Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN BATU CUK
ANNENLE NICE MUTLU SENELERE
Dunyaya Gelen buyuyor topiGimiz 2 yaSa DoGru ilerliyor
bunDan Sonra Daha keyifli olacak buyutmek anneSi
reSimleri bekliyoruzz

sağolun kızlar
haftaya resim de koyarım. bir de birşey soracağım. doktoru mamaya devam inek sütüne geçmeyelim dedi. doğru dürüst yemek yemediğinden. şu ara kahvaltıda zorla 2 kaşık kaşık maması içine yumurta, peynir öğlen biraz çorba aralrda biberon ile devam sütü belki akşamüstü muhallebi veya meyve ki meyveyi de kesti. muz-hurma-armut-üzüm tek tek parça parça veya rendelenmiş karışım hiçbir şekilde yemiyor. sizler süte ne zaman geçtiniz? arkadaşlarım yemezse yemezsin sen süt ver artık mamayı falan bırak yemeğe zorla diyor. bir arkadaşım mamayı 1/4 ölçüsünde süt ile karıştırıp geçmiş. doktor geçileceği zaman ben 3 biberon mama ise 1 biberon süt verdiriyorum öyle geçiriyorum dedi. devam sütü ile sütü karıştırmadan. sizler nasıl yaptınız?

deniz yine az da olsa yiyor benim ki bugunler de o kadar bile yemiyor sute yeni yeni kendisi basladi 1 yas sonrasi ara ara verdim ama tukuruyordu simdi severek iciyor gunde en fazla 2 su bardak veriyorum
devam sutu kullanmadim ama bildigim fazla inek sutu demir eksiklii yapiyor o yuzen devam sutu demistir doktorunuz bence biberonuna az az inek sutu kat gunde 1 su bard gecmesin
birde kati gida cok yemiyor ya birden kilo kaybi olmasin diyede kesmemis olabilir zamanla ek gidaya alisinca yavas yavas azaltir inek sutune baslar
buarada kan sayimi yapildimi Batu ya hic
demir eksiklii asabilik ve istahsizlik yapiyor Erdem de vardi ilac kullaniyor hala 1 ay sonra yine bakilacak

babamiz 3 gun sehir disindaydi anali kuzulu keyif yaptik dinlendim diyebilirim bugun donuyor kuzu baba demeye basladi gelsinde gorsun babayi:::

Son düzenleme:

Batumuzu rabbim hayirli uzun ömurlu etsin ins evet denizcim ne cabuk buyuduler arkadaslarim derdide bana masal gibi gelirdi.
1.2.3. yas derken ins 20 yaslarinida hepimize görmek nasip etsin mevlamDamat olduklarinida görelim pasalarimizin iyikide dogdular sukrolsun saglikli mutlu buyusunler ins aminnnn

Deniz ben umuta tam yasinda basladim sute ama icine iki olcel aptamil koyuyorum halan biliyorsun umut pek yemedi mamayi dr bagisiklik sistemi icin boyle devam et dedi oyle veriyorum zaten umut herseyi yiyor artik hafdada birkez balik tavuk etsuyudan yediriyorum.
makarna pilav yaptigim her yemekten yiyopr azda olsa sen gene sute basla icine 2 olcek mama koy icer ins baktin iciyor sade verirsin sutu gor bak annesi onun oyle istahi acilacakki göreceksin ins mamayi yavas yavas kes arkdasimin oglu var 3 yasinda aynen batu gibi mamayi yiyordu cook özel yemekler yapiyordu canimya cildiracam artik diyordu yasindan sonra sute gecti sonrada yemeyen cocuk simdi yetistiremiyorum diyor artik hersey yiy<or diyor.
ins batucukta coook ye annesi buzdolabinda herseyini yesin bitirsin insbatuyu benim icin öp annesi sevgiler

