Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

el-muallim

kırk yaşımın çiçekleri..
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
13.668
32
206
56
İstanbul
akupunktur ıle tedavı olup hamıle kaldıktan sonra bebelerımızı kucagımıza aldık........toprak senay bebek ıstıyoruz nıl buluesu ve tum bebek annelerı artık burda sohbete devam edelım her konuda konusalım......bebeklerımız buyuyor sevgıyle saglıkla buyusnler ıns
 
benım üç kuzumdan ıkısı adım atıyo artık ama tam yurumeye gecmedıler dıla hafıf sp sı var o yuzden hep masaj yapıyorum bacak kasları zayıf guclenmesı gerek cok erken dogunca bazen böle oluyomus ınş erken atlatırız ınş ...sızınkıler nasıl
 
Ayyy cok sevindimm.Yeni topigimiz hayirli olsun..Artik sormak istediklerimi rahatlikla sorabilecegim.
Oglum kadar sizlerin evlatlarida benim icin onemli.Buyuduklerini gun gun bilmek beni mutlu edecek.
Biz 11 ayi bitirmek uzereyiz.Yeme sorunumuz vardi ama cok sukur yavas yavas duzene giriyor.doktorumuz kilosu vs iyi nasil yemiyor dedi.gun gun yediklerini anlatinca sutumun yaradigina kanaat getirdi.evet gece sabaha kadar yarim saatte 1 uyanip cukk cukk.hep sut istiyor ama nereye kadar kilo almaksa sadece sutle ayda 350 gr aldi.ama benim istedigim kilo dan ayri yeme aliskanligi.puturlu yemiyordu.azmettim ugrastim 1 aydir gunduz emzirmiyorum.acikiyor agliyor puturlu yaptim,ekmek dogradim,sehriyeli,kiymali yaptim.ilkin ogurdu 1-2 kasik 1-2 kasik derken cok yemiyor ama kabak dolmasina kadar cogu seyi yemeye basladi benim istedigimde buydu cok mutlu oldum.hee kilo alimi yavasladi.(az emdigi icin)onemli de degil.
7.aydan bu yana emekliyor,tay tay yapiyoruz,siraliyoruz ama gel gelelim buara tembellestir.siralarken uzun mesafede gordugu birseyi almak icin hemen kolayina kaciyor hopp emeklemeye geciyor.Yurumeyide azaltti.emeklemeyi iyice hizlandirdi.bu gidisle gec yuruyecek.yuruyunce daha mi iyi daha mi kotu olacak o da bilinmez:))
bizden simdilik bu kadar,
guzel tarifler bekliyorum.hepicinizi opuyorum.Sayin baskanim tesekkur ediyorum.:))
 
muallim abla sp ne bilmiyorum ama bi arkadasimin kizinin kolunda benzer bi durum vardi.ufakken gunluk masaj yapildi Ankara da bi merkeze goturduler cok ugrastilar.simdi 8 yasinda fistik oldu bi sorun kalmadi.insallah Dila da cabuk atlatir kardesleriyle birlikte kosar.adim atmaya basladilarsa arkasi gelir.
 
canım ya hosgeldın guzel ıltıfatların ıçın cook tesekkur canım ..yıne beraberız onemlı olan beraber olmak ama bu kez mınıklerleee..............masallah oğluna yuruyecek merak etme aslında o zaman daha zor ısımız ama olsun hepsı guzel seyler .....artık yesın annesı sutunu az ıcecek artık .....ben cılek elma kayısı az suyla pısırup rondodan cekıyolrum cok guzel oluyo ıster öle ıster muhallebıye katuıp verıyorum .......yaz meyvelerı guzel bazende elleıne veroyorm ama her yer batıyo tabı benımkıler erken dogunca puturluye zor gecıcez gıbı ama az az alısıyoalr
 
