Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

nestle76

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
4.041
20
318
İstanbul
arkadaşlar aşağıda aklıma takılan sorular var

* biberondan kesmeye ne zaman başlamak lazım? alıştırma bardağına mı geçmek lazım önce? o zaman biberon mamasını nasıl vereceğiz?

* bizim oğlan küvetine sığmıyor artık...çok da dönüyor yıkanırken...siz nasıl yıkıyorsunuz?

* çınar park yatak da değil de kendi karyolasında yatıyor...ama karyolasına bebek nevresim takımlarının çarşafı küçük geliyor...her gece paçavraya dönüyor...tek kişilik çarşfalarımdan yayıyorum ama karyola ebatları için nevresim takımı var mı biliyor musunuz?

biberon fazla kullanmıyorum ben cnm o yüzden bilmiyorum tek su içiyor berru
küveti hala kullanıyorum ben filesiz ama.ıçine su dolduruyorum komple havuz gibi öyle yıkıyoruz b
bizim karyola büyümeyenlerden ve normal bu karyolalara uygun uyku setlerinden aldım onu kullanıyorum cok rahat yorganı felan kullanıslı

ben bıberon gecelerı kullanıyorum ama mama ıcın sadece.. en azından 1 yasına kadar kesın kullanırım bıberonu
su alıstırma bardagından ıcıyordum cok hoslanmıyor..
artık bardaktan ıcıyorum.

-bebek emmediği için biberon maması veriyorsan 2 yaşına kadar bir sakıncası olmasa gerek. benim bebeğim emiyor. biberon maması vermiyorum. suyu da alıştırma bardağıyla ya da pet şişeyle içmeyi seviyor.

-yıkanırken babası kucağında tutuyor ben yıkıyorum bazen. bazen de küvetinde otururken eline oyuncak veriyorum. oynarken eşimle yıkıyoruz.

-bilmiyorum. bizim oğlan park yatakta yatıyor dicem ama daha çok bizim yatakta yatıyor.

sanırım biberon işi biraz daha gidecek gibi görünüyor...banyo işine de çözüm bulmam lazım..biz de hergün onla beraber banyoya girersek yandık yani...kucakta duran bir çocuk değil ki..kıpır kıpır...nasıl yıkıyoruz allah biliyor yani...

bu arada kızlar çorbadan normal yemeğe geçtiniz mi? ben dün ıspanak, pırasa filan kavurdum...öyle yedi...acaba artık normal yemek formunda mı versek??yarında ızgara köfte vereyim diyorum...bu arada mama veren kızlar mama miktarını söylerken kullandığınız suyu mu yoksa mama ile karışmış halini mi söylüyorsunuz doktorunuza...mesela biz 180 cc suyla 210 cc mama içiyoruz ama ben doktora 180 diyorum hep...

hala biberon kullanıyoruz su için alıştırma bardağı almayı düşünüyorum mamayıda alıştıma bardağıyla içebilirler sanırım ama bende en az 1 yaşına kadar biberon kullanıcam
banyo işini biz eski usul leğenle hallediyoruz kendi başına oturabildiği için sorun olmuyor hem geniş rahat oluyor
nevresim konusunda tek kişilk nevresim alsan olmazmı
kardelen bayadır normal yemek yiyor zaten ben o konuda pek kasmadım evde pişen yemeklerden veriyorum mama miktarına gelince 200 cc içiyor ben ne kadar içiyorsa onu söylüyorum

biberonmu oda ne bnmki hiç kulalnmadığı için biberon suyu mamayı herşeyi kaşıkla halldeiyoz biz.banyo kousunda bend ehala kuvetinde yıkıyom.çarşaf konusunda bende altına bizim çarşafalardan katlayıp seryom.yemek konusunda bende artık ne yersek veriyom çorbayıda ama hergün günlük olarak yapıyom akşamda biz ne yersek yiyo .mama yı sadece sabahları kahvaltısında veriyorum onun haricinde yoğurt muhallebi tazı şelerler kapaıtyıoz aarayı benmki hala emdiği için geceleri mama vermiyorum.süt konusunda geçenlerde şu meşür tuğcu haocaya güvenip veriyim dedim valla o gece gazdan uyumadı sanırım bir yaşına kadar süt vermicem ağır geldi bnemkine