canım selam............masallah ya zaman su gıbı gercekten ıyıkı dogdu mınık pasamız rabbım tum bebeklere hayırlı omur versın ayırmasın analarından.......................coook optummmmmmmm kızlarımdaa opuyooo ...
canım ben yaslarına gırnce aptamıl junyır kullandım altı ay sonra drum artık sute gec dedı ozellıkle kecı sutune ınek sutu verme derım en azından bıraz bekle uç dort ay sulandırıp öle ver ..mamalarını kecı sutuyle yap kahvaltıyı buskuvu labne veya kahvaltılık lor peynır ıkı gunde bır yumurta ara ara bıldırcın ve pekmez bazen muhallebı yapıp ona koyuyorum bazen buskuvu bazen muhallebı.....yıcektır merak etme ıyıce acıksın aralarda baska bısey verme....bnen meyveyı cıg vermedım rendeleyıp sevmedıler nasıl yapıtyorum bılıyomusun dene ıstersen butun meyvelerı kabuklarını soy dıgra az suyla cok az suyla pısır pısır bleedra vur pure halıne gelsın aynı kavanoz mamaları gıbı oluyo bazen buskuvıye yogurtla bazen muhallebıye yatmadan once koyuyorum cok ıyı oluyo alısır sakın zorlama canım tepkı verıyolar daha kotu alıscak nasılsa sabır ...

slm kızlar
muallimcim kızlarının dogum gününü kaçırmışım canım nice yaşlara girsinler inş saglıkla hayırlı evlatlar olsun ela dila ve seda ...
denizcim batuda girmiş yaşına saglıkla büyüsün oda annesine hayırlı bi evlat olsun hayırlı bi gelin getirsin :) iyiki dogmuş batu
kızlar hepiniz iyisiniz inş bende ablamın yanına gitmiştim malatyaya ordan geldim bizde iyiyiz çok şükür
denizcim bende inek sütüne bir yaşında sonra başladım ama bi biberon maması veriyorum bi inek sütü 175 cc onun haricinde sabah kahvaltılıklardan öglen bizim yedigimiz seylerden akşamde bizim yediklerimizden veriyorum bazen istemiyo yemek bazende umdugumdan faazla yiyo özelikle ıspanagı çok sevdi :)

öncelikle hepinize teşekkürler. inşallah hepimiz çocuklarımızın nice doğumgünlerini kutlarız.

demire geçen ay baktı. 2 ay kadar demir ilacı vermişti, demir vs herşey normal çıktı demiri kestik. peki oğlun yemek yemediğinde yerine fazladan süt vs veriyor musun? arkadaşlarım mamayı kes o yüzden yemiyor diyor ama mamayı kesip süte geçersem ve et-meyve yememeğe devam ederse gerekli vitamin ve minarelleri alamayacak. biraz yemeğe başlasa ben de süte geçeceğim ama hiç düzen yok. baba yardımcı olacağına bir de yoruyor haaa. eh yemekti ütüydü kolay değil uğraşmak. bari sık sık iş gezisine mi gitse de dinlenseniz ana oğul?

hımm yani hiç su koymuyor musun? yani diyelim 180-210 cc süt veriyorsun içine 2 ölçek mama mı ekliyorsun? senin oğlan da sorunsuz tabii. maşallah katı gıdayı hemen sevmiş. darısı başımıza inşallah. cumartesi 45 dakikada yedi. öğlen 45 dakika uğraştırıp yemedi. sonra biberonla mama verdik. valla ben daraldım kaçtım. allah bakıcıya sabır versin dedim. çok zor iş bu yemek olayı.

biz de senin kızlarını öpüyoruz. ne de olsa üç tane gelin adayı bize de aptamil 3 numara dedi. yani devam maması hiç süt yok. ben de sabah biraz lor peyniri ve yumurta vermeye çalışıyorum kaşık mamasıyla içine pekmez de ekleyip ama yedirmek tam bir işkence. geçen cumartesi zorla biraz biskübiye sürünce kaşık gibi bisküviyi kullanıp yedirebildik. öldürüyor valla. kavanoz mamalarını da yemiyor bizimki. üzümden bıkmıştı geçen hafta. son 2 gün yarım armudu eline verince yemiş. taze hurmadan da bıktı. muz yemiyor. yoğurdu zaten ağzına koymuyor. ancak biraz mama ile karıştırıp ılıtıp biberonla verebiliyorum. meyveleri deneyeyim. muhallebiyi de zorla yerse sade seviyor. ama bunu da deneyeyim. offff:95:

maşallah diyeyim. yiyen bebekler çok rahat. ne güzel aman yesin. 1 mama bir de inek sütü veriyorsun demek. bu da denenebilir.

