• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli hayatta babaların rolü ;

Bebeğinizin bakımında baba ne kadar aktif?

• Ankete Katılan
    167
Yaptığı tek şey banyo ve gece pış pış mı hiç bişey yapmıyor o zaman. Bide seni nankörlükle suçluyor.
Benim eşim sadece doğurmadı ve emzirmedi. En az benim kadar yoruldu uykusuz kaldı. İşten geldiği gibi alırdı benden. Bende o evdeyken çocuk benim değilmiş gibi davranıyodum. Gece uykuya geçişi ona aitti. Emzirerek uyumak istemiyodu sallanmak istiyodu. Emzirir verirdim uyuturdu. Şimdi kendi uyuyor. İkimizde rahatız. Hala onu alır gezdirir sen dınlen der. Yada onlar oynarken ben yatıyorum.
Gözlerim doldu okurken ☺ ben eşimden yardım istediğimde seni niye aldım diye cevap veriyor 😅 yemek yap diyor çocuğa bak diyorum benim annem nasıl yapardı sende öyle yap diyor, hamileyken de eskiden annem hamileyken yük taşırdı sanki sen ne yapıyorsun derdi hiçbir zaman yanımda olmadı olmayacakta eskiden üzülür ağlardım şimdi gülüyorum, böyle güzel eşleri duydukça çok mutlu oluyorum, kim ne derse desin bir insana en çok merhamet yakışıyor☺

çocukla ilgili çok merak ettiğim bi konu var , toplumunda büyük bi sorunu, anne ve kayinvalide desteği ne kadar süre olmalı? Bebek dogdunda annede babada bakamaz mı çocuğa ? Nasıl olmalı sizce dogumdan sonrasında kim bakmalı çocuğa ne zaman destek alın

Benim anne çalıştıgı için kv ve kp gelmişti 20gün kdr kaldılar. Çokyardımcı oldu. Bedelleri de olan bir iş. Çok da rahat edemiyorsun illa ki. Ayrıca annemin yapmadıgını da yaptı. Anne baba ilk çocuk ise zorlanır biri muhakkak destek olmalı ne olabilir gelen daha kısa süre gelip kalabilirler. Aşırı bir enerji çekilmesi oluyor dinlenmek istiyorsun. Bebegin sorunları olabiliyor misal emmeme gaz vs çözüm bulacak biri lazım.
Tekrar dşgum yapsam yine kv cagırırım fakat daha aZ kalsın derim😛

Eşim çok yoğun çalışıyor fırsatını buldugu her an uyur ama yinede kızımla ilgilenir babalık yapıyor yani ekstra birşey değil.
Ben evdeyim öyle büyük sorumluluklarm yok eşimin bir beklentisi de yok olursa olur olmazsa olmaz ev yemek ütü vs. ben biraz düzen meraklısı olduğum için zaten evin dağınık veya kirli olması söz konusu bile değildir.
Kızımın bütün sorumluluğu bendedir 7/24 dibdibeyz ama bu demek değil ki baba figürü sadece lafta kalsin.. eşim de yeri gelir tuvalete götürür banyo yaptırır, yemeğini yedirir kitaplar okur ne bileyim alıp parka götürür öyle tüm gün değil bazen günde 2 saat İlgilenir bazen dahaaa fazla bazen daha az değişiyor biizmle olmadığı vakitler de ya uyuyor ya çalışıyor zaten.
Ama ben demeden yapıyor bunları işin iyi yanı o galiba söyleyerek babalık olmaz karşı tarafında istemesi el atması lazım yoksa bir söyle iki söyle zerre faydası olmaz.

çocukla ilgili çok merak ettiğim bi konu var , toplumunda büyük bi sorunu, anne ve kayinvalide desteği ne kadar süre olmalı? Bebek dogdunda annede babada bakamaz mı çocuğa ? Nasıl olmalı sizce dogumdan sonrasında kim bakmalı çocuğa ne zaman destek alınır
Kendi adıma diyeyim hiç destekleri olmasada olur normal doğum yaptım doğum sonrası annem 20 gün kaynanam 45 gün faln kaldı iyiydi hoştu ama gereksizdi ya. Onlar gidince büyük bir ohh çektim onlar bebeğe bakıyordu ben onlara resmen hiç öyle yatağa girip dinlenmedim bile yani yapamadım yoksa onlar dinlen derdi ama yok illa ben gidip gelcem 😅 bebeğimin annesi olduğumu bile anlamıyordm bebkle ilgili bir durum olunca onlar benden önce koşuyordu ben sadece emziriyordm onlar gidince bende eşimde bebeği benimsedik anne baba olduğumuzun farkına vardık.