Ben hala biberonla veriyorum 1 yaşını geçene kadar da veririm sanırım..
Yıkama olayında ben tek giriyorum bacağımı küvete atıp onu oturtuyorum yıkıyorum.Yada eşim kucağına alıyor hemen yıkıyorum sarıp sarmalayıp giydiriyorum.Her gün yıkama olayımız olmadığı için sorun olmuyor..
Park yatak kullanıyoruz biz.Kayınvalidem park yatağı aldığımızda nevresim takımı için kumaşlar seçtirmişti bana onları dikip nevresim takımı yapmıştı bende kullanıyorum işte.
Bu arada Alya hala pütürlü beslenemiyor.Ve tadı tuzlu olanları sevmiyor.Çorbalarına bile cicibebe katıyorum.Düşünün durumun vehametini..

canım bende küvetinin içinde yıkıyorum eşimle bizde zor zaptediyoruz her yer su oluyor
biberon olayına gelince biliyorsun ben mama ile besliyorum baştan beri o yüzden bir kaç tane biberonumuz var ondan aşka birşeyle beslenmiyor alıştırma bardaklarını sevmedi.ama bir yerde okumuştum uzun süre biberon kullanan bebeklerin dişlerinde çürük oluşurmuş.biberon çürüğü deniliyormuş normal bardakla içirin yazıyordu mamasını ama benim oğlan içmiyor.

ben arada bizim yemeklerden ona uygun olanlardan veriyorum ama çoğunlukla ona özel çorbalarla besleniyor.
canım mama konusuna gelince koyduğun su miktarı gerçek olan 180 demen normal olanı yani

Biberon 1 yaşından sonra vermeyin ama 2 yaşına kadar kullanmasında bir sakınca yok diyorlar uzmanlar .Ben çayını alıştırma ucunu takıp veriyorum yavaş yavaş alışsın diye .Tabii gece beslerken ne yapıcaz onu bilmiyorum.
Bizim dr.ölçü konusuna pek bakmıyor anlamıyorum nedenini ama öyle bende aynı şeyi merak ediyordum çünkü .
Nevresim TAÇ ın bebek nevresimini kullanıyoruz sorun yaşamadık canım büyük yani ölçüleri 120x80 miş ölçüleri çarşafının .
Biberon çürükleri demiş Asiye her beslenme sonrası mutlaka ağzını temizliyorum ben hani aldığımız mendiller vardı ya tülbent gibi onları ıslatıp siliyorum ağzının içini .Biberon sürekli ağzında olan bebeklerde oluyormuş genellikle ağızda tatlı birşeyler kalıyor vs.
Yemek konusunda kendi yemeklerimizden vermiyorum hiç ama biz başladık ızgara köfteye falan geçen ay ufak ufak bölüp veriyorum yanii .

Bende birşey sormak istiyorum .Milupa gece çayı veren varmı aranızda ben ne zaman versem ters etki yapıyor uyuyucakken uyanıp yarım saat 45 dakika sonra uyuyor .Yan etkisi falan mı acaba yada içindeki birşey mi uyarıyor bzizimkini varmı aynı sorunu yaşayan .

