Bebekli mi, bebeksiz mi

bende bugunlerde ayni seyden muzdaribim. calisirken annem bakiyordu cocuguma birakmak daha kolay geliyordu. ama isten cikinca surekli birlikte oldugumuz icin herhalde birakip bir yere gittihimde cok huzursuz oluyorum. konsere gittik gecen haftalarda yarida biraktik donduk.

bayramda memleketteydik ev dubleks annem siz asagida uyuyun o bizimle kalsin burda geceleri dedi, ben cocugu ust katta bile birakamadim icim rahat etmedi.

bu halimden mutsuz olmaya basladim. resmen bagimli haldeyim sanki, yaninda olmadigim her an basina birsey gelecekmis gibi bir kaygi duyuyorum.

Size guzel bir bebis diliyorum,kime biraksam diye fikir danisin burada:)

Ya yazık tam çocuğun gideceği yer çocuğumu da götürürüm hem onada iyi gelir ben asla çocuksuz gitmem gidemem gidenlerde nasıl bi yürek var anlamış değilim. Orda mutlu olabilecekmisiniz!
Olunuyor valla
Ben olurdum seve seve,insanin sarja da ihtiyaci var.

3 buçuk yıldır ilk defa eşimle dün büyük kızım olmadan bi yerde yarım saat oturduk. Dünya varmış dedik. Onda da yanımızda 10 aylık bebeğimiz vardı:) o bile bizi havalara uçurdu
Keşke benim de sizinki gibi bir şansım olsa, nolur bizim için de elinizdeki şansın tadını çıkartın. Bi güzel süslenip gidin

Olunuyor valla
Ben olurdum seve seve,insanin sarja da ihtiyaci var.
Allah Allah sanıyorum evlatlık veriyoruz falan zannetti hanimefendi insanların nefes almaya ihtiyacı olur oluyor.
Surekli ağlayan bağıran çağıran huzursuz bir çocukla gidin bakalim nasil geçiyor gun oyle uzaktan ayıp tutulduğu gibi degil iste.
Bak bayram tatiline geldim güya 4 gündür ne yapıyorum bilmiyorum annem.cok üzülüyor bazen yemin ediyor git kocanla 2 gun başbaşa kalın gidiyorum birkaç gün Allahim diyorum başka bir dun ya varmis
Kârı koca olmayı unutup kendini anneliğe adayanlar var herkesin doğrusu elbet kendine ama es olmayı birey olmayi bir cafeye gidip kahve içmeyi arada bir pikniğe gitmeyi cok görmemek lazim kendimize

benim bebeğim de 18 aylık, bence bebeğe bağlı, benimki çok ağlar, zaten covid döneminde pek dışarı çıkaramadık, sürekli site içindeyiz, hazır yeşil bir alan, evet zor olur ama artık yeni ben buyum, ancak belirtmekte fayda var, aslında doğru olan bırakıp gitmek çünkü aslında bağımsız zamanlar annenin yaratıcılığını da artırır yani yenilenmiş olarak döndüğünüz için geçirdiğiniz zamanın kalitesi artar. Ben kendimden bahsettim, biraz da çocukla ilgili. Şöyle kalabalık bir ailede olsaydık oğlumun kuzenleri falan etrafta olsaydı sanırım gidebilirdik

Sakin olun hanımlar, bu ara hepinizde bir sinir stres, azıcık kafa dağıtın, kıra bayıra mı gideceksiniz, meditasyon mu yapacaksınız, ayağınızı toprağa mı basacaksınız bilmem ama rahatlayın sakinleşin lütfen, bebekler birkaç saat anneanne veya babaanneye bırakılınca dünyanın sonu gelmiyor, bunun için kavga etmeyin rica ediyorum.

Anne değilim ama sanırım Türk filmi tadında anne olmam
Bu sebeple 2.kez düşünmem bile. Anne olduğum kadar eşim, kadınım, insanım.
Tabi ki tek özel bir hayatım olacak, olmalı.

Çok doğru ama nedense ben de bir kere bile bırakmadım şimdiye kadar.

Ay bilmiyorum ki anlatsana biraz nasıl oluyor çocuksuz çıkabilmek :)
20 aydır hiç akşam bi yemeğe bile gidemedik
Başbaşa kalmak nasıl bi duyguydu acaba :)
20 ay mı? Tımarhanenin ağası benim o zaman. 5 yıl oldu, koskoca 5 yıl. Bir ara bakıcı çağırıyorduk , öyle kaçamak yapıyorduk ama ikinciye hamile kalacağım tuttu, o düzen de çok uzun sürmeden öyle gaz ve toz bulutuna dönüştü.

Konu sahibi arkadaşım, gözünü arkada bırakmayacak insanlar varsa etrafında, bu fırsatı değerlendirmeyi bil. Sadece anne değilsin sen, insansın, sevgilisin, kadınsın. Çocuğa yapışık bir hayatın emin ol insanda bazı deformasyonları oluyor. Yıpratıcı bir şey bu. Eşimin ailesinin yanındaydık bu hafta, çocukları onlara bırakıp bir iki saat kaçtık. Anam nasıl bir özgürlük, nasıl bir çayıra yeni salınmış danalar modu... El ele tutuşmayı bile özlemişiz ya. Çocuk peşinde koşturmaktan o fırsatı bile bulamıyoruz ki. =) Kısaca suçlu hissetme. Çocuğunu terk ediyormuş gibi abartılı ruh hallerine girme. Arada mola vermeye kendini alıştırman hayrına olur.

edit: D damdan mesajınızı sonradan gördüm. Huzur içinde tacımı geri koyuyorum. Benden fena durumda olan insanlar varmış. Oh be!

oğlunuzu bırakın.. sonuçta zaten anne baba olarak belli ki ilgilisiniz. onu gezdiriyorsunuz. bir gün kendinize ayırmanız hakkınız. evliliklerde eşlerin birbirine zaman ayırmaması da eşler arası soğumaya sebebiyet veriyor. bu bir psikolog tavsiyesiydi. vaktinde bana da böyle söylediler. haklılardı da... içiniz hiç rahat etmiyorsa ertesi güne yada bir sonraki haftaya çocuğunuzla piknik planı hazırlayın

Bende hicbirzaman bırakıp çıkamadım.
bizler iyilik yaptığımızı sanıyoruz ama çocuklu gittiğin yerde dediğiniz gibi hicbisey anlamiyorsun.
Karşıdaki aile cocuksuzsa sizde götürmeyin bence..
Çocuğu bırakıp kendine vakit ayıran anneler daha mutlu ..mutlu anne mutlu çocuk .
Bence birlerde biraz rahat olmaliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…