Neden gerçekçi değil?
Taş taşımıyor, inşaatte amelelik yapmıyorsa max 8.9 da uyuyacak çocuğa da bir zahmet baksın.
Baktırabilen baktırsın o zaman kocasına

Siz hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama ben çok yoğun bir işte çalışıyorum. Tüm gün mesai yapıp eve gelip çocuk bakmak psikolojimi kötü etkiler. Çocuklu çiftlerin bakıcı/ ev işlerine yardımcı olacak birini tutması şart. Sonra karı koca birbirini boğazlayacak duruma geliyor.

Baktırabilen baktırsın o zaman kocasına

Siz hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama ben çok yoğun bir işte çalışıyorum. Tüm gün mesai yapıp eve gelip çocuk bakmak psikolojimi kötü etkiler. Çocuklu çiftlerin bakıcı/ ev işlerine yardımcı olacak birini tutması şart. Sonra karı koca birbirini boğazlayacak duruma geliyor.
Sizin söyleminize göre sadece bakıcı+temizlik+ bilmem neye gücü yetecek zenginlikte insanların çocuk sahibi olması gerektiğini anlıyorum ben. Ve bu çok bencilce.
Hayır çocuğum varken hiç çalışmadım. Eşimde sürekli ayakta olduğu bir meslekte ve geceleri çok defa çocuğumuzu uyutup beslediğini ve uykusuz işe gittiğini bilirim.
Yani biraz anlayış yeterli illaki lükse gerek yok.
😇

Dipnot. Çok yakın iki hemşire arkadaşım(karı koca) çocuklarını desteksiz 2 yaşına getirdi bakıcıları da yok :) babane aynı şehirde olduğu halde kendileri bakmayı tercih etti. Maddiyatla alakası yok :)

Sizin söyleminize göre sadece bakıcı+temizlik+ bilmem neye gücü yetecek zenginlikte insanların çocuk sahibi olması gerektiğini anlıyorum ben. Ve bu çok bencilce.
Hayır çocuğum varken hiç çalışmadım. Eşimde sürekli ayakta olduğu bir meslekte ve geceleri çok defa çocuğumuzu uyutup beslediğini ve uykusuz işe gittiğini bilirim.
Yani biraz anlayış yeterli illaki lükse gerek yok.
😇

Dipnot. Çok yakın iki hemşire arkadaşım(karı koca) çocuklarını desteksiz 2 yaşına getirdi bakıcıları da yok :) babane aynı şehirde olduğu halde kendileri bakmayı tercih etti. Maddiyatla alakası yok :)
Eee adam bakmazsa napalım buradaki konularda olduğu gibi?

Bebim yorumum bakmayana değildi. Sizin bakıcı, yardımcı tutamayacak adamları baba yapmayın demenizeydi 🤗
Çözüm önerin o zaman bakmayana ne yapsınlar
Boşayamaz belli ki (bakıcı tutamıyorlar çok paraları yok, kadın çalışmıyor)

Erkeğin insafına kaldı yani sizin önerinize göre

Çözüm önerin o zaman bakmayana ne yapsınlar
Boşayamaz belli ki (bakıcı tutamıyorlar çok paraları yok, kadın çalışmıyor)

Erkeğin insafına kaldı yani sizin önerinize göre
Yok yok. Bakmayana çocuk yapmasınlar :) en azından hadi 1.de anlamadı 2.yi yapmasınlar

Eee adam bakmazsa napalım buradaki konularda olduğu gibi?
Burda açılan konularda şunu da görüyorum önceleri baba ya da anne çocuk sahibi olmaya aşırı istekli oluyor. Çocuk doğduktan sonra aaa bu adam bu kadın böyle değildi buna ne oldu? Deniyor. Ben maddi imkanların anne baba psikolojisini sanılandan daha çok etkilediğini düşünüyorum. Çalışmak zorunda kalmamak, temizlikçi bakıcı tutabilmek, geniş bir evinin olması vs. anneye büyük kafa rahatlığı sağlıyor aslında. Babaların kafa rahatlığı da bunları karşılayacak maddi kazanca sahip olmaktan geçiyor bence. Kazancın miktarı kişiden kişiye değişebilir ama bu planlar önceden yapılmadıysa ne akıl verelim biz bu kadınlara?

