi bu kelime oglumu ilk gordugum andi inanin yazarken bile duygulandim.
Canim doktorum ona herzaman minnattarim ilgi ve alakasindan insallah ikinci bir kerata gelirde seviniriz kizlar ciddi ciddi ikinciyi dusunmeye basladik bakalim hayirlisi insallah Rabbim ogluma bir kardes nasip eder.
Herkeze selam bebekleride ayrica öpüyorum hk
slmm
evett bayram bitti biz evimize döndük çok şükür..
senaycım benimkide ses yapandan malesef yaa ama ilk başlarda gökce korkuyodu aglıyordu bikaç ay önce sonra nasıl olduysa alıştı artık süpürürken peşlimden geliyo umarım seninkilerinde korkusu geçer canım
kızlar gökce ve ben fenayız köye gittik bayramda orası soguktu sobalı olunca ısınamadık gece sonra diger günü şehire geldik orada kombi ilk defa yaktık orasıda buz gibi sonra evimize geldik gökcenin bogazı kızarmış burnu durmadan akıyo dr a götürdük soguk algınlıgı verdi genekullanıyorum benimde bogazım batıyo gibi ıhlamurdu nane limondu derken gidişat pek iyi degil arada soguk algınlıgı atıyom ama kar emtiyo antibiotik atmayınca geçmek bilmiyo neyse babamızda akşam geldi oda bogazım agrıyo diyo hastaları koguşu gibi oldu ev:) neyse çok öptüm hepinizi kib
ikinciyi isteyen hatunlar gözüm hiç kesmiyo yaa bi bebek daha nasıl olcak bilmiyom :)
batu da süpürgeden korkmuyor. ama saç kurutma makinesinden blendırdan korkuyor. çamaşır makinesi yeni çalıştığnda da. ama sonra merakla izliyor tabii. blendırdan da kucakta korkmuyor. bence kızların büyük kısa bir süre sonra süpürgeye yine alışıp peşinde koşmaya başlarlar.GÜNAYDIN, İYİ HAFTALAR HERKESE.....
gökçecim, geçmiş olsun, ilaç içmeden tam geçmiyor, yada uzuyor hastalık... Allah şifa versin canım...
benimm kızlar da yeni yürümeye başladıklarında korkmuyorlardı süpürgeden, tutunup geziyorlardı... gülsüm abla bende anlatıyorum senin gibi blendırda birşey kaıştırırken, kucağımda korkmuyor, ama tekrarında daha görünce ağlamaya başlıyor... bu günlerde geçcek inşallah...
nilcim valla ikinci için bende de sana tam destek... benim yaş ilerliyor, daha genç olsaydım ve doğum sonrası rahatsızlık geçirmeseydim biz 3. düşünüyorduk... ama belkide 3-4 sene sonra gülsüm abla gibi bende 40'ımda doğurabilirim, neden olmasın:)))
oarada yoktur herhalde ama birilerine aldırıp getirtip hayıt suyu kürü yapsan? içmemiştim ama civanperçemi de iyi diyorlar. ben bir de calcium d glucarete diye bir hap içmiştim 2 ay. hamile kaldığım ay e2 ilk defa 20 idi. fsh da 11,80 gibi birşey.Bualardayiz canim sen nerelerdesin senaycim dustum hormon derdineki sorma benim en son tedavimde e2 214 mus ve ben bu hormonla hamile kalmisim buyuk mucize diyorlar vallahi iyicene aklim karisti o zaman oyleyse simdi ne durumdadir bilmiyorum.
Ve ben tekrar tedavi istiyorum vazmi gecsem kizlar biraz once merkezi aradim bakalim aracaklar dosyama bakip cevap verecekler.
Ben yumurta sayisina takilmaktan bu hormonu es gecmisim iyicene tirstim senay keske zamani geri alip 5 yas kuculsem demi yas 40 gözüm korkmaya basladi sukur adetim kendiliginden geldi ama pek nazli sancim cok sökulemedim kizlar hic bilginiz varmi gelecek ama sanirim bir sorunlar var sunu anladimki kadin olmak cook zormus.
