Bebeklerimizle İlgili Çeşitli Sorular.....

evet bende adet donemınde azaldıgıını hıssedıyorum hatta yok mu hıc deyıp sıkıp kontrol edıyorum. ama yetıyo demekkı benım oğlum gece bı kez uyanıp emıyo. aksam oğununde gunluk sutle muhallebı verıyorum yada mılupanın muhallebısını . banyoyu kuvetı kucuk geldıgı ıcın legende yaptırıyoruz. ama hıcbı turlu banyo sorun olmuyo cunku bayılıyor. gecenda karnını ve koltukaltını liflerken gıdıklandı kıkır kıkır güldü bayıldık tabi bızdee...

evet bende adet donemınde azaldıgıını hıssedıyorum hatta yok mu hıc deyıp sıkıp kontrol edıyorum. ama yetıyo demekkı benım oğlum gece bı kez uyanıp emıyo. aksam oğununde gunluk sutle muhallebı verıyorum yada mılupanın muhallebısını . banyoyu kuvetı kucuk geldıgı ıcın legende yaptırıyoruz. ama hıcbı turlu banyo sorun olmuyo cunku bayılıyor. gecenda karnını ve koltukaltını liflerken gıdıklandı kıkır kıkır güldü bayıldık tabi bızdee...

kızlar sağolun cevaplarınız için...nevresim bakıyorum ama bulamadım..oğlanın yatağı şu anda 90 * 140...altlara kıvrım payını da düşünecek olursanız bizim yatak ölçü dışı sanırım...diktiricem artık..biberon devam yapacak birşey yok...bende yıkamada leğeni bir deniyeyim bakayım..bizim oğlanda suyu çok seviyor ama kıpırdamaktan ortalığı göl yapıyor...file üstünde de habire dönüyor...

ben artık arda nın küvetini bizim küvetin içine koyuyorum öyle yıkıyorum çok rahat oluyo ıslanmıyo etraf aslında artık direk küvete oturtucam kaydırmaz taban aldım geçenlerde onun üzerinde rahatça yıkayabilirim hareketli ama eline bişey verince duruyo kovasıda bizim küvetin içinde önceden neymiş bütün banyo su içinde kalıyodu

bizde hala küvette yıkanıyoruz ve bizimde banyo su içinde kalıyor birde çınar şohpenden akan sudan korkuyor o nedenle küveti dolduruyoz hemde üşümesin diye bakalım nasıl olcak

kızlar benimde sorum şu olcak
1-bebek gelişimi ve psikolojisi hakkında hiç kitap okuduzmu önerileriniz neler

ben daha çok ruhsal ve sosyal çıdan kitap okumak istiyorum
yani daha çok çocuk nasıl yetiştirilir nasıl davraılmalı gibi
nette araştırdım ama çok var okumuş olan varsa yada bilen varsa fikir alablirim diye düşündüm

siz yine banyoda yıkıyorsunuz...benim ebeveyn banyo var ama küçük...orda yıkayamadığım için yatak odasında masa açıyorum..küveti onun üzerine koyup öyle yıkıyorum..ortalık batıyor tabi..ana banyoda soğuk oluyor bizim...banyo büyük petek küçücük adam gibi ısınmıyor...çınar ı yıkarken kalorifer yansa bile yatak odasında ufo çalıştırıyorum ben...çünkü onun kıpırdaklığından hemen bitmiyor işimiz...her yıkanmada da da ufoyu banyoya taşımak çok zor...ebeveyn biraz büyük olaydı sorun olmayacaktı...

kitap konusuna gelince daha önce yazmıştım..."bebeğinizin ilk bir yılında sizi neler bekler" diye bir başucu kitabımız var...her türlü ruhsal fiziksel gelişimle ilgili şimdilik ona başvuruyoruz...ay ay belirtmiş zaten..bu ayda şöyle davranın, şöyle oyunlar oynayın filan diye...gerçi her bebeğin kullanma kılavuzu ayrı..her deneni insan kendi çocuğunda uygulayamıyor..mesela benim oğlan birşeye en fazla 1 dakika konsantre oluyor..o yüzden ona kitap okumak filan gibi şansımız yok...ya da mesela kule oyunu filan oynayamıyoruz...o genelde kule parçalarını ağzına götürerek lezzetini test etmekle meşgul oluyor...oyunu da eşimle ben oynamış oluyoruz:)) bazı bebekler var mesela koyduğun yerde durur, bir oyuncağı uzun süre inceler, senin yaptığını taklit etmeye çalışır...benimki o gillerden olmadığından onun huyu nasılsa ona uygun birşeyler üretmeye çalışıyoruz....

