Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

babasını yola getirmiş ha işler biraz daha yoluna girmiş gibi çok sevindim. büyüdükçe ilişkileri de gelişecektir. patates kafa bizim için erken şu an her parçayı yutmaya kalkar! ama aklıma koydun 3-4 ay sonra alırım mutlaka. şimdi de bir arkadaşıma hediye etmeyi düşünüyorum.

slm kızlar
muallimcim tamda benim sormak istedigim soruyu sormuşsun hangi oyunlar oynuyorsunuz ,zekası gelişsin die neler yapıyosunuz ? die sorcaktım :) ben kızımla pek oyun oynuyorum sayılmaz ya oyun oynamak bilmiyorum genelde minimini kuş, kırmıızı balık gölde, bir küçücük aslancık varmış gibi şeyleri söylüyorum sonra çok sevdigi bi bebegi var ona yemek yedir diyorum yediriyo gibi yapıyo sarıl diyorum sarılıyo öp diyorum öpüyo sonra babası gelince akşam o önden koşuyo babası arkassında hav hav diyip yakalamaya çalışıo ,bikaç hikaye kitabı aldım onları okuyorum resimdekileri tanıtıyorum ama resimlere ilgisi var ben okumaya başlayınca dinlemiyo beni kalem kagıt koyuyorum arada önüne ama bi devreden sonra kalemi yemeye çalışıyo :)kagıdı yiyo yırtıyo :)
bebekistiyoruz canım ugrarım canım merak ettirmemeye çalışırım bu ara kpss ye başladım çalışmaya offf off ondan vakit olmuyo bide gökce tabi boş bırakmıyo beni
ya gökce diş çıkartıyo üst ön dişler alt dişler çıktı azı dişleri çıkıyo ikisi ilk defa gökce bu kadar huzursuz hep aglamaklı sinirli bagırıp duruyokucagımda olmak istiyo hep ilaçta veriyom ama kar etmiyo galiba

muallim ördek benzetmene bittim allahım 3 tane hem ne eğlence hem ne kabus

bu zamanda birkaç diş birden çıkardı arkadaşlarımın çocukları. 1-2 ay zor geçiyor ama sonra rahatlıyorsun. ilaç ne veriyorsun? jel dışında birşey vermek de pek iyi değil bence. çok huzursuz olduğu 1-2 akşam dışında. oyun için bizimkiler küçük. 18 aydan sonra daha çok anlarlar. şu an batu da kitapda resimlere bakıyor. elle dokunabileceği kabartmalılar var onlara bakıyor. yanında düğmeliler var ses çıkaran. onlara da dokunuyor. ama henüz hikaye dinlemesi için erken. kalem kağıt için de erken. legolar var. ama 1,5 yaş civarı oynayabilir. yuvarlak dikdörtgen vs şekillerin gireceği kutulardan var. dün ilk defa batu bir tanesini doğru delikten sokmaya çalışıyordu. ama bunlar için de erken. henüz koşturma ve oyuncaklarla oyalanma zamanları. sanırım 18 ay civarı anlayıp oynamaya başlıyorlar. ben hep kitaplarda canlıların hayvanların kulağını gözünü kendi burnumu batununkileri gösterip benim burnum senin burnun onun burnu vs diyorum ama bizimki hiç oralı değil. bir arkadaşınki tam batu kadar burnun nerede diyince gösteriyormuş. bu tip motor gelişimleri de çocuktan çocuğa değişiklik gösteriyor. ben 2 yaş civarı yarım gün olsun oyun grubu olsun arada kreşe göndermek gelişimleri için çok iyi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, nasılsınız....
bende son hafta yoğundum giremedim pek...

Allah diş çıkaran yavrularımıza sabırlar versin, canlarım benim... bizim doktorumuz jeli de pek önermemişti, bildiğin dişçilerin kullandığı uyuşturucu demişti, sadece bebekler için azaltılmışı... bizde günde 1 defa olarak kullanmıştık.. tabi çok huzursuz olduklarında ağrı kesici veriyorduk yatarken...

Gülsüm abla, ördeklerin nasıl:) benim civcivlerde aynen öyle bazen.. biz birde tren oluyoruz, benim veya dedesinin arkasına takılıyorlar, çuf çuf diye ses çıkartıp bütün evi dolaşıyoruz... bizde değişik oyun olarak, hava yatakları var ya, onlardan almıştık trambolin niyetine, orda zıplamayı çok seviyorlar, bilgisyarda klip izlemeyi seviyorlar birde, biliyorum çok zararlı ama alıştılar... eşim eve gelince, bisiya bisiya diye arkasında ittiriyorlar kalkıp açsın diye, zamane çocukları... başkaaa, kağıt bulunca kayem istiyorlar, çiziyorlar... lego yapıyoruz, doğru şekli yerleştirmeceye bıkmışlardı, kaldırdık, yine çıkartayım, özlemişlerdir... küçük kapaklı plastik kaselerden aldım 7-8 tane, 3 tanesini üst üste koyup labut yapıyoruz, topla yıkıyorlar, kendimizce bovling oynuyoruz.. plastik bovling labutları filan var ama ağır, birbirlerine vururlar diye vermiyoruz... ama en çok da benim çantamı karıştırmayı çok seviyorlar, onlar yüzünde artık makyaj malzemesi filan koyamıyorum çantama...