Ayrica destegin icin cook sag ol canim rabbim sanada nasip etsin hayirli bir evlat daha senaycim yasin kac?
Gencsinizdir sizler citir annelersinizdun aksam sosyal bir sitede benden 3 yas kucuk arkadasimin kucaginda cook tatli bir bebek gordum megersem torunuymus sastim kaldim iyimi bende tekrar anne olmak istiyorum bos verelim iyikide istiyorum demi canim Bakalim zaman ne gösterecek minikleri öp canim ne tatlidirlar onlar simdi citi piti cimcimeler kiz cocuklari bir baska Allahim tum isteyenlere hayirlisini versin
bunu hatırladım. tiroidin normal mi? fsh da normalse neden böyle oluyor ki? doğum sonrası rahatsızlıkların geçti mi? ikiz peşine 3. çocuk düşünüyorsan maşallah sizenilcim, benim adet sorunum çok eski... ben ilaçsız adet olamıyorum genç kızlığımdan bu yana... bu nedenle doğum sonrası 6 ay kadar ilaç içmedim, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olmuştu doğumda... tedavi görüğüm içim adet sorununu 2. plana ittik... 6 ayın sonunda kan ve smear testimi yaptırdım ve doktorun kontrolünde klasik ilacıma başladım... cyclo progınova... onunla adet görüyorum...
merhabalar
prensim huysuz azilar geliyor hasta oldu kucaktan inmiyor yemiyor surekli memede yatiyor pek firsatim olmuyor herkes iyii
batu yuruyor sevindim yurumesi kucakta gezdirmekten daha rahat 1 aya ilerletir iyice rahatlarsin annesi
nil basla canim nasip olursa olur hormonlara takilma
senay senin kizlar nasil? kres isi ne oldu arastirdin mi ?37 yasindamisin ic gostermiyorsun fistik gibisin
kardes konusu acilmis ben ne yapacagim bilmiyorum
sizler fikir verin
dondurulmuslarim fresh lerim var yani 2 tane 3 senesi kaldi
kuzumun kardesi olsun isterim bizlerin varliginda pek ihtiyac duymayabilir ama ilerisi icin birbirlerine destek iyi olur
korunmayi biraksam belki kendiliginden de olur ama iste
rahimeki sorun yine erken doguma sebep olabilir 2 ci bu kadar sansli olmayabilir belli aya gelip karnimda kaybetmekte var
bunu da gectim bi sekilde saglikli oldu diyelim halen uykumuz yok ilk 4 ay hic uyumadim yeni yeni 1 saat ara ara uyuyorum kucagima aldigimda minicikti annem kayinvalidem kimse gelmedi hic desteksiz buyuttum babamiz aksam 8 gelir yemek ye topla 9 kuzuyla az vakit gecirir yatar
ben kuzunun uykusu gelesiye bi basima ayaktayim sonra yine sabaha kadar sonra yine tum gun yoruluyorum 2 ci olursa 2 cocuguma esit ozveriyle bakabilirmiyim yetisebilirmiyim
emek emek okul bitirdim yarinimin garantisi yok kendime bir is kurayim da istiyorum 2ci olursa hayal olur
v s vs vs cikamiyorum icinden simdilik dusunmemeye calisiyorum
uyandi yine yazarim opuldunuz
yasim 32 yas olarak cok gec degil ama inanin 2 ay da saclarim bianda beyazladı hastalik doneminde oldu babamizin destegini sormussunuz sayili bakmistuir o da gazli doneminde uykusuzluktan gece sutum kesildi ac agliyor esim mecbur kaldi 1;5 saat o bakti ben uyudum sutum geldi emzirdim birde o gazli doneminde bende esimde aciz yemek hazirlayasiya yarim saat gaz cikarmis bakmistir sayili baktigi yardim bekledigimi soyledigim zaman ben sana demistim bakmam diye sen istedin diyor tedaviyi istedigim zaman o hic cocuk istemiyordu ben hayatimdan memnunun diyordu ama benim icin buyuk eksiklikti benim istememle pazarlikla tedaviye basladik pesin pazarlik etti 'ben cocuga bakmam beslemem alt temizlemem' ona gore anneside biz bakariz dedi annemle sen bakacaksan yapalim dedi oylelikle
