Bebekli evde kedi

İlk aldığımızda 3 tane falan aşı oldu sonrasında takip edemedik daha devamı var mı
Parazitler 3 ayda bir (Hiç dışarı çıkmıyorsa) ve yıllık tekrarlanan aşıları var. Düzenli yapılması gerekir.

Yukarı bahsedilen hastalık konusuna gelince, aşısız her hayvan sizi hasta edebilir. Evde beslemeseniz bile. Dışkılarında bulunan bir parazit buna sebep olur.

Yıllardır evimde yavrum vardı. Oğlum 3,5 yaşında, onunla uyur. Hiçbir sorun yaşamadık. Evde bakılan, düzgün beslenen bir hayvandan hastalık bulaştığını duymadım. Ve vicdanım yazdığınızdan rahatsız oldu. Soğuduysanız bence de sahiplendirin ve asla bir daha yavru evlat edinmeyin.

Kediyle büyüyen birçok bebek var çevremde. Hepside Maşallah sapasağlam. Hiçbirine zararı olmadı. Ben böyle konulara çok kızıyor ve üzülüyorum. İnsanların evinize bu kadar karışmasına müsade etmeyin. Oda sizin bir evladınız değil mi? Nasıl bırakır yada başkasına verebilirsiniz? Ben kapımda gördüğüm kediyi 2 gün görmediğimde korkuyorum birşeymi oldu diye siz senelerce baktığınız çocuğu bırakmayı düşünüyorsunuz... Yapmayın lütfen...

sakınılan göze çöp batar demişler bu kadar evhamlı olmayın bebeklıgımden beri evımızde hep kedı vardı öyle aşılı falan da değil sokaktaki kedileri sever öperdım sizin kedi evde bir de mamayla beslenıyordur emınım evınıze gelen ınsanlardan bin kat temızdır bebekler onları öpen pis ınsanlar yüzünden daha fazla hastalanıp ölüyor , illa gönderıcem derseniz sahiplenilecek iyi birini bulamazsanız evden göndermeyın kedinin ahını almayın çıkar mutlaka. 3 yıldır sizdeymiş yazık hayvana ya

Kedimle bebek doğduğu ilk 3-4 ay zor olmuştu
Hatta konu bile açtım
Kedi sinirime dokunmaya başlamıştı kıskanç hareketler falan :)
Zaten lohusalığım başıma vurmuş bi de o sorun çıkardıkça iyice şaşırmıştım ne yapacağımı
Evet tüyleri de bebeğin kıyafetlerindeydi

Önce evi değiştirdik büyük evde kediye de alan yarattık
Sonra bi kurutma makinesi aldık kıyafetlerdeki tüy sorunu bitti
Şimdi de kızım kediyi görünce heyecanlanıyor seviniyor
Kedi yanımızdaysa hemen ona el atıp 1 avuç tüyünü yoluveriypr :)
Kediciğim de yazık gık demiyor. Bize elletmez karnını ona yolduruyor bile:) bebeğini de kedini de bu dostluktan men etme

Kedinin aşısı yok mu ?

Akrabanızın hanımı mı vefat etmiş tüyden kesin miymiş tüyden olduğu, ilk defa duyuyorum
Tüyden vefat etmez
Kedilerin dışkısındaki parazitler kedinin tüyüne bulaşırsa ve o tüy bizim içimize girerse sıkıntı

Ama kedi aşılı ise sorun yok

Ben istemezdim açıkçası. O sebeple çoluk çocuk da olsa vazgeçmeyi aklımdan geçirmeyeceğim bir hayvan alırım evime kuş, balık vs. gibi. Çünkü onun da kişilik hakları var. Ne diye psikolojini bozayım kediciğin ya da köpekciğin. Ağzı var dili yok kim bilir konuşsa neler diyecek terk edene. Üzülüyorum ben bu sorumsuzluğa, düşüncesizliğe kızıyorum. Kusura bakmayın.

Benim ailem de ben doğduğumda aynı sebepten kedilerini dedemlerin bahçeli evine bırakmış. Sonuç, yıllardır astım ve alerjilerle boğuşuyorum. Sakınıldıkça daha çok ortaya çıkıyor böyle şeyler, hep annesi en evhamlı arkadaşlarım hastalanırdı vücutları mikropla bakteriyle tanışmadığı için bağışıklıkları çok zayıf olurdu. Şimdi kedim var ve asla hiç bir şey için ondan ayrılmam.

hala mı bu cahil muhabbeti yapan var ya.kedi tüyünde parazit yumurtaları vardır , sokak kedisi tüyü orana burana kaçarsa o yüzde yutma derler ama ev kedileri her türlü aşısı yapılır, bu yüzden tüyleri temizdir.ille tüy istemezseniz hani demir tüy tarakları varya günlük tarayın pisişi.hayvanla aynı ortamda büyümek çok iyi geliyor çocuklara.

Etrafınızda bir sürü insan olacak kedinin tüyü onu yapar bunu yapar öyledir böyledir diye ahkam kesecek siz 3yıldır kedinizle beraber yaşadınız ki hamilelik döneminde size mutlaka toxoplazma testi yapılmıştır ve negatif çıkması kedinizde toxoplazma olmadığını kanıtlıyor Bizim de scottish fold kedimiz var ve 2ay sonra kızımız da aramıza katılacak inşallah Veterinerimizin bize önerisi evdeki Bebek 1 yaşına gelene kadar iç dış parazit damlasının aylık yapılması oldu Sizde aşılarına damlalarına dikkat ederseniz hiçbir sıkıntı olmayacaktır Aksine birkaç ay sonra çok güzel bir dostluk başlayacaktır aralarında

Merhaba konuğu takipteyim benimde kızım 1 buçuk yaşında ve eve bir kedi almak istiyoruz
Eşim çok istiyor
Kızımda hayvanları çok seviyor şimdiden
Şöyle ki kızım alerjik bronşit
Çok sık hastalanıyor ve her hastalığı hastanede 1 hafta yatmakla geçiyor 1.5 senelik ömründe 6 defa hastanede yattı
Şimdi bu kedinin kızımın hastalığına bir etkisi olur mu
Kontrol zamanımız gelince doktorunada soracağız
Belki bilgisi olan vardır diye paylaştım sıkıntımı
Teşekkürler şimdiden

Milletin lafıyla insan kedisinden soğur mu?insanın evladı gibi oluyor bir süre sonra,çocuguna laf etseler soğur musun?

Ayrıca kedinin ne aşısı var ne yapılmalı diye hiç mi araştırmadın bugüne kadar gelmiş hayvana ilk aldığında aşı yaptırıp bırakmışsın.

Bence sen bu kediyi ver,ne sevmeyi biliyorsun ne bakmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…