- Konu Sahibi el-muallim
-
günaydın
bugün batu nun doğum günü.en başı ne kadar zordu. hiç geçmeyecek bu günler nasıl büyür bu bebek demiştim. maşallah 1 yaşında oldu bile. darısı tüm bebek bekleyenlere ve anne olmak isteyenlere inşallah. onlar da sağlıkla keyifle büyütsünler yavrularını.
sağolun kızlar
haftaya resim de koyarım. bir de birşey soracağım. doktoru mamaya devam inek sütüne geçmeyelim dedi. doğru dürüst yemek yemediğinden. şu ara kahvaltıda zorla 2 kaşık kaşık maması içine yumurta, peynir öğlen biraz çorba aralrda biberon ile devam sütü belki akşamüstü muhallebi veya meyve ki meyveyi de kesti. muz-hurma-armut-üzüm tek tek parça parça veya rendelenmiş karışım hiçbir şekilde yemiyor. sizler süte ne zaman geçtiniz? arkadaşlarım yemezse yemezsin sen süt ver artık mamayı falan bırak yemeğe zorla diyor. bir arkadaşım mamayı 1/4 ölçüsünde süt ile karıştırıp geçmiş. doktor geçileceği zaman ben 3 biberon mama ise 1 biberon süt verdiriyorum öyle geçiriyorum dedi. devam sütü ile sütü karıştırmadan. sizler nasıl yaptınız?
sağolun kızlar
haftaya resim de koyarım. bir de birşey soracağım. doktoru mamaya devam inek sütüne geçmeyelim dedi. doğru dürüst yemek yemediğinden. şu ara kahvaltıda zorla 2 kaşık kaşık maması içine yumurta, peynir öğlen biraz çorba aralrda biberon ile devam sütü belki akşamüstü muhallebi veya meyve ki meyveyi de kesti. muz-hurma-armut-üzüm tek tek parça parça veya rendelenmiş karışım hiçbir şekilde yemiyor. sizler süte ne zaman geçtiniz? arkadaşlarım yemezse yemezsin sen süt ver artık mamayı falan bırak yemeğe zorla diyor. bir arkadaşım mamayı 1/4 ölçüsünde süt ile karıştırıp geçmiş. doktor geçileceği zaman ben 3 biberon mama ise 1 biberon süt verdiriyorum öyle geçiriyorum dedi. devam sütü ile sütü karıştırmadan. sizler nasıl yaptınız?
deniz yine az da olsa yiyor benim ki bugunler de o kadar bile yemiyor sute yeni yeni kendisi basladi 1 yas sonrasi ara ara verdim ama tukuruyordu simdi severek iciyor gunde en fazla 2 su bardak veriyorum
devam sutu kullanmadim ama bildigim fazla inek sutu demir eksiklii yapiyor o yuzen devam sutu demistir doktorunuz bence biberonuna az az inek sutu kat gunde 1 su bard gecmesin
birde kati gida cok yemiyor ya birden kilo kaybi olmasin diyede kesmemis olabilir zamanla ek gidaya alisinca yavas yavas azaltir inek sutune baslar
buarada kan sayimi yapildimi Batu ya hic
demir eksiklii asabilik ve istahsizlik yapiyor Erdem de vardi ilac kullaniyor hala 1 ay sonra yine bakilacak
babamiz 3 gun sehir disindaydi anali kuzulu keyif yaptik dinlendim diyebilirim bugun donuyorkuzu baba demeye basladi gelsinde gorsun babayi:::
Deniz ben umuta tam yasinda basladim sute ama icine iki olcel aptamil koyuyorum halan biliyorsun umut pek yemedi mamayi dr bagisiklik sistemi icin boyle devam et dedi oyle veriyorum zaten umut herseyi yiyor artik hafdada birkez balik tavuk etsuyudan yediriyorum.
makarna pilav yaptigim her yemekten yiyopr azda olsa sen gene sute basla icine 2 olcek mama koy icer ins baktin iciyor sade verirsin sutu gor bak annesi onun oyle istahi acilacakki göreceksin ins mamayi yavas yavas kes arkdasimin oglu var 3 yasinda aynen batu gibi mamayi yiyordu cook özel yemekler yapiyordu canimya cildiracam artik diyordu yasindan sonra sute gecti sonrada yemeyen cocuk simdi yetistiremiyorum diyor artik hersey yiy<or diyor.
ins batucukta coook ye annesi buzdolabinda herseyini yesin bitirsin insbatuyu benim icin öp annesi sevgiler
biz de senin kızlarını öpüyoruz. ne de olsa üç tane gelin adayıcanım selam............masallah ya zaman su gıbı gercekten ıyıkı dogdu mınık pasamız rabbım tum bebeklere hayırlı omur versın ayırmasın analarından.......................coook optummmmmmmm kızlarımdaa opuyooo ...
canım ben yaslarına gırnce aptamıl junyır kullandım altı ay sonra drum artık sute gec dedı ozellıkle kecı sutune ınek sutu verme derım en azından bıraz bekle uç dort ay sulandırıp öle ver ..mamalarını kecı sutuyle yap kahvaltıyı buskuvu labne veya kahvaltılık lor peynır ıkı gunde bır yumurta ara ara bıldırcın ve pekmez bazen muhallebı yapıp ona koyuyorum bazen buskuvu bazen muhallebı.....yıcektır merak etme ıyıce acıksın aralarda baska bısey verme....bnen meyveyı cıg vermedım rendeleyıp sevmedıler nasıl yapıtyorum bılıyomusun dene ıstersen butun meyvelerı kabuklarını soy dıgra az suyla cok az suyla pısır pısır bleedra vur pure halıne gelsın aynı kavanoz mamaları gıbı oluyo bazen buskuvıye yogurtla bazen muhallebıye yatmadan once koyuyorum cok ıyı oluyo alısır sakın zorlama canım tepkı verıyolar daha kotu alıscak nasılsa sabır ...
