Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı aynı. Bi tut desem bakıyorum bebeği televizyon karşısına oturtmuş.Kızım 8 aylık. Yani ev içinde bırakıp bir duşa girip çıktığımda kendi elinde telefon çocuğun elinde oyuncak ağlak bir modda bulduğum için daha uzun baş başa kalmalarına gönlüm razı olmuyor. Kendi kendine de zaman geçirebilmeli diyor. Evet geçirebilmeli ama seninle olduğu yarım saatte değil diyorum. Böyle bin tane örnek var. Umarım çözeriz. Ben büyürken hep annemle babamın kavgasına atışmasına stresine şahit oldum. Çocuğa yük olan şeyler bunlar. Umarım kızımı huzurlu bir ailede büyütebilirim.
Ben de eşim de çalışıyoruz ben çoğunlukla evden çalışıyorum eşim saat 8 gibi eve geliyor. Bebek bakımında her adımında ayına göre bebeğin bakımını üstlendi. Hatta bir ara sadece babasının pışpışı ile uyuyordu. Boşladığı zamanlar olmuyor mu oluyor elbet ama türk erkeği ortalamasına göre ben geçer not veriyorum babalık konusunda.Selam anneler,
Bebeğiniz büyürken eşleriniz sürece ne kadar dahil oluyor, merak ediyorum.
Sosyal medyada bu konu hep esprili bir dille anlatılıyor; anne bütün gece uykusuz kalıyor, baba deliksiz uyuyor ve bu durum komikmiş gibi sunuluyor. Evet, baba ertesi gün işe gidiyor ama anne ne yapıyor? Gün boyu dinleniyor mu? Bence bir bebeğe bakmak, çoğu zaman dışarıda çalışmaktan bile daha yorucu.
Benim eşim bebek bakımına bana göre yetersiz dahil oluyor. İş yerindeki bir arkadaşı “sen fazla ilgilisin ben senin kadar ilgilenmiyorum’’diyormuş. Bu konu da ayrıca sinirimi bozan başka bir durum isyerindeki x bir arkadaşına beni şikayet eder gibi yaranamıyorum vs demesi. Neyseee… Arkadaşının fazla ilgi dediği şey; akşamları banyoyu birlikte yaptırmak ve gece uyanınca bazen alıp pışpışlaması. Onun dışında ne yemek yedirebiliyor ne de başka bir bakım sürecini üstleniyor. Biraz oyalanıp sonra çocuğun eline oyuncak verip telefona dönüyor.
Üstelik haftanın çoğunda evden çalışıyor, masa başı ve nispeten rahat bir işi var. Ben ise sabah 6’da güne başlıyorum; süt sağma, içirme, uyutma, ek gıda derken gün boyu neredeyse hiç durmuyorum. Kızım uyuyana kadar kendime ayıracak bir dakikam bile olmuyor.
Ben daha fazla destek bekliyorum ama o, ne yapsa bana yetmediğini düşünüyor ve nankörlük yaptığımı söylüyor.
Sizce ben mi çok şey bekliyorum?
Siz anneyseniz oda baba. Ancak kültürümüzde erkek çalışıyor dinlenmeli birde çocuk mu bakcak kafasıyla yetiştiriliyorlar.Selam anneler,
Sosyal medyada bu konu hep esprili bir dille anlatılıyor; anne bütün gece uykusuz kalıyor, baba deliksiz uyuyor ve bu durum komikmiş gibi sunuluyor. Evet, baba ertesi gün işe gidiyor ama anne ne yapıyor? Gün boyu dinleniyor mu? Bence bir bebeğe bakmak, çoğu zaman dışarıda çalışmaktan bile daha yorucu.