Bende biberona hiç alıştıramadım bu yüzden biberon yada mama miktarı konusundada fikrim yok devam sütüde vermiyorum çünkü emiyor suyu eskiden alıştırma bardağıyla veriyordum emzik olayını 1 ay önce istemedi 1 aydır emziği tamamen bıraktık emzikle birlikte alıştırma bardağıyla su içmeyide istemedi onuda bıraktık şu anda su nar suyu v.s gibi sıvıları çay bardağıyla çok severek ve keyifle içiyor dolayısıyla bizimkinin emzik biberon alıştırma bardağı mama miktarı ayarlama vs gibi sorunu kalmadı artık yemekleride bizim yediklerimizden yiyyor ben önce yemeği domates rendeliyerek bir güzel pişiriyorum onun yiyceği miktarı ayırdıktan sonra kendi yiyceğimiz kısmına ayrı bir tavada tuzunu ve salçasını koyup yemeğe ekliyorum bir iki daha tıkırdatıp ocaktan alıyorum buda bizim yiyceğimiz kısım oluyor yani biraz stil değiştirdim ikra hanım tuzsuz ve salçasız yesin diye artık yemekleri çatalla ezmiyorum olduğu gibi ekmek doğrayarak yediriyorumartık devam maması muhallebi v.s de vermiyorum onun yerine ara öğünlerde elma armut gibi meyve ve yoğurt veriyorum yatmadan öncede muhallebi yerine akşama ne pişirdiysem 1 tabak ondan yedirip yatırıyorum geceleride 3 3 buçuk saat arayla uyanıp emiyor gündüzlerde 5 kere falan emiyor
Çarşaf olayına gelince bizimkilerden seriyorum çünkü korkuyorum çok hareketli olduğu için ne bulsa çekip çıkarıyor bizimkiler büyük olduğu için uçlarını yatağın en altına komple koyuyorum ki çekip çıkaramasın diye
Banyo olayımızıda yıkama küvetine bir havlu katlayıp koyuyorum içine yarısından fazla su dolduruyorum onun belinden yukarıya çıkacak şekilde çünkü üşüdüğü zaman ağlıyor içinede sevdiği bir kaç oyuncak3 günde bir yıkadığım için pek sorun olmuyor koyuyorum eşim tutup oynatırken ben yıkayıp çıkarıyorum artık hergün değilde 2-4

artık 2-3 günde bir yıkadığım için fazla sorun olmuyor mesajım yarım gitmiş nasıl olduysa bir sorun var galiba..

canım milupanın gece çayını ben vermiyorumda bir arkadaşım veriyor o benim doktoruma sormuş bir zararı yok rahatlıkla ver demiş hatta arada onunki gündüzde içiyor:)

ben de sağdığım sütü, suyu, meyve suyunu ve bitki çaylarını biberonla veriyorum başka şansım yok alıştırma bardağıyla boğazına kaçırıyor bazen biberonla bile kaçırıyor en az 1 yaşına kadar devam eder sanırım devam sütü içmiyor devam sütüyle yoğurt yapıp veriyorum, alta büyük nevresim üstüne de taç nevresimi seriyorum ama bizim yatak o kadar büyük değil, banyoyu küvetinde yapıyoruz, yemek de bizim yediğimiz yemeklerden veriyorum tuzsuz olarak ama ben hala çatalla eziyorum, dişlerden dolayı iştahımız baya kesildi gün içerisinde pekmez tam yumurta sarısı biraz peynir biraz da ekmek içi ıhlamurla ıslatılmış kahvaltı yapıyor,100ml yoğurt, 1 öğün yemek, 1 öğün meyve, biraz portakal ve nar suyu karışımı içiyor,150ml sağdığım sütü ve sonrasında da ne kadar çıkıyorsa sabaha kadar 2-2,5 saatte bir kalkarak emiyor bazen sütüm iyice azalıyor ama mama içmediği için olanıyla idare ediyor, gece çayı vermedim hiç ben sadece ıhlamur, papatya çayı kaynatıp veriyorum

bu konu iyi olmuş aylincim teşekkür ederim ben de emziren annelere adet dönemlerinde sütlerinin azalıp azalmadığını sormak istiyordum benim adetten birkaç gün öncesinde başlıyor hatta adet olurken sanki iyice azalıyor sütüm sonra adetim bitince süt çoğalıyor sizlerde de böyle bir durum var mı??

hergün yıkıyorsanız zor tabi onunla girmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…