Burda açılan konularda şunu da görüyorum önceleri baba ya da anne çocuk sahibi olmaya aşırı istekli oluyor. Çocuk doğduktan sonra aaa bu adam bu kadın böyle değildi buna ne oldu? Deniyor. Ben maddi imkanların anne baba psikolojisini sanılandan daha çok etkilediğini düşünüyorum. Çalışmak zorunda kalmamak, temizlikçi bakıcı tutabilmek, geniş bir evinin olması vs. anneye büyük kafa rahatlığı sağlıyor aslında. Babaların kafa rahatlığı da bunları karşılayacak maddi kazanca sahip olmaktan geçiyor bence. Kazancın miktarı kişiden kişiye değişebilir ama bu planlar önceden yapılmadıysa ne akıl verelim biz bu kadınlara?
Kendi adıma ben çocuğuma bakıcı tutamayacaksam,
İşler kötü gider de boşanırsam bakıcı+kira+geçimimi kendim sağlayamayacaksam çocuk yapmam

Herkes üremek zorunda değil

Gözlerim doldu okurken ☺ ben eşimden yardım istediğimde seni niye aldım diye cevap veriyor 😅 yemek yap diyor çocuğa bak diyorum benim annem nasıl yapardı sende öyle yap diyor, hamileyken de eskiden annem hamileyken yük taşırdı sanki sen ne yapıyorsun derdi hiçbir zaman yanımda olmadı olmayacakta eskiden üzülür ağlardım şimdi gülüyorum, böyle güzel eşleri duydukça çok mutlu oluyorum, kim ne derse desin bir insana en çok merhamet yakışıyor☺
Allah yüreğine merhamet versin

Selam anneler,

Bebeğiniz büyürken eşleriniz sürece ne kadar dahil oluyor, merak ediyorum.

Sosyal medyada bu konu hep esprili bir dille anlatılıyor; anne bütün gece uykusuz kalıyor, baba deliksiz uyuyor ve bu durum komikmiş gibi sunuluyor. Evet, baba ertesi gün işe gidiyor ama anne ne yapıyor? Gün boyu dinleniyor mu? Bence bir bebeğe bakmak, çoğu zaman dışarıda çalışmaktan bile daha yorucu.

Benim eşim bebek bakımına bana göre yetersiz dahil oluyor. İş yerindeki bir arkadaşı “sen fazla ilgilisin ben senin kadar ilgilenmiyorum’’diyormuş. Bu konu da ayrıca sinirimi bozan başka bir durum isyerindeki x bir arkadaşına beni şikayet eder gibi yaranamıyorum vs demesi. Neyseee… Arkadaşının fazla ilgi dediği şey; akşamları banyoyu birlikte yaptırmak ve gece uyanınca bazen alıp pışpışlaması. Onun dışında ne yemek yedirebiliyor ne de başka bir bakım sürecini üstleniyor. Biraz oyalanıp sonra çocuğun eline oyuncak verip telefona dönüyor.

Üstelik haftanın çoğunda evden çalışıyor, masa başı ve nispeten rahat bir işi var. Ben ise sabah 6’da güne başlıyorum; süt sağma, içirme, uyutma, ek gıda derken gün boyu neredeyse hiç durmuyorum. Kızım uyuyana kadar kendime ayıracak bir dakikam bile olmuyor.

Ben daha fazla destek bekliyorum ama o, ne yapsa bana yetmediğini düşünüyor ve nankörlük yaptığımı söylüyor.

