Bebekte doğum lekesi

Lucy0606

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2015
10
6
38
Gebeliğim boyunca bu konuya takıldım kaldım. Mantığım inanmadığı halde ya doğruysa diye içim içimi yedi durdu. O Yüzden doğum sonrası mutlaka yazmalıyım ki benim gibi arkadaşlar mağdur olmasın.
Hamileyken gül koklarsan bebekte leke olurmuş, Çilek,zeytin,kiraz,Ciğer yersen leke olurmuş vs vs. O kadar çok şey var ki.. Bunların hepsi yalan. Çünkü istem dışı da olsa onların hepsi Başıma geldi. Ve 4gün önce doğum Yaptım Rabb'ime Şükürler olsun ki hiç bir sıkıntı yok.
Bu tarz şeylere inanmayın,bebekte bşrşey olacaksa olur,senin yediğin, kokladığın yada eline bir yerlerine dokunman senin karnında ki çocukta leke yapmıyor, için rahat olsun.

Bunlar söylenti tabi ama bi tanıdıgımiz hamileyken kim bunu söylüyo hiçte bişe olmaz deyip ciğeri elleyip elleyip yüzüne sürmüş bi dogum yapmışki bebegin suratı lekeden görünmüyo kadın şimdi 50 küsür yaşında daha yüzünü gören yok sürekli yağlık la yazmayla yüzünü sarıyo suratı komple cuğer renginde leke ben hamileliginde ciğer yemedim ama çilek yedim elledim ama hiç ye aklıma leke olur diye gelmedi bakalım doğsunda görecez birinden duymuştum kadınin canı bezelye istemiş ama yapmamış yiyememiş bebek doğunca kulak memesinin biri yokmuş bana ne olursa olsun canin ne istiyosa ye geçiştirme demişti

Bende turbe ziyaretinde elini yuzune surersen leke olur diye duymustjm 2 aylik hamileykende turbeleri gezmistik dikkat ettim elim yuzume degmesin diye ama degdixillaki ve cilek aserdim yedimde. Bakalim nolacak dogunca gorucez ama insallah olmaz

benim doğum lekem var dizimde böğürtlenin aynısı annem hamileyken dizine ezilmiş aynı yerde var doğruluğunu bilmiyorum ama bende var

İnandığınız Şeyler ile yaşarsınız. Sonuçta leke olabilir takdir-i ilah. Ancak bunun hamileyken yediklerinle bi alakası yok. Canım Çilek istiyordu leke olacak diye korkumdan yiyemedim sonra dayanamadım yedim falan. Onun dışımda mevsiminde değildi canım erik istedi ama hormonlu hormonlu yiyeceğime yemem daha iyi dedim yemedim taki mevsiminde çıkana kadar.
Boşuna şunu yedi bi akrabam şu oldu yok böyle oldumdeyip 9ay boyunca hamile arkadaşları tedirgin etmeye gerek yok. Kendi tecrübeme dayanıp hamile Arkadaşlara faydam olsun istiyorum, çünkü ben burda formda herşeyi didik didik okurken kimse doğum sonrası ne olmuş ne bitmiş yazmamış. Gül kolladım bekleyip görecez Demiş ama sonuç yok.
Gizli gizli yeme konusunda sadece şöyle HAKLI olabilirler eğer haram lokma yersen sonuçta bunun çocuğa nasıl sirayet edeceğimi bilemezsin mantıklı olan bu.bazıları da buna inanmıştı.

valla ben hemen hemen her hafta cilek yiyorum napıyım aşeriyorum ve hiç aklıma leke felan gelmedi kalbimizi çürütmeyelimm

Ben bu dediklerinin hepsini yaptım. Benimkinin leke olarak doğması gerek bu durumda. Ben böyle şeylere inanmam ama yine de insan rahatsız hissediyor ister istemez. Paylaşımın için sağol. Umarım bizler de sağlıklı ve lekesiz bebiş doğururuz. Allahım güzel bebişinle sana da sağlık sıhhat mutluluk ve huzur versin. Şansı bahtı güzel olsun kuzunun. :)

Ben bu dediklerinin hepsini yaptım. Benimkinin leke olarak doğması gerek bu durumda. Ben böyle şeylere inanmam ama yine de insan rahatsız hissediyor ister istemez. Paylaşımın için sağol. Umarım bizler de sağlıklı ve lekesiz bebiş doğururuz. Allahım güzel bebişinle sana da sağlık sıhhat mutluluk ve huzur versin. Şansı bahtı güzel olsun kuzunun. :)
İnş canım sen içini ferah tut. Doğumdan sonra sende sonucu paylaşmayı unutma. Burda o kadar çok abuk sabuk iç karartıcı gerçekle alakası olmayan şey var ki biz tecrübelerimizle faydalı olalım.

küçük oğlumda o kadar çok gül kokladım, çileği de çok fazla yedim. lekeyi geçtim 1,5 yaşındaki oğlumda ben bile iki tane var.

benımkı kesın dalmacyalı olur :KK70:

kıraaazz cileekk cıgeerr
ve bılumum lekelı hersey :KK70:

:oops:

X