deniz oglum cok istahli degil yesede yemese de gunde en fazla 2 su bard sut veriyorum h sonu kahvalti kasar simit sut yedi oglen disaridaydik kumpir (patatesini)5-6 tatli kasigi yarim dan az lahmacun ve ayran icti meyve yarim muz veya armut kendi eliyle isirarak yiyor yatmadan 1 su bard sut bugun de sabah karisim hazirladim 6 kasik 1 saatte yedirdim oglen tarhana corbasi yaptim cay bardagina koydum yarisini icti kasiga agzini acmiyor bende bardakla veriyorum uyanir simdi meyve yer aksama 4-5 t kasigi bulgur pilavi veririm yatmadan bu yemis hali gun geliyor meyve yemedigi oluyor zor yemeyince 18 aylik olsun pedagoga gotureyim diyorum
babamiz konusunda guzel dille konusuyorum yardim bekliyorum artik buyudu sen de yapabilirsin gibisinden sabah ogul agliyor acikti memeyide birakmiyor dedim bi sut ilitip bardaga koyup getirsen nasil yapcam bi kapta ilit gel 10 k oldu gelen yok sinirle gittim bi baktim caybardagina sutu koy tencereye su koymus bermali usulu isitmaya calisiyor gulermisin aglarmisin yapmak istese bile dedigi gibi beceremiyor bakim konusuna istesede yarimci olamiycak ama hakki yenmez evde firin asbirator baza alti dolap icleri yani ince isleri ben demeden gider temizler toplar bazen cok bunaliyorum kiziyorum sonra dusunuyorum elinen geleni bu sanirim

canım gokce sagol.....masallah senınıkıde ıyıce alıstı yemeklere buyuyolar masallah..nılın bebsıı gercekten masallah yemek hususunda....denız alıscak senıkıde merak etme öle öle ne yemek nasıl yemek ıstedıgını anlıcan ama yemeyen bebek zor tabı bebıs ıstıyoruz bencede haklısın adamın elınden fazlası gelmıyosa napsın ama erkek cocuklarımızkı herseye alıstırmalıyız aslında ortaya bu cııkıkyo ben oğluma herseyı yaptırıryorum alıs dıyorum yapmasanda oğren...bana hamıleyken cok yemek ısıtttı cok yardım ettı oğlumalıssınlar valla ....ya kızlar kısın bu havalarda nerelere gıtmek gerek parklar soguk keske kapalı alanlardada park yapsalarmıs.....carfurlarda da yokkı öle ....ev gezmellerıde her zaman olmuyo....benımkılerde yenı yenı yemek suları onmlet yemeye basladı ıns ıyıce gecerız yemek yemeye

bebek istiyoruz yemeyen çok zor. inşallah 18 aya kalmadan yer. acaba sen de nil gibi sütüne 2 kaşık mama mı katsan? en azından vitaminleri biraz kaloriyi vs alır. yine de siz bize göre iyisiniz. az da olsa simit,lahmacun,ayran,bulgur pilavı gibi şeyleri yiyor. benimki ilgilenmez bile. ben de acaba aç bırakıp daha fazla mı zorlasam kısmında kararsız kalıyorum. neyse sağlıkla büyüsünler de elbet yiyecekler.

muallim maşallah 3 kızla dışarı çıkmak ne zordur nasıl yapıyorsun yaaa? şu ara havalar güzel yine. montlarını şapkalarınını giydirip parka götürebilirsiniz. alışveriş merkezindense soğuk olsun dışarısı olsun daha sağlıklı. kışa daha soğuk havalarda ben de bilmem ne yapacağız. oğlunu ev işine alıştırmakla da ne iyi yapıyorsun. gelin şanslı olacak. biz oğullarımızı padişah gibi yetiştiriyoruz sonra kocalardan şikayet ediyoruz. bu arada toprak dan haberin var mı? yazıyordu uzun zamandır yazmadı merak ettim.