Herkese selam,

Kızlar benim bir sorum olacak: Bebeğiniz ateşlendiği zaman ateşini düşürmek için neler yapıyorsunuz?Duru cuma günü ateşlendi ve kustu .38 dereceye çıktı şurupla düşürdük.Şurubun etkisi geçince tekrar ateşlendi.Cumartesi 39,5 oldu ve hemen acile götürdük.Muayene sonucunda birşey çıkmadı,idrar tahlilinde üreme de çıkmadı. Durunun 8 tane dişi var ama alt damaklar kabarık,yine çıkarıcak sanırım.Yalnız dişten dolayı ateş bu kadar yükselir mi bilmiyorum.
Bir de doktorlarımız mı vasat bimiyorum ama acildeki doktor '''ee ateşi varsa var ,şurup ver düşsün ,neden geldiniz ki der gibi davrandı'' klava:Şurup vermeyi ben de biliyorum,millet malum salgından dolayı bu kadar tedirginken kızıma şurubu dayayıp eve mi kapatmalıydım. Ki şuruplarla sadece üstten ateşini düşürüp tekrar ateşinin çıkacağını bildiğim halde.Tabi ki bir doktora gösterip bir şekilde önemli birşey olup olmadığını öğrenmekten başka yapılacak bişey yok. Neyseki ateşini kontrol altına aldık ve şimdi daha iyi Duru.
Asıl sormak istediğim cuma günü bakıcı arayıp Durunun ateşlendiğini söyleyince hemen eve gitmeden Kadir Tuğcu'ya mail attım,cevabını ertesi gün aldım. Şunu sormuştum,kızımın ateşi 38e çıktı,şurup vereyim mi,hastaneye götüreyim mi,ne yapmalıyım?
Aldığım cevap şu: Ateşi düşürmeye çalışmayın,sarıp sarmalayın,ter atarsa iyileşir...
Açıkçası ben buna cesaret edemedim.:umursamaz:bu daha çok ateşlenmesine neden olmaz mı,bana çok riskli geldi ve yapmadım.
Siz olsanız bunu dener miydiniz?Ayy çok uzun oldu,kusura bakmayın lütfen ama görüşlerinizi merak ediyorum...a.s.

Son düzenleme:
hayatım 38 e çıkan ateşi ben düşürmeye çalışmıyorum...duştur, terletmedir o şekilde geçiriyorum..ama 38.5 tan sonra ilaç ya da doktor..hele ki domuz gribi salgınında asla evde ttumayın..doktorumuz özellikle tembih etti bize..38.5 dan sonra hemen doktora....

bu arada kızlar bebekleriniz ayakkabı giyiyor mu? ya benim oğlan nefret ediyor..heveslenip alıyorum küçülüyor veriyorum...o altı deri çorapları bile giydiremiyorum...nasıl yapıyo yapıyo atıyo ayağından..bir soru daha ayak numarasını ben ezbere alıyorum...kıpır kıpır olduğu için deneme şansım olmuyor...20 aldım mesela chicco dan..20 mi giyiyor sizinkilerde?

Kızlar bir önerim var soruları yazarken kırmızı olarak yazabilirmisiniz en azından sorularla cevaplar ayrılmış olur ve sormak istediğimiz şey daha önceden sorulmuşsa dikkatimizi çeker .

canım salça bebişlere neden zararlı olsun ki ben her yaptığım yemekten kızımada yediriyorum baharat kendi yemeğimize atıyorum sadece onunkini baştan ayırıyorum.kahvaltıda ekmek içi peynir yumurtanın sarısı az zeytinyağı domates içi sulu kısmı hepsini eziyrorum onu yiyor 1 öğün yoğurt 1 öğün yemek 1 öğün meyve meyve suyu muhallebi gece ve bitki çayı içiriyorum emme durumu artık azaldı gece yatmadan 1 sabah 1 kez emiyor sadece..

