- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.512
- 133
- 33
- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Evet çok doğru söylediniz aşısız hayvanlarda parazit oluyor her zaman. Ben kendim de hem evimde hem bahçemde yıllarca kedi köpek besledim hiçbir sorun yaşamadım. Ama aşılar ihmal edilince böyle kötü sonuclar da alınabiliyor maalesef.3 ayda 1 iç ve dış parazit aşılarının yapılması bunun için gerekli, kedilerde iç parazit olmazsa tüy yutmak hastalığa neden olmaz. Ancak aşıları düzenli yapılmazsa tüyler aracılığı ile bu parazitler insana taşınabilir, o da kiste neden olabilir. Ben yıllardır evde kedi besliyorum, şu anda da 4 aylık hamileyim, hamileliğin başında yapılan testlerde toxoplazma enfeksiyonu bile geçirmediğim için bağışıklığım olmadığı çıktı, aksine hiç hayvan beslemeyen bir arkadaş bu enfeksiyonu geçirmiş mesela. Sizin zaten bildiğiniz şeylerdir mutlaka hepsi ama burada bilgi almak isteyen, yeni hamile olan arkadaşlar olursa ileride onların da içi rahat olsun diye yazmak istedim.
VarKedinin aşısı yok mu ?
Aaa??Konu sahibi 3 seneden beri aşı yaptırmamıs bile... ilk geldiğinde yaptırmış şaka gibi.. :))) asıl şuan hasta olabilir haberi yok...
Valla insan bilinçli bilinçli saldırıyor ısırmaktan beter şeyler yapıyor. Çocuklarınızı insanların bulunduğu yerlere de çıkarmıyorsunuzdur inşallahZaten çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruzki..
Hayvanlardan değil ama insanlardan dolayı.
Söylemek istediğim sadece hayvanların bilinçli hareket edememesi.sonuç olarak yüzde yüz güvenemeyiz ısırabilir saldırabilirler.çok düşük ihtimal ama sıfır değil sonuçta.
Evinizin yakınında başka bir veteriner varsa eğer veterinerinizi değiştirin olmazsa iki kedim oldu biri şuan ailemde biri benim evimde ikisinin de aşı kartları vardı ve veterinerleri düzenli olarak her aşı damla vs zamanında ya arayıp ya mesaj atarak zamanın geldiğini haber verdiler Kist konusunda geç kaldığınızı zannetmiyorum yoksa sizde toxoplazma çıkardı ama kedinizin sağlığı için daha fazla geç kalmadan götürüp yıllık aşılarına başlatsanız çok iyi olurHerkese cevaplarından ötürü çok teşekkür ederim, 2 yıldır yakınımızdaki veterinere götürürdüm ama aşıların devamıyla alakalı bir şey demedi bana bende o nasılsa işini biliyordur diye takip etmiyordum inşllh çok geç kalmamışımdır, bugün hemen veterinere gidicem. Kediye çok meraklı biri değildim eşim aldı o bakıyor zaten bende seviyorum tabiki ama genelde onun sorumluluğunda desem de illaki bana kalıyor çoğu işi, sokağa atmak bir düşüncem tabiki yok sahiplenen iyi birini bulana kadar bakmaya devam edicem bulamazsak kalıcak. Herkes doktora sorun falan diyor da doktorlarda birbirilerinden farklı konuşuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?