alisveris su alinacak bu alinacak dedim mi kendıi giymez yemez hemen alir ama bakima yardımci olmaz maddi destek tamamen
hic abartmadan yaziyorum dun gece mesela 9 a geldi elinde laptop oglum ozluyor kapidan girince kucagina atladı sarildılar opustuler ustunu cikardı ne yemegi var yemek hazir buyrun ogul yicekmis gibi hemen onunla masaya oturdu o doktu babasi yedi bense arkada tezahi bulasiklari topladım yedi kalkti iceri gitti oglum arkasindan bekliyor ki oynuycaz ben yediklerini toplamadan zirlayip geldi aldım iceriye gittim ki baba oturmus laptopa is yapiyor zorla minnetle yaptirmak baktirmak istemem aldım kucagima bir elimde bulasik bir elimde oglum topladim yatmaya yakin sut hazirlayim dedim olum pesimde yine indirdim kucagimdan iki elle hazirlamak zorundayim basladı aglamaya bacagima yapisti yerlerde bagiriyor babamiz cikti geldıi gunah gunah ne aglatiyorsun cocugu 2 elim var yapmak zorundayim sen 2 dk bak dedim ne dese aglatmayacaksin bu kadar ben sana demistim ;geceleri de ayri yatar belki kendince hakli isleri yogun calismak zorunda uykusuz ise gidemez calisamaz ama mama saatinde olsun oyalabilir yani anliyacaginiz cogu sorumluluk bakim bana ait bi sekile buyuyor sagligi yerine olsun yeter ama ben cokkkkk yorgunum
deniz babanin gittigi donem mutlaka zor olmustur ama sen bu cocugu birbasima kendi emegimle buyuttum diyebilir sahip cikabilirsin
babamizla da konustum bu sefer o da isterse yarimci kadin alabilecekse 2 ciyi belki isterim dedim
taviz yok artik
acele yazim iyi bakin kenize bebislere
yasim 32 yas olarak cok gec degil ama inanin 2 ay da saclarim bianda beyazladı hastalik doneminde oldu babamizin destegini sormussunuz sayili bakmistuir o da gazli doneminde uykusuzluktan gece sutum kesildi ac agliyor esim mecbur kaldi 1;5 saat o bakti ben uyudum sutum geldi emzirdim birde o gazli doneminde bende esimde aciz yemek hazirlayasiya yarim saat gaz cikarmis bakmistir sayili baktigi yardim bekledigimi soyledigim zaman ben sana demistim bakmam diye sen istedin diyor tedaviyi istedigim zaman o hic cocuk istemiyordu ben hayatimdan memnunun diyordu ama benim icin buyuk eksiklikti benim istememle pazarlikla tedaviye basladik pesin pazarlik etti 'ben cocuga bakmam beslemem alt temizlemem' ona gore anneside biz bakariz dedi annemle sen bakacaksan yapalim dedi oylelikle
alisveris su alinacak bu alinacak dedim mi kendıi giymez yemez hemen alir ama bakima yardımci olmaz maddi destek tamamen
hic abartmadan yaziyorum dun gece mesela 9 a geldi elinde laptop oglum ozluyor kapidan girince kucagina atladı sarildılar opustuler ustunu cikardı ne yemegi var yemek hazir buyrun ogul yicekmis gibi hemen onunla masaya oturdu o doktu babasi yedi bense arkada tezahi bulasiklari topladım yedi kalkti iceri gitti oglum arkasindan bekliyor ki oynuycaz ben yediklerini toplamadan zirlayip geldi aldım iceriye gittim ki baba oturmus laptopa is yapiyor zorla minnetle yaptirmak baktirmak istemem aldım kucagima bir elimde