adet dönemi ve öncesi benim de azalıyor kızlar bu konuda haklısınız...

nette gezerken bir yerde okumuştum canım ayakkabı giydirmek için acele etmememiz gerekliymiş sonuçta bir faydası yokmuş sadece dışarıda yürümeye başladığı sıralar giydirmenin daha doğru olacağı yazıyordu. ortapedik açıdan sağlıklı değilmiş.

benimde bir sorum var kızlar ben bu kan damlasını alıştıramadım kızıma neyle verirsem vereyim kesinlikle içmiyor yemiyor siz nasıl veriyorsunuz kandamlasını yada benim gibi sorun yaşayan oldumu hiç??

Sğlık ocaklarının verdiği kan damlalarını bizimkide içmedi benim dr um onun yerine Ferrum isimli damlayı önerdi günde 9 damla onu veriyorum bu markada koku falanda yok severek içöiyor hiç sorun yaşamıyorum tadı pekmezimsi bişey ve tatlı istersen dr sorup değiştirebilirsinde...

benimki içiyor ama ben hep unutuyorum vermeyi ya mafoldumben vitaminide yemeğine karıştırıyorum içmediğinde

Merhaba nestle nişantaşı cıtys avm nın alt katında ozel kuvvet oturagı var ..kuvette dusa nereye koyarsan koy ayaksız mama sandelyesı gıbı ...biberonu 1.5 2 yasına kadar kullanıcam heralde cunku uyurken mama verıyorum ...
çarsafınıda mefrusat işi yapan yere yaptırdım ..elınde tek kişilik carsaf varsa mefrusat iş yapan yere ver yatagının olcusunde kesıp etrafına lastık gecırsınler ..cunku benımkı yatak olcusune gore olmasına ragmen erdemde carsafı darmadagınık yapıyor bende lastık gecırtırıcem..

Erdemın ayak numarsı 19.5 heralde en son aldıgım ayakkabıda numara o yazıyordu ama hıÇ memnun kalmadım bogazlı olmadıgı ıÇın cok kolay ayagından cıkartıyor mothercareden aldıgım bot gorunumlu yumusacık ayakkabısı vardı ondan cok memnun kaldım ama cok cabuk asınıyor olcusunude elbıselerını aldıgınız olcuye gore ayarlıyorsunuz.

Cocuk dr cıhangır ertekının cocuk beslenmesı ve bakımı adlı kıtap benım basucu kıtabım ..aklınıza gelebılecek herturlu soruya dr g tarafından cvp...hastalıklardan,beslenmeye,oyunlardan,ay ay gelıŞıme ben cok memnunum tavsıye ederım..

benimde sorum var kızlar basit bişey ama soracağım konuda sizin bebekleriniz nasıl merak ediiyorum
benim oğlum herkezin kucağına atlIyor kimseyi ayırt etmiyor daha önemlsi kalabalık bir ortamdayız diyelim ben varmıyım yokmuyum önemli değil onun için
mesela bebekler herkeze gitmez annesine gitmek ister bizimkinde hiç öyle bişey yok
onun için ben herkezle eitim yani...
sizin bebekleriniz bu dönemde bu konuda nasıllar

yelizcim benim kız da öyle kalabalık bir yerde beni hiç görmüyor bile sanırım doğal birşey bu

ayakkabı konusunda bizim burada ortopedik bebe ayakkabısı satan bir yer var o bize henüz yürümeye başlamadığı için ortopedik almayın siz bebek ürünleri satan bir mağazadan ergonomik bir ayakkabı alın dedi sağolsun adam bizi bu konuda bilgilendirdi istese bize satabilirdi ben de sürekli kızımın tüm ürünlerini aldığım bir yer var oradan aldım altı tamamen deri esnek bir ayakkabı 19numara aldım çünkü çift taban çorapla anca oluyor

yelizcim beni anlatmışsın hatta başkalarıdayekn bana bile bakmıyo heç oralı değil bazen üzülüyorum acaba bütün gün evde sıkılıyomu benden diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…