yerim o ordeklerinizi civcivlerinizi 2 sene sonra siz yatarsiniz onlar size hizmet eder cok sanslisiniz
3 abim(1 vefat etti 20 yasinda)1 baba 4 erkekle buyudum kiz kardes eksikligini yasadim insallah kizim olur dedim nasip simdi diyorum dondurulmuslarla denesem yastan dolayi 2 transfer olur onlarda erkek olursa:)))kaderim diyip 3 gelinim olurmu olur
muallim abla saol sipam da oksuruk yok sadece burun tikali hapsuruk var yesil sumuk geliyor aceba dokto gotursem mi peditus veriyorum antibiyotiklik bi durummu var ki 3 gun oldu azalma yok
gokce basvuru ne zaman son sinav haziranda mi bolumun ne ben hamileyken girmistim bu sene yine girmem gerek cocukla zor sinav 5 saat suruyor nereye birakirim dururmu derdi e var sana kolay gelsin
oyun konusunda onlar daha yaratici ben gostermeden kendi yaratiyor sasip kaliyorum mutfakta buyuk kavonozu almis alt dolaptan sonra bal kavonozunu istedi kurabiyeleri istedi ne yapcak ki dedim yemek yapmaya devam ettim bi dondum ki buyuk kavonuzu alta ustune bal kavonozunu dikmis onun ustune kurabiyeyi onun ustune de elineki minik arabasini koymus kendini alkisliyor sira sira guzelce dizmis
yazin parkta kamyon kepce dogalgaz calismasi var oturup onlari izlerdi hep gecenlerde kepce hediye geldi gitti kamyonunu aldi kepcesine lego koydu tiss tiss diyerek kamyona bosaltiyor babasida bende bakakaldik benden daha yaratici oldugu kesin
disler ahh disler bi bitse yemeleri huysuzluklari kesinlikle disle alakali bugun ac susuz kucagimda hep 1-2 gune patlar disler patladimi 2 ser patliyor
deniz aynen cocuktan cocuga degisiyor arkadasin oglu 10 aylik yurudu Erdem 12 aylik simdi oglum konusuyor ama arkadasin oglu anne baba bile demiyor kimi erken yurur gec konusur benim olumda 11 aylikken gozunu burnunu gosterirdi dogum gununde gosterince annem sasirmisti eskinin cocuklari boyle degildi sen bu aylarda saf saf bakar otururdun simdinin cocuklari dogdugunda kafayi tutuyor diyor sebebi ne bilmiyorum ama gercekten simdinin cocuklari cok zeki herseyi biliyorlar

Son düzenleme:
selam anneler ..ordek anne geldı yavruları uyuyooo....begendın dımı denız napım ya aynen öleyım ...senay gokce denız bebıs ıstıyıruz oyun bu donemde cok onemlı bol bol oynauyalım ya benımkılerde hıkaye kıtaplarına bayılıyo ama nasıl tek tek yırtarak off delı oldum yaaa ..legoları sevıyolar kagıtlara kalemle karalıyolar arabaları var bınıyolar yakında evımde sergı acıcammm ..her yer boyalı duvarlar mutfakdolapları yerler fayanslar.....gelın gezın kızlar.....ya saka degıl ya evın heryerını boyuyolar oğlum bı yerı bıle bı cızık atmamıstı ya kuzum benım bunlar cadı .....mutfaktakı tahta kasıklar oyuncak oldu plastık kapkacak ne varsa hergun bardak kırılıyo ..daha gurup oyunkarından bısey anlamıyolar ben nerkezcıler hala kıskanıyolar bıde...ya nılo nerdesın ya merak ettım ıns bı sey yoktur yaz artık ..toprak unuttu bızı ıslerı yogun sanırım....aslında bazen bende dıyorum bosver artık gırme ama vakıt bulunca ılk ıs burdayım ya alıstım gercekten hormesemde sevdım sızlerı cok ılgınc dımı....senay ohh ıyı olmus makjay malzemelrını baska yerde sakla valla heryerı boyarlar kız cıkmaz bı daha ....ben canta karıstırmalarına ızın vermıyorum cunku bı versem onunu alamam alısırlar .....zaten benım cantadada ancak azcık para ve bol bol market fıslerı var bez al ıslak mendıl al al anam al....ben kactım yenı fıkırlerle gelın kızlar ..