yazacak,soracagim,ogrenecegim o kadar cok sey var ki nerden basliyacagimi bilemedim.
gunluk beslenmemizi yazayim,
sabah kahvaltisini doktorumuz tek tek ver dedi ama az yedigi icin yine karisima devam ediyorum.
oglen genelde ona ozel corba yemek yapiyorum.mevisimi diye enginar yediriyorum bol bol.1 kase yiyor.Dis cikaracagi donem yemiyor.
ikindi 1 su bard yogurt(gunluk sut ve keci sutu degisimli olarak)
aksam 18:00 gibi meyve (muz ve elma)yazlik meyveler olgunlassada onlarada baslasak baydi muz elma muz elma.
21:30 gibi 1 kase corba.
Gece yatmadan emziriyorum.
Muhallebi yemiyor artik.sebze pureside.
gece yatmadan baska ne yedirebilirim.gece uykumuz en buyuk sorun.Dogdugun da nasilsa aynen oyle devam ediyor.simdide disten diyorlar ama her gun mu uyumaz.nasil uykusu duzene girebilir?uyumadan once su gece caylari var onlardan denesemmi faydasini goren oldu mu?hergun yanimda yatiyor.kokuna alisir v.s diyorlar ama yarim saatte 1 besikten almak zor oluyor hemde uykusu dagiliyor yatirirken.
 
cilek 1 yasina kadar yasakmis veremiyorum.az kaldi su yasaklar bi kalksa gece inek sutu iyi gelir belki.
aman yesinlerde benim evde oyle surekli pesinde supurge geziyorum.
Doktorumuz dedi ki sen isin kolayina kacmazsan(blendir)ugrasirsan bu cocuk er gec puturlu yer.blendir cocugu yapmak senin elinde.iyice ac birakiyorum az puturle basladim sonra cogalttim.Alisacaklar gec te olsa.Birde ben deneyeyim az suyla pisirip,pekmez katayim degisiklik olur.
 
Son düzenleme:
evet cılek bı yas sonrası daha ıyı ....pekmez kat az buskuvı kat arasıra bal koy ıyı oluyo......gece cayı ben her gun ve aksan verıyorumn rahatlatıyo dıs cıkarma dınemı cok zor uyku kalmıyo ...ben bazen yarken yogurt buskıvı meyve karısımı verıyoruyum..yogurt uyku daha ıyı getırıyo
 
yeni topigimiz hayırlı ve ugurlu olsun :9:güzel paylaşımlar olması dilegiyle diyip söze başlayım :16:
bugün itibariyle kızım 8 ay 1 günlük oldu teyzeleri artık 7 aylıktan beri emeklio ve epeydir çekyat kenarlarına tutunarak yürüyo :) kuzumun kilosuda 9.5 kg oldu maşallah kuzuma :) ama şu mama işini nasıl bıraktırıcam onu bilmiyorum günlük 3 tane içiyo aralarda benim sütüm ve ne yersek ondan veriyorum ama mama içmeyince huzursuz oluyo :( nasıl bıraktırıcam bi yol gösterin kızlar
 
gokce hosgeldın canımmmmmmmm..masallah kızınaa..cok ıyı kılosu oo tutunmaya baslamıs annesı ...mama dedıgın ne herseyı yıyosa mamatı bırakır yakında merak etme zorlama daha kuçuk sayılır annesı zamanla alıscak ...optum senı hereks nasıl hava guzel bız gezmeye cıkıcaz optt
 
Merhabalar..
Hayirli cumalar..
Gokce hosgeldin canim.Masallah kuzuna kilosu cok cok iyi.Ben hic mama vermedim hep emzirdim ama benim ki de emmeyi azaltamiyor.Ek gidaya gecis donemi zor oluyor.Dis sikintisi basladikca daha cok sivi gidaya dusuyorlar.gunduzleri ben vermemeye calisiyorum.istedikce yemeklerden veriyorum.Baktim hala meme istiyor huysuzlaniyor baska seylerle oyalamaya calisiyorum ya da disari cikariyorum.Sende bi boyle dene istersen.Zamana birakmak gerek 1 yasindan sonra inek sutune alisinca birakir.
Ben de dun temizlik yaptim,oglusun sacini kestirdim,banyo yaptir parka gotur derken aksam oldu ugrayamadim.Cokk sicakti biraz yagiyor iyi oldu.Arada yagsin cok sicaklar cekilmiyor.
opuyorum.
 