bizim de başımıza evvelsi gün kötü bir olay geldi. dün televizyona vs de çıktık. aramayan kalmadı. google a asansöre ayağı sıkışan bebek derseniz videomuzu da görebilirsiniz. neyse şu an batu nun durumu iyi. aşağıda dün 38 yaş üstüne yazdığım yazı var :

günaydın herkese
dün işteyken bakıcı aradı. türkçesi de bozuk. sonunda batu nun ayağı asansöre sıkıştı dediğini anladım. bizim evde kapıcı yok. yan sokaktaki kapıcı bize de bakıyor. onu aradım hemen. allahtan buldum evdeymiş durumu söyledim. ben de hemen çantamı aldım ağlayarak işten çıktım. taksiye binip indim. saat 3 gibi nişantaşı trafiği inanılmaz. mecbur harbiye den teşvikiye ye koştura koştura yürüdüm. yolda biraz sakinlaştim. kapıcı asansörcüyü aramış karşıdaymış. zaten onun yapacağı pek birşey yok. sonra itfaiyeyi aramış. itfaiye benimle birlikte eve geldi. bizim apartman boşluğuna sonradan konan bir asansör. kilo taşıma kapasitesi yüksek ama çok ufak. tek kişilik. bakıcı batuyla tam en üst kata varırken geldik diy onu önde tutmuş. o da ayağını mı ne kapıya vurmuş. işte artık ne olduysa ayakkabısı sıkışmış. kendi ayağımı da araya sokup asansörü durdurdum diyor. batu ilk başta ağlayıp ben geldiğimde uyuyakalmıştı. sonra sesten uyandı. tam ağlarken itfaiye asansör etrafındaki teli kesip kapıyı kanırtıp ayağı kurtardı. o arada bir de kameralar falan geldi çekti. allahtan gazetede falan çıkmamış sanırım. inşallah çıkmaz da. hastaneye gittik. allahtan kırık vs yok. ezilmiş ve şişmiş. ben öküz diyorum ama alabama odun demişti oda güzel hödük de kullanılabilir babası lütfedip geldi. onun gelmesi 2 saati buldu trafikte. ben işi eve yakın taşıyabildiğim için çok şükrettim. verilmiş sadakamız varmış ucuz atlattık. kurban kesmeye kan akıtmaya inansam kurban keserdim. şimdi sadaka vermek kısmıyla idare edeceğim. daha batu doğmadan allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın derdim. evlat çok zormuş. belki 15-20 dakika asansör kapısında baklamişimdir ama ömrümden ömür gitti. çocuğu kaybolanlar, kuyuya düşenler heyelan başında bekleyenler neler yaşıyor kimbilir. eve dönünce rahatlamayla bir ağlama krizi geçirdim. şimdi uyanmasını bekliyorum. iyi olursa öğlen işe gideceğim. bakalım asansör konusunda da asansörcü ile konuşup önlem almaya çalışacağım. önlem önlem bitmiyor ama biryere kadar koruyabiliyorsun işte. allah beterinden saklasın.

of ya canım o senın oglunmuydu gordum ya haberı cok gecmıs olsun ..cok dıkat etmk gerek hıc uslu durmuyolar asansorde ellerım heryerklerınde aman dokunma doye rabbım korumus canım.....

muallim şimdi kapıcı ile konuştum. bizim asansör çok ufak. içine ana kapıyla araya başka kapı konamıyor. ama fotosentez mi birşey koyacaklarmış. araya parmağını değsen duracakmış. sen aradaki şeyi çekene kadar çalışmayacakmış. hiç yoktan iyidir. bazen insanın başına birşey geliyor sonra önlemi alıyor. aslında bu kadar ufak bir kabinde en baştan koyulması gerekiyordu

DENİZcim çok geçmiş olsun, Allah korumuş.....olmaz dediğimiz şeyler geliyor bazen başımıza, en büyük koruyucumuz Allah tabiiki ama tedbirimizi almak lazım... bu kadara şükür deyip bundan sonsarı için tedbir aldırıyorsun en azından... Batu'yu öp bizim için de... Canım benim, ne çok korkmuştur....