Benim eşim bebek bakımına bana göre yetersiz dahil oluyor. İş yerindeki bir arkadaşı “sen fazla ilgilisin ben senin kadar ilgilenmiyorum’’diyormuş. Bu konu da ayrıca sinirimi bozan başka bir durum isyerindeki x bir arkadaşına beni şikayet eder gibi yaranamıyorum vs demesi. Neyseee… Arkadaşının fazla ilgi dediği şey; akşamları banyoyu birlikte yaptırmak ve gece uyanınca bazen alıp pışpışlaması. Onun dışında ne yemek yedirebiliyor ne de başka bir bakım sürecini üstleniyor. Biraz oyalanıp sonra çocuğun eline oyuncak verip telefona dönüyor.
Üstelik haftanın çoğunda evden çalışıyor, masa başı ve nispeten rahat bir işi var. Ben ise sabah 6’da güne başlıyorum; süt sağma, içirme, uyutma, ek gıda derken gün boyu neredeyse hiç durmuyorum. Kızım uyuyana kadar kendime ayıracak bir dakikam bile olmuyor.
Ben daha fazla destek bekliyorum ama o, ne yapsa bana yetmediğini düşünüyor ve nankörlük yaptığımı söylüyor.
Aaa hamile misindaha dogurmama aylar var ama tamamen kocama güvenip çıktım bu yola
yapabileceginden fazlasini yapmasi gerekir ki süreci delirmeden atlatabileyim.
simdilik sözel olarak anlastik bazi temel konularda. görev bilinci olan biri - anlastiklarimizdan caymayacagina inanmak istiyorum.
ama bu isler biraz da şans
pandoranin kutusundan ne cikacak bilmiyorsun. herkes cok iyi , bagirmayan bir anne, cok ilgili cocugunun ilk askı, gönlünüb prensi bir baba olma hayaliyle cikiyor bu yolcululuga ama bir yerde hayaller, hayatlar olabiliyor.
ben bile kendi anneligim nasil olacak bilmezken esimin babaligina kefil olamam .
ama sözünden cayarsa da evde hep yorgun, hep sinirli ve gozlerini deviren eşle o muhatap olacak:) akılli bir karar vermesi lazim
Bir de şu an oğlum hep beni istiyor. Dışarda parkta, yemekte mutlu bebek ama ben yanındaysam mutlu. Ben on yıldan uzun süredir sarı saçlıyım . Hamilelik, Lohusa vs derken boya yapmadım. Dökülen saçlarım yerine beyazlar çıktı. Kuaföre 4 saat gidip bebeğimi bırakacak kimse yok. Mahalle kuaförüne de güvenemedim. Saçlarımı kestirdim çok kötü oldu. Evde koyu renk boyadım. O kadar kötü oldu ki. Kendimi çok bakımsız hissediyorum. Yazın anneme gidip orda kuaföre gidip eski halime dönmek istiyorum. Anneliği sevdim gülüşü bakışı her şeyi ile içim eriyor. Keşke benimde kuaföre gidip saç boyatma hakkım olsaydıNe olacak biliyor musunuz konuşa konuşa o iki gün-üç idare ede ede bebeğiniz de bi şekilde büyüyecek ve babayı keşfettiği zaman gelecek tutturacak babam yedirsin, babam benimle oynasın diye o zaman rahatlamaya başlayacaksınız. Ama hödük çevresini ne yaparsınız bilmiyorum, erkeklerin çoğu yetersiz babalık konusunda o yüzden iki pış pış yapan, elini bulaşığa dokunduran kendini mükemmel baba ve eş sanıyor. Biz kadınlara da öyle bir yetersizlik aşılanmış ki ne yapsak kendimizi yetersiz, tükenmiş bulabiliyoruz.