Son düzenleme:
muallimcim ben milupa aptamil kullanıyorum mama olarak günde 3 yada 4 bibebron 150 ile 160 cc arası veriyorum o yüzden mamadan nasıl vazgeciricem bilmiyorum gündüz benide emiyo ama ardından mamayı versem onla doyuyo ancak :(
bebekistiyoruz canım dışarı çıkarsamda yarım saat sonra yemek yemek istiyo haliyle dışardada emziremiyorum mamaveriyorum bizim kızında diş sıkıntısı başladı o yüzden çok mızmız gece meme vermiyorum artık aglarsa belki su veriyorum eger onu kabul etmezse mama veriyorum gece uykusu daha önemliymiş büyümesi için:) demek senin ogluş traş da oldu ya benim kızın hala şaçları erkek çocukları gibi uzamadı bi türlü umarım saç yyönünden bana çekmez :(bide çok sık kaka yapıyo günde 3 yada 4 defa ve poposu pişiyo iki krem kullanmama ragmen biri nivea pişik önleyici digeride hametan :( kar etmedi bi türlü zeytinyagıda pek kullanmadım siz neler kullanıyonuz pişik için???
 
gokce mama gercekten cok iciyormus.8 aylik olmus artik ek gida daha cok almasi gerek.Bu kadar mama a.s derken yemek nasil yiyor?disariya cikarken mama yerine meyve,yogurt alabilirsin.Sivi gidaya alistiklari zaman ek gidaya gecmek zor olur.Benim dusuncem kilo alimindan ayri yeme aliskanligi kazanmasi.bu dusunceyle buyutuyorum oglusu.sen gunluk beslenmesini yazsana.artik 1.sirada kati gidalar 2.sirada a.s 3.sirada mama olmali.yemegini yiyor ustune seni emiyor ustune mama diyorsa diyecek birsey yok doymuyor senin fistik.))patates mi bacaklari uyyy..
mama icinde birden kesemezsin gunde 4 biberon cok fazla geldi bana.4 biberon ver ama gun gun eksilt.cc yi.derken 3 e dusur.veya yari a.s yari mama hazirla..mamanin tadini mi ayirt ediyor.sut sagip koysan yermi:P
onlar bizden uyanik.sutum biara yetmedi.gece biberona arkadastan mama aldim yaptim..uyku arasinda biberonu aliyor mama gelince cildiriyor.Ac susuz zirladi o gece.
duzene girmeleri zaman alacak.
Canim benim oglum pek pisik olmuyor.nadir olunca sebamed veya bepanten surdum.
Zeytinyagini az suyla calkalayip,koyulasinca yanik koluma uygularim cok iyi geliyor.sen bi bunu dene.Gorumcemde popolinden memnun.
fistik olacak sizin kizlar.oglusun sacini az az uclarindan aliyordum.dun kuafore aldirdim.ince ince olmustu canlansin diye ara ara uclarindan kesiyorum.
tam trasa bingildak kapansin oyle.ama bu gidisle gec kapanacak.<Muallim abla senin kiler ne durumda.oglun bingildagi basparmak kalinliginda acik daha.,ne zaman kapanirki.
 