canim yaa kiyamam cok gecmis olsun Allah beterinden korumus simdi nasil ? anne yuregi
Allah acilarini gostermeden kazasiz belasiz buyutmeyi nasip etsin cumlemize
Bizimde asansor aynen kucuk kapi yok sensor var yinede korkuyla biniyorum ev 12ci kat apartman da oturanlar calisan aileler sesimizi duyan olmaz cep tel alt katlarda cekmiyor
benim kapali alan fobim var kalsak oracikta bayilirim onun korkusu aman aman

Bebek istiyoruz canım, bizim asansörde aynı durumda... Sonradan eklenmiş besbelli... Bizim ev 2. Katta şükür...

Videoyu izledim deniz ve batunun, oturdum ağladım, çok zor bir bekleyiş....

çok şükür iyi batucuk....

Denizcim cook cook gecmis olsun canimya Rabbim korumus ahhh ahhh coook dikkat etmek lazim bizim sipada cook hareketli surekli pesindeyim korkuyorum kasla gözun arasunda oluyor.
Gecen aksamda bizi baya bir korkuttu emziginin demiri kil payi gözunun icine giecekti babasiyla oynasirken batmis gözu nasil morardi yavrum cook agladi ama simdi iyi olacaksa oluyor Rabbim korusun ins
Denizcim bende izledim coook agladim icim gitti bir bilsen o kucaklayisin varya beni mahvetti zaten sulu gözlunun biriyim batucum canim bunlar coook kiymetli bebekler tabiki herkesin yavruszu kiymetlide biz zorluklrala aldik kucaklarimiza Rabbim kimseyi evladiyla imtehan etmesin acilarini göstermesin ins batuyu öp annesi bizim icin denizcim bak nazarda olabilir.
Umutun sutune hicmi hic su koymadim diereckt verdim sutunu dotorumuz hemen basla dedi ne yiyorsaniz verin dedi bizde oyle yaptik ama son iki gundur yediremiyorum tv reklam reklam geziyorum sakincali ama ne yapayim mama yapiyorum cöpe gidiyor.
Yogurtlu cvorbayi cook seviyor dun aksam azicik yedi ihtahi hic yok gecer insallah gaglikli olsunlarda cikmam lazim herkezi öpüyorum misafrim gelecek yatili yemek utu yapacam coook yogunum hk

selam...............kızlar dıkkat edelım ya bebıslere bende cok korkuyorumm aman rabbım korusun hepsını ıns nazardan da korusun mınıslerımızı.
ben goz kontrolune gıttım dun zeynep kamıle ...dılada astıgmat elada yukesek derece mıyop cıktı gozluk verdı bıze....bakalım nolcak ama ben tekrar bıde kendı ozeldekı goz drumuza gıdıcem aynı derse alıcam artık ya nasıl takıcaklar bılmıyorum lens verır belkıde .....optum sızı ben kacar tavıuklu patates yemegı yaptım suyunu ve pataesını mınık mınıkde etlkerını sevıyorlarrr

selam arkadaşlar iyi pazarlar. geçen hafta çok korktuk ama geçti şükür. rabbim herkesin yavrusunu korusun ve beterinden saklasın. ben de dün lazerli varis ameliyetını oldum. ağrısız ve rahat geçti.pazartesi sargıları çıkaracağım 10 gün sonra kontrol var. umarım başarılı olmuştur ve tekrarlamaz.

nil cim umut un şu anki iştahsızlığı dişlerden olabilir mi? genelde 14-18 ay arası bir ay içinde birkaç diş çıkarıyorlar. o ara da yemek yemeği kesiyorlar. seninki ev yemeğine alışmıştı yine yer annesi.

muallim geçmiş olsun. bu kadar küçük gözlük takabiliyorlar mı? bir doktorun daha bakması daha iyi. yanılma payı kalkar. belki spprcu gözlüğü gibi arkası lastikli gözlükler falan vardır çocuklar için. yoksa oynarken veya düştüklerinde onlar için tehlikeli olabilir. allah korusun. bunlar önemli dert değil. ileride halledilir. allah çaresiz dert vermesin kimseye.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…