Öncelikle Allah sağlık sıhhat versin. Sağlıkla büyüsün. Herkesin ev dinamiği farklı. Her erkeğin yardım etme kapasitesi vs anlayışı anne babadan gördüğğ vs farklı. Kimsenn eşinin yardımını kimseninkiyle kıyaslamamak gerekiyor. Eşiniz arkadaşınn söylediklerinden etkilenebilir herkes umursamaz atıyorum senin eşin umursar. Herkesin mizacı yapısı yaşadığı gördüğü farklı. İlk çocuk tecrübeszliği desteksz olma babann işyerinde işstresi fazlalılığı. Herşeyi bi kenara çekiyorum. Bütüncül yaklaşıyorum. Eğer size minumum da olsa bi yardım destek veriyorsa bunun devamı nasıl olur biliyor musunuz. Evet baba olarak yapması gerekli görmesini istiyoruz anlamasını istiyoruz. Maalesef bizim eski toplumsal alışkanlıklardan dolayı bazı şeyleri erkekler normal görüyor. Yapmak zorunda değil ona göre öyle sanıyor. Ah şu erkekler peygamber efendimizi örnek alsalar dinleseler hayatını. Kadına verdiği değer anlatılmamış ki kimse bilmiyor. Annesnden babasından gördüğünü biliyor. Benim düşüncem erkeğin desteğini memnun kaldığımızı belli ederek artırabiliriz. Herşeye yetişemediğimizi görmesine izin verip şikayet etmessek mesela vicdanlı biriyse ufaktan bişeyler yapmaya başlar. Bi de erkekler komutla çalışıor bu doğru. Hayatım çocuğun elbiseleri bunlar üstü değişçek diye eline verip bende mutfağı toplamaya gidiyorum sen çocukla ilgilenirken. Ya da duş alamadım kendimi iyi hissetmiyorum diyip verip gitmek lazım. Yaparmısın edermisin die sormayın yani. Direk eline verin bu yapılcak bende şu işim var onu halledicem diyin. Bu işe yarar. Kızma bağırmak kavga etmek çözüm olmuyor. Elbette zaman zman bizi anlamadıklarında sinirleniyoruz. Sakin bi zamanda karşısına geçip onu suçlamadan hissettiklerimi söylüyorum. Haklısın son zmanlarda bende çok yorgundum ve sana yardumcı olamadım diyebiliyor. Umarım yardımcı olmuşumdur. Güzel mutlu sağlıklı günler diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun inşallahSelam anneler,
Tüm yorumları okudum kendınızı kötü hissetmeyin diye yazmak istedim,ben finans sektorunde aksam mesaı cıkısı 18.30 olarak calısıyorum eşimde esnaf oda gec cıkıyor,bebegımıze annem ve babam bakıyor,ben oglum dogdugundan berı bakımını sadece ben üstlendim çünkü az gördüğüm için bir saniyemi bile onsuz geçirmek istemiyorum,tabii bazen sızn gıbı doldugum anlar oluyor eşim sürekli elinde telefon oyun oynuyor 1 yıldır hıc bezını degıstırmedı mamasını vermedı tabıkı bende bunları yapabılmesını ıstıyorum cunku wc ye gıdıcek banyo yapıcak zaman bulamıyorum tum hersey benım uzerımde oldugu ıcın,ama yapmıyor yapmıyor ve yapmıyor.benimde sinirlerim cok bozuluyor bu kadar becerıksız oldıgu ıcın,benımde buldugum çözüm şu evde yemek falan yapmıyorum sadece ogluma yapıyorum,esıme ozel muamele yok çayıdır kekidir kuruyemısıdır özen göstermiyorum,ütüdür falan filan yapmıyorum.cunku herseye yetısmeye calısınca sinirlerim cok laçkalaşıyor,oglum ıcın sabredıyorum cunku degısmıyor ınsanlar,o yuzden kendınızı kötü hıssetmeyın bu durumda olan tonlarca kişi var yani,biraz büyüsünler o zaman daha cok sorunluluk alacaklarını dusunuyorum,kımı ınsanlar gercekten becerıksız cunku!Selam anneler,
