- Konu Sahibi SekerAnnee
-
İnsanlar kedilerden daha çok tüy döküyor farkındamısınız??? Evde heryerde saçımız kocamızın tüyleri vs dolu... çocuğunuz onları yutmuo mu zannediyorsunuz??? Aynı şekilde aşılı bi kedinin de insan saçından tüyü farksızdır !!!Ben kedimden vazgeçmek yerine güvendiğim icinde hayvan sevgisi olduğuna inandığım bir dostuma, arkadaşıma emanet ederdim.Benimde bir kuşum vardı, bana da neler söylediler.Allah için bebeğimin odasında bulundurmuyordum ama asla vazgeçmedim.Bebeğim 2 aylıktı bir gece gözlerimin önünde can verdi çokta yaşlı idi ama gel gör yeri dolmuyor.Herşeyin herkesin yeri ayrı. Bence alt tarafı bir hayvan değil işte. Bağışıklığı kuvvetlenir, merhametli olur vs diyen arkadaslara katılıyorum ama size tavsiyem emanet etmek.Taktir edersiniz ki kedi ile kuş aynı değil. Vazgeçmeyin emanet edin bebiş azcik kendini toparlayinca geri alın.Nacizane fikrim.
Tebrık ederım sızııBizim de iki kedimiz iki de kucuk kizim var birisi 10 digeri 5 yasinda.insanlar basta ailem olmak uzere neler neler diyorlar kedi tuyuyle alakali.biktim artik asili kedinin zarar vermeyecegini anlatmaktan.asiri tuy doktukleri icin birini cok isteyen bir tanidigimiza sahiplendirmeyi dusundum de yalan yok.ama kiyamadim ne hisseder terkedildim diye dusunur mu uzulur mu diye ve veremedim neticede.ailemizin bir parcasi onlar vazgecemem asla.
Sokağada çıkarmayın bebeğinizi.. parkta bahçede de gezmesin köye de götürmeyin ... ne mi lazımm köyde inekler koyunlar çıyanlar var ... şehirde de köpekler kediler fareler var :)) tüyü mikrobu ciğerlerine kaçar mazallah :)Ben bebekler ile hayvanların birarada tutulmasına karşıyım.
Tercih meselesi.
Zaten çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruzki..Sokağada çıkarmayın bebeğinizi.. parkta bahçede de gezmesin köye de götürmeyin ... ne mi lazımm köyde inekler koyunlar çıyanlar var ... şehirde de köpekler kediler fareler var :)) tüyü mikrobu ciğerlerine kaçar mazallah :)
HAyvanlarla ilgili bir kaç video izleminizi tavsiye ederim... hayvanların nasıl çocukları koruduğunu nasıl benimsediğini görmenizi isterim.. hatta yurtdısında bir olayda , anne işe gittiği için bebeğin bakıcısı çocuğu darp ediyor o sırada kedi ve köpek bakıcıya saldırıyor... ve çocuğu koruyorlar... hayvanlar inanın ki insanlardan daha merhametli ve vicdan sahibidirler.Zaten çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruzki..
Hayvanlardan değil ama insanlardan dolayı.
Söylemek istediğim sadece hayvanların bilinçli hareket edememesi.sonuç olarak yüzde yüz güvenemeyiz ısırabilir saldırabilirler.çok düşük ihtimal ama sıfır değil sonuçta.
Hamile olsam ve kedim de olsa kediden vazgeçmelisin diyen doktor, aile her kim varsa asıl ondan vazgeçerim.
3 ayda 1 iç ve dış parazit aşılarının yapılması bunun için gerekli, kedilerde iç parazit olmazsa tüy yutmak hastalığa neden olmaz. Ancak aşıları düzenli yapılmazsa tüyler aracılığı ile bu parazitler insana taşınabilir, o da kiste neden olabilir. Ben yıllardır evde kedi besliyorum, şu anda da 4 aylık hamileyim, hamileliğin başında yapılan testlerde toxoplazma enfeksiyonu bile geçirmediğim için bağışıklığım olmadığı çıktı, aksine hiç hayvan beslemeyen bir arkadaş bu enfeksiyonu geçirmiş mesela. Sizin zaten bildiğiniz şeylerdir mutlaka hepsi ama burada bilgi almak isteyen, yeni hamile olan arkadaşlar olursa ileride onların da içi rahat olsun diye yazmak istedim.Evet maalesef tüy ciğerlerine yapışmış sanırım kedinin aşısı yokmuş , orada enfeksiyonlu bir bölge oluşmuş, doktorlar aileye öyle söylemişler.
Tabi ki devam etmelisiniz, iç ve dış parazit aşıları 3 ayda 1 yapılır. Bu aşılar yapılırsa kedi tüyü de zarar vermez insanlara. Veteriner hiç söylemedi mi?İlk aldığımızda 3 tane falan aşı oldu sonrasında takip edemedik daha devamı var mı
Seker anne resmen şaka gibisiniz ! Siz zaten evcil hayvan bakmaktan bir habersiniz.. ilk aldığımızda 3 aşı oldu diyorsunuz şaka gibi :))) kedilerin 3 ayda bir iç parazit dış parazit aşıları olur.. senelik lösemi karma kist mantar aşıları olur... en iyisi siz o kediyi güzel bi aileye sahiplendirin en azından bakımı aşıları düzenli, onu gerçekten seven mutlu bir ailede büyür.İlk aldığımızda 3 tane falan aşı oldu sonrasında takip edemedik daha devamı var mı
Konu sahibi 3 seneden beri aşı yaptırmamıs bile... ilk geldiğinde yaptırmış şaka gibi.. :))) asıl şuan hasta olabilir haberi yok...Tabi ki devam etmelisiniz, iç ve dış parazit aşıları 3 ayda 1 yapılır. Bu aşılar yapılırsa kedi tüyü de zarar vermez insanlara. Veteriner hiç söylemedi mi?
Allaha emanet yaşıyor demek ki o yavru da, ne desem bilemedimKonu sahibi 3 seneden beri aşı yaptırmamıs bile... ilk geldiğinde yaptırmış şaka gibi.. :))) asıl şuan hasta olabilir haberi yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?