slm ben geldim sinirlerimgerginn gökce çok huzursuz dişinden dolayı
denizcim ben diş dr una sormuştum gökce için jel kullanma çok aglarsa agrı kesici ver demişti bende calpol veriyom sabha veya akşam bazen iki kere
oyun oynamayı sevmiyorummmmmmmmmmmm şöyle tek kalmak uyumak pc de saatlerce takılmak istiyorum bizde bi bebek arabası oyuncak oladık arada ona bebek koyup evin içinde gezdiriyoruz genelde gökce bebegi kıskandıgı için oyun kısa sürüyo hiç paylaşımcı degil hala ben merkeziyetci beni babasından kıskanıyor az sarılsa bagırtıdan ayırıyor bizi :)
bebekistiyoruz ben önlisans mezunuyum canım senle benim sınav bir degil galiba bizim bavurulardan önce sizinki nette bi araştır istersen :) ogluşunada geçmiş olsun canım

gokce canım ya gececek bu sıkıntılar ıns sabret bende jel cok kullandım cok agladıklarında yatarken bı olcu agrı kesıcı verdım rahatttı baya bu sıralar yıne azılar var sanırım ama eskısı kadar zorlamıyolar...oyun oynamayı ıstersen sevme valla mecbur jkaldırıyolar ya ....oyna kızınla canım bulamazsın bu gunlerı ınan cabuk buyuyolar bolbol op sev ama kıslanır bu sıralar senı kızlar babacıdır sölım

merhabalar....

ben cuma günü rahatsızdım, sabaha karşı mide ağrısı ve hafif ishalle uyandım, müthiş halsizlik vardı.. o halimle işe gittim, ihracat yüklemem var diye... doktora gittim, vucut susuz kalmış dedi, ilaç takviyeli serum yedikten sonra ayaklandım, ama baş ağrısı haftasonu benimleydi... çok şükür geçti, şimdi iyiyim...

gülsüm abla, deniz, gökçe,bebek_ist, nil... sizler nasılsınız.....

Selam Arkadaslar
CCook yogundum yazamadim hekesin iyi olduguna sevindim.Biz cook hastalandik ailece yatak dösek yattik sukrolsun iyiyiz umut yavrum baya bi hastalandi ama en agiri ben yakalandim.
Umutun yaramazliklariyla kosusturuyorum her seye cook merakli sipa kizlar sizinkilerde cisimlere onune ne gelirse vuruyormu?
Her seyi oyun saniyor neyse cikmam lazim yazacak cook seyler var herkesi üöüyorum hk

Gecmis olsun senaycim
Gercektende hastalik zor biz ailecek dokzor kapilarinda kaldik ne virus ne virusne illetti ben boyle hic hastalanmamistim sukrolsun iyiyim birazdan hazirlanip doktora gidecem gene adet olamiyorum ne yapacagimi sasimis vaziyetteyim ya Rabbim kolaylik versin ins hepimize kendine dikkat et canim cocuklarda hastalaninca zor oluyor prensesleri öp benim icin annesi sevgiyle kalin

Kizlar disarisi bembeyaz guzel kar yagmis muallim nasilsin canim seni ruyamda gordum coook guzel sohbetimiz vardiruyamda coook samimiydik Allah icin sevmek ne guzel degilmi cadilar cook guzel olmuslar canimya bayildim inan (Gelinimde pek guzel olmus)Annesi guzel bakmis kuzucuklara Rabbim ömurlerini uzun etsin ins öptüm canim herkeze selam

selam senay cok gecmıs ya ......dıkkat et canım bebekler sana bakıyo ....bıtkılselk seylerle beslen bu aralar....nılo nerdesın canım ya sanada cok gecmsı olsun...kıyamam kuzuna ...kar mı burda kar mar yok bu kıs ya yenıyılda yagarmı bılmem ....ruyan cok guzelmıs gercekten rabbım gerceklestırsın kız ıns ....sagol canım gelınıne ıyı bakıyorum ...sende damadıma bak ıhlamur ıcır bol bol....optum herkesı

çok sağolun arkadaşlar, geçti çok şükür...

Nilcim sizede çok geçmiş olsun, Allahım sağlıktan ayırmasın.... adetin için gittinmi doktora, ne dedi...