Brndr oğlum hariç hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim diyorum. Ama bütün gün evde olunca camların pisliği , evin dağınıklığı birikmiş ütü sinirlerimi bozuyor. Önceden o kadar temizdi ki evim mesela yerleri mutfak koridor küçük fırça ile fırçalardım. Doktor doğuma az kala yerleri elle sil doğum kolay olur demişti. Her gece yatmadan yer silip öyle yatıyordum . Oyuncaklar vs rahatsız etmiyor ama eski temiz halini özlüyorum.Tüm yorumları okudum kendınızı kötü hissetmeyin diye yazmak istedim,ben finans sektorunde aksam mesaı cıkısı 18.30 olarak calısıyorum eşimde esnaf oda gec cıkıyor,bebegımıze annem ve babam bakıyor,ben oglum dogdugundan berı bakımını sadece ben üstlendim çünkü az gördüğüm için bir saniyemi bile onsuz geçirmek istemiyorum,tabii bazen sızn gıbı doldugum anlar oluyor eşim sürekli elinde telefon oyun oynuyor 1 yıldır hıc bezını degıstırmedı mamasını vermedı tabıkı bende bunları yapabılmesını ıstıyorum cunku wc ye gıdıcek banyo yapıcak zaman bulamıyorum tum hersey benım uzerımde oldugu ıcın,ama yapmıyor yapmıyor ve yapmıyor.benimde sinirlerim cok bozuluyor bu kadar becerıksız oldıgu ıcın,benımde buldugum çözüm şu evde yemek falan yapmıyorum sadece ogluma yapıyorum,esıme ozel muamele yok çayıdır kekidir kuruyemısıdır özen göstermiyorum,ütüdür falan filan yapmıyorum.cunku herseye yetısmeye calısınca sinirlerim cok laçkalaşıyor,oglum ıcın sabredıyorum cunku degısmıyor ınsanlar,o yuzden kendınızı kötü hıssetmeyın bu durumda olan tonlarca kişi var yani,biraz büyüsünler o zaman daha cok sorunluluk alacaklarını dusunuyorum,kımı ınsanlar gercekten becerıksız cunku!
çocukla ilgili çok merak ettiğim bi konu var , toplumunda büyük bi sorunu, anne ve kayinvalide desteği ne kadar süre olmalı? Bebek dogdunda annede babada bakamaz mı çocuğa ? Nasıl olmalı sizce dogumdan sonrasında kim bakmalı çocuğa ne zaman destek alınırBebeğiniz ilk doğduğunda onun sorumluluk almasına gerek kalmayacak kadar anne ya da kayınvalide desteğiniz mi vardı?
Telefon herkesin en büyük problemi heralde bu dönemde. Biz çareyi birbirimizi bu konuda uyarmakta bulduk. Telefonlar aşırı derecede üretkenliğimizi etkiliyor çocuğumuz bizi bu şekilde görsün, bunu örnek alsın istemiyoruz dedik. Birbirimizi uyarıyoruz
Konuşup anlaşılarak çözülür umarım. Sadece konuşarak anlaşılmadığınıza inandığınızda bence çocuk gibi görev vermek de bir çözüm oluyor bu arada. Bugün için değil de bunu geleceğe yatırım gibi düşünün. Zaten kızınız büyüdüğünde o izin vermeyecek telefonla ilgilenmesine oyun oynarkenSiz de bu arada kendinizi ihmal etmeyin kendinize vakit ayırın.
Yani benim hastanede eşim kaldı yanımda. Zaten annemle sıkıntılı bir ilişkimiz var o kadar kırılgan bir anımda yanımda onun yerine eşimi istedimçocukla ilgili çok merak ettiğim bi konu var , toplumunda büyük bi sorunu, anne ve kayinvalide desteği ne kadar süre olmalı? Bebek dogdunda annede babada bakamaz mı çocuğa ? Nasıl olmalı sizce dogumdan sonrasında kim bakmalı çocuğa ne zaman destek alınır