Sizce ben mi çok şey bekliyorum?
Merhaba.
Çok şey beklemiyorsunuz. Yaşadığımız çağda erkekler artık eşlerine her konuda yardım ediyorlar.
Benim eşim işten gelince bebek bakımını devralır. Yemeğimizi yedikten sonra bazen erkenden uyurum. Bazen de eşim bebeği uyuttuktan sonra beraber vakit geçiririz. Yani uyanık bile olsam akşam bebeğe ben bakmam. Geceleri uyutmakta çok zorlanırsam eşimi uyandırırım.
Eşimin iş yerinde çok yorulduğuna eminim. Fakat ilişkimizin zedelenmemesi için ve benim psikolojik olarak iyi hissetmem için elinden gelen desteği verir çok şükür.
Bence eşinize bu yorumları okuyun. İş arkadaşının dediklerini bir kenara bıraksın. Başka insanların lafıyla hareket etmesin. Benim eşim ve çocuklu iş arkadaşları birbirlerine hep iyi yönde tavsiye veriyorlar. Birbirlerini doldurmuyorlar. Allah arkadaşın da iyisini nasip etsin.

Benim eşim de çok yoğun bir işte çalışıyor. Ama bulunduğumuz şehirde kimsemiz yok. Ben izne ayrıldım ve çocuğumuzu beraber büyütüyoruz. İstesem annemde kalır çocuğuma da prensesler gibi bakılırdı. Ama aile düzeni, çocuğun babası ile de ilişkisi iyi olsun diye böyle bir karar verdik. Geç geldiği gecelerde etrafı topluyor en azından evi sabah toplu bulmak güzel. Erken gelirse biraz alıp gezdiriyor dışarıda bir saat bile olsa bana aralık oluyor. Gece kalkıyor mama hazırlamak için. Sabah işe gideceğini biliyoruz ama onun bir rutini varken benim ertesi günümün nasıl geçeceği belli değil ağlama krizi olabilir, uyku sorunu olabilir hiç dinlenemeden akşam edebilirim belki yemek bile yapamadan. bebekli hayat her gün aynı olmuyor o yüzden gece uyumazsa eşimi kaldırıyorum genelde sen ilgilen diye. Burada benzer şeyler çok yazılmış ama eşinizle bunları konuşun ve çevrenizde iyi örnekler olsun. Bizim benden önce doğum yapmış ve bu şekilde çocuğu ile ilgilenen arkadaşlarımız vardı eşime çok güzel örnek oldu.

Selam anneler,

Bebeğiniz büyürken eşleriniz sürece ne kadar dahil oluyor, merak ediyorum.

Sosyal medyada bu konu hep esprili bir dille anlatılıyor; anne bütün gece uykusuz kalıyor, baba deliksiz uyuyor ve bu durum komikmiş gibi sunuluyor. Evet, baba ertesi gün işe gidiyor ama anne ne yapıyor? Gün boyu dinleniyor mu? Bence bir bebeğe bakmak, çoğu zaman dışarıda çalışmaktan bile daha yorucu.

Benim eşim bebek bakımına bana göre yetersiz dahil oluyor. İş yerindeki bir arkadaşı “sen fazla ilgilisin ben senin kadar ilgilenmiyorum’’diyormuş. Bu konu da ayrıca sinirimi bozan başka bir durum isyerindeki x bir arkadaşına beni şikayet eder gibi yaranamıyorum vs demesi. Neyseee… Arkadaşının fazla ilgi dediği şey; akşamları banyoyu birlikte yaptırmak ve gece uyanınca bazen alıp pışpışlaması. Onun dışında ne yemek yedirebiliyor ne de başka bir bakım sürecini üstleniyor. Biraz oyalanıp sonra çocuğun eline oyuncak verip telefona dönüyor.

Üstelik haftanın çoğunda evden çalışıyor, masa başı ve nispeten rahat bir işi var. Ben ise sabah 6’da güne başlıyorum; süt sağma, içirme, uyutma, ek gıda derken gün boyu neredeyse hiç durmuyorum. Kızım uyuyana kadar kendime ayıracak bir dakikam bile olmuyor.

Ben daha fazla destek bekliyorum ama o, ne yapsa bana yetmediğini düşünüyor ve nankörlük yaptığımı söylüyor.