bulasik bir elimde oglum topladim yatmaya yakin sut hazirlayim dedim olum pesimde yine indirdim kucagimdan iki elle hazirlamak zorundayim basladı aglamaya bacagima yapisti yerlerde bagiriyor babamiz cikti geldıi gunah gunah ne aglatiyorsun cocugu 2 elim var yapmak zorundayim sen 2 dk bak dedim ne dese aglatmayacaksin bu kadar ben sana demistim ;geceleri de ayri yatar belki kendince hakli isleri yogun calismak zorunda uykusuz ise gidemez calisamaz ama mama saatinde olsun oyalabilir yani anliyacaginiz cogu sorumluluk bakim bana ait bi sekile buyuyor sagligi yerine olsun yeter ama ben cokkkkk yorgunum
deniz babanin gittigi donem mutlaka zor olmustur ama sen bu cocugu birbasima kendi emegimle buyuttum diyebilir sahip cikabilirsin
babamizla da konustum bu sefer o da isterse yarimci kadin alabilecekse 2 ciyi belki isterim dedim
taviz yok artik
Senaycim peki doktorlar bu duruma ne diyor kullandigin ilac dogkon hapimi yoksa adet miktarinda azalma veya cogalma oldumu dog sonra cook sordum sanirim.
Bende bir turlu duzene giremedim ne yapacagimi sasirdim artik bir turlu sökulemedim
taviz yok artik
herkes 2. diyince kendi adıma düşündüm eğer daha genç olsaydım ve destek olan bir eşim olsaydı ne yapardım diye. herhalde isterdim ama ilk 12-18 ayı özellikle de uykusuzluğu çok zor. ama çok güzel bir duygu allah isteyen herkese versin.
Selam senay ahhhh bir bilsen neler yapmadimki son tedavimde elimden gelen herseyi yapmistim evet hayit tohumunu tam 3 ay ictim once sogan sonra incir sonrada hayit icmistim.ben 17 yaşımdan bu yana bu sorunla uğraşıyorum nilcim, hipofiz bezleri ile alakalı bir durum... kendiliğinden olma ihtimali yok adetimin... ilacım doğum kontrol hapı değil, östrojen ve progesteron hormaonlarını düzenleyen bir ilaç... 17 yaşımdan bu yana tedavi süreçleri hariç bunu kullandım..
sanırım deniz yazmıştı, hayıt tohumunu seniin için, ben tedaviye başlamadan önce 2 ay kadar içmiştim civan perçemi ile karıştırıp... benim bir tanıdığım erken menepoza girmiş ve kıbrısta yumurta nakli düşünürken bu karışımı tavsiye etmişler ve ilk ay hamile kalmiş... ondan sonra bende başlamıştım... sanada faydası olur inşallah... civan perçemi de kadınlar için çok faydalıymış...
canım ben her zaman tek başına çocuk büyütenleri çok taktir ediyorum. nasıl yetişebiliyorsunuz nasıl altından kalkıyorsunuz bilemiyorum. allah kolaylıklar versin. çalışmak daha kolay gerçekten. babaanneye ne oldu sonra? rahatsızlandı mı? arada destek veren olsa iyi olurdu. valla ben bu durumda 2. çocuk için dediğin gibi yardımcı şart diyeceğim. veya en azından büyük olan kreşe başlayacak ve haftada 1 gün temizliğe yardımcı alacaksın. yoksa senden çok gider çok yıpranırsın. evet kardeş güzel, 2. çocuk güzel ama şartların yoksa tek de olur. allah sağlık sıhhat uzun ömür versin. benim 4 yaş küçük erkek kardeşim var. o evlenince oldukça uzaklaştık. benim de kabahatim vardır bunda. 7 aylık hamileyken ayağımı kırınca tek o birşeye ihtiyacın var mı diye aramadı. kardeş var kardeş var. zaten oğlun var kız değil merak etme o yalnız kalmaz. belli yaştan sonra da hele de evlenince hiç anne baba aramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?