artık gezmeler basladı bızde dun aksam cıktık cok sevıyolar ama herkes bıze bakıyoo gezemıyoruz rahat.....
gokce masallah annesı ..evet cok ıcıyomus senın sutun dooyurmuyo demekkkı mama yerıne artık dısarda bencede meyve yogurt karısımları ver ben yanıma alıyorum parkta yedırıyorum artık benımkıler gece dısında alımıyo sut zaten yaslarından sonra hıc gunduz sut veya devam sutu almadılar azalt corba pure vermeye calıs ...senı emsın ama sag hatta daha ıyı pısık oluyolar ozellıkle dıs cıkarma donemınde bende hametan kullannıyorum trosıt cok ıyı gelıyo bıde bazen pudra serpıyorum en cok ondan fayda buldum kuru popoya pudra ...sık sık degıstırmekte fayda var bol su verın bu sıralar bıngıldak bır yas cıvarı kapanır merak etme daha var devıt ve demır verıyosunuz dımı ....gunese artık cıkarıcaz calsıyum alırlar bol bol ...........ben cılek elma kayısı yıkayıp dograyıp cok az suyla pısırıyorum sonra blendıra vuruyorum cok guzel oluyo pure yıyolar bazen yogurt ve buskuvı veya muhallebıyle karustıtrıyoeum hazır meyve purelerı gıbı oluyo...........hazır kavanozlarda alıyorum ara sıra artık sute gectık devam mamasına bu ay sın verdım cok sukur sute alıstılar dr artık gecın demıstı........benıkm ıkısı ıyıce adım atıyo dılanın da masajları devam edıyo oo tras olmus annesı demek ne zaman buyduler dımı saglıkla buyusun hepsı ınşşşşşşşşşşşşşş benımkıler hıc durmuyı koltuk kanape ve oyuncak kavgaları basım sıstı ya aksam olsa uyusalar ya ........artık gıunduz bı kere uyutuyorum ıkıncı kez uytmuyorum gece daha ıyı uyuyolar gece ıkı üç kez sut ıçın kalkoyıolar ..yaz bol bol meyve yapın sebze corbası yapın
 
ayrıca zeytınyagı cok faydalı ben mutlakka yogurt ve meyve karısımlarına katıyorum her zaman benımde sedanın sacı cok az ıkısının var ..zeytınyagı suruyorum banıoyodan once bakalım daha ıyı...........optum sızı
 
çok sagolun kızlar bundan sonra yogurt meyve çorbaya agırlık vereyim o zaman bide hangi tür çorbalar yapıyosuunuz yazarsanız sevinirim diger topikte yazdıysanız kaçırdım galiba size zahmet tarif verirseniz çok sevinirim b u arada pazartesi ayvalıga gidicez tatile bakalım bebişle napıcaz orda :)1 ay yokum kızlar merak etmeyin beni:)
 
muallim abla fistiklar yuruyor demek.isin kolaylasirmi zorlasir mi bilinmez ama oyle boyle buyuyorlar.cok emek verdin kisin rahatlarsin geriye bakinca masallah 3 kiz anasi olacaksin.kizin olsun da camurdan olsun:((cok isterdim bi kizim olsun.artik geceleri uyaninca su veriyorum cok iciyor.Yaz geldi su icmesi artti.Dis patlatcak sanirim cok mizmiz birsey yemiyor.1 hafta surer boyle.yasimiza 1 ay kaldi.cok mutluyum gunumuze binlerce sukur.
hayal gibiydi.evet bizde bol bol geziyoruz.parka gidiyoruz.gelgelelim sipa ordada durmuyor.top oynayanlarin pesinden top kovaliyor.buara hic yerinde durmuyor.surekli tut elimden gezdir.heryere tirmaniyor.
Gokce iyi tatiller.sen gitmis olacaksin ama yinede yazayim.
ben genelde kendi yediklerimizden veriyorum(az tuzlu,acisiz)yayla,ezogelin,mercximek,enginar,ispanak,balik,terbiyeli tavuk corbalari yapiyorum,sulu kofte yapiyorum.Bunlari severiek yiyor.Sen istediginin tarifini sor yazarim.Kabak yemegi ve dolmasi,taze fasulyeyi de severek yiyor.Simdi disten dolayi meyve dahi yemiyor.
 
selam kızlar ...gokce saglıkla gıt dön canım keyfıne bak...........
bebıs ıstıyoruz ınş rahatlarım ya cok yoruyolar benı ...canım ıkıncı kız olur ınş bellımı olur....demek yasınıza az kaldı masallh nasıl gecıyo dımı zaman....dıs cıkarma donemı yemıyolar zorlama ben meyve pureleru ıle gecıstırdım hep ....hala bıle yan azılar cıkıyo yıenı yenı dıla duzeldı arkalar patlamıs hep....artık herseyı yer ..benımkıler yenı yenı bakalım ınş bu yaz alısırlar.....parkı bızde sevıyoruz ama havayaq bak yenıden bozdu...........opt senı
 
Back
X