Gülsüm abla, bir arkadaşım var, noel baba bu yıl bikiniyle gelcek diyor, gülüşüyoruz... gerçekten, hiç kış olmadı... ama yeni yılda olur sanırım, doğum yaptığım yıl öyle olmuştu, eşimin yolunu gözlemiştim çorluda... ne zamandır şöyle diz boyu kar görmeyi özledik... yumuşacık bir kar yağsa ne güzel olur, kızlarla kar topu oynarız.... hayali bile güzel...

iyi geceler kızlar
senaycım nilcim çok geçmiş olsun kızlar ikinizede
mualimcim biliyom bugünler gecicek ama zor yaa allah ım rahatca diş çıkarmalarını nasip etsin hee bide bana oyun oynamak için güç versin:)
benim kızda ne varsa pc ye takmış açık gördümü şuu şuu diyip duruyo sonra banada şu şaa die sesleniyo babasınada:) evdeki tüm çekmeceler gökcenin emrinde hazır vaziyette açık bi şekilde yani bekliyolar ben kapatıyom o açıyo gidiyo dger çekmeceye :) sonracıgıma kavanozlar oyuncak olmuş kızıma üst üste diyio onları kule yapıyo :) ıslak mendille bebeginin yüzünü tv yi vede heryeri silip duruyo :) sonracıgıma babası bana sarılaya görsün babasına şuuu şuu diyip bagırıyo bizi ayırıyo şimdilik beni seviyo yada kıskanıyo diyelim :) ilerde kesin babacı olucak bu kız :) pakette bişey gördümü al bunu aç der gibi getiriyo elime veriyo babası çikolata felan getirdi bikaç kez alıştı galiba pakette ne varsa aç yiyim diyo :)

geçmiş olsun daha iyiymişsin. 2 kızla normaldir. kendine de bak biraz ihmal etme.

siz de çok hastalandınız bu sene. 2012 hiç hastalanmadan sağlıkla geçer inşallah. adet için doktora gittin mi? fsh-e2 ölçtürdün mü? tüp işini ne yaptın?

çekmeceleri sadece açıyorsa iyi. bir de dağıtmaları var ki sen kapatıyorsun o açıyor. çekilmez valla. allahtan batu çok açmıyor. o mutfağa meraklı ama mutfaktakiler de kilitli. ben de batu nun son yaptığını anlatayım : benim üst kat geniş bir teras ve çatıya martılar konuyor. kadın bazen terasa çıkıp boş bir poşet alıp kuşlara sallıyor onlar da korkup uçuyorlar. tabii bunu gören batu da eğleniyor. zaten ilk dediği kelimelerden biri de gak gak dı. dün akşam boş bir çöp poşeti buldu. onu sürükleyerek salona gitti. koltukta yatan kedinin karşına geçti. hem eğilip ellerini kaldırıp poşeti sallıyor hem söyleniyor (kendince kovuyor) hem gülüyor. kedi çizecek diye poşeti alıp çekmeceye koyduk. batu tekrar aldı gitti aynısını yapıyor. kedi ya sabır çekiyor. çok tatlı oluyorlar çok 

Selam Arkadaslar
Tam yazacam is bitmiyor sagolun kizlar guzel dilekleriniz icin Rabbim hepimize saglik sihhat versin.Evet dun dr gittik gecen ayin 13 adet olmustum leke leke sukrolsun kist yok ben gene kist vardir diyordum ama korktigum gibi olmadi.
Sag tarafimda 19 mm yumosum vardi dr bebek adyi deyince catlatma ignesi yapalim dedi.
Sperm nedeniyle yapilmadi duphaston isminde ilac aliyorum rahmi kalinlastirici sevincli olan ise sag ve sol tarafta folikuller gorundu bakalim hayirlisi duzensiz olmamin sebebi guatr dun kan verdim bakilacak bakaLIM ESRRADIOL FSH AMH PROL vs burada noel oldugu icin birde dr coook hasta ilk hafta izinli sanirim sonuclari ayin 12 gibi ogrenicem hayirlisi kizlar drum 4 kez beyin ameliyati olmus beyninden tümör alinmis coook uzuldum Rabbim doktorumun ömrune ömur katsin cook bilgili birisi helede tup bebekte Allahim hepimize saglik versin goguslerimden tommograffi cekilecek aman ihmal etmeyelim kadinlarda rahim gogus hastaligi cook yagin
Denizcim dun bu konuyuda masaya yatirdik dr'um zaten cook destekci bu konuda tedavi konusunda once bir tahlillerimin sonucu gelsin guatryda bir baktiralim hayirlisi herkesi öpüyorum hk

evet ya kıs gelmıcek gıbı ama cok ıyı bence ıstanbul felç oluyo karı sevsevde bı ıkı gun o kadar yeter.....senın arkadasın noel babayı bıkını ıle homo yapmıs kız noel baba gıyse gıyse mayo yer ama noel anne bıkını gıyerse baska ama haklısın bu gıdısle kalın motunu gıyemıcek cok ılgılı degılım noel babayla gelecek gıdecek heehhee ..ıns bu yenı yıl guzel gecer ınss bebeklerımız guzelce buyur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…