slm kızlar
muallimcim kızlarının dogum gününü kaçırmışım canım nice yaşlara girsinler inş saglıkla hayırlı evlatlar olsun ela dila ve seda ...
denizcim batuda girmiş yaşına saglıkla büyüsün oda annesine hayırlı bi evlat olsun hayırlı bi gelin getirsin :) iyiki dogmuş batu
kızlar hepiniz iyisiniz inş bende ablamın yanına gitmiştim malatyaya ordan geldim bizde iyiyiz çok şükür
denizcim bende inek sütüne bir yaşında sonra başladım ama bi biberon maması veriyorum bi inek sütü 175 cc onun haricinde sabah kahvaltılıklardan öglen bizim yedigimiz seylerden akşamde bizim yediklerimizden veriyorum bazen istemiyo yemek bazende umdugumdan faazla yiyo özelikle ıspanagı çok sevdi :)
bebek istiyoruz yemeyen çok zor. inşallah 18 aya kalmadan yer. acaba sen de nil gibi sütüne 2 kaşık mama mı katsan? en azından vitaminleri biraz kaloriyi vs alır. yine de siz bize göre iyisiniz. az da olsa simit,lahmacun,ayran,bulgur pilavı gibi şeyleri yiyor. benimki ilgilenmez bile. ben de acaba aç bırakıp daha fazla mı zorlasam kısmında kararsız kalıyorum. neyse sağlıkla büyüsünler de elbet yiyecekler.
muallim maşallah 3 kızla dışarı çıkmak ne zordur nasıl yapıyorsun yaaa? şu ara havalar güzel yine. montlarını şapkalarınını giydirip parka götürebilirsiniz. alışveriş merkezindense soğuk olsun dışarısı olsun daha sağlıklı. kışa daha soğuk havalarda ben de bilmem ne yapacağız. oğlunu ev işine alıştırmakla da ne iyi yapıyorsun. gelin şanslı olacak. biz oğullarımızı padişah gibi yetiştiriyoruz sonra kocalardan şikayet ediyoruz. bu arada toprak dan haberin var mı? yazıyordu uzun zamandır yazmadı merak ettim.
bizim de başımıza evvelsi gün kötü bir olay geldi. dün televizyona vs de çıktık. aramayan kalmadı. google a asansöre ayağı sıkışan bebek derseniz videomuzu da görebilirsiniz. neyse şu an batu nun durumu iyi. aşağıda dün 38 yaş üstüne yazdığım yazı var :
günaydın herkese
dün işteyken bakıcı aradı. türkçesi de bozuk. sonunda batu nun ayağı asansöre sıkıştı dediğini anladım. bizim evde kapıcı yok. yan sokaktaki kapıcı bize de bakıyor. onu aradım hemen. allahtan buldum evdeymiş durumu söyledim. ben de hemen çantamı aldım ağlayarak işten çıktım. taksiye binip indim. saat 3 gibi nişantaşı trafiği inanılmaz. mecbur harbiye den teşvikiye ye koştura koştura yürüdüm. yolda biraz sakinlaştim. kapıcı asansörcüyü aramış karşıdaymış. zaten onun yapacağı pek birşey yok. sonra itfaiyeyi aramış. itfaiye benimle birlikte eve geldi. bizim apartman boşluğuna sonradan konan bir asansör. kilo taşıma kapasitesi yüksek ama çok ufak. tek kişilik. bakıcı batuyla tam en üst kata varırken geldik diy onu önde tutmuş. o da ayağını mı ne kapıya vurmuş. işte artık ne olduysa ayakkabısı sıkışmış. kendi ayağımı da araya sokup asansörü durdurdum diyor. batu ilk başta ağlayıp ben geldiğimde uyuyakalmıştı. sonra sesten uyandı. tam ağlarken itfaiye asansör etrafındaki teli kesip kapıyı kanırtıp ayağı kurtardı. o arada bir de kameralar falan geldi çekti. allahtan gazetede falan çıkmamış sanırım. inşallah çıkmaz da. hastaneye gittik. allahtan kırık vs yok. ezilmiş ve şişmiş. ben öküz diyorum ama alabama odun demişti oda güzel hödük de kullanılabilir babası lütfedip geldi. onun gelmesi 2 saati buldu trafikte. ben işi eve yakın taşıyabildiğim için çok şükrettim. verilmiş sadakamız varmış ucuz atlattık. kurban kesmeye kan akıtmaya inansam kurban keserdim. şimdi sadaka vermek kısmıyla idare edeceğim. daha batu doğmadan allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın derdim. evlat çok zormuş. belki 15-20 dakika asansör kapısında baklamişimdir ama ömrümden ömür gitti. çocuğu kaybolanlar, kuyuya düşenler heyelan başında bekleyenler neler yaşıyor kimbilir. eve dönünce rahatlamayla bir ağlama krizi geçirdim. şimdi uyanmasını bekliyorum. iyi olursa öğlen işe gideceğim. bakalım asansör konusunda da asansörcü ile konuşup önlem almaya çalışacağım. önlem önlem bitmiyor ama biryere kadar koruyabiliyorsun işte. allah beterinden saklasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?