Sizce ben mi çok şey bekliyorum?
Arkadaşım benden sana dost tavsiyesi. Sihirli değneğimiz yok adama kondurup değiltiremeyiz bazı şeylerini maalesef. Filmde çevirmiyoruz güzel iki lafla karşılıklı anlaşıp yoluna sokamayacağız yani bişeyleri. Kimi pış pış yapıyo o bile yeter der kimi alt değiştiriyor ama değiltirirken şu bezin bandını çok sıkma diyorum beceremiyor der kimi başka bişey. Yani elindeki neyse onu kabul et ki üzülme. Evet zor çok zor hatta cinnet eşiğinde geziyorsundur çoğu zaman. Sen çırpınırken onun boş takılması tepene ateş gibi ısı bile veriyodur sinirden ama yapacak bişey yok. De ki bu günler geçecek, boşuna tartışıp yüz göz olmaya söylenip durmaya gerek yok . Çünkü evlilik bir ömür ama bu 1.2 yıllık süreçte sonucun değişmeyeceği bi tartışmaya girmek isteyen devamlı talep eden şikayet eden biri olarak etiketlenmene yarar. Bu da 2 yılın sonunda sana yapışan bi durum olur ve başka her konuda dediklerinde çoğu zaman yok sayılır. Yani adamın huyu suyu belli yapacak tek şey kabul et bu durumu ne sen daha fazla yıpran nede ilişkin yıpransın

+ vee en önemli yeri kaçırmışım adam ne yapsa sana yetmediğini düşünüyorsa o büyük sıkıntı .O adama artık , şunu yapmalısın doğrusu bu diye 100 gün konuşsan izletsen dinletsen fayda etmez. Şöyle yapmayı dene bi nefes al önce kafanı topla sonra tamamen taktik değiştir . Bebeği ver kucağına tutarmısın bize bi kahve yapayım de yada kahve değil ne seviyosanıx onu. ufak tefek başla sonra mesela kahveyi aldın geldin ay iyi tuttun he hiç ağlamadı naptın falan de. Biley yapmafım telefonla oynadım çocuk öyle durdu zaten derse allah allah sen yanında olsan yetiyo çocuğa sana düşkün olcak bu he falan de. Yani adamı biraz sevindir işe yaradığını göster. Sonraki günler ya sende duruyo zaten ben bi duş alayımda sonra çocuk uyuyunca bize vakit kalsın biraz ne zamandır muhabbet edemiyoruz yada yapamadığınız ne varsa onu de. Adam diyecek vaay hem cocuğa bakıyorum hem katım duşunu alıyo sayemde hemde benle bişeyler yapmayı özlemiş. Duştan çıkıncada üf sayende ne rahatladım yük gitti resmen omzundan falan de.gibi gibi kendin çeşitlendir. Arada söylenirsen kendine hakim ol bu süreçte hemen r yap haklısın ne bileyim yoruldum gerginim kusura bakma de geç. Tartıştın aklı selim derdini anşattında noldu sanki. Bi de böyle dene gör bak. Bebeğine anne kadar bakan kocalarında kim bilir nerede eksileri vardır senin kocanın yanında. Herkesin + sı da var - si de. Kimi öyle anlar kimi böyle.

Doğumdan sonraki bakım ve anneanne babanne konusu ile ilgili benm düşüncem şu. Hamileliği ve doğumu kolay geçip kolaylıkla ayağa kalkanlar diyorki kimse olmasın ben hallediyorum hallettim gibi konuşuyor da. İşler herkes için aynı olmayabiliyor. Artık geç evlilikler ve geç yaşta hamilelk çoğaldı. Kolay geçmiyor. Ya da bebek bakım açısından zor olabiliyor. Annenanne babannede yaşlanmış destek verecek durumda olmuyor yada hayatta olmuyorlar. İş sektöründe Türkiye çalışan kadına doğum izni az veriyor. Anneanne babanne bakar nasılsa die düşünülüyor. Artık bunların geride kalacağını düşünüyorum. Çnkü bizde değişiyoruz. Bazı ülkelerde baba çok etkili çocuk bakımnda çnkü onlarda böyle bizm toplumumzdaki gibi kadın herşeyi yapmalı inanışı yok. İş sektörü olsun vs destek var izinler babaya anneyede fazla oluyor ona göre bzdeki gibi bi hafta deil. Şartların, imkanların ve inanışların değişeceğini düşünüyorum. Tabi biz görebilirmiyz o dönemleri bilmiyorum. Çünkü yeni nesilde geç yaşta anne baba çok torunumuzu görecek miyiz bilmiyorum mesela. Mecburen şartlar değişçek.

Back
X